Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשןתי סאב של "10 של בוסטון אקוסטיקס G1 שאני מאוד אוהב. הבעיה היא שהתיבה שלו ממש גדולה ותופסת לי חצי באגז' (מדובר באלמרה פרפקט).

רציתי לשאול האם ניתן להעביר אותו לתיבה צרה ואם כןת אז איפה ניתן לרכוש כזו תיבה ומה סד"ג של המחירים. (ניסיתי לחפש בזאפ אך לא מצאתי).

תודה מראש,

דניאל.

BostonSub1.jpg

פורסם

אם מדובר בתיבה אטומה אז כן אפשר - בתיבה אטומה הנפח הוא קבוע וסגור, צורת התיבה בעיקר תשפיע על התנהגות גלים עומדים בתוך התיבה אבל סה"כ הנפח הוא הגורם העיקרי החשוב.

אם ידוע לך נפח התיבה הנוכחית או לפחות הנפח הנדרש לסאב וופר הזה לתיבה אטומה אתה צריך לתכנן מחדש את המידות שלה תוך כדי שימור ערכי הנפח.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

בטח התקינו לך אותו בתיבה דיפולטית כלשהי.

הסאב הזה דורש תיבה אטומה בנפח 14 ליטר בלבד או פתוחה בנפח 37 ליטר.

G1Man.pdf

* שים לב שהם מתייחסים שם לפונקציית Q-Tune במגברים שלהם בשידוך לסאב.

איני יודע להגיד אם יש משמעות לכך מבחינת נפח התיבה.

וגם יתכן שניתן לדמות את הפונקציה דרך ה-HU במידה והוא תומך בכך (איקוולייזר).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

תם,

אני מתאר לעצמי שה14 ליטרים הללו הינם הנפח המינימלי ולרוב זה מתאים למי שמחפש נטו ביצועים במובן של SQ כלומר טונאליות ודיוק אבל הסאב וופר יהיה חסר כוח, אנמי, חלוש - לא היבטתי עדיין במסמך האם יש שם טווח מינימלי,אופטימלי,מקסימלי לתיבה אטומה? אם כן הייתי מתמקד באופטימלי.

עריכה - אוקיי אז יש שם רק המלצה אחת והיא כנראה נפח מינימלי - אני לא אתפלא אם אפשר לקחת את נפח התיבה כ25 אחוז יותר לנפח שעלול להיות אופטימלי יותר בעבור הסאב וופר יותר לכוון ה19-21 ליטר או אפילו לקחת אותו לכוון "בומי" יותר של 25 ליטר.

המלצה נוספת תהיה לשים כ2-3 ליטר של חומר מילוי לתיבה כמו צמר סלעים בכדי לדמות לה נפח גדול יותר.

והמלצה נוספת תהיה לגשת לאיש מקצוע לתכנון תיבה קסטום לפי נתונים הסאב וופר כמו דיוויד REZ0 למשל או רונן נאור שיש ברשותם כלים ונסיון לתכנון תיבות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אין שם טווח. הנפחים מוגדרים כ-Recommended.

יש גם גרף היענות כולל השפעת הפונקציה שהזכרתי.

באתר Crutchfield הם מתארים שהסאב עובד היטב עם תיבות אטומות עד נפח של כ-21 ליטר. לא יודע מאיפה הנתון הזה.

עדין לא מדובר בתיבה גדולה מדי.

הנה חוברת ההפעלה בלינק, כך שלא צריך להוריד למחשב.

פורסם

תשים לב להמלצה שכתבתי לאחר עריכה :wink:

זה גם יכול להסביר את ההמלצה של קראצ'פילד.

ולפי הגרף של התיבה - התיבה עצמה היא פיוריסט - כלומר היענות שטוחה לחלוטין והפיק שלה מגיע באזור ה80 הרץ

בתוך רכב עם התיבה המומלצת שלהם אתה תקבל פיק באזור ה40 הרץ הודות לקאבין גיין.

אני בהחלט הייתי מאמץ את ההמלצה של קראצ'פילד ל21 ליטר בכדי שגם התיבה עצמה תהיה יותר בומית באזור ה40-50 הרץ ואז הקאבין גיין יקח את זה לפיק עוד יותר גדול.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

אדי, אם היית יודע רוסית, הייתי נותן לך לקרוא על GAIN CABIN מתוך ניסוי שנערך ע"י מתקין ידוע ברוסיה.

הם לקחו סאב, מדדו אותו במרחק של מטר בחוץ. השתמשו במגבר בודד ו HU בודד, הכל מותקן ברכב וכבל באורך של כמה מטרים ובדקו 11 רכבים שונים.

בכל רכב מדדו השפעת GAIN CABIN במשהו כמו 10 מקומות שונים ברכב או אפילו יותר.

לכל רכב יש מקומום עם השפע שונה, גם לדוגמא אם זא קורולה או ג'טה. השפעה בבגז' משתנה ממקום למקום. הכל כמובן ביחס למדידה של אותו סאב.

גם פיקים שונים מרכב לרכב וממקום למקום.

אני בא להגיד שלא ממש ניתן לקבוע מראש את ההשפעה ותדר שיתן פיק אם בכלל.

PS. אפשר גם ב 10 גקות לראות באחד התוכנות מה מקבלים עם תיבות שונות,לצערי אין לי זמן לעשות זאת.

אני הייתי הולך גם לכיוון 17-21 אך לא חייב צמר סלעים ודמוי הגדלת נפח.

מה שכן,לא הייתי בונה תיבה עם צלעות ישרות,אלה עם זוית.

IMHO

PS למי שיש זמן וידע בשפה רוסית

https://www.drive2.ru/b/2512773/

https://www.drive2.ru/b/2516177

https://www.drive2.ru/b/2522626/

https://www.drive2.ru/b/2529453/

עריכה אחרונה על ידי mefisto

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

ברור - התוצאה בגרף שהם מראים היא בהתאם לתנאי המעבדה שהם עשו בה את הבדיקה אבל זה נותן לך חיווי של פחות או יותר מה התוצאה המצופה לאחר שתכניס את הסאב וופר לסביבת רכב.

Pioneer TS-X150

פורסם
בטח התקינו לך אותו בתיבה דיפולטית כלשהי.

הסאב הזה דורש תיבה אטומה בנפח 14 ליטר בלבד או פתוחה בנפח 37 ליטר.

[ATTACH=CONFIG]447664[/ATTACH]

* שים לב שהם מתייחסים שם לפונקציית Q-Tune במגברים שלהם בשידוך לסאב.

איני יודע להגיד אם יש משמעות לכך מבחינת נפח התיבה.

וגם יתכן שניתן לדמות את הפונקציה דרך ה-HU במידה והוא תומך בכך (איקוולייזר).

זו הפעם הראשונה שאני רואה נתונים כל-כך קטנים לתיבה סגורה - עם תוצאה מעולה לפי הגרף.

והבדל די גדול, בגודל מול תיבה פתוחה עם פורט.

כאשר הנתונים של התיבה הפתוחה ושל הפורט, מוכרים לי ומתאימים.

הנתונים בחוברת לתיבה סגורה, לא מסתדרים לי בראש, ואני די מעביר בד"כ.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל,

תנסה לבדוק גם נתונים של סאב וופרים מסדרת QES של CDT אודיו

qes-820

qes-1020

ותראה אילו תיבות פצפונות אטומות הם משודכים אליהם בנפח מינימלי.

מנסיון אני יכול לאמר שבתיבה המינימלית שיצאה בחישוב שעשיתי בזמנו עם רונן יצא לנו משהו כמו 10 ליטרים לסאב וופר 8 אינטש שלהם - הסאב וופר היה נשמע נקי והוא היה תענוג במובן של טונאליות ודיוק אבל הוא לא יכל לספוג יותר מידי התעללות לפני שהוא נתקל בלחץ תיבה שיצר בו בעיות מכאניות.

אם אני זוכר נכון היצרן בכלל המליץ בו לנפח מינימלי של 6 ליטר :-)

הסאב וופר שיש לי כרגע - ARC BLACK - נפח מינימלי מומלץ 0.6 CF לסאב וופר 10 אינטש

מותקן אצלי בתיבה 0.8CF - לדעתי בתיבה 0.6CF הוא פשוט יהיה אנמי לחלוטין ואני עדיין שוקל אם להעביר אותו לנפח המירבי המומלץ 1.1CF

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

אדי, הדבר אשר לא מסתדר לי

אם הרמקול מסוגל לייצר צליל איכותי בתיבה סגורה, בנפח של 14 ליטר.(ראה את הגרף)

מדוע הוא צריך תיבה פתוחה בגודל של כ 32 ליטר.

ואת הנתון הנ"ל אני מכיר לפי החישובים של תיבות פתוחות וסגורות.

זה בערך סביבות הנתון שהרבה יצרני רמקולים בגודל 8-10 אינץ' דורשים.

לכן לא מסתדר לי - מאחר ובתיבה הפתוחה הדרישה בערך כמו של שאר יצרני הרמקולים.

ובתיבה הסגורה.. יותר מפחות מחצי.

מדוע בתיבה הפתוחה נתוני הדרישה הם כמו כל שאר יצרני הרמקולים, ולא מופחתים.

משהו לדעתי חסר / יהיה חסר.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

איכותי כן אבל לא חזק, בתיבה גדולה יותר האנרגיה המרסנת קטנה יותר והכוח של הסאב שעובד כמו קפיץ יכול להמתח יותר.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...