Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שכח מזה

עם ירידת הערך

דלק

ביטוחים

טיפולים

אגרות

כביש 6

פנגו

שטיפה

עלות מימון

מכונית חדשה מהניילונים

לא עולה לך 2000 ש''ח בלבד לחודש

אלא אם כן אתה נוסע ממש מעט

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ירידת הערך היא לא משהו שאתה אמור לחשב בעלות החודשית.

אני עושה 26K לשנה.

דלק: 900 לחודש.

ביטוחים: 380 לחודש

טיפולים: 100 לחודש

אגרות: 100 לחודש

כביש 6: לא רלוונטי. אולי 20 ש"ח לחודש.

פנגו: 10 ש"ח לחודש.

שטיפה: לא.

עלות מימון: כבר בתוך התשלום החודשי של 1200 לחודש.

כולל:

בערך 2600 לחודש, ועיגלתי הכל כלפי מעלה.

ותמיד אפשר לקנות רכב יותר זול או לשים מקדמה.

אני לא שמתי מקדמה.

עריכה אחרונה על ידי יוסי פרנקוס
פורסם

ירידת הערך היא חלק מהעלות, וצריך לחשב אותה חודשית: זה הסכום שעליך לחסוך לצורך החלפת הרכב כעבור מספר שנים.

התחשיב שלך מעט שונה, כיון שאת עלויות המימון אתה מנכה מהמיסים, וזה משנה את תחשיב העלויות.

אני, לתומי, חשבתי ש"רנו לא רואה מוסך". וברצינות, אני כלל לא בטוח שלא עדיף לך להחזיק ברכב עד התקלה המז'ורית הראשונה. יתכן שהיא תתרחש אחרי 6 או 8 שנים, ותחסוך הרבה ירידת ערך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רנו חדשה באמת לא רואה הרבה מוסך.

עם הקליאו הקודמת הייתי פעמיים במוסך, רק לטיפולים.

לגבי קליאו בת 4 שנים אני כבר לא יודע.

אבל אם אתה לא צריך להוסיף כסף בשביל להחליף את הרכב אחרי כמה שנים?

איך אתה מחשב את ירידת הערך?

היא רלוונטית בכלל?

פורסם

וואו, כזו כתבה מוזמנת כבר הרבה זמן לא ראיתי. ממה להתחיל?

"ריכוז הכוח בידי חברות הליסינג יאפשר להן לאחסן את הדגמים הללו במתקניהן במשך חודשים ארוכים ולשחרר אותם אל השוק החופשי כראות עיניהן. בכך, הן יכולות לווסת היצע וביקוש"

נכון, חברות הליסינג בוודאי יכולות לווסת את הביקוש

הן שולטות במוח של כל הצרכנים. גם לשלם מראש ולאחסן רכבים זה תחביב שלהן, לא עולה להן כסף המימון ושטח האחסון, מה פתאום?

"בפועל, כולם אשמים במצב הזה. זו מלכודת דבש שיצרו יבואני הרכב יחד עם חברות הליסינג. אף אחד לא רוצה לצאת ממנה, כולם מתלוננים עליה, אך בפועל כולם מרוויחים חוץ מהצרכן, שהיה יכול לרכוש את המכונית בהנחה ישירות מיבואן הרכב",

נכון, הצרכן רק מפסיד, כי הוא יכול לרכוש רכב בהנחה משמעותית שרשום לו משהו קצת פחות נעים ברישיון, אבל צרכנים חכמים יקנו כזה חדש וימכרו לצרכנים עוד יותר חכמים שיקנו כזה משומש, וכולם מרוויחים. המפסידים העיקריים הם היבואנים, שרואים בעיניים כלות עשרות אלפי שקלים נעלמים להם על כל רכב, ובאופן עקיף גם חברות הליסינג, שרואות את ערך הצי שלהן מתפוגג, אבל מעדיפות להרוויח ולחלק דיבידנד עכשיו, ואחרינו המבול.

גם הצרכן האומלל, זה שיכול היה לרכוש ישר מהיבואן בהנחה, מעדיף לרכוש מחברות הליסינג מסיבה לא ברורה. אולי כי ההנחות של היבואנים לא מתקרבות לאלו של יד ראשונה אפס ק"מ? גם על דגמים שלא נפוצים בליסינג, ואין צורך לשמור על מחירון גבוה?

לדעתי, כתבה מוזמנת ע"י יבואן כזה או אחר (או כמה).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אם להתייחס לכתבה בכלכליסט, רכישת רכב ב-0 ק"מ בהנחה העולה על 15% מהמחירון בהחלט משתלמת בתנאי כי הבעלים הראשון מחזיק את הרכב לפחות 3 שנים.

פורסם

אבל הבעיה היא שבפועל אנשים יודעים שהרכבים האלו נקנו בהנחה משמעותית והמחיר שיהיה אפשר למכור אותם בעתיד הוא בהתאם.

כבר היו כמה מקרים כמו של פיאט פנדה שאיבדו מהמחירון שלהם (בפועל) הרבה יותר מרכבים אחרים פשוט כי היבואן מכר אותם בהנחות מוגזמות.

פורסם

נכון, אבל גם אחרי הפחתה כאמור אתה לא מפסיד יותר בחישוב אחוזי ומרוויח בחישוב נומינלי.

למעשה, רכב 0 ק"מ, מגלם הנחת פיקטיבית של קנייה מחברת ליסינג למרות שהרכב בפועל פרטי לחלוטין.

פורסם

היא רלוונטית בכלל?

אני לא מחשב את ירידת הערך. אבל אומד אותה ב-15% בשנה. לצורך ההפשטה משאיר את האחוזים קבועים לאורך חיי הרכב.

לכן רכב בן שנה יהיה שוה 85% מערך החדשה.

בן שנתיים 72%

בן 3 61%

בן 4 52%

בן 5 44%.

לשם הפשטות נניח שהרכב עולה חדש 100,000 ש"ח, ושהמחיר לא משתנה במהלך השנים.

בשנה הראשונה תפסיד 15.000 ש"ח.

בשניה 13,000 ש"ח.

בשלישית 11,000 ש"ח.

ברביעית 9,000 ש"ח

בחמישית 8,000 ש"ח

אם תחליף את הרכב אחרי 3 שנים יהיה עליך להוסיף 39,000 ש"ח., ותתחיל את ההפסדים מהתחלה, כך שאחרי 5 שנים נתרת עם עלות של 67,000 ש"ח.

אם תחליף אחרי 5 שנים יהיה עליך להוסיף 56,000 ש"ח.

לפי הדוגמא הפשוטה הזו ההבדל בין החזקת הרכב 3 שנים להחקתו 5 שנים הוא 11,000 ש"ח לטובת ההחזקה הארוכה. אם אין לך תקלות שמתקרבות לסכום זה, או השבתות תכופות שעולות לך באבדן פרנסה - החזקת הרכב 5-6 שנים יתר כלכלית.

עכשיו חלק את הסכום המצטבר של ירידת הערך על פני מספר החודשים שאתה צופה להחזיק ברכב, ותקבל אומדן של כמה אתה צריך לחסוך לטובת החלפתו. ככלל אצבע, לרכב סופרמיני או משפחתי סטנדרטי המוחלף ברכב דומה זה 1,000-1,500 ש"ח לחודש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היא רלוונטית בכלל?

אתה אמיתי?!

ירידת ערך זו ירידת ערך.

בלי קשר לתשלומי ההלוואה שלך.

מה זאת אומרת "לא צריך להוסיף כסף כדי להחליף את הרכב אחרי כמה שנים"?!

יש מציאות שאוטו בן 3 עולה כמו אוטו חדש? (אני לא מדבר על שינמוך)

לא.

אז צריך להוסיף באבוה.

האם זה בא בתשלומים או במכה?

זה כבר לא משנה.

החישוב של ירידת ערך הוא כמה עלה האוטו מינוס כמה שהוא נמכר, לחלק בחודשי האחזקה.

לא רלוונטי לחלוטין מה שילמת בינתיים בהלוואה ומה נשאר לך בבלון.

על קצה המזלג, נראה שאינך יודע את ההבדל הבסיסי בין תזרים מזומנים לרווח/הפסד.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

כדי להשלים את ההודעה הקודמת שלי:

בהחזקת הרכב 3 שנים אתה צריך לחסוכך כל חודש 39000/36, שהם 1083 ש"ח.

בהחזקת הרכב 5 שנים אתה צריך לחסוך כל חודש 56000/60, שהם 933 ש"ח לחודש.

כלומר 150 ש"ח פחות לחודש.

כמובן שצריך להוסיף משהו לאחזקה ותיקונים נוספים, אם לא יהיה לך מזל ביש חריג בחלוקה על פני תקופת החזקת הרכב זה יהיה פחות מאותם 150 ש"ח לחודש.

שים לב שהתחשיב הזה שונה מהקודם כיון כיון שהוא על פני תקופת החזקת כל רכב, בעוד שהחישוב בפוסט הקודם הוא על פני 5 שנים.

פורסם

הבעיה באחזקת רכב ל-5 שנים לעומת 3, היא שתצטרך להחליף צמיגים? מצבר? ברקסים? אולי גם טיימינג ונלווים אליו?

כאן זה מצמצם את החיסכון משמעותית, ואולי באמת כדאי פשוט להתקדם לרכב חדש(בהנחה שזה היה התכנון מלכתחילה)

פורסם

זה אולי בקושי נכון אם מדובר ברכב מיני ידני זול להחריד. צמיגים מצבר ורפידות לרכב פשוט, יגיעו ל-3000₪, ואני נסחף. קשה לי להאמין שההפרש בין ירידת ערך בשנה ראשונה לירידת ערך בשנה רביעית קטן מ-3000₪. אפילו אם יש צורך להחליף טיימינג זה יכוסה בשנה הבאה.

שלא נדבר על לקנות רכב בן 3 ולהחזיק עד שהוא יהיה בן 6, איזה חיסכון גלום ברעיון המטורף הזה!

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...