Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

1:18 Mclaren honda mp4/7 #1 senna winner monaco 92

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שמכיר או לא, יודע או לא,

אני לא מעט שנים אוסף דגמים, מה שאספתי עד עכשיו, קיימים, עומדים ונאהבים באותה מידה,

אך לאחרונה, בחרתי להתמקד בדגמי הונדה, בעיקר ( ולפעמים קצת גיחות לדברים ספציפים אחרים )

היום, שלושה ימים מרגע ההזמנה ( מהיר בטירוף יש לציין ) קיבלתי את הדגם האחרון שלי.

פורמולה 1, זה ספורט שאהוב על כולנו, הונדה, היצרן האהוב עלי.

בשנת 88 החל שיתוף פעולה בין מקלרן להונדה בפורמולה 1, כאשר הונדה היא ספקית של המנוע לכלי הרכב של מקלרן,

הדגם הראשון היה מקלארן MP4/4 ,מנוע מתוצרת הונדה , בנפח 1600 סמ"ק הנעזר במגדש טורבו, בתצורת V6, הנטוי בזווית של 80 מעלות והמנוע הפיק בתחילת דרכו כ- 900 כוחות סוס, ואז היה צורך להגבילו בגדישה, והוא הפיק רק הספק של 651 כ"ס.

והנהגים היו אלן פרוסט ואירטון סנה ( שאישית אחד הנהגים האהובים עלי לצד שומאכר ).

עבדכם הנאמן, ברגע של חולשה וחיפוש חפוז, נפל על מציאה.

הדגם : McLaren Honda MP4/7 #1 Senna Winner Monaco 92 1:18 Minichamps

mclaren-mp4-7a-big.jpg

Senna_and_Mansell_at_1992_Monaco_Grand_Prix.jpg

1390930529_5e3ebcbb61.jpg

כלי הרכב הנ"ל ננהג על ידי אירטון סנה, ואיתו סנה ניצח את גראנד פרי מונאקו בשנת 1992.

כאן כמה שנים קדימה, הנפחים גדלו, הספקים עלו, הצילינדרים התווספו.

מנוע בנפח 3500 סמ"ק V12, אטמוספרי, המפיק 740 כ"ס.

מלבד זכייתו של סנה במירוץ, הזכייה הזו הביאה עימה עוד כמה תארים לו כנהג, למקלארן כבקוצה, ולהונדה כיצרנית מנועים.

* פודיום מספר 69 של אירטון סנה.

* ניצחון מספר 34 לאירטון סנה במירצי הגראנד פרי.

* פודיום ה- 228 לקבוצת מקלארן בפורמולה 1.

* הניצחון ה-95 לקבוצת מקלארן בפורמולה 1.

* פודיום מספר 146 להונדה כיצרנית מנועים.

* ניצחון מספר 67 להונדה כיצרנית מנועים.

הדגם כמו שרשום למעלה, הל מיניצ'אפס, דגם שיוצר לפני כ- 14 שנה, ונשמר עד היום שהוצע למכירה.

אז עוד אחד נערם לחבורת הונדה, אבל זה לא סתם עוד אחד,

בשנה זו שמסמנים 20 שנה למותו של אירטון סנה האגדי, היה לי דחף בלתי נשלט להביא דגם אחד להתחיל את סדרת הפורמולה של הונדה, ואחד מיוחד עם סמליות מסויימת.

ללא ספק עוד כמה דגמי פורמולה מסוף שמונים ועד שנותיה האחרונות של הונדה בפורמולה יתווספו לאוסף.

חייב לציין שבין הדגמים שממש התרגשתי לקבל, ולפתוח את האריזה, זה היה הדגם הזה.

ישבתי ובהיתי לערך כדקה או 2 באריזה החיצונית, עם סמל ברזיל, עם הכיתוב AYRTON SENNA טוב כדי שאני מריץ תמונות שלו, וקטעים מהסרט עליו בראש.

10492100_10203316081855740_776302926328082724_n.jpg

אין לי דרך להסביר, משהו שלא הרגשתי כמעט עם אף דגם שקניתי למרות שכל דגם שאני קונה יש לו משהו בשבילי וגורם לי להתרגשות כזו או אחרת, משהו פה היה ממש חזק.

ואז פתחתי אותו והוא נחשף אלי...

מודה, הייתי במן הלם קליל ולא ידעתי איך להגיב, הוא קטן, קליל, משקל נוצה יש לומר, ופשוט מדהים !

10462006_10203316081815739_7974082148180587433_n.jpg

תסלחו לי על התמונה אחת שקיימת, מההתרגשות המוזרה והפפחד שינזק, לא שיחררתי מהברגים, פשוט החזרתי בחזרה לקופסה, לתוך הפצפצים, והוא לערימת הדגמים עד הוטרינה המיוחלת.

אני חושב על בוק מעניין שיופיע בהמשך,

עד כאן להפעם,

נתראה בדגם הבא :)

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

• תוכן חדש...