Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

יש לי רכב מאזדה 3, 2000 סמ"ק, ספיריט, מודל 2009, צורה ישנה.

עברתי לאחרונה משמן Castrol manatec 5w-30 A1 לשמן Castrol manatec 5w-30 A5. אני חייב לציין שה-A1 היה שמן מעולה ואני לא מבין למה החליפו אותו ועברו לשמן A5 !

איכשהו אחרי ההחלפה לשמן A5 המנוע רועש טיפה יותר בכמה דקות הראשuנות ! ואני לא מבין מדוע (ולא יודע אם זה קשור בכלל להחלפת השמן - אולי זה קשור למשהו אחר) ! בנוסף לזה, האם יכול להיות שבעקבות החלפת השמן סיבובי המנוע יהיו גבוהים יותר ? יש לי תחושה שסיבובי המנוע עלו לי במעט במהלך נסיעה (בעיקר הבחנתי בזה בנסיעה בינעירונית בנסיעה של כ-100 קמ"ש) ?

פורסם

אני לא יודע אמנם לענות לך בוודאות, אבל אני נוטה לחשוב שיש איזושהי השפעה של השמן על פעילות המנוע.

ברכב שלי מסוג כריזמה 2003, אחרי שהחלפתי מותג של שמן (אותה דרגת צמיגות), שמתי לב שב-100 קמ"ש הטורים נשארים מעט נמוך יותר.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

אמורה להיות השפעה של סוג השמן על המנוע: למשל - ה"התנגדות" של שמן 10/60 למנוע (או ההפך, תלוי איך שמסתכלים על זה), אמורה להיות גבוהה יותר מזו של 5/40.

אצלך - נשארה אותה צמיגות זולת שינוי קטן.

אתה צריך לברר מה והאם :

1. מה ההבדל בין השמנים A1 - A5 בצמיגות שציינת.

2. האם בוצעו עוד פעולות עם החלפת השמן (לדוגמה - הוחלפו מצתים, חיישנים וכו') שלהם יכולה להיות השפעה על הנ"ל.

alfa 156 2.5.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב אז ככה: בבדיקה היום עולה שבמהירות 120 קמ"ש במישור אני מגיע לסלד של 3000 ובמהירות 100 במישור אני מגיע לסל"ד 2500 - זה סל"ד גבוה יותר מהסל"ד שהיה לי לפני הטיפול של החלפת השמן, הפלאגים והפילטר דלק.

אני הולך להחליף בימים הקרובים או את השמן המנוע או את הפלאגים ולראות אם זה יוריד את סיבובים המנוע; מה כדאי לי להחליף קודם ומה נראה לכם כבעל סיכויי גבוה יותר לעלייה בסל"ד ? פילטר דלק / שמן מנוע / פלאגים ?

פורסם

במהירות קבועה עם אותו הילוך אין שום שינוי בסל"ד בגלל הטיפול שעשית.

שינוי בסל"ד באותו מהירות יהיה אם החלפת מידות צמיגים או אם הקלאצ'מחליק.

אל תחליף כלום בלי להיות סגור על עצמך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אין שום קשר בין הדברים. שמן מנוע ופלאגים לא יכולים להשפיע על הסל"ד, אתה הולך לזרוק כסף לפח.

2,500 סל"ד ב 100 קמ"ש נשמע לי תקין לחלוטין בתיבה פלנטרית עם 4 הילוכים.

אם אתה בטוח שיש שינוי אז אולי יש תקלה בממיר המומנט שלא ננעל מאיזו סיבה, וגם את זה קל מאוד לאבחן לבד, לא צריך בעל מקצוע בשביל זה ובטח שאין לזה טיפת קשר לטיפול שעשית.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

האם יש לך בגיר מצב O/D?

OverDrive

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

רק בדור שני במנוע 2.0 יש תיבה 5 הילוכים.

בדור ראשון עדיין 4 הילוכים עם יחס העברה סופי ארוך יותר לעומת 1.6.

ב 1.6 סל"ד ב 100 קמ"ש הוא 2750, לכן 2500 במנוע 2.0 ליטר נראה לי תקין לחלוטין.

אני בטוח ב 99.9999999% שאין כל בעיה באוטו. החלפת שמן, פילטר ומצתים לא יכולה להשפיע על סל"ד בשום מצב.

אם הייתה החלקה בממיר מומנט, מחשב גיר אשר יודע מה מהירות כניסה ומה מהירות יציאה מהגיר היה מדליק נורת תקלה, הרי הוא מצפה לראות יחס מסויים ולא אחר.

האם אתה זוכר בוודעות מה היה הסל"ד לפני הטיפול ויכול לאמור שזה היה נגיד 2300 או 2200 ב 100 קמ"ש?

לשי - אין בגיר מצב O/D OFF. יש אפשרות להעביר למצב טיפטרוניק ולהוריד ידנית לשלישי ואז סל"ד ב 100 קמ"ש יהיה באיזור 3500 או קצת יותר.

פורסם

בוקי, תודה על העזרה ! אכן אני חושב שלפני הטיפול הסל"ד היה סביב ה-2200 ב-100 קמ"ש אני לא בטוח במיליון אחוז אבל זה מה שאני זוכר.

כרגע המנוע פשוט נשמע לי מתאמץ יותר....ואני לא מבין למה ?!

פורסם

קח בחשבון שמצב M בידית ההילוכים מעלה מעט את הסל"ד מאחר והוא מבטל את נעילת המומנט.

בדוק שאתה ב D.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...