Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כי חשוב שישמע כאן גם קול ההגיון, ולא רק קולם של צעירים שלעתים (לא תמיד) הם לא מנוסים בענייני תכנון חיים וכלכלה אישית.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שיקנה גם פיל אפריקאי בקרדיט, מה אכפת לכם?

כי הבחור ביקש עצה, א כל אחד נותן ממיטב שיפוטו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כי חשוב שישמע כאן גם קול ההגיון, ולא רק קולם של צעירים שלעתים (לא תמיד) הם לא מנוסים בענייני תכנון חיים וכלכלה אישית.

לא מסכים איתך,יכול להיות בעזרת השם שיהיה לי משפחה ילדים בית והרבה הוצאות כמו משכנתא אני לא אוכל להרשות לעצמי את זה..

כרגע שאני מרוויח ברוך השם טוב ואני יכול לעמוד בזה וגם לחסוך לשים בצד כל חודש אז למה לא..זה לא שאניי קונה פרארי

פורסם
לא מסכים איתך,יכול להיות בעזרת השם שיהיה לי משפחה ילדים בית והרבה הוצאות כמו משכנתא

במקומך, בדיוק בגלל הוצאות כאלה, הייתי מוציא פחות על רכב שאתה עומד להחזיק שנתיים כמו שאתה אומר.

ואם אתה כבר ממש רוצה לקנות את הרכב, עדיף שתמתין טיפה כמו שאחד המגיבים הקודמים המליץ לך, תחסוך ותקנה מהכסף שלך, בלי התחייבות לשום גוף שמרוויח עלייך.

Peugeot 208 GTI 2014

פורסם

יש פה בחור צעיר שמכניס לדבריו עד 16 אש"ח. סכום כזה שווה ערך ל24-25 אש"ח ברוטו, שזו משכורת מאד יפה, במיוחד בגיל הזה. אם כושר ההשתכרות הולך להשאר באותן הרמות, בהחלט שאפשר להתפנק עם רכב חדש בעזרת הלוואה כזאת או אחרת (וכנראה שהלואה סטנדרטית/ שפיצר תהיה עדיפה).

כן, בעוד שנה או שנתיים אולי יצטרך את הכסף לדברים רציניים יותר, אבל אולי זו ההזדמנות לעשות חיים, ואם הזמן זה רק יהיה קשה יתר.

תראו מה יובל המבולבל עושה במשבר גיל ה-40 וכמה זה עולה לו...:-D

פורסם
לא מסכים איתך,יכול להיות בעזרת השם שיהיה לי משפחה ילדים בית והרבה הוצאות כמו משכנתא אני לא אוכל להרשות לעצמי את זה..

כרגע שאני מרוויח ברוך השם טוב ואני יכול לעמוד בזה וגם לחסוך לשים בצד כל חודש אז למה לא..זה לא שאניי קונה פרארי

ואני לא מסכים איתך. אתה מרוויח בסדר, אתה לא מרוויח ״טוב״. והפוך גוטה הפוך, יכול להיות שבשל הגחמה הנוכחית, אתה לא תוכל להרשות עצמך בית- זו הבעיה ולא ההיפך. ולבסוף, אתה לא קונה פרארי, אבל אתה כן מדבר על רכב ברבע מיליון שקל כמעט, לא כולל הוצאות נילוות- זה לא מעט כסף, כזה שיכול להוות לפחות בסיס לתחילת החיים האמיתיים.

שלא תבין לא נכון, לא חושב שאם יש קצת כסף אז צריך להתכלב. אוהב רכבים? בא לך רכב מגניב? - מצוין, קנה רכב סבבה ומהנה, יש מספיק כאלו בסכומים של עד 150, וגם זה לא מעט כסף.

זו דעתי ואני לא מהמבוגרים כאן להבנתי. ומכל מקום, נראה שאתה הכול, אז תתחדש ותהנה.

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

החדשה ב200 אלף זה מחיר על הכביש? ל5 דלתות או 3?

אם כן ברור שעדיף חדשה על 2017 לפני מתיחה ב180.. אין התלבטות בכלל.

אם זה לא מחיר על הכביש - אז תגיע ל210 על הכביש (רישוי, מיגון וכו׳).

2000 שח בחודש זה 24000 בשנה, ירידת ערך תהיה יותר לכיוון 30 אז כדאי שתגדיל החזר חודשי אם אתה רוצה לצאת ראש בראש בסוף התקופה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
החדשה ב200 אלף זה מחיר על הכביש? ל5 דלתות או 3?

אם כן ברור שעדיף חדשה על 2017 לפני מתיחה ב180.. אין התלבטות בכלל.

אם זה לא מחיר על הכביש - אז תגיע ל210 על הכביש (רישוי, מיגון וכו׳).

2000 שח בחודש זה 24000 בשנה, ירידת ערך תהיה יותר לכיוון 30 אז כדאי שתגדיל החזר חודשי אם אתה רוצה לצאת ראש בראש בסוף התקופה.

המחיר 200 זה ל5 דלתות כולל הכול מיגון רישוי וכאלה.. יד 00

ואני מתכוון אחרי שנה שנתיים למכור אותו למכור אותו ולחזור למשהו יותר סולידי עם מה שישאר לי מהמכירה..זה נטו להגשמת חלום שאני רוצה הרבה זמן

פורסם

מחיר מעולה ואין התלבטות מול 180 ל2017!

תגדיל את ההחזר החודשי ל2500 שישקף את ירידת הערך בפועל.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
מחיר מעולה ואין התלבטות מול 180 ל2017!

תגדיל את ההחזר החודשי ל2500 שישקף את ירידת הערך בפועל.

כן זה מה שאעשה אני חושב..תודה גבר

פורסם

ברשותכם, אחלק את השרשור לשניים פוטנציאליים:

1. איתי, בן 26, מרוויח 11K נטו לפחות, מעוניין לרכוש רכב צעיר ויפה. מתייעץ לגבי קליאו החדשה, הדגם הכי מאובזר (שעולה מעל 100K). לאחר כשנה וחצי המחירון של הרכב 75K, מגלם איבוד ערך של 30 אלף ש"ח לפחות (בפועל, מניסיון טרי של חבר, נסחר בפחות מהמחירון).

2. במקביל איתי פותח שרשור באוף טופיק ומתייעץ לגבי טיול בן מספר שבועות למדינות אירופה כולל ביקור ברינג. עלות הטיול כ25K.

מאמינה שהיה מקבל יעוץ ענייני לשתי השאלות שלו, כי שתי הבקשות לגיטימיות לגמרי.

במקרה הנ"ל, נניח שלקופרה תהיה ירידת ערך גבוהה ב20K מהקליאו המדוברת (לא ראיתי רכבים עם ק"מ ממוצע בפחות מ150K בפעם האחרונה שבדקתי בלוח), נניח הביטוח יעלה לו 5K נוספים והטיפולים עוד 2000 ש"ח לכל התקופה.

פתאום זאת גחמה, הוא ילד שלא מבין כלום ויש צורך לחנך אותו.

הוא לא ביקש יעוץ לגבי השקעת ההכנסה הפנויה שלו, אלא נשמע שהוא מודע לסכומים ועלויות, הוא כבר ילד גדול, לא בן 17 ואפילו לא בן 19, שיעשו עם הכסף שלו מה שבא לו. הוא קיבל החלטה להגשים חלום, בא לבקש יעוץ לגבי אופן המימון, לא חינוך כלכלי.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

^^^

ברשותך אתייחס לכמה דברים:

1. נכון, הוא לא בן 17 והוא לא בן 19, אבל הוא כולו בן 26 וכזה שגר אצל ההורים ( חס וחלילה לא מזלזל, רק משלים את העובדות).

2. למען הסדר הטוב, הוא מרוויח לדבריו בין 11-16, באחוזים מדובר בהפרש גדול בין השניים. מעבר לכך, מדובר במשכורת יפה, אבל לא גבוהה אבסולוטית.

3. ובהקשר לסיפא של ס׳ 2, הוא בעצמו אומר שיכול לממן רק 40% מערך הרכב, קרי מעל לחצי בכלל לא שלו. כאמור, הוא לא מרוויח מספיק ״יפה״ בשביל לרכוש הרי רכב כזה.

4. בהקשר לשני האחרים- בגיל 26, כשאתה מרוויח סביר אבל עוד לא פגשת באמת את הצד הזה בחיים שנקרא הוצאות, כשעוד לא נתקלת בתאקלים כלכליים שדורשים התאמות וכשמדובר ברכב של כמעט רבע מיליון ש״ח, צר לי, מדובר בגחמה ותו לא (ושלא תביני לא נכון, גחמות הן בסדר כל עוד הן נשלטות ומוגבלות)

5. לגבי דוג׳ 2 השרשורים שנתת: אם באחד מהם היה מזכיר גם את ההוצאה השניה (רכב/נסיעה יקרה לחו״ל), אני רוצה להאמין שהיה מקבל תגובות ברוח דומה. ואם באמת היו שני שרשורים נפרדים, אולי לא כולם היו עושים 1+1, אז?

לסיכום, חלומות זה בסדר להגשים, כשאתה יכול ואם אתה יכול. להשכיב בגיל 26 כרבע מיליון שח על רכב, קל וחומר כאשר אתה לא בעליו המלאים או שאתה לוקח הלוואה כי סתם נח לך, זו טעות בעיניי, זו בהכרח גחמה לדעתי. לבנות על למכור את הרכב במהלך ה-3 שנים הראשונות בהכרח, זה גם סתם להפסיד כסף.

ובכלל, לרכוש רכב חדש זה לא מהלך נכון, אלא אם כל הממון בכיס, וההלוואה הינה מטעמי נוחות.

אבל אולי אני סתם לוכד חלומות...

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם
^^^

ברשותך אתייחס לכמה דברים:

1. נכון, הוא לא בן 17 והוא לא בן 19, אבל הוא כולו בן 26 וכזה שגר אצל ההורים ( חס וחלילה לא מזלזל, רק משלים את העובדות).

2. למען הסדר הטוב, הוא מרוויח לדבריו בין 11-16, באחוזים מדובר בהפרש גדול בין השניים. מעבר לכך, מדובר במשכורת יפה, אבל לא גבוהה אבסולוטית.

3. ובהקשר לסיפא של ס׳ 2, הוא בעצמו אומר שיכול לממן רק 40% מערך הרכב, קרי מעל לחצי בכלל לא שלו. כאמור, הוא לא מרוויח מספיק ״יפה״ בשביל לרכוש הרי רכב כזה.

4. בהקשר לשני האחרים- בגיל 26, כשאתה מרוויח סביר אבל עוד לא פגשת באמת את הצד הזה בחיים שנקרא הוצאות, כשעוד לא נתקלת בתאקלים כלכליים שדורשים התאמות וכשמדובר ברכב של כמעט רבע מיליון ש״ח, צר לי, מדובר בגחמה ותו לא (ושלא תביני לא נכון, גחמות הן בסדר כל עוד הן נשלטות ומוגבלות)

5. לגבי דוג׳ 2 השרשורים שנתת: אם באחד מהם היה מזכיר גם את ההוצאה השניה (רכב/נסיעה יקרה לחו״ל), אני רוצה להאמין שהיה מקבל תגובות ברוח דומה. ואם באמת היו שני שרשורים נפרדים, אולי לא כולם היו עושים 1+1, אז?

לסיכום, חלומות זה בסדר להגשים, כשאתה יכול ואם אתה יכול. להשכיב בגיל 26 כרבע מיליון שח על רכב, קל וחומר כאשר אתה לא בעליו המלאים או שאתה לוקח הלוואה כי סתם נח לך, זו טעות בעיניי, זו בהכרח גחמה לדעתי. לבנות על למכור את הרכב במהלך ה-3 שנים הראשונות בהכרח, זה גם סתם להפסיד כסף.

ובכלל, לרכוש רכב חדש זה לא מהלך נכון, אלא אם כל הממון בכיס, וההלוואה הינה מטעמי נוחות.

אבל אולי אני סתם לוכד חלומות...

בן.

אוקיי גם אם היה לי עכשיו בעובר ושב חצי מליון לא הייתי קונה אותו מהכסף שלי..

היום 90 אחוז מהמדינה קונים רכב בהלוואה כי אפשר להמשיך בשגרת החיים רגיל שאתה שם אלף אלפיים בצד בשביל הרכב

אני מרוויח מספיק טוב אני חושב כדי להחזיק אותו לשנה שנתיים מודע לירידת ערך יש את זה בכל רכב..אבל זה הזמן

חבר שלי קנה לאון 180 כוח סוס ב165 אלף והוא מתפקד יופי והוא מרוויח פחות ממני..סתם הגזמה

פורסם

גיבור, תתחדש, כבר אמרתי לך, רק עשה לי טובה, אל תתמוך את זה בקלות הבלתי נסבלת של לקיחת הלוואות - אנשים קונים דברים שאין להם כסף לקנות והלכה למעשה, מה שקנו, רובו ככולו לא שלהם.

זו דעתי.

בן

BENJ:

ROY:

פורסם (נערך)
אני אוותר מראש על הטפות המוסר השגרתיות שלי לצעיר שרואה רק את היום אחה"צ ובוודאי לא את המחר או השבוע הבא.

אני חוזר בי.

אחזור במילים חדשות על ההמלצה שלי בפורום הזה מזה הרבה שנים:

בחור (ובחורה) צעירים צריכים להסתכל קדימה בטווח של שנים. ה"חלום" של רכב יוקרתי עלול לנפץ לך חלומות הרבה יותר משמעותיים.

שוב - איני יודע מה מצבך הכלכלי. אם אבאמא קונים לך דירה נאה ומוכנים לממן לך את תחילת דרכך בחיים עשה מה שאתה רוצה. אתה מגובה. אבל אם אתה צריך לבנות את עצמך אתה צריך לחסוך כל פרוטה שאינה יוצאת על דברים חיוניים (ובילויים בגיל הזה, בגבולות הטועם הטוב הם בהחלט חיוניים). זה אומר לוותר על רכב, או להסתפק ברכב צנוע. זה אומר להבין שחוץ מאותם 2500 ש"ח לחודש של החזר הלואה הרכב יעלה לפחות עוד כמה אלפי ש"ח בירידת ערך (זו הוצאה סמויה אבל גדולה מאד, לפי הלך הרוח בשרשור הזה מדובר בסד"ג של 2000 ש"ח בחודש) זה אומר עוד 1200 ש"ח בחודש על רישוי וביטוח. זה אומר כמה מאות ש"ח לחודש על טיפולים, צמיגים ושאר הוצאות שוטפות. האם פות"ש מוכל לשכוף חצי ממשכורתו על ה"חלום" הזה - כאשר מעבר לפינה ממתין הצורך ללמוד, להקים משפחה, לרכוש דירה (או לשלם שכר דירה)?

פות"ש - כאשר הייתי בגילך הרווחתי שכר יפה. כיון שחלפו מאז למעלה מ-30 שנה קצת קשה לי לתרגם אותו לסכומים של היום. לידיעתך - 80% ממנו הלך לחסכון. כאשר התחתנתי כמה שנים יותר מאוחר היה לי שליש הסכום לרכישת דירה נאה מאד. וכיון שהתחתנתי עם אישה בעלת גישה דומה מאד המשכנתא היתה על סך שליש ממחיר הדירה בלבד. ולמרות החסכונות עברו עלינו בהמשך אי אילו שנים לא קלות מבחינה כלכלית. קרוב לודאי שאילו לא חסכנו בשנות הרווקות היינו קורסים. נכון שקשה להשוות את המצב הכלכלי לזה של היום (הדירות היו זולות יחסית, אבל המשכנתאות יקרות מאד). את החלומות התחלנו להגשים כאשר הגענו לסביבות גיל 55, עם ילדים שמתבגרים ויכולת להגשים את החלמות בלי לפגוע בעתיד.

אז, פות"ש קרא קצת בשרשור הזה, וחשוב על העתיד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...