Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Fiat & Abarth 124

Cuore Sportivo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
124 אוט' תקסום להרבה עלמות חן מקיסריה, הרצליה קיפוח ושות'. זה שוק לא קטן.

עלותה הישירה של מערכת הטורבו כאן די זניחה. הנקודה היא שדלק תמחרו את המאזדה גבוה מאוד ביחס לשוק ובצורה לא פרופורציונלית לעומת מחירה בחו"ל. למען הסר ספק, אין לי עניין לפתוח מחדש את הדיון אודות תמחורה של המיאטה, דעתי ידועה. בכל אופן, ייתכן שסמל"ת יזהו כאן את הפוטנציאל ברכב הזה ויתמחרו אותו בצורה יותר אטרקטיבית.

או שהם יזהו את הפוטנציאל למקסם רווחים, למכור מספר קטן יותר של חתיכות במקסימום רווח, נחכה ונראה.

לגבי הסופר וקלות השיפורים דעתי היא שבודדים אלו שישימו סופר על מיאטה, לעומת שיפורים הרבה יותר פשוטים ברכב שהוא כבר גודש מלכתחילה, צ'יפ כבר יוסיף כנראה לא מעט, תוספות קטנות נוספות יעלו את הרכב כנראה לטווח מאוד מעניין.

אין לי ספק שמי שמחפש לקנות רכב כזה במטרה לשפר אותו הפיאט היא הכיוון ללכת, תראו מה עושים עם כל וואגית ממוצעת, כמה חלקים במנוע, תוכנה, ולא בושה להגיד 300 כ"ס בעלות יחסית נמוכה.

לא יודע מה המספרים עם המנוע 1.4 הזה כי לי אין את הנסיון, אבל אני יכול לנחש שלהוציא 250 סוסים בעלות סבירה אפשר.

מה גם שזה הרבה פחות בולט, לעומת לשים סופר במאזדה.

• תגובות 1.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בסה"כ מגיש לך סולם, במקרה ותצתרך לרדת מהעץ שלך...

nimikipod, בודדים מאוד עשו את זה בסובארו/טויוטה ובודדים, אם בכלל, יעשו את זה במיאטה.

זה גומר את האחריות, זה פוגע בהתנהלות היומיומית וזה גם לא חוקי בארצינו.

לעומתה, פיאט 124 עם צ'יפ זה כבר הרבה יותר קל.

בכל אופן, אני בכלל חושב שמה מאוד יסייע למכירות של ה-124 היא תיבת ההילוכים האוט'.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

גם למיאטה יש תיבה אוטומטית.

אכן בפיאט טיפה יותר קל לשפר, אפשר גם להחליף טורבו וכנראה שיהיה יותר קשה לגלות את זה מאשר סופר.

מה שכן סופר זה לא באמת דבר קשה להתקנה (לפחות ב NA/NB), יש קיט מלא שמחליף את היניקה, רק להתקין וזהו. 99% bolt on.

אבל הוא יקר, 5K$ בארהב.

עריכה: שכחתי לציין שמדובר על roots/twin screw , יש גם קיטים של רוטקס אבל לא ממש התעניינתי בנושא.

ולגבי החום: אפשר לטפל בזה די בקלות, קצת בידוד והכול טוב.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

מה הרלוונטיות של שדרוג הסופר הזה ב 5000$ כאשר את אותו הספק אתה מקבל בפיאט ב 2000 ש"ח של שדרוג תוכנה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הקיט המדובר מתאים ל NA/NB, לא יודע אם ל NC וכנראה שלא ל ND.

וסופר (שהוא לא רוטקס) וטורבו זה חיות שונות, לי יש יותר חיבה לסופרים.

לא יודע מאיפה אתה ממציא את נתוני ההספק ועלויות שידרוגי תוכנה ומה לא, אבל אני נגיד לא יודע כמה סופר על ה 2 ליטר של ND יתן, ואני גם לא יודע כמה תוכנה תתן על ה1.4 של פיאט.

- By lifting money bags

פורסם

בנוסף לקושי יש את הבעיה החוקית שכבר ציינו.

שני השיפורים למיטב ידיעתי לא חוקיים, אבל החלפה של טורבו, שדרוג תוכנה זה דברים שאי אפשר לראות בעין, סופר אפשר, לכן אם בוחן תנועה עוצר אותי, עם פיאט משופרת קלות אני יהיה רגוע לחלוטין, מזדה עם סופר לעומת זאת הייתי מתחיל לשקשק.

הרי זה לא שהוא מסתובב עם דיינו נייד.

פורסם
מה הרלוונטיות של שדרוג הסופר הזה ב 5000$ כאשר את אותו הספק אתה מקבל בפיאט ב 2000 ש"ח של שדרוג תוכנה?

שיש לך מאזדה ולא פיאט...8)

קודם נראה איך הפיאט, עם תוספות האורך/משקל שלה, ואז אפשר יהיה לראות מה משתלם ולמי, ואיזה מנוע עדיף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא יודע מאיפה אתה ממציא את נתוני ההספק ועלויות שידרוגי תוכנה ומה לא, אבל אני נגיד לא יודע כמה סופר על ה 2 ליטר של ND יתן, ואני גם לא יודע כמה תוכנה תתן על ה1.4 של פיאט.

איפה 3000 ש"ח והתקנה בחצי שניה ואיפה 5000$ בארה"ב לפני משלוח, מיסים, מכסים ועלות התקנה?

אם אתה מנסה לרמוז (מה לרמוז, אומר במפורש) שעלות התקנת טורבו על רכב אטמוספרי (5000$ רק הקיט, ללא מיסים מכסים והתקנה, לפי נתונים שלך) יכולה אפילו לחלום על להתחרות בעלות מול תועלת מול רכב שמגיע גודש אז תעשה לי טובה, אל!

זה רק מציג אותך כמישהוא שמנסה לשכנע את כל העולם ששחור זה לבן, כי זה מתאים לאהובת נפשו המוטורית ומאלה...יש לי מספיק!

פורסם
אם אתה מנסה לרמוז (מה לרמוז, אומר במפורש) שעלות התקנת טורבו על רכב אטמוספרי (5000$ רק הקיט, ללא מיסים מכסים והתקנה, לפי נתונים שלך) יכולה אפילו לחלום על להתחרות בעלות מול תועלת מול רכב שמגיע גודש אז תעשה לי טובה, אל!

אי אפשר להתחרות בעלות תועלת של ייצור המוני, גם לא באיכות.

כמה שעושים יותר זה גם יותר טוב וגם יותר זול.

אבל...

יכול להיות שמנוע מאזדה 2.0 מוגדש עדיף על מנוע פיאט 1.4 מוגדש מהמפעל.

זה כן יכול להיות...

אבל קודם בו נראה את הפיאט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
איפה 3000 ש"ח והתקנה בחצי שניה ואיפה 5000$ בארה"ב לפני משלוח, מיסים, מכסים ועלות התקנה?

זה רק מציג אותך כמישהוא שמנסה לשכנע את כל העולם ששחור זה לבן, כי זה מתאים לאהובת נפשו המוטורית ומאלה...יש לי מספיק!

אדוני רשם:

והחליט להתעלם מהעובדה שיש במשוואה הזאת יותר מדי נעלמים.

מה זה נעלמים, שום דבר לא ידוע.

דובר פה על סופרצ'ארגר למיאטה, אני לא אמרתי שיותר שווה לשים סופר על ND מאשר לעדכן תוכנה ב124 / להחליף טורבו. זה אתה החלטת.

רשמתי משהו על עלות מול תועלת?

רשמתי משהו על טורבו?

ממה שאני קורא, אני רשמתי על עלות ההתקנה והסיבוך ברוטס/טווין סקרו על מיאטה NA ו NB, הגבתי לקורה, ורשמתי הערה לגבי החום.

השוואה? עלות מול תועלת? שיכנועים? אוננות נמרצת כלפי מאזדה? זה הכול אתה המצאת.

או בקיצור: מה אתה רוצה ממני?

- By lifting money bags

פורסם
140 בכל מדינות אירופה(PS CEE) - וגם אצלנו. 138 בבריטניה(BHP).

ולא, ממש לא נגמרה לה תהילת עולם, כי המנוע הזה מפיק יותר מומנט מה-2 ליטר אטמו' של המיאטה.

השאלה העיקרית היא איך הוא יתנהג? האם יקבל אסטמה ב-5500 סל"ד כמו ה-1.4 מולטיאייר הנוכחי או שינשום יפה כמו ה-1.75 החדש. האם הוא יהיה מנוע פלגמט באופיו או שיהיה מנוע "חי יותר", עם גלגל תנופה קל וכיו"ב.

וכמובן, איזה צליל הוא יפיק.

בפונטו אבארט' שלי הוא נושם מצוין עד הקו האדום שמגיע קצת אחרי 6500. אולי זה קשור לתכנה השונה שיש לו לעומת המכוניות האחרות בהן הוא נמצא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מצפה בקוצר רוח למבחן השוואתי פה בארץ ועדיף ע"י צוות קארספורום. לא כי אני מעוניין לקנות אחת מהן, אלא כדי להנות מקרבות אינטרנט משובחים :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מה אתה רוצה ממני?

אני רוצה להגיד שב 40-50K ש"ח של הצארג'ר אני עושה מה 124 מעבורת חלל אינטר גלקטית.

פורסם (נערך)
יכול להיות שמנוע מאזדה 2.0 מוגדש עדיף על מנוע פיאט 1.4 מוגדש מהמפעל.

זה כן יכול להיות...

אבל קודם בו נראה את הפיאט.

סביר להניח שה-2 ליטר של מאזדה בתוספת מגדש יהיה חזק יותר. למעשה, זה די בטוח אבל זה לא רלוונטי.

אין ספק שבמקרה של הפיאט השדרוג קל, זול והגיוני בהרבה. אבל אני לא בטוח ש-david32 מנסה לסתור טענה זו.

גם למיאטה יש תיבה אוטומטית.

היא בכלל משווקת בארץ? גם אם כן, היה להם בסה"כ 20 יח' למכור וכלל לא בטוח שיגיעו נוספות. בארץ, מיאטה אינה רלוונטית.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...