Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, לפני כשבועיים רכשתי רכב מסוג פולקסוואגן בורה משנת 2001 גיר אוטומטי

הרכב נסע הכל טוב ויפה ועד כלפני יומיים עם ההתנעה המנוע, המנוע התחיל לקפוץ ורכב איתו עברו מספר שניות והקפיצות נפסקו והמנוע המשיך לעבוד רגיל, עם זאת יצאתי מחוץ לרכב לבדוק את הבעיה וראיתי שיצאה כמות בנונית של עשן לבן מאגזוז התקרבתי והרחתי ריח שרוף.

אנני יודע מה הבעיה ואני פונה לפה לפני שאני עובר במוסך, תודה על העזרה מראש

נ.ב: עם הריח השרוף יצאו טיפות מהאגזוז של נוזל

עריכה אחרונה על ידי Ryan Freeman
פורסם

קודם כל תבדוק אם זה קורה שוב ואם זה קורה בבקרים קרים ומפסיק לאחר כמה שניות זו לא בעיה זה רק המחשב מנוע מווסת את הזרקת הדלק כשהמנוע קר.

תבדוק מפלס שמן שאין לך חוסר או עודף - אם יש עודף תוודא שאין לך מעבר מי קירור דרך מחליף חום של הגיר - אם איבדת נוזל קירור זו יוכלה להיות אחת הבעיות.

הזול עולה ביוקר

פורסם (נערך)
קודם כל תבדוק אם זה קורה שוב ואם זה קורה בבקרים קרים ומפסיק לאחר כמה שניות זו לא בעיה זה רק המחשב מנוע מווסת את הזרקת הדלק כשהמנוע קר.

תבדוק מפלס שמן שאין לך חוסר או עודף - אם יש עודף תוודא שאין לך מעבר מי קירור דרך מחליף חום של הגיר - אם איבדת נוזל קירור זו יוכלה להיות אחת הבעיות.

זה קורה בכל פעם שאני מפעיל את הרכב קר, כשהמנוע כבר חם ואני מתחיל להתניע אותו אז לא קורה כלום המנוע עובד חלק וכן תמיד בהתנעה בבקרים הוא זורק דלק.

אני קניתי את הרכב מבלי לברר מתי היה טיפולו האחרונה של הרכב אני מעוניין פשוט לעשות טיפול ולהיות עם ראש שקט,זה גם ניראלי הדבר הנכון לעשות

כמה יעלה לי טיפול 10 קילומטר לרכב הזה?

עריכה אחרונה על ידי Ryan Freeman
פורסם (נערך)

מציע לך לעשות טיפול גדול ומקיף לרכב כזה בשנתון הזה.

כאחד שמחזיק רכב דומה משנתון דומה (בחתימה שלי) ומתחזק אותו חלקית לבד וחלקית במוסך רון (כי זה היחידי שמצאתי סיבה להישאר בו) הרכב הזה- במיוחד אם לא השקיעו בו בשנים האחרונות (מה שסביר) ידרוש השקעה ראשונית ותחזוקה יקרה בשנתיים הקרובות כ- 5 עד 7 אלף ש"ח

ביטול קולר גיר מקורי והרכבה של קולר חיצוני כפי שעשיתי כ 1400 ש"ח

ולהחליף שמן גיר + פילטר - למרות שההוראות של היצרן לא מחייבות) - שמן + קיט מסנן יעלה כ400 ש"ח

טיימינג+ משאבת מים+ תרמוסטט - 1500 ש"ח

אולי גם כמה חלקי מתלה לא תקינים... - נגיד עוד 500 ש"ח

נוזל קירור - 100 ש"ח

שמן הגה (תלוי)

נוזל בלמים

שמן מנוע סינטטי מלא 5W40 בתקן VW502

מסננים: דלק, שמן, אוויר מזגן - כל החבילה תעלה כ- 350 ש"ח

אם הרכב רועד אז גם תושבות כנראה גמורות (גיר ומנוע)

רצועת אביזרים

בלמים

צמיגים?

עבודה במוסך.....

לא זול - אבל אם הרכב במצב סביר = מכלולים קריטיים= מונע + גיר ושווה להשקיע בו את זה יהיה לך רכב מיושר פיקס

שלהוציא תקלות לא צפויות ובלאי סביר (בלמים צמיגים מצבר וכדומה) יהיה לך בובה של רכב במחיר של ירידת ערך של אפילו לא שנה של סזוקי אלטו חדשה.

הייתי מחלק את תכנית יישור הקו לשני חלקים:

1. מכלולים קריטיים בטיחות ותקינה (מנוע, גיר, בלמים, מערכת קירור מנוע וחלקי מתלה אם רלוונטי)

2. שימור ומניעת בלאי מואץ (כל השאר)

נ.ב. מנועים בשנתון זה ידועים כזוללי שמן מרגע יציאתם מהמפעל - בדוק מפלס שמן באופן תדיר אחת לכל שני תדלוקים כדי לוודא שאין לך איבודי שמן מהירים יותר מליטר לכל 1500 ק"מ ואם כן תוודא שאתה לא מגיע למינימום ונוסע ככה הרבה זמן.

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

פורסם

הכל תלוי במצב הרכב וכמה זמן או כמה כסף יש לך בלקנות רכב יד שניהה מתקדם יותר - שגם שם לא מובטח לך שהמצב הוא יותר טוב...

כמו שרשמתי לך - אפשר לחלק את כל הרשום מעלה לשני חלקים להתרכז בשנה הראשונה ביישור קו הכרחי וא לעבור לשימור.

רכבים אלה לא מזדקנים יפה ויש לתחזק אותם בתחזוקה מנועת ולא שבר אחרת לא יחזיקו מעמד.

אם אתה מחפש מוסך אמין שיבדוק את הרכב ויישר קו עם המכלולים העיקריים מומלץ לך לגשת למוסך רון.

הזול עולה ביוקר

פורסם
הכל תלוי במצב הרכב וכמה זמן או כמה כסף יש לך בלקנות רכב יד שניהה מתקדם יותר - שגם שם לא מובטח לך שהמצב הוא יותר טוב...

כמו שרשמתי לך - אפשר לחלק את כל הרשום מעלה לשני חלקים להתרכז בשנה הראשונה ביישור קו הכרחי וא לעבור לשימור.

רכבים אלה לא מזדקנים יפה ויש לתחזק אותם בתחזוקה מנועת ולא שבר אחרת לא יחזיקו מעמד.

אם אתה מחפש מוסך אמין שיבדוק את הרכב ויישר קו עם המכלולים העיקריים מומלץ לך לגשת למוסך רון.

אני מתכנן להשאיר את הרכב אצלי עוד שנה ואז למכור בזמן שהרכב איתי אני רוצה שיעבוד ולא יהרוס עם הזמן שהוא איתי

ואיפה המוסך הזה נמצא? ואיך המחירים שלו?

• תוכן חדש...