Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

סליחה על הבורות, אבל אני חדש בנושא.

יש לי רכב הונדה סיוויק 2006, נפח מנוע 1600

יש לי קילומטרז' בסביבות ה230 אלף

יש לי כמה שאלות,

שאני שולף את המדיד איך אני יודע אם חסר שמן במנוע ?

איך אני יודע איזה סוג שמן לקנות ?

כמה שמן אני אמור להוסיף?

לגבי נוזל קירור, איך אני יודע אם חסר ?

איך אני יודע איזה נוזל קירור הכי מתאים לרכבי ?

תודה על העזרה.

פורסם

אלו שאלות בסיסיות מאוד ועדיף יהיה עם תיקח איתך משהו שקצת מבין, להראות לך את זה... אבא, אמא, בן, אח, אחות, דוד או שכן.

פורסם

מאיפה אתה באמת? אם זה באיזורי לא איכפת לי לעבור אצלך ולהסביר לך בדיוק מה קורה מתחת לתא המנוע ברמה הבסיסית והמיתקדמת כדי שתרגיש בטוח בעניין הבדיקות שציינת ואף מעבר. מי שמחזיק רכב ולא יודע את הדברים הבסיסיים ביותר לא תקין מבחינתי בעליל! יש מינימום חובה לדעת. במידה ואתה לא גר באיזורי יש לא מעט שיוכלו כו להראות לך.

פורסם
מאיפה אתה באמת? אם זה באיזורי לא איכפת לי לעבור אצלך ולהסביר לך בדיוק מה קורה מתחת לתא המנוע ברמה הבסיסית והמיתקדמת כדי שתרגיש בטוח בעניין הבדיקות שציינת ואף מעבר. מי שמחזיק רכב ולא יודע את הדברים הבסיסיים ביותר לא תקין מבחינתי בעליל! יש מינימום חובה לדעת. במידה ואתה לא גר באיזורי יש לא מעט שיוכלו כו להראות לך.

אני מאשקלון, ותודה רבה אני הסדרתי בידע הבסיסי הזה, אבא שלי הסביר לי איך מוסיפים ואיך בודקים.

אבל לגבי נוזל קירור אני לא בטוח

פורסם

נוזל קירור בודקים רק כשהמנוע קר. בבוקר לפני התנעה או אחרי שהיה כבוי כמה שעות.

ראה בתמונה.

11111.JPG

בדיקה ראשונה, איפה שסימנתי בחץ הירוק. יש שם מיכל התפשטות. תיעזר בפנס, תאיר על המיכל. יש קו עליון שנמצא בערך ב 1/3 גובה וקו תחתון שנמצא ממש למטה. מפלס הנוזל צריך להיות בין הסימנים. אם חסר, ממלאים דרך הפתח שסימנתי בעיגול ירוק . אם אתה לא מצליח לאתר את המיכל, תעקוב מהפתח הזה כלפי מטה, תראה לאן הוא מוביל. זה המיכל המדובר.

בדיקה שניה, בפקק שסימנתי בכחול. שם מפלס הנוזל צריך להיות 1-2 ס"מ מתחת לגובה הפקק.

לגבי סוג נוזל קירור, אני יכול להמליץ רק על נוזל מקורי של הונדה שעולה 190 ש"ח לאריזה של 5 ליטר. אפשר לקנות אותו במוסכים מורשים של הונדה.

יכול מאוד להיות (בעצם כמעט בטוח) שיש נוזלים אחרים יותר זולים שיעשו את העבודה לא פחות טוב.

עוד דבר שחשוב לציין - בדגם הזה בודקים שמן גיר אוטומטי כשהמנוע כבוי (ברוב הדגמים של רוב היצרנים האחרים בודקים שמן גיר כשהמנוע פועל).

ברכב שלך:

אחרי נסיעה של לפחות 20-30 דקות להחנות את הרכב במשטח ישר, להעביר ל P ולכבות מנוע. תוך 90 שניות לבדוק מפלס שמן גיר.

בתמונה שצירפתי רואים בחלק התחתון מיכל נוזל הגה כוח. זה לא הדגם שהגיע לארץ. במפרט שהגיע לארץ יש הגה כוח חשמלי ואין את המיכל הזה.

• תוכן חדש...