Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו, האנשים הרגילים, הם אלה שבסופו של דבר מרכיבים את הצבא, המשטרה וגם את הממשלה ולכן מה לעשות, כשהמצב מתחיל לצאת משליטה צריך לאלתר ולמצוא איך בכל זאת כן אפשר לעזור.

האנשים הרגילים הם גם אלו שמבצעים את העבירות.

אתה עדיין לא ענית על השאלה הכי בסיסית שאני שואל כבר על גבי עשרה עמודי פורום: מה גורם לך לחשוב שהאנשים הרגילים האלו יודעים מה מסוכן ומה לא?

אתה באמת לא רואה את הפרדוקסליות בגישה שלך - "ה

שוטרים שלנו כרגע לא מספיקים לאכיפה נורמלית בכביש" (כלומר רמת העבריינות גבוהה כ"כ שהמשטרה לא מצליחה להתמודד עם זה) מחד ו-"בואו נתן לאזרח אפשרות זמינה יותר לעשות את מה שהוא היה יכול לעשות תמיד וזה להתלונן על אזרח אחר" (כלומר הציפיה שאותו הקהל בדיוק שמבצע את העבירות, גם יתפקד כמנגנון האכיפה) מאידך?

תפקידנו כחברה לדאוג לשינוי? אישית אני מאמין שזה מגיע ממקומות אחרים, כמו למשל פיתוח תרבות מוטורית ובתוך זה, כמובן, גם ספורט מוטורי. לא מזה שאיזו דודה משועממת, שחושבת ש120 על איילון זו התאבדות, תתחיל להפגיז עכשיו את המשטרה בהודעות וצילומים של "פושעים" שנוהגים כך, ועוד עוקפים אותה מימין על הדרך, מחוסר ברירה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכל טוב ויפה, עד שזה יביא להתפרצויות אלימות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
אלעד, יש לך אחלה הומור, אבל התגובות שלך לא ראויות לתגובה רצינית.

מדוע הן אינן ראויות לתגובה רצינית? מפני שאתה בעצם מודה בפה מלא שנוח לך לתעד התנהגות עבריינית של אנשים נורמטיביים שלא יסכנו אותך, אבל לא בזין שלך לתעד התנהגות של עבריינים אמיתיים שברגע שהם יקלטו אותך עושה את זה הם יעניקו לך טיפול פנים ברמה כזאת שאפילו אמא שלך לא תזהה אותך?

כלומר: אתה בעד שינוי המציאות שבה אתה חי, אבל יש גבול לכל תעלול. אתה מעוניין לעזור באכיפת החוק, אבל בצורה סלקטיבית. אין לך עניין אמיתי ללכלך את הידיים. אתה שמח מתחושת הכוח שנפלה כפרי בשל לידיך, אבל מבין היטב את מגבלותיו, לכן בוחר להפעיל אותו על מי שחלש ממך.

או במילה אחת: כלומניק. החדשות הטובות, מבחינתך, הן שהמדינה מלאה בכלומניקים כמוך. טיפוסים כמוך ממלאים משרות בכירות בגופי הממשל השונים, והם אלה שהגו את הרעיון ההו-כה-כלומניקי הזה שאתה כל כך מצדד בו, פשוט מכיון שהוא, ובכן: כלומניקי. בדיוק כמוך. תזמין לעצמך מעליאקספרס כוכב של שריף ושלח לי את החשבון, לרגל החג בא לי לגרום לך להרגיש טוב יותר עם עצמך.

בתור מישהו שעמוק כיום בתחום של "אכיפה חברתית" ושיימינג...

אני שמח שהגבת כאן. לאחר שצפיתי בעיון רב בכתבה, ברצוני לשאול אותך כמה חיים הצלת עם הפעילות הזאת שלך? אתה יודע מה - עזוב חיים, כמה תאונות מנעת? במחשבה שניה, עזוב את התאונות - לכמה אנשים הצלחת לשנות את צורת הנהיגה הקלוקלת שלהם?

בנוסף, אם זה בסדר מבחינתך, הייתי רוצה להעביר לך בה"פ את קורות החיים שלי. העבודה שלך נראית לי ממש שווה, אם אתה מצליח גם להתפרנס בכבוד וגם להקדיש כל כך הרבה מזמנך לפעילות כזאת.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)

אלעד אתה קשקשן מארץ הקשקשנים, באמת. יש לך תפיסה מעוותת ומתלהמת בנוגע לאנשים. לא מהאנשים שראויים לתגובה רצינית כי התפיסה שלהם מקובעת ודמיונית.. אני לא אסביר עוד פעם בפעם האלף, מי שיש לו בעיות בהבנת הנקרא זה בעיה שלו כבר.

אין מילה אחת במה שאמרת בתואמת למציאות.

האגו שלך לא מאפשר לך להבין בפעם המליון ושתיים וחצי - אנחנו לא עוזרים למשטרה. אנחנו עוזרים לעצמינו. אתה לא רוצה לעזור לעצמך ולחברה שלך, בעיה שלך, אבל אתה מוזמן להפסיק גם ללכלך אותה, מה שנקרא, תהיה למלמ ותשתוק.

חבל שזה הגיע לרמות אישיות כאלה.

האנשים הרגילים הם גם אלו שמבצעים את העבירות.

אתה עדיין לא ענית על השאלה הכי בסיסית שאני שואל כבר על גבי עשרה עמודי פורום: מה גורם לך לחשוב שהאנשים הרגילים האלו יודעים מה מסוכן ומה לא?

אתה באמת לא רואה את הפרדוקסליות בגישה שלך - "ה

שוטרים שלנו כרגע לא מספיקים לאכיפה נורמלית בכביש" (כלומר רמת העבריינות גבוהה כ"כ שהמשטרה לא מצליחה להתמודד עם זה) מחד ו-"בואו נתן לאזרח אפשרות זמינה יותר לעשות את מה שהוא היה יכול לעשות תמיד וזה להתלונן על אזרח אחר" (כלומר הציפיה שאותו הקהל בדיוק שמבצע את העבירות, גם יתפקד כמנגנון האכיפה) מאידך?

תפקידנו כחברה לדאוג לשינוי? אישית אני מאמין שזה מגיע ממקומות אחרים, כמו למשל פיתוח תרבות מוטורית ובתוך זה, כמובן, גם ספורט מוטורי. לא מזה שאיזו דודה משועממת, שחושבת ש120 על איילון זו התאבדות, תתחיל להפגיז עכשיו את המשטרה בהודעות וצילומים של "פושעים" שנוהגים כך, ועוד עוקפים אותה מימין על הדרך, מחוסר ברירה.

מה גורם לאנשים לדעת מה מסוכן ומה לא? תשאל את הילד שלך בגן מה מסוכן ומה לא(לא בציניות, מהגיל הזה ילדים כבר יודעים).

אם הרוב המחולט של הנהגים לא יודע מה מסוכן ומה לא, מצטער. צריך ברגע זה לסגור את כבישי הארץ ולאסור נהיגה בכלל. אני לא בעד לתת קרדיט למי שלא מגיע, אבל לזלזל ברמה עמוקה כל כך באינטלגנציה של החברה, יש גבול. ולפני שאתה צודק, תהיה חכם, ולפני שתהיה חכם, תהיה בנאדם.

ודיי למשוך אותי כבר, תמשיכו הלאה הבהרתי את הנקודה וגם אתם הבהרתם את הנקודה. חג שמח.

עריכה אחרונה על ידי ORrrr

2017 Citroen C3 Shine

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

^

אתה לא עוזר לאף אחד ברגע שאתה מצלם מישהו ומלשין למשטרה. אתה מספק את יצר הנקמה שלך וזהו.

אלעד, אם נשים בצד את עניין מניעת התאונות והמטרה הנעלה, אתר עם תוכן וויראלי כמו סרטוני תאונות, או כזה שנותן לאנשים אפשרות לספק את יצר הנקמה שלהם בעברייני תנועה זה מקור הכנסה לא רע.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
אלעד אתה קשקשן מארץ הקשקשנים, באמת. יש לך תפיסה מעוותת ומתלהמת בנוגע לאנשים. לא מהאנשים שראויים לתגובה רצינית כי התפיסה שלהם מקובעת ודמיונית.. אני לא אסביר עוד פעם בפעם האלף, מי שיש לו בעיות בהבנת הנקרא זה בעיה שלו כבר.

אין מילה אחת במה שאמרת בתואמת למציאות.

האגו שלך לא מאפשר לך להבין בפעם המליון ושתיים וחצי - אנחנו לא עוזרים למשטרה. אנחנו עוזרים לעצמינו. אתה לא רוצה לעזור לעצמך ולחברה שלך, בעיה שלך, אבל אתה מוזמן להפסיק גם ללכלך אותה, מה שנקרא, תהיה למלמ ותשתוק.

חג שמח, חבל שזה הגיע לרמות אישיות כאלה.

זה מקסים שמתוך תגובה בת 94 מילים בחרת לייחד 71 מילים לצורך השתלחות אישית בי, בעוד שטרחת לכתוב רק 23 מהן לצורך תשובה עניינית. אבל זה בסדר, כך מתנהג אדם שאין לו דבר מה לכתוב שבאמצעותו הוא יוכל להפריך את דבריו של הצד האחר שעמו הוא מתדיין. איני כועס עליך. למעשה, אני די מרחם עליך.

לעצם העניין:

אם אתה טוען שאתה רוצה לעזור לעצמך, באמת שאינני רואה כל פסול בהצעתי אליך לתעד עבירות שנעשות ע"י אוכלוסיה בעלת מאפייני התנהגות עברייניים פר אקסלנס. כבר הוסבר בתגובות קודמות שאכיפה אינה יעילה כלפי מי שלא מקנן בו היסוד הנפשי לביצוע דבר עבירה (דבר, אגב, שהוכח אמפירית), ועל כן לצורך השגת תוצאות יעילות יש לרכז מאמצים אל מול האוכלוסיה העבריינית. אלא מה, מי שעבריין אמיתי אינו רק עבריין בכביש - גם התנהגותו עבריינית והוא לא יהסס לפגוע בכל מי שייתפש בעיניו כאיום. אני מבין את זה, אתה מבין את זה וכל שאר הקוראים מבינים את זה. זוהי הסיבה שאינך מתייחס לדבריי אלא מעדיף להקניט אותי על בסיס אישי.

בשונה מתגובתי הקודמת, הפעם לא אכתוב במפורש מה זה עושה ממך, אני מניח שאתה כבר יכול להשלים את המילה הזאת בעצמך.

נ.ב.: תתחדש :-)

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אני שמח שהגבת כאן. לאחר שצפיתי בעיון רב בכתבה, ברצוני לשאול אותך כמה חיים הצלת עם הפעילות הזאת שלך?

אתה יודע מה - עזוב חיים, כמה תאונות מנעת? במחשבה שניה, עזוב את התאונות - לכמה אנשים הצלחת לשנות את צורת הנהיגה הקלוקלת שלהם?

בנוסף, אם זה בסדר מבחינתך, הייתי רוצה להעביר לך בה"פ את קורות החיים שלי. העבודה שלך נראית לי ממש שווה, אם אתה מצליח גם להתפרנס בכבוד וגם להקדיש כל כך הרבה מזמנך לפעילות כזאת.

אי אפשר לצפות לתוצאות מיידיות. מדובר פה בשינוי חברתי שייקח כמה שנים.

זה שינוי בצורת ההסתכלות הכוללת של האזרחים על הצורה שהם חיים. פעם חשבו שאף אחד לא מסתכל. כיום כבר יידעו שאם יתנהגו כמו בהמות בכל מקום יש סיכוי שמישהו יתעד את זה.

מבחינת הפרנסה שלי, הכל בסדר. תודה!

לך אין מה לשלוח לי קורות חיים כי הפרופיל שלך לא מתאים לסוג העבודה שאני מייצר.

אתה משקיע כל שבוע לא מעט זמן על הרכבים שלך.

אני משתמש בשעה וחצי-שעתיים (כולל עריכה) בשביל לתעד את הדברים האלה.

זה גם משרת מטרה במחקר שלי, ככה שזה נחשב לעבודה.

פורסם (נערך)

אתה לא צריך לרחם עלי אלעד הכל טוב. אתה מקסים :)

נ.ב, מי שהתחיל פה להתלהם נגדי אישית זה דווקא אתה, אתה מוזמן לחזור כמה עמודים אחורה ולהווכח לכך. אני כבר כמה פוסטים מנסה לעבור הלאה, זה אתם שמחזירים ומלבים שוב ושוב את הוויכוח הזה. אבל גם אתה כנראה לא מספיק בוגר בכדי להבין מה קורה פה.

עריכה אחרונה על ידי ORrrr

2017 Citroen C3 Shine

פורסם
מבחינת הפרנסה שלי, הכל בסדר. תודה!

לך אין מה לשלוח לי קורות חיים כי הפרופיל שלך לא מתאים לסוג העבודה שאני מייצר.

אתה משקיע כל שבוע לא מעט זמן על הרכבים שלך.

אני משתמש בשעה וחצי-שעתיים (כולל עריכה) בשביל לתעד את הדברים האלה.

זה גם משרת מטרה במחקר שלי, ככה שזה נחשב לעבודה.

אני מוכרח לציין שרמת ההיכרות שלך אותי, את הפרופיל שלי ואת כמות הזמן שאני שורף בשבוע על המכוניות שלי, מרשימה ביותר, במיוחד לאור העובדה שאיננו נמצאים בקשר אישי, אין לי פייסבוק ואף לא זכורה לי מתי היתה הפעם האחרונה שבה נפגשנו. האם עלי להיות אנתרופולוג כדי שאוכל כמוך להכיר את מאפייניהם של אנשים שאינם נמנים על חוג מכריי?

כאשר תסיים את המחקר שלך, אני בטוח שכולנו נשמח ללמוד ממסקנותיך המחכימות ולכן אודה לך אם תפרסמו כאן.

פורסם
זה שאתה מתלהמים ומציעים רעיונות קיצוניים מראה על חוסר רציונאליות. אנחנו לא חיים במציאות שחור ולבן יש הרבה(50?) גוונים של אפור באמצע.

מצחיק, אתה מתייחס לחינוך הציבור בדבר עבירות מסוכנות *באמת* כאל ״רעיון קיצוני״. בעצמך אתה מוכיח שכל העניין שלך בפרוייקט הוא לפצות על אי-אלו חסכים שיש לך.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

כשאחד אומר לך שאתה שיכור, מילא. כששניים - לך לישון.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מה גורם לאנשים לדעת מה מסוכן ומה לא? תשאל את הילד שלך בגן מה מסוכן ומה לא(לא בציניות, מהגיל הזה ילדים כבר יודעים).

אם הרוב המחולט של הנהגים לא יודע מה מסוכן ומה לא, מצטער. צריך ברגע זה לסגור את כבישי הארץ ולאסור נהיגה בכלל. אני לא בעד לתת קרדיט למי שלא מגיע, אבל לזלזל ברמה עמוקה כל כך באינטלגנציה של החברה, יש גבול. ולפני שאתה צודק, תהיה חכם, ולפני שתהיה חכם, תהיה בנאדם.

אני חושב שאתה עושה סלט לא קטן בין כל מיני פרמטרים. לא צריך לסגור את כבישי ישראל ולאסור על נהיגה בכלל, כי לשמחת כולנו הסטטיסטיקה היא לטובתנו. לא חישבתי הסתברויות ואני לא יודע אם מישהו עשה את זה, אבל ברור מהניסיון של כולנו שההסתברות לתאונה, למשל, מהתעלמות מתמרור "עצור" היא קטנה מ-1. לא כל עבירה גוררת תאונות, וככל הידוע לי, המצב מבחינה זו בארץ הוא לא יותר רע ממדינות אחרות במערב. סתם פשוט פחות נעים לנהוג פה.

זה לא קשור לזלזול באינטילגנציה של איש. זה קשור לחינוך ולהסתברות. כשאתה חוזר על פעולה 100 פעם ושום דבר רע לא קורה, אז אתה עלול להניח שהיא לא מסוכנת, גם אם היא יכולה להיות כזו. חמור מזה, סביר שגם למי שאתה עצמך תחנך, תעביר שפעולה זו היא לא מסוכנת והוא כבר לא ישאל שאלות. סתכל על הדוגמא הכי בסיסית. כל מי שעבר טסט למד שצריך לאותת כשעוברים נתיבים וכו'. כמה אנשים אתה רואה מאותתים ביומיום? אפילו בטיולי נהיגה של חובבי רכב וכו', אני לרוב יכול לספור על יד אחת את אלו שמקפידים בנושא הזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אני מוכרח לציין שרמת ההיכרות שלך אותי, את הפרופיל שלי ואת כמות הזמן שאני שורף בשבוע על המכוניות שלי, מרשימה ביותר, במיוחד לאור העובדה שאיננו נמצאים בקשר אישי, אין לי פייסבוק ואף לא זכורה לי מתי היתה הפעם האחרונה שבה נפגשנו. האם עלי להיות אנתרופולוג כדי שאוכל כמוך להכיר את מאפייניהם של אנשים שאינם נמנים על חוג מכריי?

תגיד מה שתגיד, אני צודק בעניין הזה.

הפעם האחרונה שנפגשנו הייתה בפסטיבל הבירה במעברות ב2012.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...