Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

התחלתי לחפש רכב ואני תוהה לגבי בדיקות הרכב - כמובן שתמיד קיים הסיכון של תאונה שהמוכר מנסה להסתיר.

אבל בכל זאת - האם קיימות נסיבות/קריטריונים שבהם הייתם מוותרים על הבדיקה במכון וקונים בהסתמך על בדיקות שלכם (יש מדריך באתר) והיסטוריית טיפולים?

תודה

פורסם

אם הרכב ישן ועולה כמה אלפים הייתי לוקח למוסך לראות שאים דברים חריגים.

בשאר המקרים הייתי לוקח לבדיקה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
גם רכב בן שנה עם 10000 קמ מסבתא חביבה מחיפה?

לא הייתי לוקח גם סיכון של 5 אחוז

על רכב שעולה כמה עשרות אלפים כדי לחסוך בדיקה של 500 ושעה מזמני.

תיקח לבדיקה

פורסם
כן.

פעם (באלף הקודם) חיפשתי סיטרואן zx. מצאתי אחת מסבתא חביבה בבית אבות(!), שסיפרה שיום אחד היא קמה בבוקר ומצאה שמישהו שפשף את הרכב בלילה, וכמובן תיקנה את זה. בבדיקה זה התברר כתאונת שלדה רצינית.

כשהסכום משמעותי, לא הייתי מוותר על בדיקה בשום מקרה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

בטח ובטח ברכב בן שנה שעולה יקר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אני אישית שוקל כל מקרה לגופו.

אבל אני כן יכול לומר שפעם אחת בדיקה הצילה לי את הישבן.

נסעתי עד חדרה כדי לראות הונדה אקורד עם 60K ק"מ, והמחיר היה בהתאם - גבוה ולכן לא חשדתי שיש פה משהו מסריח.

המוכר נשמע מאוד אמין בטלפון, והתגלה כבחור חרדי.

הרכב היה נראה בסדר (קוסמטית לא מושלם) אך נסע נהדר, וכמעט שהתפתיתי לא ללכת לבדיקה.

משהו בלב לא הניח לי והסיפורים שהוא סיפר לא נתנו לי תחושה טובה (בלבל את המוח יותר מדי).

לקחתי לבדיקה והרכב היה פשוט עם תאונות מכל כיוון. ה כ ל היה מוחלף. העליתי את טופס הבדיקה באיזה שרשור.

מצד שני היו לי גם רכישות הפוכות, כמו מונדאו ולנסר עם ק"מ נמוך מאוד ששניהם נרכשו מפנסונרים, והיה מורגש על כל אחד מהם שהוא עדיין בתולי, וכמובן שהסטוריית הטיפולים במוסך מורשה עזרה לתת תמונה יותר ברורה.

שתי המכוניות הנ"ל התגלו כהצלחה גם בקניה וגם במכירה. (נמכרו שתיהן תוך יום ובמחיר מחירון, אפילו קצת מעל)

בשורה התחתונה, אני יכול לומר שאם יש ספק אין ספק. 500-600 שקל הפסד (בדיקה) זה כלום לעומת לאכול את כל האלמנט עם רכב דפוק.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

אני מודה שכל המכוניות המשומשות שקניתי בהרבה שנים האחרונות - לא לקחתי לאף בדיקה.

בחלק מהמקרים מדובר במכוניות שעולות מעל 100.0 אש"ח.

אל תשאלו אותי למה. בדקתי לבד, האמנתי לבעלים, ראיתי היסטוריית טיפולים מסודרת ומפורטת, ובעיקר כי אני מבין שאף מכון לא יתן לי את המידע האמיתי שאני מחפש.

האם נפלתי - עד היום, לא.

הפעם היחידה שנפלתי היתה כשהייתי צעיר ולקחתי רכב לבדיקה במכון שהיה בקומבינה עם המוכר. כל אירוע הוא שיעור לחיים.

מהצד השני, בחיים לא אמרתי למי שהתייעץ איתי לוותר על בדיקה, במקרים המקלים שלחתי לבדיקת מרכב בלבד.

אומר ככה ועושה בעצמו אחרת.

המלצה - אל תוותרו על בדיקה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא לוותר בשום פנים ואופן על בדיקת קניה אלא אם מדובר על רכב במחיר רצפה של כמה אלפים.

אחרי הצבא חיפשתי פיאט פונטו ספייס, היה לי תקציב של 35 אלף שקל שהתאים לרכב בן שנתיים שלוש.

מצאתי אחת בחולון מאישה מבוגרת שנראתה אמינה עם 17 אלף ק"מ היא ציינה שהרכב קיבל מכה בכנף והכנף הוחלפה לא שום דבר רציני. לקחתי לבדיקה והופ יש קצה שלדה מקדימה. הוחלף טמבון, כנפיים, מכסה מנוע, מגן קדמי ובוצע ישור לקצה השלדה. הלכו 450 שקל ולא 35 אלף.

המשכתי לחפש ומצאתי רכב נוסף מאישה מוזרה מבת ים שהתעסקה במיסטיקה ורוחות גם היא נראתה אמינה ונחמדה מאוד והרכב בן שנתיים עם 5500 ק"מ ממש מציאה. לקחתי לבדיקה והסתבר שהרכב כמעט ולא נוסע אולי אחת ל3 שבועות והיא חונה ליד הים. בבדיקה יצא שהמנוע והגיר גמורים (ממש הופתעתי) ומלאים בקורוזים וחלודה. ממש לא ברור איך אבל הבוחן אמר תברח כמו מאש. לפחות לא עבר תאונות אבל הציל לי שוב 35 אלף שקל.

הרכב השלישי שבדקתי היה ממגרש של טריידמוביל שהתחייבו לבדיקה ובאמת יצא תקין.

פורסם

אבל בכל זאת - האם קיימות נסיבות/קריטריונים שבהם הייתם מוותרים על הבדיקה במכון וקונים בהסתמך על בדיקות שלכם (יש מדריך באתר) והיסטוריית טיפולים?

תודה

כן. אם זה רכב שנקנה מקרוב משפחה/חבר קרוב או רכב שהיה בסביבה שלי מיום עליה לכביש (למשל רכב של מישהו שעובד איתי) - מוותר על הבדיקה.

בכל מקרה אחר לא מוותר.

זה כשמדובר במכוניות יחסית חדשות.

אוטו מודל 2000 שעולה כמה אלפים - מסתפק בבדיקה עצמאית.

פורסם

מעדיף לבדוק במוסך שאני מכיר מאשר במכון בדיקה אך לפעמים אין ברירה בגלל מיקום.

מעבר לכך אם אני מתרשם ויזואלית מהרכב + רקע של אנשים שמכירים את הרכב וכו' יש מצב שארכוש בלי בדיקה.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לוקח למוסך לבדיקה, עולה 150 במקום 600.

תאונות שתוקנו רע לא קשה לזהות,ואם התיקון איכותי אז

שיהיה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

לא מוותר על בדיקה בשום מצב.

אני מכיר אישית מקרה בו מישהו רכש רכב ללא בדיקה, השתמש בו כמה שנים ואז מכר אותו. הקונה שקנה ממנו מכר את הרכב אחרי כמה שנים נוספות ואז התברר שהרכב עבר תאונה רצינית אצל היד הראשונה. הוא חטף תביעה והנושא הסתבך מאוד. למיטב זכרוני הוא נאלץ לפצות את הקונה בסכום נכבד.

אני מעדיף להיות זהיר ולכן תמיד מבצע בדיקה. יכול להיות שזרקתי פה ושם 450 ש"ח סתם, אבל השקט הנפשי שווה לי יותר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...