Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטיפול שגרתי לרכב במוסך מילאו קצת יותר מדי שמן, בערך 0.5ס"מ מעל קו המקסימום במדיד, אני מבין שמדובר בחצי ליטר שמן עודף?

מצורפת תמונה, האם זה קריטי?

או שהשמן עם הזמן (שבוע\שבועיים הקרובים) אמור 'לחלחל' למנוע ואז זה יהיה במצב תקין?

43K70dg.jpg

יש טעם לרוץ למוסך הקרוב ולרוקן קצת מהשמן או שאין סיבה להילחץ?

ג'טה בנזין אם זה משנה

פורסם

הכמות בין המינימום למקסימום היא בד"כ ליטר, לכן אם באמת בדקת על מפלס ישר, יש 250 מ"ל עודף בערך ולא חצי ליטר. לא נעים - לא נורא.

בפעם הבאה תעמוד למכונאי על הראש בזמן שהוא ממלא את השמן, ותוודא שהוא לוקח כלי מדידה ומוזג כמות מדויקת לפי אוטודאטה, או שתבצע את הטיפול בעצמך.

השמן לא מחלחל לשום מקום, חוץ מבהנעה הראשונה מיד אחרי הטיפול, כשהפילטר סופג אליו שמן ומוריד את המפלס מעט.

Stay Dirty

פורסם

אתה יכול לשאוב את הכמות העודפת עם יש ברשותך מזרק וצינור חמצן המיועד לאקווריום.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

תודה על התשובות חברים!

אכן בפעם הבאה אני אוודא את העניין לפני שאני יוצא מהמוסך (פעם ראשונה שנתקלתי בתופעה הזאת, בד"כ המוסך ממלא כמה שצריך ושומר לעצמו את מה שנשאר, למרות שבמורשה יבואן הוא הביא לי את מה שנשאר).

אגב, אם בין הקו של המינימום למקסימום זה 1 ליטר, הגיוני שכל הסטיק - מהחלק התחתון עד קו מקסימום זה 2 ליטר סה"כ?

בכלל, כמה שמן עודף זה כבר נחשב לקריטי וממתי מתחילה להזיק נסיעה עם שמן עודף (שנחשב כבר ליותר קריטי) - אחרי כמה זמן של נסיעה בערך?

אגב אם כבר אז אולי לשבור 'מיתוס' על הדרך - בדיקות שמן תכופות (מאוד) יכולות להוריד במעט את מפלס השמן (כמובן במידה ומנקים את הסטיק אחרי כל מדידה)?

נתקלתי גם בתמונה שמישהו העלה שטען שגם ליטר עודף לא יכול לגרום לפגיעה בגל ארכובה (ככה נראה הסטיק שמן כשהוא בפנים):

3TDIALHenginebottomend.jpg

4TDIALHenginebottomend.jpg

יש איזה תובנות נוספות מהתמונות האלה?

פורסם

כמה נקודות:

1. חשוב לציין את דגם הרכב. למשל באוטו שלי בין מינימום למקסימום במדיד נכנס 1.6 ליטר. באחת המכוניות שהייתה לי פעם - 0.7 ליטר. ליטר אחד בין מינימום למקסימום זה אכן הכי נפוץ אבל זה לא הסטנדרט בכל המכוניות.

2. צורת האגן יכולה להתרחב ככל שעולים כלפי מעלה, לכן מחוץ לתחום המדידה קריאה של המדיד יכולה להיות לא מדוייק בכלל.

לדוגמא 1 ס"מ שבתוך התחום שווה לשליש ליטר, מעל התחום שווה לחצי ליטר או ליטר בגלל שהאגן רחב יותר למעלה.

3. ככלל עודף שמן של סביבות רבע או שליש ליטר לא משמעותי. השמן העודף ישרף בסופו של דבר. וגם אם לא ישרף, אין משמעות לכמות קטנה מעל המקסימום.

אם יש חצי ליטר עודף ומעלה, מומלץ לרוקן את העודף.

4. בגלל הסיבה שציינתי בסעיף 2, קשה לאמור כמה עודף יש לך. בשביל זה צריך לדעת כמה שמן מלאו.

פורסם

היי בוקי תודה על המענה,

ציינתי למטה את דגם הרכב (ג'טה בנזין, 1600 2011), איך אני יכול לדעת כמה יש במדיד בין המינימום למקסימום?

כשאתה אומר מהמינימום למקסימום אתה מתכוון מקו המינימום או מהחלק התחתון ביותר של המדיד?

לא הייתי נוכח בזמן מילוי השמן, אבל אני מניח שהשתמשו בגלון של 5 ליטר, לא בטוח אבל שמילאו את כל ה5 ליטר.

פורסם

תמיד הכוונה לכמות בין הקו מינימום לקו מקסימום.

האם בדקת את השמן בבוקר לפני נסיעה?

או כשהמנוע בטמפ' עבודה?

בדיקה נכונה יותר היא בטמפ' עבודה, 5 דקות אחרי כיבוי מנוע.

פורסם

זה ממדידה של לפני נסיעה (אחרי 6+ שעות שהרכב עומד)

בבדיקה של 5 דקות אחרי כיבוי מנוע, אם אני לא טועה, המדיד היה בדיוק בקו המקסימום.

פורסם

על הכיפאק תודה רבה!

גם טוב לדעת שבדיקה נכונה של מדיד השמן היא 5 דקות מכיבוי המנוע ולא המתנה של לילה.

וסתם לידע כללי, כמה כמות עודפת יכולה כבר לגרום לנזק?

ותוך כמה זמן של נסיעה (בק"מ או שעות\ימים) עודף שמן (קריטי-שהוא לא תקין) מתחיל להזיק לרכב? יש מדד לדבר כזה?

פורסם

עדכון:

שוב בדקתי כמה דקות אחרי נסיעה (קצרה של פחות מ10 דקות אם זה משנה משהו) והפעם המדיד הראה אפילו קצת יותר ממה שבתמונה, ומוזר כי אתמול אחרי נסיעה כשמדדתי הוא היה בערך בדיוק על הקו..

למה השינויים האלה בכלל?

פורסם

רק שכתוב בכל רכב של vag שמילוי עודף של שמן עלול לגרום נזק לממיר הקטליטי...

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם (נערך)

2ZsSLe9.jpg

היה לי איפשהו ערכת עירוי, החלטתי לנצל למטרה.

יש איזשהו שלב באמצע המדיד שצריך קצת לדחוף בכוח, וגם מזרק 20cc דרש קצת יותר עבודה מהרגיל, אגב המפסק\מעצור של העירוי גאוני.

רוקנתי בערך רבע ליטר (מילא רבע שקית במבה קטנה שהיתה באיזור), כשהרכב קר המדיד בדיוק על המקסימום,בבדיקה של 5 דקות אחרי נסיעה השמן עדיין קצת מעל קו מקסימום, אני מניח שככה זה אמור להיות כי כשהשמן קר הוא מתכווץ ואחרי עבודה כשהוא חם אז הוא יותר מפושט ובגלל זה תמיד יראה קצת יותר בכמות?

יש טעם להמשיך לשאוב או שמלכתחילה סתם ביזבזתי את הזמן על לא צורך? ;)

עריכה אחרונה על ידי PsyOr
  • תוכן חדש...