Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב :)

לפחות שבועיים-שלושה, יש לי בעיה מוזרה. לרוב בהתנעה, בין אם התנעת בוקר או סתם התנעה לאחר חניה, יש קטע מוזר שלפעמים גם הרדיו, גם השעון הפנימי, המזגן והווישרים-לא עובדים. רק לאחר כמה דקות נסיעה כולם "נזכרים" להידלק בבת אחת. מילא כולם היו על אותו נתיך, הייתי מקשר ומבין... אבל עד כמה שידוע לי לפחות הרדיו והשעון על אותו נתיך. חוץ מזה? מה הקשר?

תודה לעוזרים ! :)

11.jpg22.jpg33.jpg

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם
אני מנחש שיש להם חיבור גוף משותף ובעיית מגעים. המגבים גם ברשימה בגלל מעגל הבקרה/מהירות/השהייה בתא הנוסעים.

אוקי,ידוע לך אולי היכן אמור להיות (פלוס מינוס) החיבור המשותף כדי שאחזק אותו?

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם (נערך)

הם לא על אותו נתיך אבל כניראה שהם עוברים דרך אותו ממסר שמחבר אותם בפתיחת סוויץ.

ללא ספרות מתאימה או שירטוט חיווט, זה אתגר מעניין למצוא את הממסר הסורר.. אני מניח שלעקוב אחרי החיווט מתיבת הפיוזים זה האופציה העדיפה.. לחילופין, אם אתה יודע היכן נמצא לוח הממסרים, נסה לחפש רציפות בין אחת מרגלי הממסרים לאחד מהפיוזים הרלוונטים.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם
הם לא על אותו נתיך אבל כניראה שהם עוברים דרך אותו ממסר שמחבר אותם בפתיחת סוויץ.

ללא ספרות מתאימה או שירטוט חיווט, זה אתגר מעניין למצוא את הממסר הסורר.. אני מניח שלעקוב אחרי החיווט מתיבת הפיוזים זה האופציה העדיפה.. לחילופין, אם אתה יודע היכן נמצא לוח הממסרים, נסה לחפש רציפות בין אחת מרגלי הממסרים לאחד מהפיוזים הרלוונטים.

תודה.זה השרטוט המדובר?http://ken-gilbert.com/wrx/mans/7%20-%20WIRING.PDF

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם
תודה.זה השרטוט המדובר?http://ken-gilbert.com/wrx/mans/7%20-%20WIRING.PDF

בדיוק,

הייתי מתחיל מממסר B47 (main relay) שבעמוד WI-138

יום טוב גם לך

פורסם

הייתי מתחיל בבדיקה קצרה אבל עם מכשיר ייעודי ומקצועי למצבר - בדיקת תקינות, אך לא פחות מבדיקה במכשיר חשמלאים ישן לבדיקת עומס, ובנוסף בדיקת טעינה לטעינה תקינה ולאי טעינת יתר.

לפני בדיקה בעומס, יש להפעיל אורות דרך -אורות ראשיים- למשך כ 10 דקות ואז לבצע את הבדיקה.

אם הכל תקין, אז להמשיך לרכיבים עצמם ואו למעגל החשמלי שלהם.

בברכה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כרגע רק פתחתי את הרדיו והוצאתי אותו. הוא מתחבר ישירות עם חוט למוט ברזל (כנראה סוג של השלד) כך שאין מצב לדעתי שזה מינוס משותף כי זה ממש יושב ומחובר טוב למוט!

אלא אם כן המוט עצמו לא מחובר טוב למינוס של המצבר?....

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם
שבוע טוב

לפחות שבועיים-שלושה, יש לי בעיה מוזרה. לרוב בהתנעה, בין אם התנעת בוקר או סתם התנעה לאחר חניה, יש קטע מוזר שלפעמים גם הרדיו, גם השעון הפנימי, המזגן והווישרים-לא עובדים. רק לאחר כמה דקות נסיעה כולם "נזכרים" להידלק בבת אחת. מילא כולם היו על אותו נתיך, הייתי מקשר ומבין... אבל עד כמה שידוע לי לפחות הרדיו והשעון על אותו נתיך. חוץ מזה? מה הקשר?

העניין של המגבים קצת לא מתחבר לי אבל לדעתי הבעיה שלך היא במתג הצתה.

פעם הבאה שזה קורה, נסה לכבות ולהדליק סוויץ' שוב או לשחק קצת עם המפתח במתג הצתה ולראות האם זה מדליק את הצרכנים הסוררים.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
העניין של המגבים קצת לא מתחבר לי אבל לדעתי הבעיה שלך היא במתג הצתה.

פעם הבאה שזה קורה, נסה לכבות ולהדליק סוויץ' שוב או לשחק קצת עם המפתח במתג הצתה ולראות האם זה מדליק את הצרכנים הסוררים.

הי דניאל, אמנם עברה כמעט שנה מאז שהעליתי את הבעיה אבל כנראה שאתה קלעת למקום הנכון! משום מה זה קרה לי לרוב בחורף,בקור, ואין לי שמץ של מושג למה אבל שמתי לב שכשזה קרה לי שוב אז היה לי צליל שנמצא אצלי ברכב שמושמע רק כשאני מכבה סוויץ'. ואז הבנתי שכנראה יש קשר כלשהו..... ובאמת,שיחקתי עם הסוויץ' ממש בקטנה ופתאום הרכיבים נדלקו! (מה זה "שיחקתי"... יותר הכוונה שברגע שאתה מניע את הרכב,אז כנראה המפתח לא נשאר אחרי ההתנעה במקום שהוא צריך להיות אלא רבע מילימטר למטה-כנראה.) וזה כנראה החוסר מגע הזמני שקיים! עכשיו השאלה איך אני ממשיך מפה ואם זה עניין מסובך לפתוח סוויץ' (אם צריך) ולשחק שם.

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

התחל פשוט - בזהירות, רסס קצת שמן מגעים לתוך המנעול מפתח כניסת המפתח.

רסס עם צינורית דקה, אם היא לא נכנסת - אפשר עם מברג דק מאוד לפתוח את הלשון בפתח.

ולהכניס את הצינורית ולרסס בעדינות , ולהכניס את המפתח בעדינות ולסובב מספר פעמים.

נקה טוב אח"כ את האזור מסביב למנעול / הסוויץ.

לפעמים השימון/הניקוי הנ"ל, מסדר את הבעיה - את הטיפול הנ"ל רצוי לבצע בכלל מנעולי הרכב.

בנוסף, אם מפתח ההנעה נמצא בצרור מפתחות כבד, אפשר והמשקל גורם לסוויץ לזוז, ממגע טוב.

כדאי לנסות להוריד משקל עודף, בצרור המפתחות של הרכב.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
הי דניאל, אמנם עברה כמעט שנה מאז שהעליתי את הבעיה אבל כנראה שאתה קלעת למקום הנכון! משום מה זה קרה לי לרוב בחורף,בקור, ואין לי שמץ של מושג למה אבל שמתי לב שכשזה קרה לי שוב אז היה לי צליל שנמצא אצלי ברכב שמושמע רק כשאני מכבה סוויץ'. ואז הבנתי שכנראה יש קשר כלשהו..... ובאמת,שיחקתי עם הסוויץ' ממש בקטנה ופתאום הרכיבים נדלקו! (מה זה "שיחקתי"... יותר הכוונה שברגע שאתה מניע את הרכב,אז כנראה המפתח לא נשאר אחרי ההתנעה במקום שהוא צריך להיות אלא רבע מילימטר למטה-כנראה.) וזה כנראה החוסר מגע הזמני שקיים! עכשיו השאלה איך אני ממשיך מפה ואם זה עניין מסובך לפתוח סוויץ' (אם צריך) ולשחק שם.

כנראה הסווי'ץ עשה את שלו ויש להחליפו. ספריי מגעים במקרה שלך לא יעזור במאומה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...