Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מסע שדרוג התאורה ברכב שלי ממשיך, והפעם פרויקט שדרוג פנסי ההלוגן האחוריים לפנסי LED מקוריים. תמיד חששתי מהפרויקט הזה, כי מלבד קידוד הפנסים לרכב מדובר בעבודת חיווט שלא היה לי מושג איך לתקוף. פנסי ההלוגן מגיעים עם קונקטור של 3 פינים ופנסי הלד עם קונקטור של 6 פינים.

לאחר שיטוט ארוך באיביי, מצאתי בחור נחמד מיוון ששדרג את פנסי הלד שלו לפנסי הלד אחרי מתיחת הפנים (עם האיתות הרץ) ורצה למכור את הסט במחיר הגיוני, סגרנו מחיר והוא שלח לי אותם. הפנסים הגיעו בצורה מושלמת ואפילו ללא שריטה אחת כיאה לחובבי רכב. כמו כן, קניתי את הקונקטורים הנדרשים ועוד מספר דברים שיעזרו לי לבצע את הפרויקט הזה.

תחילה, יצרתי קשר עם חברה באנגליה שמתמחה בהתקנות מהסוג הזה. הם רצו לגבות לי 215 פאונד (!) על מתאם לפנסים האלו. זה היה נשמע לי בלתי הגיוני אז התחלתי לחקור את הנושא. מצאתי באינטרנט דיאגרמת חיווט של פנסי הלד מהדגם שלי והתחלתי לשרטט לבד בבית איך אני הולך לבצע את החיבור. משום שהרכב לא הגיע מהמפעל עם צמה שמתאימה לפנסי לד, נדרשתי לאלתר ו"לגנוב" מפנס אחד לשני כדי לגרום לזה לעבוד במקום להעביר חוטים בכל הרכב. בנוסף לכך, יישמתי את הקידוד הנדרש מרכב שיש לו פנסים כאלו על הרכב שלי והלפתעתי, הכל עבד חלק.

לצערי לא תיעדתי הרבה את התהליך משום שהוא נפרס על כמה ימים ונעשו בהם הרבה עבודה, אך הרי התוצאה לפניכם:

לפני - פנסי הלוגן חלשים:

Before-Halogen.png

אחרי - פנסי לד חזקים וברורים:

After-LED-1.png

After-LED-2.png

After-LED-3.png

וכמובן, סרטון הדגמה כולל איתות:

פרויקט לא פשוט עבורי, במיוחד בהתחשב בעבודת החיווט, אבל אני חייב לציין שהתגמול הכי גדול שלי מהפרויקט הזה, זה שגם אם יש פרויקט שאתם חוששים ממנו, אם מספיק תעוזה ורצון ניתן להצליח.

תודה רבה על הקריאה ונתראה בפרויקט הבא :-)

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

פורסם
שווה מאוד. כל הכבוד על הביצוע. מוסיף המון לבטיחות.

תודה רבה! ללא ספק מעבר לאסתטיקה, מוסיף לנראות ובטיחות.

2016 BMW M235i.

פורסם

אני שונא פנסי הלוגן, זה נראה עתיק, זה מכוער, זה צהוב קדימה ואדום דרעק מאחורה, זה נשרף וצריך להחליף נורות, וזה מבחינתי צריך להיות רק במקום אחד - בפח האשפה.

לכן אני מאוד מעריך מה שעשית שם, ואני במקומך הייתי עושה בדיוק אותו דבר, משדרג לתאורת לד.

עבודה מעולה, זה נראה כאילו יצא מהמפעל ככה.

מה קורה עם פנסי החזית?

פורסם
אני שונא פנסי הלוגן, זה נראה עתיק, זה מכוער, זה צהוב קדימה ואדום דרעק מאחורה, זה נשרף וצריך להחליף נורות, וזה מבחינתי צריך להיות רק במקום אחד - בפח האשפה.

לכן אני מאוד מעריך מה שעשית שם, ואני במקומך הייתי עושה בדיוק אותו דבר, משדרג לתאורת לד.

עבודה מעולה, זה נראה כאילו יצא מהמפעל ככה.

מה קורה עם פנסי החזית?

זה נראה כאילו יצא מהמפעל כי ההתקנות שלי מבוצעות 99% קרוב למקור :-).

פנסי החזית שלי הלוגן עם מתאם קסנון. כשאמצא זוג בזול, אתקין גם אותו.

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...