Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב

כבר עשור שאני סוחב בעיה קטנה בבוהן הרגל.

רציתי לשמוע מכם, האם מישהו התנסה בעקירה מלאה של הציפורן בבוהן.

איך זה נראה לאחר העקירה המלאה ?

האם המקום רגיש יותר ?

ערב טוב,

אריאל.

עריכה אחרונה על ידי BigMak

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

כן. חוויה מפוקפקת. לדעתי, לא מומלץ.

בגיל 18 חטפתי מכה חזקה ברגל שבעקבותיה נאלצו לשלוף לי את הציפורן.

הציפורן שצמחה, צמחה כציפורן חודרנית ואחרי כשנה נעשה לי ניתוח לייזר. חתכו לי שני פסים אחד בכל צד של הציפורן.

מאז הציפורן צומחת בצורה תקינה.

המסקנה שלי היא שעקירת הציפורן לא מבטיחה גדילה תקינה שלה.

מבחינת רגישות, אחרי שמורידים את התחבושות, תוך שבוע אתה יכול לשחק כדורגל.

אין רגישות מיוחדת.

בהצלחה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

עד כמה שאני יודע, ציפורן חודרנית נגרמת עקב גזיזה לא נכונה של הציפורן. בד"כ בשימוש עם גוזז ציפורניים.

לא ברור לי הכוונה : עקירה מלאה של הציפורן. בציפורן חודרנית, חותכים/עוקרים את החלק החודרני. את שאר הציפורן משאירים, אלא אם יש סיבה לכך.

picture_827.jpg

פורסם
בגיל 18 חטפתי מכה חזקה ברגל שבעקבותיה נאלצו לשלוף לי את הציפורן.

.

גם לי קרה דבר כזה.

בתהליך הרכבה של ארון, אותו הארון נפל לי על הבוהן, נשברה לי ציפורו, שנשרה תוך שבועיים.

הציפורן שגדלה במקומה, גדלה בצורה קצת עקומה, אבל למזלי לא חודרנית. מה שכן, גדלה ציפורן מאוד עבה וחזקה, שקשה לקצץ אותה.

לארון שלום (המפלץ עדיין מקשט לי את הסלון).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מניסיון: עקירה מלאה עושה כירורג לא מוצלח, והסיכוי שזה יחזור הוא בערך 50% (הוא גם יגיד לך את זה אם תלך לעשות עקירה)

כירורג טוב ידע לחתוך את הציפורן בצורה כזו שזה לא יחזור...

בזמנו סבלתי מעניין במשך כ 10 שנים ב 3 אצבעות שונות, כלום לא עזר (כולל מספר עקירות מלאות, חלקיות וכד' אצל לפחות 5 כירורגים שונים)

עד שבזמן הצבא הגיע ד"ר ברוך אחד, שאני לא זוכר את השם המלא שלו (אמריקאי עולה חדש, עשה מילואים בחרפ צריפין ויש לו מרפאה במודיעין) עשה חיתוך עדין ופתר את הבעיה לחלוטין בכל שלושת האצבעות! אומנם לקח חצי שנה, כי הוא התעקש על חודשיים מנוחה בין אצבע לאצבע (=יותר גימלים) אבל כל אצבע שהוא עבד עליה - הסתדרה עד עצם היום הזה

פורסם

אני כירגתי את עצמי עם קאטר של ציפרניים, צרחתי למוות, פלסטר כדי שלא ידבק לגרביים, צלעתי יומיים, מאז זה לא חזר.

כל זה פעמיים (בכל רגל)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

פתרון סבתא ( סבתא שלי עשתה לי את הטיפול לפחות עשר פעמים שהציל אותי מעקירה )

העקרון -

מרימים לאט ובעדינות את הציפורן עם עם צמר גפן מגולגל מתחת לציפורן (קטן , שלא ייבלוט) באזור המודלק על מנת להפריד אותה מעט מן הבשר וככה לגרום לה להפסיק לחדור אל הבשר ותוכך כדי זה לחתוך אותה באופן שימנע היישנות מקרים.

את ההרמה והדחיפה של הצמר גפן עושים עם פצירה מברזל דקיקה שכזו .

דגשים -

1.חיטוי הכלי עבודה לפני על אלכוהול

2.שוטפים ידיים היטב לפני ואחרי עם סבון .

3.מחליפים מידי יום-יומיים את החתיכת צמר גפן מתחת לציפורן באחד חדש כי

א)על מנת למנוע זיהומים אפשריים מהמוגלה וההפרשות ולנקז אותם ע"י צמר גפן.

ב) לעקוב אחר ההתפתחות .

ג) כשמתקלחים מוציאים את הצמר גפן על מנת לשטוף את המקום ולהכין אותו ל"הרמה" הבאה שתהיה כשתצא מהמקלחת.

ד) כשמכניסים את הצמר גפן החדש, לשים לב טוב טוב (!) לא לשבור את הציפורן במאונך לכיוון הגדילה שכן אם היא נשברת זה כאילו חתכת אותה במכוון וזה לא רצוננו .

ה) לא לדחוף את הצמר גפן בקטע של עד סף הכאב , זה לא אמור לכאוב יותר מידי

4.מתחילים לגזוז ציפורניים כמו בן אדם עם גוזם ולא עם תוכי של כבלי חשמל , משמע אתה מתחיל לחתוך את הציפורן בקו מעט מעוקל מקצה לקצה ולא מנסה לחתוך שוונצים לכיוון הקרסול כי אז העומס על הציפורן לא אחיד ואז נוצרת ציפורן חודרנית בקצוות.

אם צריך עוד הסברים תגידו !

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

כשסבלתי מציפורן חודרנית היו לי גם הרהורים על עקירה מלאה. של כל האצבע. 5-6 ניתוחים על אותה ציפורן ונאדה. מה לא נסיתי מה לא עשיתי, עד רופאי אליל הגעתי.

בסוף זה עבר איכשהו. פתאום.

פורסם

הייתה לי ציפורן חודרנית במשך כשלוש שנים בבוהן ברגל, שתי עקירות חלקיות לא עזרו- הציפורן שוב צמחה למצב של ציפורן חודרנית. אמא שלי המליצה לנסות את הקוסמטיקאית שלה שבאמת המליצה על השיטה עם הצמר גפן אבל לי לחתוך, רק להרים את הציפורן אחרי המקלחת. כעבור כשבועיים הגעתי אליה שוב עם הציפורן מעט מורמת, היא הצליחה לחתוך את החלק החודרני והכאב נעלם ממש מיידית (זוכר את זה ממש טוב- אחרי 3 שנים של כאב פתאום אין כלום בשניה אחת), הציפורן החודרנית לא חזרה.

פורסם

אינני ממליץ לעקור את הציפורן לבד (עלול להגיע למצב של זיהום) אלא לפנות לרופא.

אינני יודע מה קורה כיום, אך כפי שציין SORVALL - בעבר היו עושים ניתוח בו ממיתים את השורש ע"י לייזר. אח"כ אין בעיות עם הציפורן ("זכיתי" לניתוח כזה במסגרת צהל לפני כ-20 שנה)

פורסם (נערך)

בתור מישהו שסבל שנים רבות מציפורניים חודרניות בשתי הבהונות ברגליים (בדרגה קשה מאוד) ועברתי אין ספור עקירות כירוגיוות, גם מלאות וגם חלקיות (חודש חודשיים של שקט ואז שוב זה חוזר), יש רק פתרון אחד שעזר לי ומאז כבר 5 שנים של שקט.

תחפש את יונתן קפלין, הוא פודיאטור (מומחה כף רגל) אשר מטפל בציפורן חודרנית בעזרת לייזר, הטיפול כמעט ואינו כואב (בטח יחסית לעקירה כירוגית) ושווה כל שקל. בזמנו שילמתי משהו כמו 1800 שקל לכל אצבע. הוא חותך רק חלק מהציפורן ובעזרת הלייזר מתקן את המטריצה של הציפורן ככה שזה לא אמור לחזור יותר. באותו יום עשיתי בשתי הרגליים ותוך כמה כמה ימים כבר אפשר לחזור לפעילות מלאה כמעט, אם כי צריך למרוח במשך חודש משחה נגד זיהומים.

ללא ספק אחת מהוצאות הכסף הטובות ביותר שהוצאתי, השיפור באיכות החיים הוא דרמטי. ציפורן חודרנית ברמה קשה כמו שהייתה לי זה פשוט כאבי תופת כל הזמן כל יום ואם בטעות מישהו נוגע לך ברגל או דורך עליך זה כמו פטיש 5 קילו על הרגל.

ממה שהבנתי ממנו הוא עבד במשך שנים רבות עם הצבא עד שהצבא הפסיק לממן את זה. יש לו המון ניסיון בתחום והוא באמת ברמה גבוהה (האינטרנט מלא בהמלצות עליו).

עריכה אחרונה על ידי PorSche-911
פורסם

לי יש ניסיון (ב-2 הרגליים) עם הפודיאטרית קרולין צמח.

הבחורה עושה פלאים, היא מרדימה את החלק הבעייתי, חותכת את החלק החודרני בציפורן ואז שמה מעין חומצה על הבשר, כדי שהציפורן הבעייתית לא תגדל שם יותר.

בכל מקום שהיא עשתה לי (יש לי רגל בעייתית)- הבעיה לא חזרה מאז.

לאחר כל פרוצדורה שקרולין עשתה לי, חזרתי תוך יומיים ללכת על הרגל. ההקלה והשיפור במצב מורגשים בצורה מידית.

היא עובדת בקליניקה פרטית, אבל גם יש לה הסדר כלשהו עם אחת מקופות החולים (מכבי אם אני זוכר נכון).

אל תעשו את הטעות של ללכת לכל מיני חאפרים שלא יודעים את העבודה, בסוף משתכנעים לעקור את הציפורן לחלוטין- זה פתרון לא אסתטי ולא נעים בעליל.

• תוכן חדש...