Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעש סטטי מהמערכת בכיבוי וסוויץ' (ללא התנעה) לאחר התקנת מגבר ב INTELLINK 4 - השתגעתי

liav12
שימו לב! השרשור הזה בן 2196 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן חברים.

ברשותי אופל אדם s, המערכת המקורית היא INTELLINK 4.0 שהשם יקח את אופל על השימוש בזה.

חשקה נפשי בקצת יותר חוזק כלומר רמקולים ומגבר ואולי סאב בעתיד.

הותקן מגבר BX4 BT של massive audio שמותקן מתחת לכסא הנהג, מחובר אליו מנחת איכותי של אודיסון שעלה לא מעט כרגע על הרמקולים קרטון המקוריים והטוויטרים + האחוריים.

הבעיות הן:

פותח את דלת הרכב או התא מטען - מתחילים רעשים סטטים שיוצאים מהרמקולים ללא הפסקה (רעש לבן חזק ומעצבן), אם מתנגן שיר ברקע הוא מתחיל לפזול לכל רמקול או רק לחלקם ומשתגע ביניהם (כלומר מנגן לא תקין), אם אני מזיז את הכסא של הנהג - הרעשים פוסקים לחצי שניה וחוזרים חלילה, לפעמים אין רעשים כלל אבל ב 90% מהמקרים זה שם.

אבל כשיש זה מכל הרמקולים או משחק בין ימין שמאל אחורה קדימה.

1. ברגע שאני מסובב סוויץ' - אותו הדבר.

2. ברגע שאני מניע את הרכב - הרעש מסתדר והמערכת מנגנת תקין הכל והכל עובד טוב.

3. ברגע שאני מכבה את הרכב - הדבר חוזר חלילה כמו במקרה 1+2.

ניסיתי להקליט זה לא כל כך הולך, אבל אלו רעשים של הפרעה כלשהי, בדקתי בכמה מקומות לא יודעים מה לעשות. גם חבר שלי שהתקין את המערכת לא נתקל בזה עדיין. חלק ממליצים להחליף את המסך הראשי כי הוא המקור לבעיה (ייתכן?), התקנתי מנחת וזה לא עשה הבדל סתם שרפתי עוד 400 ש"ח.

ברגע שמעלים GAIN מהמגבר אז רעשי האיתות ברמקול השמאלי הקדמי או הטוויטר מרקיע שחקים וכל איתות גורם לאוזן שמאל להתפוצץ. לכן לעכשיו ביטלתי את הרמקול הנ"ל ואין רעשי איתות או סיגנלים כלשהם.

פעם ראשונה שנתקלתי בדבר כזה, בד"כ נתקלתי ברעשי מנוע אבל הפעם המקרה שונה לגמרי..

נ.ב ניסינו לחבר סתם מערכת חיצונית - לא היו בעיות כלל זה ניגן תקין הכל (בתור אופציה לשים מערכת סתמית בתא הכפפות סינגל דין פשוט)

מה עושים? :(

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך חיברת את ה Remote למגבר? יש מצב שהרעשים הסטטי האלו נשמעים כאשר המגבר בעצם נכבה אבל ממשיך לקבל אותות סאונד מהמערכת?

נתקלתי לפני כמה שנים אצל חבר במגבר סיני מעפן שגם כשהוא מנתק את המגבר מהחשמל הסאונד כאילו עובר דרכו לרמקולים חלש יותר ובצורה מלוכלכת עם רעשים ועיוותים.

אם לקחת משקע מצת, אז ברגע שפותחים את אחת הדלתות או ת"א המטען המתח הזה נעצר, רק בפתיחת דלת נהג גם המולטימדיה נכבת ואז אני מניח שאין רעשים?

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017

Chevrolet Sonic RS 2015 1.4T 2017-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשובה קודמת אפשרית - לבדוק את החשמל המגיע למגבר דרך רליי / ממסר רמונט ההפעלה.

אח"כ -

צריך לבדוק את חיבורי ה (-) וה + במערכת ובמגבר - כי הם מחוברים טוב לשילדה ואו המצבר.

לבדוק את חיבור ה (-) של שילדת המערכת בדשבורד, ל גוף הרכב.

וכנ"ל את חיבורי ה RCA .. ואולי לחבר גם את ה (-) של ה RCA לגוף המערכת.

אפשר והרעש נוצר לפני ההנעה.. מאחר ועם פתיחת הדלתות - משאבת הדלק

נכנסת לפעולה ובונה לחץ, ואפשר ויוצרת השראה.

ומאחר וה (-) הוא חיבור משותף ברכב, נשמעים רעשי השראות ברמקולים.

לכן צריך לבדוק טוב את חיבורי המערכת רליי המגבר.. וכבלי ה RCA.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלו שאלות שאצטרך לשאול את הבן אדם שהתקין, כי האמת שאני פחות מבין בזה.

המגבר נשאר דלוק גם בסגירה. וכמובן נדלק (ראיתי לפי האור הכחול עליו) ברגע שאני פותח דלת / פותח מהשלט רחוק את הנעילה / פותח תא מטען וכדומה וגם מכבה או סוגר את הרכב לגמרי - ואז הרעשים מתחילים כמובן.

הרעשים ממשיכים תמיד לא משנה איזו דלת נפתחת או נסגרת, זה בעקרון קורה מהרגע שאני לוחץ על כפתור הפתיחה בשלט של הרכב.

המולטימדיה אגב נכבית (המסך עצמו) אבל לדעתי היא נשארת תמיד דלוקה או שזה מכניס אותה פשוט למצב STAND BY כי לחיצה על כפתור ה ON באמצע פשוט מפעילה אותה, הרעשים עדיין שם.

נדירים המקרים שזה לא משמיע רעשים.

תודה לכם על התשובות!

ליין מן בנוגע לעניין עם המשאבה לגמרי מבין אותך, הבעיה שלי חסרה המקצועיות בנוגע לכל הרכבות ולחשמל בפרט.

האם דבר כזה אמור לקרות בכלל במערכות מהסוג הנ"ל? בסה"כ מדובר ברכב מסוג אופל, אני בטוח שבאדם מערכת החשמל לא בנויה בצורה מיוחדת מכל השאר.

יש מישהו שאוכל לגשת אליו לבדיקה באיזור ראשון לציון?

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש בעיה בחיבורי הכבלים, או ממסר / רליי תקול.. ואו מגבר תקול.

זו תקלה אשר יכולה להופיע בכל רכב.

במצבים כאלו - מתחילים מהבסיס - כאילו התקנה חדשה.

עוברים על כלל החיבורים.. תקינות הממסרים, חיבורי ה (- +) לשילדה.. ותקינות המגבר

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבל כשהרכב מונע שומעים מצויין ללא שום פגם..עדיין אומר שהממסר / הריליי פגום?

המגבר נבדק ונמצא תקין, חובר גם למערכת אחרת שהיא לא המסך המקורי (HU חיצוני) ועבד ללא דופי. בגלל זה השתגעתי כבר.

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 2196 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...