Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כדי להילחם בעומסי התנועה המטורפים של הבקרים צריך דבר ראשון לחוקק חוק האוסר על משאיות/ רכבים כבדים לעלות על כביש בין עירוני בשעות העומס.

זאת טקטיקה שנהוגה בהמון ארצות בעולם.

איסור זה לבדו יוריד את עומסי התנועה ב15% לפחות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם לשאול את מי שכתב את זה אז גם מספר מצומצם מאוד של נהגים שיפעלו כמוני בכל מוקד של עומס תנועה - יצליחו לחולל שינוי גדול.

ברגע שאתה זוחל ברציפות דרך העומס, כך עושה גם כל הטור שמאחוריך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

איזה הצטדקות שוויצרית, כאילו נגמרו כל עבירות התנועה, כולם נוסעים כמו מיס דייזי ורק בגלל החולרות שעוקפים בצורה חוקית מהמחלף, המדינה שלנו נראית ככה!

נסעתם פעם בכביש 6? אם הייתי שוטר תנועה תוך שעה של נסיעה הייתי עושה כמה אלפים טובים מדוחות: משאיות ואוטובוסים נוסעים באמצע, אין דבר כזה שמירת ימין, תקועים בשמאלי על 90 ושכולם יז***נו, מדברים בטלפונים, אחה"צ רכבי הסעה ערבים (כן ערבים) עוצרים בצד בדרך כשאין שוליים להוריד עובדים ליד טול כרם, גורמים לבלימת פתע מסוכנת של כל הרכבים, מדי כמה דקות צץ לו שומאכר שכנראה "אישתו יולדת בבית חולים", מישהו דיבר על איתות? איזה איתות?! ומה עם "אני נוסע 100 בשמאלי אבל 50 מטר לפני דור אלון נזכרתי שאני צריך וינסטון לייט, יאללה נחתוך 3 נתיבים ונעלה על האי תנועה", עקיפת פקקים מהשוליים ניידות ואופנועי משטרה שתחלקים לשניים: מזגזגים כמו חול**ת או תקועים על השמאלי על 100 עם צ'קאלקה כי "מי יהבהב להם?"

פורסם

בעיני זה כמו שקר לבן, זה חוקי לגמרי אבל קצת גורם בכל זאת להרגשה לא נעימה.

הבעיה פה בארץ היא המנטליות הישראלית, הקצב המהיר וחוסר התרבות וההתחשבות בזולת.

נדמה כי בשנים האחרונות המצב רק הלך והחריף, והקצין ואני אתן דוגמה: אני נוסע יום יום מפ"ת לרחובות ובחזרה לעבודה.

אם איתרע מזלי ויצאתי מאוחר (בסביבות 8 8 וחצי) כמעט בטוח שאתקע בפקק, הן בכביש 4 (גהה ודרומה) והן בפקק בפנייה

ימינה מכביש בית עובד לכיוון נס ציונה. עכשיו, יש כמה אפשרויות, לעמוד כמו טטלה בפקק בנתיב הכי שמאלי עד שיגיע תורך,

להמשיך ישר ברמזור, ובפנייה הבאה לעשות פרסה ברמזור (אם מותר), או הכי מגעיל - לעקוף את כולם ולהידחף ממש לפני הפנייה.

לרוב, מה שאני עושה, זה להמשיך לרמזור הבא, לפנות ימינה לכפר עיינות ואז לחזור - חוקי ומותר. יום אחד החלטתי לחכות

בנתיב הכי שמאלי גדי לראות כמה זמן זה לוקח כשעומדים בפקק ולא מתחכמים, אבל מה, אני נוסע ורואה לא מכונית אחת, או

שתיים או עשרה נדחפים אלא ממש כמויות, ומה שהכי הדהים אותי, זה תמהיל הנדחפים, שכלל גם נשים, צעירות, מבוגרות,

ומה לא, עד עכשיו חשבתי שהנדחפים הם בעיקר גברים צעירים חסרי סבלנות שהכביש של אבא שלהם אבל לא - התפתחה

פה בארץ מין נורמה כזו, והיום רוב הנהגים נוהגים ח-ר-א!!!

חשוב לי לציין שזה קרה לא בבדיקה אחת אלא במספר בדיקות.

עכשיו, עשיתי לעצמי חושבים, אני בדרך כלל נוהג רגוע אבל מהר (לא יותר מידי, בכל זאת רק שברולט ספארק :wink:),

ומאוד משתדל להתחשב גם בנהגים סביבי (ככה חינכו אותי), אבל רבאק כשאתה רואה איך כל השאר מתנהגים, משהו

בך נשבר ולפעמים אני כל כך מתעצבן שזה מכעיס אותי.

גם הבנתי לא מזמן, בכלל למה חלק מהזמן הנסיעה גם בכביש יחסית פתוח ולא פקוק איטית יותר - כי פשוט רוב הנהגים

לא יודעים שיש לנהוג בנתיב הכי ימני שיש בכביש בעל 2 נתיבים ויותר ולצאת לשמאלי יותר רק לעקיפה ואז לחזור.

תמיד יש את אלו המעצבנים שנוהגים דרך קבע בנתיב האמצעי בכביש בעל 3 נתיבים, ואם בנתיב הכי ימני נוסעת במקרה משאית או רכב איטי אתה נאלץ לצאת לעקיפה בנתיב הכי שמאלי וככה לפעמים תוקע את אלו שמאחוריך שרוצים לסוע יותר

מהר ממך. שלא לדבר על כאלה שנתקעים בשמאלי ולא זזים משם לא משנה מה, גם כשהכביש פנוי לגמרי.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם
נסעתם פעם בכביש 6? אם הייתי שוטר תנועה תוך שעה של נסיעה הייתי עושה כמה אלפים טובים מדוחות

נו, אתמול תל-אביב תוארה כאילו היא יאנגון והיום כביש 6 הוא ה-G-45...

פורסם

ואם נצא רגע מעולם הרכב, אין יותר שרים שגנבו וחוזרים לכהן כשרים?

ערסים שעושים קריוקי ב3 לפנות בוקר, חותכים בתור, צועקים ומקללים?

ממשלה שגונבת, נותנת מתנות למגזרים שלמים שלא עובדים וחיים על חשבון אחרים

טייקונים שלוקחים בחינם את כספי הפנסיה שלנו, אבל אם אני רוצה לקחת אותם? צריך לשלם 35%!

שרים בלי תיק, סגני שרים בלי תיק

תקציב קשר עם הבוחר, תקציב לעוזר, תקציב ללשכה שנייה, תקציב לנהג לאשת נשיא מנוח משנות ה90,

בועת נדל"ן שאף אחד לא רוצה לפתור

משטרה שמתפקדת רק בחדר המיטות

מערכת חינוך קורסת

מחירים דיור, רכב ודלק שעלו בלי שום פרופורציה בשנים האחרונות

רבאק, די להתבכיין על שטויות.

פורסם (נערך)

להיפך - אני לא חושב שמצב התחבורה הוא שטויות בתוך כל מה שציינת.

אולי לא סוג העבירות שהוזכרו כאן, אבל בין כל עבירות ה"נימוסין" בכביש אנחנו שוכחים שיש גם עבירות מסוכנות וגם קטל בדרכים שהוא גורם התמותה השני במעלה במדינת ישראל, אחרי בעיות בריאות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
אתם חייבים להפסיק לצאת צדיקים פה, אני מוכן להודות שאני גם עושה את זה, תמיד יש את הנהג שמגזים במה שהוא עושה, שומר יותר מדי מרחק כשלא צריך ואז הוא מעכב את התנועה, מה שאתה רוצה לעשות זה פשוט להיכנס בו או לעקוף אותו, אם זאת הדרך היחידה אז מה לעשות, זה לא שזה דבר לא חוקי, נכון שזה לא יפה אבל מה לעשות.

זה שמעליי, אתה גם עושה את זה בטח, אחרת איך אתה יודע שזאת הסיבה שעוברים נתיב בפקק? יש דברים שאתם באמת מגזימים פה ורוצים להראות כאילו "הנה אני לא ישראלי מכוער", אבל כל אחד עושה משהו כזה מדי פעם, ואין פה מישהו שיכול להתכחש לזה.

שבוע שעב ביום שני הייתה תאונה בכביש 40 בכניסה לרחובות, מהכניסה הראשונה של רמלה מכיוון לוד היה פקק מטורף עד אותה תאונה, וגם שעתיים אחר כך המשיך להיות פקק.

אני מוכן להודות שאני עקפתי דרך התחנת דלק סתריה של סונול, כמו הרבה אנשים, וזה לא דבר שאני עושה הרבה, אבל זה כבר היה מוגזם ואנשים זזו לאט מדי, ראבק יש פקק תנסו להשתחרר כמה שיותר, לא להאיץ בהדרגתיות, אלא לתת גז ולזרום כבר

תדבר בבקשה בשם עצמך. אחד הכללים הלא כתובים של הפורום הוא הנחלת והשרשרת תרבות נהיגה ורוב החברים פה מחויבים לזה. אם אתה מאלה שחושבים שרק הוא ממהר ולכן זכותו לעקוף מהצד ולגרום להאטת התנועה וקיפוח זכותם של המשתמשים האחרים בכביש אז אתה בפורום הלא נכון. נסה את FXP, שם בטח יהללו אותך על הדברים שאתה כותב פה

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם (נערך)

אני כבר לא זוכר מי היה בעד המנהג הבזוי הזה, אבל ברכותינו, אתה הסיבה שהמדינה שלא נראית כמו שהיא נראית. חתיכת חרא (אתה, לא המדינה. כלומר גם המדינה, אבל בעיקר אתה).

מה קרה?! הזמן שלך יותר יקר משלי? אתה חותך גם אנשים בתור לקופה "כי התור מתקדם"? מה זה ערימת בלבולי הביצים האלה ואיזה מטרה יש להם חוץ מלגרום לך להרגיש בסדר עם זה שאת מזיין את כל מי שמסביבך?! במקום שהפקק יזרום והתנועה תזוז, אתה מכריח אנשים לבלום, להאט את התנועה עוד יותר, להאריך את הפקק (גם במשרין - כי עברת ממקום 10 למקום 4 בפקק וכולם ירדו "מקום" אחד, וגם בעקיפין כי גרמת לכל מי שמאחוריך להאט) ומעכב את כולם, חוץ מעצמך. בטח שחוץ מעצמך, כי אתה הכי חשוב ועל הזין שלך כולם.

ולגבי ה"שרשור שנפתח פה לא מזמן וכולם היו בעד", תקרא אותו. או שאתה שמוק מדי בשביל לעשות גם את זה ואתה פשוט מחליט מה יש שם על סמך האורך של הכותרת?

אני מאחל לך שכל העיטושים העתידיים שלך יתקעו לך באף ויהפכו לפיהוקים.

איכ. גועל נפש.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

על מה אתה מדבר?

מותר לי להביע את דעתי, זאת אחלה דעה וגם של אחרים אחלה דעה, השאלה למי מאיתנו יש בעיה עם זה, לדעתי לא אמור להפריע לאנשים, לדעתך זה מאוד מפריע, זה לא אומר שאנשים יפסיקו,

אבל הדיבור שלך ממש ממש ממש ממש ממש לא צריך להיות על גבי הפורום.

השרשור שנפתח פה כשקראתי אותו אני לא זוכר אם הייתי רשום או לא, לדעתי לא, ולא המשכתי לחרוש בו קראתי בעיקר כשהיה עמוד ראשון ושני, וראיתי שאנשים פה ממש רגועים. אם אתה כ"כ עצבני בכביש, אולי לא כדאי שתהיה בו.

אחר כך אתה מדבר על איך שהמדינה נראית וגועל נפש? נו ברצינות, תהיה רציני. גם ככה יש לנו צרות מבחוץ אתה רוצה ליצור צרות מבפנים? ולריב עם נהגים?

תקרא טוב את ההודעות גם, כנראה שלא הבנת מה הלך שם.

ואני לא צריך להסביר את עצמי, אם תשכיל ותבין שבפקק אתה תבלום בכל מקרה, לא משנה מי יהיה לפניך ומי היה לפניך לפני דקה.

אני לא אוהב לנסוע ככה, אבל לא מהסיבות שלך, אלא מהסיבה שאני לא ממהר ואין לי טעם "לעקוף", ואני חושב שאם כולם יעקפו במילא גם שם יהיה פקק ואנשים שצריכים לגשת לשם לא יוכלו, אבל אין לי בעיה עם מי שעוקף משם, הכל בסדר מבחינתי, ואולי לא סתם אין חוק.

אז מה לאחל לך? דרך ארץ והבנת הנקרא? שלווה?

עריכה אחרונה על ידי LPG
שפע ברכות

ט.ל.ח

פורסם

הכל בסדר, LPG (גפ"מ? למה?). לא התכוונתי אליך.

כתבתי "מי שבעד" אבל התכוונתי ל"מי שעושה את זה וחושב שזה בסדר". מצטער, עצבים וכאלה.

ונסיים ב-Meme. כשאתם עוקפים פקק (בצורה דוש-באגית, כלומר דרך תחנת דלק, מחלף, נתיב השתלבות ושאר פתרונות יצירתיים), אתם נראים ככה:

giphy.gif

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
מבחינה חוקית, כל ה"נדחפים" צריכים לתת זכות קדימה עכשיו לכל הפקק, כן. אולי פה תוכל לאכוף משהו.

מבחינה מעצבנת, אנשים לא יודעים להשתלב ואנשים אחרים לא יודעים לתת לחלקם להשתלב.

מבחינה חישובית, אני מבטיח לך שאם אתה עומד בפקק, ועוד 500 מטר נכנס עוד רכב, לא התרחקת בפקק, נשארת באותו מקום. בסדר, רצית להתקדם, תעבור לנתיב השמאלי. ככה או ככה אמורים להשתלב רכבים לנתיב הימני, גם אם פחות. בלי עקיפה, כל כמה רכבים אמור להידחף רכב אחד. עם עקיפה, אני חושב שבממוצע נדחפים אולי 2-4 לאותה כמות רכבים (כי לא כולם נותנים להם להידחף), לא כזה נוראי במספרים.

אתה טועה, הפקק יתעכב יותר בעקבות תאוצות חוזרות ונשנות, כאשר אתה במהירות הדרגתית ונשאר במהירות נמוכה, אין צורך כל פעם להאיץ מ0, לכן הפקק יתקדם מהר יותר.

עכשיו אני מבין את כל אלו שלחוצים במהלך פקק שאני אצמד לרכב שמלפניי, הם פשוט חושבים כמוך.

פורסם (נערך)

לתנועה יש קצב. אם אתה מאיץ יותר ממנו, אתה נדרש להאט חזרה, ובסך הכל נגרם כאן עיכוב.

מעבר לדברים הנכונים הללו הדבר החשוב הוא מה קורה כאשר מגיעים לסוף הפקק. כשהמכוניות בתנועה, ולו אטית, כולם יכולים לנוע בדבוקה ולהתחיל להאיץ כמעט ביחד.

כשהתנועה עומדת, ההאצה היא טורית: רק אחרי שהמכונית שלפניך התחילה להאיץ וצברה מרחק מסוים ממך אתה יכול להתחיל להאיץ, ורק אז זה שאחריך וכך הלאה.

סוג של Slow-in, Fast-Out אם תרצו.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

בלי לחשב כלום יותר, אתה מסכים שגם אם הוא בקצה כביש השירות כבר ואתה עדיין בתחילתו בפקק, בכל זאת הפרש הזמן לא יהיה גדול

אז נו נו נו, לא יפה, צריך לחנך אותו שהוא חותך, אבל מה לך ולו? סע בשלך, אל תחיה אחרים יש לך משפחה משלך.

צודק, לא יפה, מבאס, בעצם לא מבאס, כי זה כולה עוד כמה שניות או דקה בסה"כ. פקק של רבע שעה הוא פקק של רבע שעה. כולנו אמורים לדעת להתעצבן, דווקא הכביש הוא לא המקום. כשאתה לא רוצה להתעקב תעבור לנתיב השמאלי ביותר, כל עוד לא כולם יברחו מהנדחף גם, אתה תתעקב כמה שניות פחות. אבל זה בעצם לעשות מה שהוא עושה, להידחף כדי שאתה לא תישאר מאחור.

ט.ל.ח

• תוכן חדש...