Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עכשיו בידיוק ליפני שבוע הוצאתי רישיון ואני מעל גיל 24 והכנסתי החודשית היא מתחת ל4000 אני צריך רכב ללימודים רחוקים מעט ויש המון קושי עם תחבורה ציבורית קראתי בשעתיים שלוש האחרונות המון תראדים ואני מתחיל לחשוב שלא תיהיה לי היכולת הזאת

עריכה אחרונה על ידי vlad3
פורסם (נערך)

בשבוע האחרון היו 3-4 שרשורים בנושא.

אתה צריך להביא בחשבון שני מרכיבים: רכישת הרכב ואחזקתו.

רכישת רכב מצריכה סכום התחלתי בהתאם לחסכונותיך*.

אחזקת הרכב כוללת את ההוצאות השוטפות: רישוי שנתי, ביטוח (שנתי) טיפולים שוטפים, תיקונים לא צפויים (שצריך להביא בחשבון), דלק וכן מיני הוצאות קטנות כמו חניה. בנוסף - "ירידת ערך" הכב - בעצם סכום שעליך לחסוך על מנת להחליף את הרכב בעוד מספר שנים ברכב במצב דומה לזה שכשת (או יותר טוב). האומדן שלי להוצאה זו היא סביב 1500-2000 ש"ח לחודש (בממוצע). זה בערך חצי מהכנסתך השוטפת.

*קיימת גם אופציה לנטילת הלוואה (או, בם המכובס, "מימון") לרכישת רכב. זה מעלה את מחירו, בגלל הריבית ושאר עלויות ההלוואה, וכמובן שאתה צריך להוסיף את ההחזר החודשי לתחשיב ההוצאות שלך. והלוואה לבחור במצבך כנראה תהיה יקרה.

הצד השני הוא החלופה האחרת: מה תהיה עלות תחב"צ או שכירת חדר בקרבת מקום הלימודים? בדרך כלל חלופה כזו תהיה זולה מעלות החזקת רכב, ויש לה יתרון נוסף: היא צפויה, בניגוד לרכב, במיוחד ישן, שעלול להפתיע אותך עם תיקונים יקרים עד כדי השבתה ואבדן כל ההשקעה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה לא יכול להסתדר עם תחבורה ציבורית וקורקינט?

אני גם סטודנט בטכניון אבל גר במעונות.

נוסע אולי פעם בחודש עם נסיעה של 200 קמ הלוך חזור.

מיכל דלק זה 250 שח.

ביטוח חובה וצד ג לנהג עם 8 שנות רישיון זה 3500 ש"ח.

טסט זה 1300 שח לשנה.

חלפים מביא מחול ומטפל לבד עוד בערך 300 שח לשנה.

יוצא בערך 5000 אלף הוצאות ברזל לשנה,ללא תקלות,ללא דלק,וללא עלות הרכב עצמו.

פורסם (נערך)

Outnex - סטודנט בטכניון ולא יודע ש-5000 אלף זה 5 מיליון :evil::evil: ?

התחשיב שלך לא ריאלי. אני מקבל את המספרים שלך לגבי ביטוח ורישוי, זה סדר הגודל. אבל מה עם טיפולים? 300 ש"ח לשנה? קודם כל, לא כל אחד מטפל ברכב לבד, ולפי שאלותיו של פות"ש ברי לי שהבנתו בתחום אינה מאפשרת טיפול עצמאי. שנית, לא כל שנה הטיפול מסתכם בהחלפת שמן. פעם אלה רפידות (ועוד יותר - צלחות) בילום, פעם זה החלפת נוזל קירור, פעם זו רצועת תזמון. שלא לדבר על צמיגים ומצבר שבשימוש נורמלי (החלפה כל 3 שנים) הם 500 ש"ח לשנה גם אם מסתפקים בסט של סיניים. לכן המספר הזה של 300 ש"ח בשנה לא ריאלי, מספר גבוה פי 5-10 יותר ריאלי, בודאי אם צריך לשלם למוסך. וזה אם אין תקלות בלתי צפויות. בנוסף לזה הבחור מוסר שהוא לומד "רחוק". אני לא יודע מה המשמעות מבחינת נסועה - כמה פעמים בשבוע הוא נוסע למוסד הלימודים וחזרה ובאיזה מרחק מדובר, אבל בחישוב שמרני רק הדלק הוא 50 אג' לק"מ.

ואני חוזר, צריך להביא בחשבון חסכון כלשהו לקראת החלפת הרכב. ותקלות לא צפויות. בקיצור, לא פשוט למי שמרויח מעט.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני איתך לגמרי ואם לא הייתי מקבל החזר הוצאות רכב,הרכב היה מוצא את עצמו בפורום למכירה.

לדעתי כל עוד אין סיבה קריטית להתנהלות יום יומית אין סיבה לסטודנטים להחזיק מכונית.

הרבה יותר עדיף לשכור דירה\מעונות בכסף הזה.

אני סיפרתי על עצמי,ברור שמוסך עולה כסף.

רפידות החלפתי לפני שבוע 120 שח מחיר חול. לא זבל סיני אם כבר זבל קוריאני.

טיימינג אין לי ומצבר אתה צודק שכחתי-נגיד 400 שקל לשלוש שנים.

וצמיגים גם 400 לשנה. החלפה כל 3-3.5 שנים.

עריכה אחרונה על ידי outnex
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה יכול להחזיק רכב פשוט ונפוץ בתקציב הזה, אבל לא בטוח שישאר לך יותר מדי לדברים אחרים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

לא יודע מה אמרו או יגידו לך, אני אומר לך, אחזקת רכב היא סביב ה 2000 שקל לחודש, וזה ללא הפתעות.

לרכב מתמכרים ומהרגע שיש לך רכב, קשה להתנייד בלי.

תקלה הכי קטנה, שבגיל מתקדם יותר זה מכה קלה בכנף, תיהיה לך מכה מתחת לחגורה ותשבית את הרכב.

ממליץ לך בחום, לא לרכוש רכב עכשיו.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

מספיק 2-3 ארועים בלתי מתוכננים כמו דו"חות או תאונה קלה והרכב מושבת. לדעתי עם הכנסה כזאת עדיף לא להסתבך עם רכב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני גר בחור ואין יותר מידי אפשרויות מבחינת תחבורה ציבורית, אני לא חושב שלעבור למקום יותר קרוב יהיה אפשרי עם "משכורת" חודשית כזאת

פורסם

מחישובי הרבים מאוד (מאוד, מאוד, מאוד) עלות שנתית של רכב נעה בין 8000₪ לרכב הפשוט והאמין ביותר שתמצא [כזה שכבר בקושי מאבד מערכו] ל 30,000₪ להוטהאצ' חדשה וכיפית. אני חושב שעם 4000₪ בחודש אפשר לעמוד בהוצאה שנתית של 8000₪ בשנה. בנוסף אני מסכים שרכב זה פשוט לא מותרות בישראל.

פורסם
אני גר בחור ואין יותר מידי אפשרויות מבחינת תחבורה ציבורית, אני לא חושב שלעבור למקום יותר קרוב יהיה אפשרי עם "משכורת" חודשית כזאת[/quote

איפה אתה לומד?

יכול להגיד לך שאצלי בתואר אנשים חיים מכ2000 שח בחודש בדירת שותפים. אני בפחות מזה כי אני במעונות.

הבעיה ברכב שאתה חייב לעבוד הרבה כדי לממן אותו ואז עוד לבזבז זמן לנסיעות.

זמן שעדיף לך ללמוד ולקבל ציונים טובים יותר או לסיים יותר מהר.(המון אנשים מושכים את ה4 שנים שלהם בלימודים)

הוצאה כזו זה פשוט עמידה במקום.

פורסם
אני גר בחור ואין יותר מידי אפשרויות מבחינת תחבורה ציבורית, אני לא חושב שלעבור למקום יותר קרוב יהיה אפשרי עם "משכורת" חודשית כזאת
תתפלא, חדר במעונות של מכללה/אוניברסיטה יעלה לך פחות מ2000 ש"ח כולל הכל (תלוי במוסד לימודים ונקודות זכות, למשל איפה שאני לומד זה פונקציה של מרחק ורקע סוציו אקונומי).

גם עניין של איכות חיים - עדיף פי כמה לצאת מהבית ולהגיע לעבודה/לימודים תוך 10 דקות, רצוי הליכה, מאשר לעמוד שעה וחצי בפקק ולהגיע עצבני וסחוט מעייפות, במיוחד ברכב ישן, רועש ולא נוח.

פלוס לצאת לעצמאות - אתה לא תאמין כמה זה יבגר אותך, וכמה דברים חדשים תגלה על עצמך.

עבודה של כמה שאתה מרוויח מאמין שלא תהיה בעיה למצוא בכל מקום, תמיד יש דרישה לעבודות בתחום השירות.

לדעתי זה דיון שצריך לעבור לאוף טופיק כי זה כבר הרבה מעבר להמלצה על רכב בתקציב ספציפי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

היום במחירי הקורקינטים? וואלה קורקינט טוב עולה 4000 שח לפחות כיד שנייה.

אלה הקטנים ב2500 שח בקושי נוסעים ובטיחותית הם קקי של דבר.

• אחראי פורום
פורסם

חסרים פרטים.

אם הבחור גר אצל ההורים ואין לו הוצאות אחרות?

מה הסכום שיש לו לרכישה?

תח"צ למקום מרוחק יכולה בקלות לעלות בשעתיים-שלוש ביום, מה ששורף יום שלם ופוגע עוד יותר באפשרויות תעסוקה.

לפעמים רכב הוא הפתרון ההגיוני, גם אם עולה יותר.

אני בתור סטודנט שגר בבית ועבד לסירוגין (ולא נעזרתי בהוריי בכלום מעבר לזה), החזקתי רכב לנסיעות קבועות של 45 ק"מ הלוך חזור מהמכללה.

עמדתי בזה בלי בעיות, פשוט בכל השאר צמצמתי לאפס.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...