Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגבלת מהירות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים,

האם אפשרי להגביל מהירות במיצובישי סופר לאנסר,

כך שעד המהירות המוגבלת הרכב יפעל בכל טווח הטורים?

אם כן - איפה ניתן לעשות כך?

פורסם

כל הכבוד על השאלה החכמה.

מבחינה בטיחותית אסור לבצע הגבלת מהירות כפי שכתבת כי יתכן מצב, כמו בעקיפה, שתאלץ להגביר מהירות מעבר להגבלה. ב "קרוז קונטרול" קובע הנהג מהירות נסיעה שהרכב נוסע בה אך לחיצה על דוושת תאוצה או בלם מבטלת מידית ההגבלה והנהג חוזר לשלוט במהירות הרכב.

ניתן כן לבצע הרכבת מעגל אלקטרוני עם זמזם התראה שיתחבר אל מחשב נהול המנוע, שמקבל כל הזמן את נתון מהירות הרכב וברגע שהמהירות תגיע לערך שנקבע הזמזם יפעל ויזהיר. כדאי להתקין גם מתג שיבטל הזמזם אם לא מעוניינים בשמיעתו.

פורסם

אני מאמין שהדבר בר ביצוע, מכיוון שמחשב הרכב מקבל את נתוני מהירות הרכב באופן תמידי.

לדעתי, ע"י שינוי כלשהו ניתן לקבוע שהמחשב יגביל את עליית הסל"ד (ע"י ניתוק ההזרקה לדוגמא) וכך ימנע את האצת הרכב מעבר למהירות המותרת.

האם אפשר לשאול לאיזו מטרה הגבלת המהירות?

כמו דבריו של רפי, ניתן למקם מתג ש(לפי הצעתי)יבטל את הגבלת המהירות הממוחשבת.

לדוגמא - במקרה של אב מודאג שאינו רוצה שבנו יתפרע, ניתן למקם המתג במקום חבוי כלשהו שידוע רק לו, וכך יוכל לבטל ולהפעיל את ההגבלה כרצונו.

אולי גם גיא פרילינג יוכל לטפל בעניין זה (במקרה של תכנות הצ'יפ כמו שהצעתי).

שבוע טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

במקרה של אב מודאג שלא רוצה שבנו יתפרע - עדיף פתרון של חינוך והבנה מאשר הגבלה אלקטרונית.

הגבלה אלקטרונית לא תמנע מהנהג לנסוע 100 ברחובות השכונה, ואני מניח שכולם מסכימים שזה הרבה יותר מסוכן מאשר אם חס וחלילה יסע 150 באיילון.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

רפי - תמיד אפשר לסמוך עליך כמובן :) - תודה על המידע ואולי זה באמת הפיתרון.

שחף - להגביל סל"ד זה אפשרי אך כמו שכתבתי - לא זו הייתה כוונתי :)

ויל - במקרה זה לא מדובר באב מודאג, אלא בבן מודאג עם דמיון מפותח מדי (נקרא לזה ככה..)

אלון

פורסם

שחף - להגביל סל"ד זה אפשרי אך כמו שכתבתי - לא זו הייתה כוונתי :)

אלון, הבנתי את כוונתך בנוגע אי הגבלת הסל"ד.

אך כוונתי הייתה שהרכב יתנהג רגיל, ולא ימנע עליית הסל"ד, עד לרגע בו יגיע למהירות שנקבעה ואז יוגבל הסל"ד.

ז"א שלרכב לא יהיה אכפת מהו ההילוך והסל"ד בו הוא נמצא, פשוט ברגע שתהגיע למהירות המסוימת, יוגבל הסל"ד ולא יאפשר האצה נוספת.

זו לא כוונתך?

אז אנא הסבר מה כוונתך המדויקת.

בנוסף, אני מאמין שאם תסביר לנו את המטרה להגבלה, נוכל כולנו למצוא פתרונות ביתר יעילות, אך אם אינך רוצה לספר מהי אני מבין.

יום טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
ואם תבצע את התקנת מע' זמזם התרעת מהירות, נא דווח בפורום כי אני חושב שתהיה החלוץ לכך.

בברכה - רפי לין :-)

פעם נסעתי למשחק כדורגל כלשהוא במרכז הארץ , אני מהקריות וחבר שלי מקיבוץ לוחמי הגטאות .

הוא לקח מהקיבוץ מזדה 323 , ב 120 קמ"ש על כביש החוף האוטו התחיל לצפצף ...

תאמין לי שזה לא הפריע לאף 1 . קצת רדיו והכל מסתדר...

פורסם
פעם נסעתי למשחק כדורגל כלשהוא במרכז הארץ , אני מהקריות וחבר שלי מקיבוץ לוחמי הגטאות .

הוא לקח מהקיבוץ מזדה 323 , ב 120 קמ"ש על כביש החוף האוטו התחיל לצפצף ...

תאמין לי שזה לא הפריע לאף 1 . קצת רדיו והכל מסתדר...

נכון, אבל אם אתה בחרת לשים את הזמזם הנ"ל, אתה תתיחס אל זה אחרת.

אלון, הבנתי את כוונתך בנוגע אי הגבלת הסל"ד.

אך כוונתי הייתה שהרכב יתנהג רגיל, ולא ימנע עליית הסל"ד, עד לרגע בו יגיע למהירות שנקבעה ואז יוגבל הסל"ד.

ז"א שלרכב לא יהיה אכפת מהו ההילוך והסל"ד בו הוא נמצא, פשוט ברגע שתהגיע למהירות המסוימת, יוגבל הסל"ד ולא יאפשר האצה נוספת.

זו לא כוונתך?

אז אנא הסבר מה כוונתך המדויקת.

בנוסף, אני מאמין שאם תסביר לנו את המטרה להגבלה, נוכל כולנו למצוא פתרונות ביתר יעילות, אך אם אינך רוצה לספר מהי אני מבין.

זו אכן הייתה כוונתי, אך לפי איך שכתבת את זה, זה נראה כאילו אתה מתכוון להגבלת סל"ד קבועה, בכל הילוך, מה זאני רציתי להימע ממנו.

ואם תבצע את התקנת מע' זמזם התרעת מהירות, נא דווח בפורום כי אני חושב שתהיה החלוץ לכך.

כמובן רפי, ונראה לי שאני באמת יעשה את זה :)

• תוכן חדש...