Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אחריות בינ"ל תופסת בכל מקום בעולם אבל רק אצלנו לא?

כשיבואן בארה"ב מייבא רכב, הוא לא עובר סידרת בדיקות?

לדעתי צעד מבורך לכל אלו שרוצים לייבא רכב בייבוא אישי.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחריות בין לאומית תופסת גם בארץ לרכבים שעבורם זה רלוונטי. למשל כך רכבי פורד מיובאים לא דרך היבואן הרשמי מקבלים אחריות כאן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לדעתי צעד מבורך לכל אלו שרוצים לייבא רכב בייבוא אישי.

שים לב שאנו עושים אבחנה בין יבוא אישי לבין יבוא מסחרי.

הבאת לעצמך רכב ביבוא אישי, יש לך אחריות בין לאומית.

אתה רוצה להיות יבואן רכב מסחרי ביבוא מקביל, שיפרוש רשת מוסכים בדיוק כמו שהיבואן הרשמי צריך לעשות או שלחילופין, יגיע עם היבואן לאיזה הסדר כספי שרכביו שמיובאים ביבוא אישי מסחרי יטופלו במוסכי היבואן המורשה.

לא הגיוני בעליל לאפשר עכשיו למישהוא ליבא מאות רכבי קורבט ולהכריח יבואן לטפל ברכבים שהוא כלל לא מכיר ולא מייבא בעצמו לארץ, אין למכונאים הכשרה על הרכב, ייתכן ואין כלל במוסך כלי עבודה יעודיים ובטוח שאין חלקי חילוף במחסן .

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
זה מדהים, כל הוועדות, הגופים, המשרדים, כולם מבלבלים בשכל על חלקי חילוף, וכמה היבואן מרוויח,

אף אחד לא מדבר על הפיל בחדר, האחוז מס השערורייתי, במדינת החזירים, הכול צריך להיות מוגזם ופראי.

לקחת מס בשווי המוצר ואף יותר, זה פשוט אונס בחסות החוק.

אפילו מאפיות מקנאות בשיטה של ממשלת ישראל לשחוט את האזרחים.

משהו אומר לי שהמדינה לעולם לא תוריד מיסים על הרכבים, גם לא מוצא סיבה שזה יקרה כל עוד אין לחצים מהאזרחים וכדומה

Opel Adam S 2017

פורסם

כפי שכבר אמרתי, הכנסות המדינה מענף הרכב הן כ"כ גדולות שלא תאוות הבצע, אלא החור שייגרם בתקציב ייאלץ את המדינה להעלות מיסים ולקצץ קצבאות במקומות אחרים, כך שבתנאים הנוכחיים, אני מעדיף מיסים גבוהים על הרכבים ושלא יעלו מעמ או יקצצו תקציבי פיתוח/ קצבאות/ חינוך וכו'.

פורסם

ומה תגיד כששוב יעלו מעמ ועדיין יקצצו מהחינוך?

תמיד רוצים יותר, תמיד מחפשים עוד,

ומבלי לסטות מהנושא, יבוא מקביל זה לא דבר רע, רק שזה לא אומר שזה צריך לבוא על חשבון הכיס של היבואן הרשמי.

אם המדינה רוצה לספק תחרות אז שתסבסד את הקמת המוסכים של היבואנים המקבילים, או שתשלם על שירותי המוסך של היבואן הרשמי.

פורסם

אם נשים בצד את העיוות ההיסטורי של מתן בלעדיות לייבוא מותגי רכב ליבואן אחד בלבד.

אני מסכים עם הטענה שיבואן לא צריך להתמודד עם הנטל של טיפול ושירות דגמים שמיובאים באופן פרטי על ידי לקוחות.

מצד שני, אני בהחלט חושב שהמדינה צריכה להציב ליבואנים תנאי אחד - ״אתם רשאים לשמור על בלעדיות היבוא - אבל תחויבו לשווק כאן כל דגם של היצרן שהלקוח יזמין״.

נכון, הם בהתחלה יתקעו מחיר, אבל מהר מאוד יבינו שעדיף להם להרוויח פחות על כל פיאסטה ST או סוויפט ספורט אבל למכור. כי להביא הם יהיו צריכים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

ASTODRIVER,

למה המדינה צריכה לסבסד עסקים פרטים???

פורסם

כי המדינה רוצה רפורמה כביכול, לדעתי אמורה להיות עזרה ממנה לטובת "האזרח" שנמצא בשורה התחתונה.

סיכוי קלוש שזה יקרה כמובן

Opel Adam S 2017

פורסם
ASTODRIVER,

למה המדינה צריכה לסבסד עסקים פרטים???

כי המדינה היא זו שדוחפת עסק פרטי אחד להרוויח על חשבון עסק פרטי אחר.

הנכון והתקין, זה שהיבואן המקביל הוא זה שישלם עלות כלשהי למפעיל המוסכים, לפי הסכם מפוקח שיקבע או משהו כזה.

אך מכיוון שהמדינה מעוניינת לדחוף להם לגרון את היבוא המקביל מבלי שהיבואן המקביל ישלם משהו על התמיכה

שהיבואן הרשמי מחוייב להעניק לבעלי הרכבים, אז על המדינה לשלם.

פורסם

איך זה יוריד מחירים אם המדינה צריכה להוציא עוד כסף מהכיס?

אם כבר יעלה מיסים.

פורסם

אם כבר יעלה מיסים.

בדיוק, עכשיו לך תנסה להבין את התוכנית שלהם.

בוא נניח ויאלצו את היבואן הרשמי, והוא סופג עכשיו את העלויות של הדבר הזה, בנוסף להפסד אפשרי במכירות.

אתה עכשיו רכשת רכב מהיבואן המקביל, והרכב נכנס לטיפול אצל היבואן המורשה, איזה טיפול לדעתך תקבל? איכותי?

אני בספק רב.

מישהו בסוף ישלם, וכמו תמיד, כל תוכנית שלא חשבו עליה לעומק, בסוף אנחנו הצרכן הסופי, אנו אלה שנשלם בדרך כזו או אחרת.

פורסם

אם כבר יעלה מיסים.

מי הקונים העיקריים של הרכבים האלה?

נכון, חברות הליסינג. הם לא משלמות את המחיר שאני ואתה משלמים, אלא הרבה פחות.

והם גם מזדכות על חלק מהמס בתור עוסק מורשה וכו'.

הורדת מחירים לא תגרום לחברות הליסינג לקנות פחות אלא רק יגרום להורדת הרווח המפלצתי שלהם(וגם לא בהרבה)

והחלק המשני שזה הקונים הפרטיים יקנו יותר רכבים חדשים ולא רק רכבי הקקמייקה שהמדינה גם ככה בקושי מרוויחה עליהם(באופן יחסי כן?)

כבר המדינה הודתה לפני כמה שנים שהעלת מיסים טובה עד גבול מסויים, מעבר לזה זה רק גורם להאטה בצמיחה ולפעולה ההפוכה. אז למה שהורדת מחירים לא תעשה את הפעולה ההפוכה?

פורסם

אני רק הצעה.

כיום למשל מחשבים ניידים מקבלים אחריות בינלאומית, מעבדת השירות בארץ חייבת לטפל במחשב נייד שנרכש בחו"ל גם אם הייבואן הרשמי לא מוכר אותו בארץ.

למה? כי יש הפרדה בין הייבואן לבין המעבדות שירות.

לדעתי ככה כדאי שיהיה בשוק הרכב בישראל, דילר שיוכל לייבא כל מותג בהתאם לחוק ומוסכים שיעמדו בסטנדרטים של יצרניות הרכב וכך יהיו חייבים לטפל בכל רכב שהדילרים הביאו לארץ.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...