Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר dsg 7 dq200

almogb
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש טענה שאפשר להאריך את חיי dsg7 ע"י העברה למצב ידני בפקקים ולהמנע מזחילה בחצי ברקס.

זה ימנע שחיקת המצמד וימנע העברות רבות ומיותרות של הילוכים למעלה ולמטה.

מצד שני זה הופך את הנהיגה שלך לנהיגה "מודעת מדי" לגחמותיו של הרכב.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בזמנו הייתי מעביר ל S, מה שהיה מונע מעבר להילוך גבוה במהירות נמוכה. זה היה מפחית באופן משמעותי את הרעידות אחרי פקק ארוך.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

המעבר לS פשוט העביר את הסיכוי להעברות אלימות ורעידות בין הילוך שלישי-שני להילוך שני-ראשון - אין פתרון אמיתי לדעתי(המכטרוניקס בכל מקרה גם במצב S או ידני מחזיק את הקלאצים בפקקים איטיים בצורה שמזיקה מאוד לגיר).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
ולאיזה מכוניות הDQ380 משודך ? למיטב ידיעתי לא למכוניות הקטנות ואני רואה שהוא משודך בעיקר למנוע EA888 , קרי מנוע 2.0.

בכללי קשה למצוא פירוט איזו גרסה של DSG7 יש ברכבים שונים.

בשיעורי הבית שעשיתי לפני כמה שבועות ראיתי שהמכוניות הקטנות שVAG מוכרת בסין מצוידות בתיבת 6 הילוכים שהיא לא DSG (כנראה פלנטרית). המופעים הראשונים שם של DSG הם עם מנוע ה1.4 בגירסת ה150 כ"ס ואני מאמין שמדובר בתיבה הזו. עד כמה שאני יודע, אין לVAG תיבת DSG עם נתון מומנט נמוך מהDQ380, למעט הDQ200 שהוצאה מהמדינה ומלכתחילה מפוקפקת מאוד ביחס לגירסת המנוע.

פורסם

בברזיל למשל , הפולו החדשה מיוצרת עם תיבת שש הילוכים פלנטרית , וזו כנראה התיבה הזו.

https://www.motor1.com/news/176914/vw-polo-details-interior-shots-exclusive/

אבל את הDQ380 והגרסה המעודכנת שלה, אני מוצא רק בהקשרים של מנועי 2.0 ומנועי 1.4 דיזל (בQ3 למשל).

לא בעממיות.

פורסם

קראתי גם איזו כתבה שגם בארה"ב, הפאסט משווקת עם תיבה פלנטרית 6 הילוכים, על מנת למנוע תדמית אמינות כושלת.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם
בברזיל למשל , הפולו החדשה מיוצרת עם תיבת שש הילוכים פלנטרית , וזו כנראה התיבה הזו.

https://www.motor1.com/news/176914/vw-polo-details-interior-shots-exclusive/

אבל את הDQ380 והגרסה המעודכנת שלה, אני מוצא רק בהקשרים של מנועי 2.0 ומנועי 1.4 דיזל (בQ3 למשל).

לא בעממיות.

אנחנו עושים פה ספקולציות מושכלות, הם הרי לא רושמים בשום מקום איזו תיבה בדיוק יושבת באיזה דגם.

בהקשר של הEA888, אני רק מוצא דוגמאות תיאורטיות סביב היח"צ שעשו בתוך סין לפיתוח של התיבה.

לVAG יש את הDQ500 הרטובה שמשמשת במכוניות חזקות יותר, היא תיבה "בסדר" והיא גם מיוצרת בסין. הם לא פיתחו את הDQ380 עבור מנועים חזקים אלא להפך....

פורסם (נערך)

את הDQ500 אני מוצא אזכורים למכוניות חזקות מאוד כגון TTRS או אאודי Q3RS.

למשל כאן מהפורום של ואג או כאן באתר של חברת שיפורים מצוין שהDQ381 הוא הגרסה שקיימת בגולף GTI ובQ3 וזה חוזר על עצמו בעוד אתרים , אני נוטה להאמין שזה כבר יותר מהשערה. הוא כנראה גם ישולב עם מנוע ה1.5 TSI EVO

איזה גיר נמכר בסין במכוניות הפשוטות כמו החיפושית או הגרסה הסינית לג'טה ,אין לי מושג.

אבל ניתן לראות נוכחות גם של גיר פלנטרי (נקרא AQ250) בחלק מהמכוניות הפשוטות.

אני כן רואה שיש איזו השערה באינטרנט שהDQ380 אמור להיות הפתרון לDQ200 הבעייתי.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

תכלס התיבות כפולות המצמדים הביאו רק צרות לעולם הרכב..

גם בקבוצת VAG, גם בפורד וגם בקיה (הספורטז׳ טורבו למשל) הן מאכילות לוקשים.

היה עדיף כבר אילו היו נשארים עם הפלנטרי וזהו, קצת יותר דלק אבל שווה את השקט הנפשי.

אגב נסעתי שבועיים וחצי במרצדס B180 אוטומט שאם אני לא טועה גם כן בעלת תיבה רובוטית.

בין התיבות הרובוטיות שיצא לי לנסוע עליהן זו הטובה ביותר, פשוט מעולה!

השאלה איך היא תשרוד את הק״מ (הרכב היה חדש)..

פורסם
יש טענה שאפשר להאריך את חיי dsg7 ע"י העברה למצב ידני בפקקים ולהמנע מזחילה בחצי ברקס.

זה ימנע שחיקת המצמד וימנע העברות רבות ומיותרות של הילוכים למעלה ולמטה.

מצד שני זה הופך את הנהיגה שלך לנהיגה "מודעת מדי" לגחמותיו של הרכב.

מקריאה בפורומים בחו"ל מציעים להימנע מזחילה ב"חצי קלאץ' " שהיא שוחקת, וכן מציעים בעמידה של למעלה מ-10 שניות, למשל ברמזורים, להעביר לניוטראל כדי להפחית עומס על התיבה. דבר חשוב נוסף הוא החלפת שמן גיר בזמן; הוראות היצרן קובעות כל 60,000 ק"מ אבל בארצות חמות ולחות יש לשקול החלפה מוקדמת יותר, אולי בטיפול 45K.

מישהו יודע לאשר או להפריך את הנ"ל?

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם
תכלס התיבות כפולות המצמדים הביאו רק צרות לעולם הרכב..

גם בקבוצת VAG, גם בפורד וגם בקיה (הספורטז׳ טורבו למשל) הן מאכילות לוקשים.

היה עדיף כבר אילו היו נשארים עם הפלנטרי וזהו, קצת יותר דלק אבל שווה את השקט הנפשי.

אגב נסעתי שבועיים וחצי במרצדס B180 אוטומט שאם אני לא טועה גם כן בעלת תיבה רובוטית.

בין התיבות הרובוטיות שיצא לי לנסוע עליהן זו הטובה ביותר, פשוט מעולה!

השאלה איך היא תשרוד את הק״מ (הרכב היה חדש)..

הA-class נמכרת כבר משהו כמו 5 שנים בארץ עם תיבת 7 הילוכים רובוטית בעלת שני מצמדים. לא יודע עליה יותר אבל לא במיוחד שומעים פה על בעיות. מעבר לכמות המצומצמת בהרבה של רכבים כאלה צריך לקחת שני דברים בחשבון: הראשון, שמרצדס לא בונה מכוניות בתקציב ההדוק של פולקסווגן ולגמרי סביר שגם המכניקה וגם האלקטרוניקה בתיבה מאסיביות הרבה יותר. השני, שמרצדס וכלמוביל נותנות שירות ברמה אחרת לחלוטין מזה של פולקסווגן את צ'מפיון. זה להשוות אבטיחים לצימוקים מעופשים.

פורסם

הויכוח הזה כל כך מזכיר לי את המכוניות הצרפתיות. בכל דור חדש טוענים שהנה הנה, הצרפתיות כבר לא רואות מוסך ובכל פעם התוצאה היא שהצרפתיה נותנת את מה שיש לה.

אותו דבר לגבי גירי dsg.

כלל אצבע, גיר משוכלל כמו הגרמני, והוא מאוד משוכלל ומורכב, לעולם יהיה יותר מועד לתקלות.

אתה רוצה שקט נפשי? אל תיגע בגירים האלו.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מקפיץ את המודעה.

מתכנן לקנות סיאט לאון FR עם מנוע 1.8

איזה גיר משודך למנוע הזה? לא מצליח להבין בשום אתר באינטרנט..

איך ניתן לשמור על הגיר טוב יותר? ( ברור שנסיעה רגועה יותר ), אבל בכל זאת מבחינת שמנים,תוספים וכו'.

האם תוכנה לגיר יכולה לייעל את העבודה שלו ולצמצם את הבלאיי?

עריכה אחרונה על ידי iNvidiiA
פורסם

מקפיץ את המודעה.
מתכנן לקנות סיאט לאון FR עם מנוע 1.8
איזה גיר משודך למנוע הזה? לא מצליח להבין בשום אתר באינטרנט..
איך ניתן לשמור על הגיר טוב יותר? ( ברור שנסיעה רגועה יותר ), אבל בכל זאת מבחינת שמנים,תוספים וכו'.

האם תוכנה לגיר יכולה לייעל את העבודה שלו ולצמצם את הבלאיי?

מותקן עליה אותו גיר כפול מצמדים שקיים גם במנוע 1.0 ו1.2 TSI. אם אתה מתכנן בעתיד לשפר את הרכב הייתי ממליץ לרדת מהעניין. בתנועה כבדה, ביום חם, בפקקים, ובכל מצב שבו לדעתך הגיר יכול להתחמם תתנהג איתו כאילו מדובר בידני, מומלץ להעביר למצב S בתנאים שציינתי מעלה בשביל לא לבלבל את הגיר יותר מדי

• תוכן חדש...