Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחברות השמה אין מה לחפש יותר מדי בכל מקרה. יש LinkedIn, לא מבין בשביל מה צריך חברות השמה.

חוץ מזה, "ימים מארוע ידני"... oook,

יופי של ניסוח יש לתוכנה הזו :)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בחברות השמה אין מה לחפש יותר מדי בכל מקרה. יש LinkedIn, לא מבין בשביל מה צריך חברות השמה.

חוץ מזה, "ימים מארוע ידני"... oook,

יופי של ניסוח יש לתוכנה הזו :)

חברות היטק צריכות מאד את חברות ההשמה, חברות ההשמה עושות עבורן את העבודה המלוכלכת והלא חוקית של ניפוי ללא גיל, בעצם מאפשרות לחברות ההיטק לעקוף את חוקי העבודה.

פורסם

חברות השמה זה לא חברות השמה, זה כל מני בוגרות BA בקשקושיה כלשהי שמפרסמות בליקדאין שאלות הגיון מפגרות על תפוחים ובננות.

בחייך, זה עסק שעבר זמנו.

ובקשר לחוק, לך תוכיח ש"אני המעסיק" לא הזמנתי מישהו לראיון או לא העברתי אותו ראיון בגלל הגיל. חוק שאי אפשר לאכוף אותו, שווה כמו פנדל שלא נשרק.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
הנה פוסט מלפני מספר חודשים, אני חושב שהמשפט מסביר הרבה, והתמונה שווה 1000 מילים.

"בזמן האחרון יצא לי לשמוע מכמה חברים שמחפשים עבודה ועברו את גיל 40 על תופעה מוזרה, הם כמעט ולא מקבלים פניות מחברות הייטק שהגיעו דרך חברות השמה בעוד שבחיפוש עצמאי דרך לינקאין למשל הם מקבלים לא מעט פניות, אבל כשהם מגיעים לראיונות אחת השאלות שנשאלות בצורה מרומזת ולעיתים בצורה ברורה, מה הגיל / תאריך הלידה שלך.

ואז יצא לי לדבר עם קרובת משפחה שעובדת בחברת השמה והיא אישרה שאכן הניפוי הכי פופולארי בתוכנה שלהם הוא הגיל. קשה להאמין אבל תמונת מסך מהתוכנה (מצורפת) שלהם מאשרת את העניין.

מה המסקנה ? מי שעבר את גיל 40 כנראה שאין לו מה לחפש בחברות השמה."

[ATTACH=CONFIG]474288[/ATTACH]

לינק להודעה המקורית

עכשיו רק תן לנו את שם התוכנה והחברה שמשתמשת בה כדי להגיש ייצוגית לפרצוף. הפליה על בסיס גיל מהווה עבירה על החוק.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם (נערך)

אתה לא יכול להוכיח שהם השתמשו בסינון גיל. באותה מידה אני יכול כתוב בפרמטר סינון שם "מוחמד" ואתבע את החברה על זה שהם לא רוצים להזמין לראיון אנשים בשם מוחמד.

אני חושב שהתערבות המחוקק ביחסי עובד - מעביד גרמה להרבה יותר נזק מתועלת. קחו לדוגמא את האיסור לפטר נשים בהיריון. המון נשים התחילו לנצל את החוק לרעה ומעסיקים מפחדים להעסיק נשים צעירות.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
חברות השמה זה לא חברות השמה, זה כל מני בוגרות BA בקשקושיה כלשהי שמפרסמות בליקדאין שאלות הגיון מפגרות על תפוחים ובננות.

בחייך, זה עסק שעבר זמנו.

יש לא מעט חברות שמחפשות רק דרך חברת השמה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
אתה לא יכול להוכיח שהם השתמשו בסינון גיל. באותה מידה אני יכול כתוב בפרמטר סינון שם "מוחמד" ואתבע את החברה על זה שהם לא רוצים להזמין לראיון אנשים בשם מוחמד.

אני חושב שהתערבות המחוקק ביחסי עובד - מעביד גרמה להרבה יותר נזק מתועלת. קחו לדוגמא את האיסור לפטר נשים בהיריון. המון נשים התחילו לנצל את החוק לרעה ומעסיקים מפחדים להעסיק נשים צעירות.

דווקא אני יכול. רואים בבירור שהוצב שם רף עליון

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
קראתי כאן את כל התגובות ואני חייב לציין שבתור הנדסאי תכנה (עכשיו מתחיל שנה שניה)

אני קצת חושש:cry:

לצערנו במקום הראשון מדעי המחשב/הנדסת תוכנה מאונ' לאחר מכן בוגרי מכללות ובסוף הנדסאים/קורסים.

ככה לפחות אני חושב הסינון של החברות.

עצוב שבמדינה שלנו גיל 40 נחשב כבר לא מועיל או לא משנה מאיזו סיבה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

זה לא רק במדינה שלנו.

אינטל מפטרת כל שנה, בכל העולם וגם בארץ. הפיטורים האלו עוברים מתחת לרדאר של התקשורת בארץ.

בארה"ב החוק מחייב אותם לפרסם את התפלגות המפוטרים לפי גיל.

לעובד מעל גיל 40 יש סיכוי גבוה יותר, פי 2.5 להיות מפוטר. וזה עולה בגילאים מבוגרים יותר. מההיכרות שלי, בארץ המספרים דומים.

http://www.oregonlive.com/silicon-forest/index.ssf/2016/06/intel_layoffs_skew_older_spotl.html

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
למה לוקח 3 4 חודשים להכשיר מישהו למשרה? באיזה עבודה מדובר?

אי אפשר להכשיר מהנדס לעבודה בתוך שבוע.

לוקח זמן להכיר את המערכות, את המערכת ובכלל מה רוצים ממך.

עצוב שבמדינה שלנו גיל 40 נחשב כבר לא מועיל או לא משנה מאיזו סיבה.

העניין הוא אחר.

קיימת תפיסה, שלעיתים היא נכונה, שמתכנת בן 40-50 לא יכול לקבל הוראות מראשי הצוותים שהם בערך בגיל 30-35.

אצלנו זה לא היה קיים כי תמיד דאגתי שיהיה מינימום חיכוך.

אגב, בתחומי עיסוק אחרים לגיל יש משמעות מכרעת בתעסוקה (לטובה).

פורסם

ובתחום הנדסת בניין זה שונה מתחום ההייטק?

לי למשל באופן אישי, לא היה מפריע לי לקבל הוראות מראש צוות שהוא צעיר/זקן ממני,

זה לא היה חשוב לי במיוחד העיקר לעשות את העבודה שלי כמו שצריך וקביעות בעבודה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תוכן חדש...