Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, אני חדש בפורום אז מתנצל אם פרסמתי במקום הלא נכון, למרות שהחוקים ניתבו אותי לפה.

בכל אופן, לפני חודשיים התחדשתי ב-audi a3 מודל 2014 יפיפייה. לצערי הרכב הגיע עם ג'אנטים 16" והיו לי זוג 18" שהיו אצל חבר אז ניצלתי את ההזדמנות והלכתי להחליף צמיגים למידה החדשה (225/40/R18). בפאנצ'ר מאכר החליפו לי את כל ארבעת הצמיגים במהירות ונסעתי לשלום.

היום ניסיתי להעביר את הרכב טסט והבוחן טען שהקוד מהירות לא זהה במה שמותר בכרב למה שמתוקן. בפתק בצד של דלת הנהג רשום 225/40/R18 - קוד מהירות 92Y, והצמיגים הם 92W. כמובן שמיד התעצבנתי ולא הבנתי כי אני לא מבין בזה אז חזרתי לבחור שמכר לי את הצמיגים.

הוא ישר טען "מה הם מבלבלים את המוח, אין לזה חשיבות בכלל" וניסה להביא לי טלפון של בחור שהוא מכיר במכון טסטים "שיחליק" אותי. אמרתי לו שאני לא מוכן לחאפריות, ואני מעדיף לחזור לג'אנטים הקודמים כדי להעביר את הרכב טסט ולנסוע כמו בן אדם בצמיגים מתאימים. הוא אמר שאין לו צמיגים מאותה פירמה בקוד מהירות כזה, וש"לא מייצרים כאלו".

ניסיתי לדבר איתו בנעימים אבל הוא לא מוכן לקחת "סחורה שהוא הרכיב", אף על פי שהטעות בידו והוא התקין לי צמיגים לא מתאימים. הוא מוכן לקחת אותם ממני ולנסות למכור אותם לבן אדם הראשון שיבוא, לא משנה בכמה כסף.

כרגע אני עומד בדילמה.

האם להתעקש על זה שהוא צריך לקנות ממני חזרה את הצמיגים, בגלל הרשלנות שלו? האם יש חוק בנידון שאני יכול להשתמש נגדו? הרי בסוף אני באתי כשה תמים, ונכון שיש בידי אחריות לבדוק את מה שאני קונה אבל אי אפשר לצפות מכל אחד שיירד לרזולוציות של קוד מהירות! וכמובן בסוף שילמתי לו כ-2,000 שקל שזה כסף שילך לפח מבחינתי...

או שמא לוותר, ללמוד מהטעות, לשים לב להבא ולנסות למכור אותם ביד2? (אני בספק אם יקנו, צמיגים די זולים).

אשמח לעזרתכם בנושא... תודה!

עריכה אחרונה על ידי Adir1733
פורסם

דירוג המהירות של הצמיגים מופיע ברישיון הרכב משנת 2006 ואילך (קישור) והוא אכן מחייב.

זה שצמיגאי לא מכיר חוק שקיים בישראל כבר 12 שנה מעיד על רמת המקצועיות שלו. אם יש לך סבלנות תגיש נגדו תביעה קטנה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

בריענון נהיגה האחרון שעשיתי, המורה (גם חוקר תאונות במקצועו) העיר כי האחריות על מידות צמיג, קודי עומס וכו' הם עלהנהג בלבד.

ז"א, חלילה קרתה תאונה והצמיג במידה לא נכונה, לא מגיע פיצוי על נזקי רכוש (במידה ומגיע לך) מהביטוח.

סה"כ לגיטימי :bad-word:

לכל הצדקנים שלא מכירים מקרוב וממשיכים לשכנע אנשים שאין תקלות .

בסוף מאחוריי הייעוץ יש בן אדם שיפגע.

פורסם

אפשרויות שאני רואה בינתיים -

לנסות לפנות למחלקה טכנית של צ'מפיון ולראות אולי יסכימו הם לאשר קוד מהירות W ועם האישור הזה לפנות למכון רישוי כדי לבצע השינוי ברשיון (שווה נסיון, השאלה כמה זמן יקח), למכור את הצמיגים (להקטין נזק כספי), תביעות קטנות (כמובן, הצלחה לא מובטחת).

בכל אופן, מציע לא להתפשר על צמיגים זולים, לכשתחליף.

פורסם

כרגיל. "בעלי מקצוע".

תראה, הוא אחראי ב-100% לטעות הזאת.

אתה צריך לבקש ממנו או:

1. שיזכה אותך על הצמיגים.

2. שיחליף לך לצמיג מתאים ותשלם את ההפרש אם יש.

תסתכל פה ברשימה - יש כמה אופציות שהן Y.

https://tires.yad2.co.il/compare?diameter=9&aspectRatio=10&width=20&type=1_0

אתה יכול לפנות למשרד התחבורה בתלונה.

ואתה יכול לפנות לבדיחה העצובה שנקראת איגוד המוסכים.

פורסם
כרגיל. "בעלי מקצוע".

ואתה יכול לפנות לבדיחה העצובה שנקראת איגוד המוסכים.

איגוד המוסכים הוא גוף רציני ולא בדיחה.

איזה כייף לי :)

פורסם

האמת עכשיו כשאני חושב על זה שוב פעם,

האם יש לפותח השרשור קייס בבית המשפט ?

הרי לפי החוק אם חס וחלילה רכב עובר תאונה עם מידת צמיגים לא תקינה, החוקר יכתוב מיד "צמיג פסול". ובעצם האשמה מתגלגלת על בעל הרכב שלא שם לב.

בהתחשב בכך, האשמה נופלת על בעל הפנצ'רייה בעיני החוק ?

לא הייתי ממהר לתביעות קטנות בלי ייעוץ מעו"ד.

איגוד המוסכים הוא גוף רציני ולא בדיחה

שכחת את המקרה בו לקוח פנה עם תלונה לאיגוד המוסכים,

האיגוד ביקש את תגובתו של המוסך,

המוסך בחר שלא להגיב,

וזהו. האיגוד אמר שאין לו מה לעשות.

שהלקוח שחש פגוע "ילך לחפש", רק במילים יפות.

זה גוף רציני ? מה רציני בו ?

לכל הצדקנים שלא מכירים מקרוב וממשיכים לשכנע אנשים שאין תקלות .

בסוף מאחוריי הייעוץ יש בן אדם שיפגע.

פורסם

קוד עומס ומהירות מירביים - עפ"י תקנות משרד התחבורה, יש להתקין ברכב צמיגים שיהיו בעלי קודי מהירות ועומס שלא יהיו פחותים מאלה שקבע יצרן הרכב ושנרשמו ברשיון הרכב.

קוד העומס מסומן בספרות, כאשר כל ספרה מייצגת עומס מקסימלי המותר לאותו צמיג. למשל: 84 - 500 ק"ג, 89 - 580 ק"ג, 91 - 615 ק"ג.

קוד המהירות מסומן באותיות, כאשר כל אות מייצגת את המהירות המקסימלית המותרת לנסיעה באותו צמיג. למשל: T - 190 קמ"ש, H - 210 קמ"ש, V - 240 קמ"ש.

קוד המהירות W הוא מעל V לכן צריך לעבור טסט

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

פורסם

תגיד לו שאם הוא לא מוכן, תתבע אותו בתביעות קטנות(תשמור את הקבלה).

התהליך די פשוט ואין לך מה להפסיד, בכל מקרה הוא מסרב לכל הסדר אפשרי.

פורסם

עדכון קצרצר לכל המתעניינים:

פניתי היום שוב לבעל המוסך. אמרתי לו שביצעתי בדיקה מקיפה בנושא ומדובר בתקנה מחייבת ואני לא מעוניין בחאפריות של "חבר" שלו שיעביר אותי בטסט. הוא ישר כמובן התלהם ואמר "צ'ק... איזה שטויות הם מדברים... אין בכלל משמעות לקוד משקל, זה לא רלוונטי, אתה לא תגיע למהירויות האלו". אמרתי לו "חביבי, אתה לא נשמע לי רמאי. שילמתי לך ממיטב כספי על צמיגים ועשית טעות. בוא תראה איך אתה בא לקראתי בבקשה כי זה ממש לא מקצועי וזה אחריותך". אז סיכמנו שהוא יביא לי דגם מתאים ואני אשלם את ההפרש (מצחיק, כי אתמול הוא אמר ש"אין כזה דבר 92Y במידה הזו").

הוא חזר אליי מאוחר יותר ואמר שהוא הזמין לי צמיגים מפירמה גרמנית חברת בת של goodyear או משהו... אמרתי לו הלו... עצור סוסים. הרי אתה גם ככה מזכה אותי ואני משדרג, לא? אז לפחות תן לי לא לסמוך עליך שוב ולעשות שיעורי בית.

אמרתי לו שייבדוק לו אם ניתן להביא Pirello PZero או Goodyear Eagle F1 (לאחר בדיקות של חיפוש בפורום). הוא אמר שיבדוק ויעדכן.

אעדכן אתכם בהמשך מה ההתפתחות. אם יש דגמים אף טובים יותר (תקציב של כ-500-600 ש"ח לצמיג) אשמח!

• תוכן חדש...