Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גולף 1.6 גיר אוטומט.

הרכב בבעלותי כמעט 4 שנים ולא החליפו לי בטיפולים את השמנים האלה.. בנוסף גם שמן הגה...

כל כמה זמן דרוף להחליף? איזה שמנים מומלצים?

רב תודות!

פורסם (נערך)

בכל רכב צריך להחליף נוזל בלמים כל שנתיים. לכן תקנה לך חצי ליטר יורול דוט 4 :

http://www.autostore.co.il/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%91%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%9D-Eurol-DOT4.html

ושמן גיר בתקן G 052 025:

http://www.justmotor.co.il/products/754728/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9D-FEBI

אני לא רואה באוטודאטה שהיצרן דורש להחליף שמן גיר, אבל המתן למרק לתשובה סופית. בכל מקרה אלו ההוראות להחלפה:

126519.pngCapture.jpg

שמן הגה בד"כ אין צורך להחליף והיצרן לא דורש זאת, אבל תמיד אפשרי לפנק בכל זאת כמובן.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם (נערך)
גולף 1.6 גיר אוטומט.

הרכב בבעלותי כמעט 4 שנים ולא החליפו לי בטיפולים את השמנים האלה.. בנוסף גם שמן הגה...

כל כמה זמן דרוף להחליף? איזה שמנים מומלצים?

רב תודות!

אצלך ברכב קיים הגה כוח חשמלי לכן לא קיים נוזל הידראולי.

לא קיימת הנחייה של הייצרן להחליף נוזל הידראולי של התיבה האוטומטית ATF is filled for life.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

ועם זאת בהחלט מומלץ לבצע החלפות יזומות כל כמה עשרות אלפי קילומטרים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בתיבה הספציפית של פותח האשכול חבל על הכסף להחליף נוזל כול כמה עשרות אלפי קילומטרים אם כבר אחרי 100K אפשר לשקול את החלפת השמן.

מצד שני בחלק יחסית גדול של התיבות מסוג 09G בלוק השסתומים שובק חיים לאחר כ-80-60K ואז בלית ברירה מחליפים את השמן.

איזה כייף לי :)

פורסם

כשאתה מחליף את נוזל בלמים וודא כי באמת כל הנוזל מוחלף ולא רק בכוסית, זה לא ממש מסובך. אתמול בוצעה החלפה מלאה של כל הנוזל ב E350 (ע"י רועי מהכנופייה, שוב תודה) שלי באמצעות משאבת וואקום ידנית והחלפת ליטר+ לקחה כשעה.

פורסם
כשאתה מחליף את נוזל בלמים וודא כי באמת כל הנוזל מוחלף ולא רק בכוסית, זה לא ממש מסובך. אתמול בוצע- לקחה כשעה.

זה אכן מה שמומלץ, להחליף הכל ולא רק מה שברזרבה. אבל לא ניתן לומר שזה לא ממש מסובך, כי באופן יחסי, זה לוקח הרבה יותר זמן מאשר להחליף רק מה שברזרבה, שזה עניין פשוט של כמה דקות בלי ציוד מיוחד, רק משהו עם צינורית לשאוב מה ששם.

אבל אם אתה עושה ככה, אז תדירות ההחלפה תהיה כל איזה שנה, ולא שנתיים. כי החלפת רק איזה חצי, ואז מה ששמת סופח מים משאר הנוזל במערכת (כי זה נוזל שסופח מים בקלות מידי), ואחרי שנה כאשר אתה מחליף שוב, אתה שוב מוריד את אחוזי המים בנוזל, שזה אחת הסיבות העיקריות להחלפת הנוזל כל שנתיים.

פורסם

אבל אם אתה עושה ככה, אז תדירות ההחלפה תהיה כל איזה שנה

החלפת הנוזל בכוסית בלבד אינה מקטינה את מרווח ההחלפה, דינה כדין אי החלפה כלל.

אין סירקולציה של נוזל במערכת, מה שהחלפת בכוסית ישאר בכוסית, מה שלא החלפת בתוך הקאליפר ישאר בקאליפר.

נכון שכאשר הרפידות נשחקות מעט מהנוזל מגיע מהכוסית על מנת להשלים את החוסר בקאליפר. אבל זה תהליך ארוך מאוד והכמות זעומה.

בקיצור, אין קיצורי דרך (זה שהמוסכים לוקחים אותם, לא הופך אותם ללגיטימים), או שמחליפים הכל או שאין טעם לגעת.

יום טוב גם לך

• ספונסר פורום
פורסם (נערך)

לגבי ההגה מרק ענה לך נכון ברכב הזה קיים מסרק עם תיגבור חשמלי

לגבי השמן בתיבת ההילוכים ,היצרן לא המליץ על החלפה ברכב הזה שלך

לגבי נוזל הבלמים ,אני ממליץ על בדיקת איכות הנוזל עיי מכשיר מיוחד שבודק

את אחוז המים בנוזל הבלמים ,בגדול עד 2 אחוז לחות זה נחשב תקין .

אם אתה מהאיזור אתה מוזמן לקפוץ לבדיקה ללא תשלום ,הבדיקה לוקחת רגע .

ולחבר הכנופיה שעוקץ כאן בשרשור ובכל הזדמנות עוסקים מוסמכים מתחום הרכב

מה שאתה עושה זה הכללה לא מכבדת ומעליבה .

עריכה אחרונה על ידי מוסך רון

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

ולחבר הכנופיה שעוקץ כאן בשרשור ובכל הזדמנות עוסקים מוסמכים מתחום הרכב

מה שאתה עושה זה הכללה לא מכבדת ומעליבה .

אין מדובר בעקיצה ומעולם זו לא הייתה הכוונה. הכוונה היא להזהיר מפני נורמה שהשתרשה בתחום.

מדובר בנורמה של מוסכים שיושבי הפורום מכירים היטב.

מתוך שנה וחצי של פעילות הכנופיה יצא לנו להפגש עם אדם או שניים (מאות). אבל לא יצא לי להפגש ולו עם אדם אחד שסיפר לי שהחלפת נוזל הבלם אצלו ברכב כללה משהו מעבר לכוסית.

אין לי ספק שאתה מבצע את הפעולה כמו שצריך ואין לך סיבה להפגע, אלא אם אתה חלק מהקומבינה.

אחרת, אתה יכול להיות גאה שאתה בכמה רמות מעל הנורמות החולות בענף,

ולראייה שביעות רצון של לקוחותיך.

יתרה מכך, גם חברי הכנופיה שאתה נעלב מהם חדשות לבקרים, מפנים אליך לקוחות ללא הרף כי אנחנו מאמינים שאתה שונה מהנורמה.

יום טוב גם לך

פורסם

לפני שהשרשור יהפוך ל כנופיה vs מוסכים, בואו נהפוך אותו למקצועי יותר

רון, יש לי שאלה אליך,

הגיע אליך לקוח שקנה את הרכב ימים ספורים לפני.

נניח שישה חודשים לפני החליפו נוזל בלמים רק מהכוסית, אבל לעולם לא החליפו מכל המערכת. (נניח הרכב בן כמה שנים)

מה זה עוזר לי לבדוק אחוזי לחות\מים מהכוסית בלבד?

אלא אם איך שהוא אתה בודק מקאליפר מסויים?

לעניין העקיצות על מוסכים, די נמאס מהתלונות האלו, אפילו אתה פתחת שני שרשורים (אם לא יותר) נגד צ'מפיון,

אז לא הכל וורוד, ואצה בעצמך מוכיח את זה.

אם בא אלי "לקוח" שלא יודע מתי החליפו נוזל, מחליף מכל המערכת, במילא העלות היא גג 50 ש"ח ברכב

סטדנרטי.

רועי

• תוכן חדש...