Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

אצל ההורים שלי הותקן מזגן אלקטרה גדול 30KBTU.

כאשר דיברנו עם המתקין סוכם על התקנה של המזגן, וגם בתוספת תשלום החלפת המספקים וארון חשמל.

בפועל מה שבוצע זה התקנת מזגן, החלפת ארון ומספקים ( אותם מפסקים כמו שהיו רק חדשים, אין קווים חדשים).

המתקין אמר שזה סביר והמזגן יכול לסחוב על זה.

לאחר ששמעתי את זה אמרתי לאבא שלי מיד להתקשר אליו ולסדר את העניין.

הוא היגיע וניסה להשחיל את הכבלים בקיר, אך לא הצליח להגיע לארון חשמל. אמר תנסה למצוא לבד איפה זה עובד ותקרא לי, במידה ולא תמצא אני אעביר כבל חיצוני אבל אני לא הולך לחבר לך את המפסק.

הוא התחייב בע"פ ששום דבר בבית לא ישרף על הקו הקיים.

אני רוצה לשאול האם יש עילה להתלונן למשרד הכלכלה על רשלנות פושעת במידה ואחרי שאסביר לו שאתלונן עליו והוא בכל זאת לא ירצה לסדר את זה כמו שצריך ולא בכבל חיצוני על הקיר.

בנוסף לזה כגיבוי, האם מישהו מכיר חשמלי מקצועי ואמין שיוכל להשחיל את הכבל בקיר עד הארון חשמל? באזור צפת- ראש פינה.

תודה מראש.

פורסם

1. כשאתה אומר "הקו החשמלי של הסלון" לא ברור על מה בדיוק אתה מדבר. מה עובי (שטח החתך) של החוטים? אילו צרכנים הוא משרת?

2. המתקין שאתה מדבר עליו הוא חשמלי מוסמך? אם כן תדרוש ממנו לראות את הרישיון שלו.

3. מדוע הוחלפו המפסקים (מא"זים) והלוח חשמל?

4. מה גודל ההזנה לבית?

פורסם

1. הקו חשמל של הסלון הכוונה שבארון חשמל בעבר ישב מספק 16A ממנו ניזונה התאורה כל המדיה (TV , מחשבים, אקווריום, מודמים ועוד חדר שינה אחד שבו יש מזגן 1כ"ס TV ותאורה. החוטים לדעתי 2.5 מ"מ.

כרגע מה שהוא עשה זה החליף את המפסק ל 20A.

2. אני לא הייתי בזמן ההתקנה בבית, אבל אני רוצה לחשוב שיש למבצע רישיון לחשמל. מדוע צריך לדרוש להציג את הרישיון?

3. המפסקים היו מאוד ישנים (כבני 20 שנה, אם לא יותר), וכן הלוח החשמל. מה שנעשה שם זה בעיקר רענון, ז"א ארון חדש ומפסקים חדשים של 16A, על אותם הקווים, פשוט מפסק חדש.

4. גודל ההזנה בבית 40A.

פורסם (נערך)

כתוב כ14A.

מאתר היצרן:

[TABLE=width: 500, align: right]

[TR]

[TD]זרם עבודה קירור (A)[/TD]

[TD]14[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]זרם עבודה חימום (A)[/TD]

[TD]15.5[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

עריכה אחרונה על ידי High Octane
פורסם

בגדול, ראיתי הרבה מקומות שהחליפו חצי אוטומט של 16A ב 20A ולא קרה כלום. זה לא אומר שזה מותר אבל צריך לקחת בחשבון 3 דברים:

1. במערכת החשמל נלקחים הרבה מרווחי בטחון

2. להעביר מ 16A ל 20A זה בניגוד לתקן

3. זה עובד אבל זה לא אומר שלא יקרה כלום.

אם זה היה קו יחיד ישיר למזגן, הייתי מנסה אותו על 16A ורואה אם זה בסדר (כי צריכת החשמל של המזגן גבולית).

מאחר ומדובר בקו שהולך גם לחדרים, יש כאן בעיה תיכנונית. עקרונית בבית מודרנים עם תשתית מקורית ל 40A, יש בדכ קו נפרד למזגן.

אם אתם רוצים לישון בשקט בלילה, תעשו קו בנפרד למזגן הזה ובא לציון גואל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

השאלה היא איך לפעול עם מתקין המזגנים?

האם הוא עבד נכון? האם לא היה צריך להתקין שקע נפרד מההתחלה?

האם צריך לדווח את הפעולה שלו למשרד הכלכלה?

פורסם

אני לא יודע מה סיכמתם איתו, ואני לא בהכרח חושב שאם תלשין עליו זה יפתור לך את הבעיה.

מה שאני כן יודע זה שציינת פעמיים שסיכמתם איתו רק על החלפה של המפסקים והארון חשמל - מה שאומר שהוא לא התחייב על קו חדש נפרד למזגן.

נסה לדבר איתו ולהסביר לו שהמזגן הזה חייב נקודה נפרדת , זה גם בד"כ רשום בחוברת ההתקנה של המזגן. לרוב גם מציינים את גודל החיבור שצריך (16A, 20A, וכד').

תגיד לו שבתור חשמלאי הוא צריך לדעת את זה ושאתה מצפה ממנו, בתור בעל מקצוע, שימליץ לך מה צריך לעשות בצורה חוקית ותיקנית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...