Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שיש הבדל עיצובי גדול בין קסדות המיועדות לרכיבת כביש על אופניים לבין אלו שנמכרות עם קורקינט חשמלי (קסדות שמזכירות כדור באולינג עם חורים).

האם יש הבדל בין הקסדות ? ואיזה דגמים מומלצים לרכיבה על קורקינט חשמלי ?

פורסם (נערך)

לדעתי זה יותר עניין של אופנה, הקסדות ״לקורקינט״ הן במבנה שכבר שנים בשימוש אצל סקייטבורדיסטים ואולי מותאמות יותר לנפילה על החלק האחורי של הראש, שאין סיבה שיהיה רלוונטי יותר לקורקינט מאשר אופניים.

כן ניתן לראות בעין הבדל באוורור, קסדות למדוושים מאווררות יותר בהתאם למאמץ (גם הזולות עם יותר פתחים), ומי שסובל מחום אולי עדיף שיתמקד בהן.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

הקסדות הספציפיות לאופני כביש הן יותר אווירודינמיות, וגם יותר קלות. שתי תכונות שהן לא רלוונטיות לקורקינט חשמלי.

אני חושב שהן גם הרבה יותר יקרות.

בכל אופן, נכון שיש כאן הרבה עניין של אופנה והיסטוריה.

לגבי קסדה תקנית לאופניים: היא חד-פעמית לנפילה אחת. לא בטוח שזה נכון לגבי הקסדות שאתה מתאר לסקייטבורד.

פורסם

הקסדות העגולות יותר, עם פחות איוורור, יכולות לעמוד במספר נפילות, והן גם חזקות יותר. מבחינת עלות/הגנה, הן אידיאליות. מבחינת איוורור - לא. לגבי הגנה על החלק האחורי של הראש, יש גם קסדות אופניים מאווררות שמגינות על החלק האחורי, אבל הן יקרות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קח קסדה מלאה של אופנוע.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

לדעתי קסדה מלאה של אופנוע מוגזמת לשימוש במהירות של קורקינט סטנדרטי.

מאוד יקרה, מאוד מחממת, מאוד כבדה ומסורבלת. לא לשכוח שלא עוברים את ה-20 קמ"ש, לא רחוק מריצה.

פורסם

אם הבחור נוסע בכביש, הכול משתנה.

פורסם

אתה לא מעודכן רוב הקורקינטים החשמליים טסים על 40 - 50 קמ"ש.

מדובר במחדל בלתי נתפס של הרשויות - רוכבי קוריקנטים ואופניים חשמליות עולים על הכביש עם כלי כלאיים שלא תוכננו לכבישים ו"משתלבים" בזרם מכוניות ללא מיגון והכשרה.

היתרון היחיד של התופעה הזאת היא הגדלת נפח דו"ג על הכבישים שבאופן הדרגתי מעלה את המודעות של נהגים לאופנועים.

פורסם

ציינתי "סטנדרטי", אני מבין שזה הסטנדרט החדש אבל לא לזה התכוונתי.

חוץ מזה, איך בגלגל 12" מכניסים מנועים בהספקים כאלה? שלא לדבר על סוללה שתתמוך.

אני רואה לא פעם אופניים משופרים שנוסעים בשול על 70 קמ"ש ויותר, המנוע בגלגל שלהם די מפלצתי.

פורסם

מנסיוני, אופניים חשמליות רגילות עם צמיגים רגילים מתחילות לרעוד בבערך 50 קמ"ש.

לא יודע מי המטורף שרוכב על 70 ועוד בלי מיגון.

פורסם

יש קורקינטים עם גלגל 10' וסוללה של 60 וולט שמגיעים לסביבות ה-60-70 קמ"ש, במידה ולא הגבילו בהם את המהירות.

לגבי קסדות, אני אישית מעדיף קסדת חצי (כדור באולינג) הן לקורקינט והן לאופניים, לטעמי זה יותר נוח.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם
מנסיוני, אופניים חשמליות רגילות עם צמיגים רגילים מתחילות לרעוד בבערך 50 קמ"ש.

לא יודע מי המטורף שרוכב על 70 ועוד בלי מיגון.

הקורקינטים מתחילים לרעוד כבר ב-30...

מדובר בכלים שמגיעים למהירות של אופנוע ומתקינים עליהם ברקסים מצ'וקמקים של אופניים.

פורסם

חם גאי,

לא כל הקורקינטים רועדים ב 30 קמ"ש, יש כאלו שמגיעים ל 40-50 בלי לרעוד ומאד יציבים.

יש פה סתירה רצינית - מצד אחד הקורקינט ע"פ החוק מחוייב לסוע על הכביש אם אין שביל אופניים, ואסור לו לסוע על המדרכה.

אם נסע על המדרכה כשאין שביל אופניים הוא מקבל דו"ח, אבל אם נוסע על הכביש במהירות 20-30 קמ"ש כשמכוניות נוסעות 50-60 קמ"ש, הוא בעצם מהווה הפרעה לרכבים - דילמה שמשום מה לא חשבו על זה.

אז מה עדיף לסוע על המדרכה ולקבל דו"ח או להסתכן עם התנועה ולהפריע?

לגבי שאלת פותח השרשור, כיום אני משתמש בקסדת אופניים וחושב להחליף לקסדת אופנוע, מישהו מכיר/יודע אם חברת פוקס בקסדה פתוחה היא טובה?

משהו כזה:

https://www.foxhead.co.il/product/%D7%A7%D7%A1%D7%93%D7%94-v3-kustm/

אשמח לשמוע חוות דעת או הצעה אחרת, תודה.

פורסם (נערך)
פוקס חברה מעולה, יש לי את הקסדה הזו: https://www.foxhead.co.il/product/%D7%A7%D7%A1%D7%93%D7%AA-sport-flight/?attribute_pa_colors=Cool%20Grey, מאוד נוחה.

אני גם רוכב עם קסדה כזו (בגרסאת ה Hardshell היקרה יותר) כשאני עם האופניים העירוניים. מצאתי ב 150 ש"ח באיביי, אחלה קסדה.

הרבה יותר נוח מקסדת השטח בכך שפשוט לא אכפת לך מה עובר על הקסדה (כל עוד אתה לא נופל איתה..)

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • תוכן חדש...