Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי מאיתנו זה לא קרה (ואל תתחילו עם "לי")? נוסעים, קצת חולמים, פתאום קולטים שהנתיב הזה שתקוע בפקק הוא זה שאתם צריכים לקחת. נדחפים בבקשה אדיבה ברגע שמזהים את התקלה. אז יושבים עם עורף שורף מרוב העיניים שמנקבות אותו והקללות העסיסיות שרצות לכם בראש לא יביישו את יציע האוהדים השרופים של קבוצת כדורגל.

ומה אם המקרה לא כזה פשוט? מי מאיתנו לא התלבט פעם אם מה שהוא רוצה לעשות כדי לחסוך לעצמו קצת זמן זה סבבה לגמרי או שזה דושבאג מוב שלא מהעולם הזה. אז בשביל זה אני רוצה לפתוח את השרשור הזה. כדי להעלות תהיות קיומיות על עקיפת תורים, כניסה במחסום הפחות עמוס, השתלבות במיזוג נתיבים ועוד.

תעלו גם את המקרים שלכם, רצוי בפורמט של "המקרה, למה כן, למה לא" אם אפשר להוסיף תרשים של המצב, בכלל מעולה.

אני אתחיל עם המקרה שלי, שהוא בעצם שני מקרים שדי דומים אחד לשני.

נתחיל בציור גרוע במיוחד שמסביר את הסיטאוציה:

Untitled-1.jpg

בדרך מהעבודה שלי הביתה יש רמזור. ובגלל שמופע הרמזור מאוד קצר, תמיד יש פקק לפניו. אבל אחרי הרמזור המדובר, אין פקק והתנועה משתחררת לגמרי. בשני המקרים יש אופציה לא לעמוד ברמזור אלא לפנות ימינה (במקרה הראשון - הרמזור ממשיך ישר) או להמשיך ישר (במקרה השני - הרמזור בפניה שמאלה), לעשות פרסה ולהגיע לרמזור מהצד השני, שאינו פקוק, ולעבור את הצומת הלכה למעשה מצד שני, בלי לעמוד בתור.

למה כן? כי זה מקצר לי את הזמן בצורה משמעותית (בערך 10 דקות מנסיעה של 35-40 דקות), וכי זה אפקטיבית מקצר את הפקק (אני מוציא את עצמי מהפקק כי אני לא עומד בו בכלל) ולא באמת "עוקף" אף אחד (שוב, כי אני לא באמת עומד בתור).

למה לא? כי זה נראה לי לא פייר שכולם עומדים בפקק ואני לא.

מה דעתכם?

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא הבנתי רק מה קשור מוטיב האתיות כאן ?

ומה המחשבות לגבי "אי הצדק" שנגרם כביכול (למי שכן עומד בפקק. יש מספיק אי צדק שזועקים לשמיים ולא צריך את זה דווקא :roll:)

עשית עבירה ? (לא)

קיפחת זכות (בדרך) של מישהו ? (לא).

סע לשלום (ומי שרוצה - שיעמוד בפקק) בדרך שבחרת.

alfa 156 2.5.

פורסם

סע לשלום, אין בעיה. אם כולם יגלו את זה אז זה יפסיק להיות מהיר. אם אתה נוסע עם וויז אתה תגלה את זה לכולם. קח בחשבון.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

בדוגמא שציירת איני רואה בעיה,אתה לא נדחף,אלא פשוט נוסע בדרך חילופית נקרא לזה.

אישית אני מחכה בפקק ולא נוסע בנתיב אחר ואז נדחף.

ואם אני עומד בפקק לפניה,אני מידי פעם מביט שלא יהיה את המעצבן שינסה להידחף לפני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה מתכוון האם לנסוע ימינה דרך הכיכר? סע, סע יש'ך עוד. הכל בסדר לדעתי.

אם כולם יעשו את זה, גם שם יהיה פקק, ואז לא יהיה שווה לעשות את זה.

!AWDSOME

פורסם

גם במסלול הנסיעה שלי יש 2 מקומות שאני יכול לקצר בצורה חוקית ובלי שום הפרעה למשתמש הדרך, ועושה את זה בהנאה מרובה, שמחה גדולה, לב שלם ותפילה קטנה שזה יישאר "דיסקרטי".

אצלי הקיצורים חוסכים דקה-שתיים בלחץ, אבל עדיין - אלה ההנאות הקטנות בדרך ל/אל העבודה :)

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

יש רמזור לכיון דרום באחד הרחובות הפריפריאלים בעירי. לעיתים נוסעות שם משאיות ולכן מצטברת תנועה. אז במקום לעמוד אחרון בתור, אני לוקח את הנתיב הימני ופונה מערבה כשיש רק תמרור זכות קדימה. לאחר מכן יש פרסה עם תמרור עצור (מובנה) ואז פשוט ימינה בחזרה לכיון דרום. זה עוקף את הפקק ברמזור.

כמובן שאין פה שום עניין של דושבאג מסיבה פשוטה שזה LIFE HACK. דושבאגים הם החלאות שלוקחים את הנתיב הפנוי מהפקק ואז כשהקו כבר רצוף, נדחפים בכוח ברגע אחרון. זה אנשים שצריך לעלות עליהם עם מאנסטר-טראק.

פורסם

אחלה, קיבלתי. תודה על התמיכה הנפשית :sissies:

עכשיו בואו נסבך אתכם קצת.

נאמר והפקק, כמו שמופיע בציור, מתחיל לפני ההתצפלות של הנתיב לפניה ימינה. עכשיו, היות ומדובר בכביש בין עירוני, אין שם מדרכה אלא רק שול.

האם זה עדיין לגיטימי לנסוע גם על השול כדי לעקוף את הפקק?

*נראה שהעניין די נפוץ שם, אבל בעיקר לאנשים שממשיכים לשתי היציאות האחרות של הכיכר, ככה שנראה שללא מעט אנשים אין בכלל שאלת לגיטימיות.

מה דעתכם עכשיו? לגיטימי לגמרי כי - שוב - זה חוסך לי את הפקק ולהם מקצר אותו ברכב אחד? לגיטימי למחצה כי אם נוסעים בשול, אז ממש לאט ולא יותר מכמה עשרות מטרים? לא לגיטימי בכלל כי לא נוסעים בשול בכלל?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אין שום בעיה לנהוג בפיקחות ולעקוף פקק מבלי להידחף ולקפח זכות של מישהו אחר.אין לי בעיה לתת למישהו שאני רואה שבאמת התבלבל להיכנס לפני בפקק.יש לי בעיה אמיתית לתת אפשרות להידחף על חשבון אחרים ובחוסר איכתיות לבן אלף שבד"כ עושה זאת כל בוקר ורואים עליו שהוא עושה זאת בכל תחומי החיים (בן אלף=גם בת אלף ובעיקר הבלונדיניות שנוהגותבג'יפ/פון).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לי אישית מפריע לנסוע על השוליים כי זה לא חוקי בגדול.

אני אמתין עוד דקה, ואז אשתמש בנתיב הימני שנפתח כדי להגיע לכיכר שמתוארת בציור.

!AWDSOME

פורסם

האם זה עדיין לגיטימי לנסוע גם על השול כדי לעקוף את הפקק?

לא. עשרות מטרים כמו ש- ceyal רשם גם הם פתח למאות מטרים.

כביש 4 לדרום באיזור פ"ת תמיד עמוס בשעות אחה"צ וערב. נהגים שרוצים לפנות ימינה לדרך אם המושבות (לכיוון ב"ב ור"ג) נוסעים בשוליים, ולא עשרות מטרים אלא הרבה יותר. ואז נהגים שומרי חוק שגם רוצים לפנות ימינה רואים שבזמן שהם עומדים בפקק, נפתח לו נתיב נסיעה חדש. בשוליים. מאחורי קו צהוב חד וברור. ומי שעומד בנתיב הימני פתאום עוקף אותו טור שלם של רכבים. מימין.

וכמובן שלא כל מי שנוסע בשוליים כי הוא "פונה ימינה" בסוף פונה ימינה. חלק נצמדים לשמאל בשביל לעקוף את הפקק ולחזור לנתיב שממנו באו.

אז לא. לא נוסעים בשוליים.

פורסם (נערך)

לדעתי, ירידה לשוליים למטרת עקיפה, לא תקינה. ירידה לשוליים על מנת לתת לאחרים לעקוף, תקינה.

זה במשמר השבעה ?

עריכה אחרונה על ידי amir74

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אני לא הייתי נוסע על שול, ולא אוהב שעושים את זה.

אני רואה את זה בהרבה מקומות - שער הגיא ועוד. והכי גרוע זה שהעוקף מהשול מצפה שיחפשו אותו במראה וידעו שהוא קיים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...