Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה

קניתי לי בפעם הראשונה אוטו, רנו קנגו 2008, והתחלתי לחרוש ספרים ופורומים בכל מה שקשור לאחזקה וטיפול ויש לי כמה שאלות עקרוניות.

אני מפחד ללמוד בניסוי וטעיה, כי אם אני אעשה משהו לא נכון אז יכול להיות נזק רציני.

איך אתם ממליצים להתחיל להתעסק בכל מה שקשו רלאחזקת רכב וטיפולו?

האם רובכם מטפלים בבית או הולכים למוסך?

לדוגמה, אני רוצה להוסיף נוזל קירור של פרסטון וקראתי שבשביל זה צריך לרוקן את הרדיאטורר מהנוזל הקודם, לשטף ואז להוסיף את החדש.

אני בשביל זה צריך ליפט, אשכרה יש לכם ליפט או שאתם הולכים לחברים שיש/מוסך?

אשמח לעונים

פורסם

שלום, איזה דגם קנית, בנזין אוטומטי או טורבו דיזל ידני?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם אתה רוצה להתחיל לטפל לבד עדיף שתיצור קשר עם כנופית הטיפולים, תוכל ללמוד הרבה מהם:

https://sites.google.com/site/knufiattipulim/

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתור התחלה כדי לעבוד על רכב צריך כלים לפחות בסיסיים וזוג בוקים וגק טוב הידראולי. אני אישית ממליץ לך לגשת לטכנו צינור בתל אביב יש להם הכל הם אנשים מדהימים שיידאגו לך כמו שצריך במחירים טובים מאוד. לאחר מכן תתחיל לעיין פה קצת בשירשורים של פרוייקטים בטכני. יש לא מעט סירטונים ביוטיוב שתוכל להיעזר בהם. תתחיל בזה.

פורסם

רכב לא נוח ולא פשוט לתחזוקה עצמית.

בתור התחלה, אל תשים נוזל קירור של פרסטון. אלא נוזל קירור Type D של רנו או נוזל קירור תואם של פז שאפשר לקנות במוסכיר רנו.

כמו כן שימוש בשמן מנוע בדיוק לפי התקן גם קריטי, במיוחד אם זה דיזל.

איזה מנוע יש לך, כמה ק"מ, האם עשית לו בדיקה לפני קניה?

פורסם

אהלן, תודה לעונים.

מנוע 1.6, בנזין, עשה 185000, עשיתי בדיקת קומפיוטסט והכל בסדר מלבד תומכי רדיאטור.

יש באוטו כבר נוזל קירור,צריך לשטוף ולהחליף?

וגם את השמן צריך להחליף?

פורסם

מתי בוצע טיפול פעם אחרונה ומתי הוחלף נוזל קירור פעם אחרונה?

אם אתה לא יודע מתי בוצע טיפול או שבוצע לפני יותר משנה - אז שמן כמובן שתחליף, לגביי נוזל קירור צריך לבדוק מה אורך החיים שלו לפי רנו. כמובן שאם מערכת הקירור תקינה, החלפה מלאה של נוזל הקירור לא תזיק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש לך תיעוד הטיפולים מהשנים הקודמות? מתי בפעם האחרונה הוחלף השמן, פילטר שמן, פילטר אויר, פילטר מזגן, רצועת טיימינג, נוזל קרור, נוזל בלמים?

כאשר אני שואל מתי, הכוונה לפני כמה זמן וקילומטרים.

אם אין לך שום תיעוד מהטיפולים הקודמים ( לא סיפורי המוכר אלא קבלות מוסך ), תחליף הכל עכשיו.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

פילטר אוויר פילטר שמן ושמן הוחלפו לפני 9,500 ק"מ, 9 חודשים.

טיימינג ונוזל קירור לפני 5000 ק"מ, 7 חודשים.

נוזל בלמים ופילטר מזגן לא ראיתי.

פורסם (נערך)

יפה מאוד. טיימינג זה טיפול יקר.

כאשר החליפו טיימינג, האם החליפו באותה ההזדמנות גם משאבת מים ( הגיוני מאוד להחליף גם אותה ביחד עם רצועת טיימינג )? ואז גם נוזל קרור.

אני מציע שתמשיך בשגרת הטיפולים של כל 15 אלף קילומטרים או שנה ( המוקדם ביניהם ) ובטיפול הבא תחליף פילטר אוויר ונוזל קרור ( במידה ולא הוחלף יחד עם משאבת מים ) , כמובן, בנוסף לפילטר שמן ושמן מנוע (לפחות חצי סינטטי 5w-40/ 5w-30 ) . תמצא לך מוסך פרטי קרוב למקום מגורייך, שמתמחה ברכבים צרפתיים ותטפל ברכב שם.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

אכן החליפו משאבת מים.

כשקניתי את באוטו המוסכניק אמר לי לשים מים אדומים, והוספתי איזה תוסף שקניתי בתחנת דלק, מקריאה פה

בפורום הבנתי שמדובר בעיקר בחרטא, יכול הלגירם נזק לטווח הארוך מהעירבוב?

פורסם

יש לך שמות של הנוזלים? של נוזל קרור והתוסף?

נוזל קרור ברכב שלך חדש.

אני לא מאמין שמישהו מחזיר נוזל קרור ישן אחרי החלפת משאבת מים.

• תוכן חדש...