Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר נסעתי לי לגיפור ת"א להחליף צמיגים (פגשתי שם את עופר עם 106 ראלי מהפורום - שמחתי להכיר!). שאלתי מראש אם יש יוקו A539 למידה שלי. כשהגעתי הבחור מיד סיפר לי שהיו הרבה לפני בימים האחרונים, כולם צובאים על המחסן שלו בחיפוש אחר הצמיגים עם התאריך החדש ביותר. הוא אמר לי שהוא יודע כמה שזה חשוב לי ולכן לקח אותי למחסן ובדק צמיג אחר צמיג. נמצאו רק שניים טובים והוא מיד בדק אם יש להם עוד במחסן אחר. בינתיים הורכבו שני הקדמיים במקום הצמיגים הנוראיים שהיו לי שם קודם.

מדהים.

הבדל כזה בהחלפת צמיגים לא חשתי מימי (כבר יצא לי להחליף כמה וכמה זוגות של צמיגים במצב לא משהו, בלשון המעטה). פתאום הרכב נוח בהרבה (יענו, במקום להרגיש כאילו אני עושה את פאריז-דקאר על סקייטבורד, אני מרגיש כאילו אני עושה את רחובות ת"א על קארט. רגע... בעצם זה בדיוק מה שאני עושה...)

פתאום הרכב פונה כמו שצריך, אין שום רעש מהצמיגים (לפני היה ה-מ-ו-ן), הרגשת ההתנגדות בלחיצה על הגז בסיבוב ירדה פלאים - הצמיג פשוט אוחז הרבה יותר טוב, אפילו במהירויות רגילות לחלוטין.

אבל כמובן ואי אפשר שהכל יהיה טוב - מתברר שהג'נטים היפים של הסקסו לא מאפשרים איזון צמיגים... הצמיגים הישנים מועמסים על האוטו לטובת הבאגי של אחד מעובדי המוסך של יוסי (שלדה בבניה עצמית, 4X4, מנוע סובארו 1800 עם יותר מ-100 כ"ס...) ואני חוזר למוסך, בשביל לקבל הוראות הגעה למכון כיוון פרונט שיכול לכוון את הצמיגים כשהם על האוטו. הוא מבקש 75 ש"ח, יושב על האוטו כרבע שעה ובסוף אומר "תן לי חמישים מזומן ונסגור עניין", היה לי 40, אמרנו תודה ונפרדנו לשלום.

אחרי כשעה פלוס של ציפיה לשאר הצמיגים הם הגיעו - ערמות של A539 במידה 185/55R14 (למי שצריך - יש שם! ביחד עם עוד הרבה ברוב המידות האחרות). בזבזתי כעשר דקות בבהיה בערמות הצמיגים וניסיון להראות מבין, עד שבחרתי בסופו של דבר זוג שנראו הכי נקיים :wink:

הם הורכבו גם כן - אך לא בוצע איזון בגלל אותה בעייה - האם חשוב לאזן גם מאחור?

כיוון פרונט עד סוף השבוע, והאוטו מוכן לאשתאול :wink: (אני מקווה)

נ.ב. - היום למדתי שיש דבר אחד שמשותף לכל המוסכניקים.

לכולם קוראים איציק.

בליטל יש בחור בשם איציק.

מנהל הגיפור הוא איציק.

הבחור בכיוון הפרונט היה איציק.

וגם בפורום הזה יש איציק.

עכשיו אני יודע איך לקרוא לבן שלי אם אני רוצה שהוא ידע לטפל לי באוטו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תתחדש.שלחתי לך גם הפ אבל בכל זאת אמרתי עוד פעם לא יזיק :wink: תגיד איזה תעריך היה רשום על הצמיגים. לי למשל הצמיג היה בן שנה זה התאריך הכי חדש שאיציק אמר לי שיש.

פורסם
תתחדש.שלחתי לך גם הפ אבל בכל זאת אמרתי עוד פעם לא יזיק :wink: תגיד איזה תעריך היה רשום על הצמיגים. לי למשל הצמיג היה בן שנה זה התאריך הכי חדש שאיציק אמר לי שיש.

זה נכון. הוא טוען שלוקח לצמיגים הרבה זמן להגיע אליהם מיפן. גם כשהוא מקבל משלוח חדש הצמיגים הם כבר בני כמעט חצי שנה.

הצמיגים נראו טוב מאוד, חדשים לגמרי למיטב ידיעתי, ועם הקצב שאני מחסל צמיגים - אני לא מצפה שזה ישנה שהם לא טריים לחלוטין... :wink:

בכל מקרה - יש אחריות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

נ.ב. - היום למדתי שיש דבר אחד שמשותף לכל המוסכניקים.

לכולם קוראים איציק.

בליטל יש בחור בשם איציק.

מנהל הגיפור הוא איציק.

הבחור בכיוון הפרונט היה איציק.

וגם בפורום הזה יש איציק.

עכשיו אני יודע איך לקרוא לבן שלי אם אני רוצה שהוא ידע לטפל לי באוטו.

רוני

:hihi: :hihi: :hihi: :hihi: :hihi: :hihi: :hihi: :hihi:

הסתדר טוב לפחות, אין כמו נסיעה חזקה אחרי השמירות חח. :lol:

L'amour Toujours

פורסם

גם ב-GTI לא ניתן לאזן....אבל באחד הפנצ'ריות נאמר לי שיש מין פלטה שמרכיבים על המכונת איזון...וככה אפשר לאזן..מישהו מכיר דבר כזה???

אני כבר לא בעליה הגאים של צרפתייה ספורטיבית...

פורסם

אצלי גם אין איזון מאחור.

בגבוהות (160-170) אני מרגיש רעידות מהחלק האחורי, אבל בגבוהות מאד זה נעלם... :wink:

רגע, יש לך 206XS לא? 170 זה לא גבוהות מאד בשבילך? :wink:

ולאורן 205GTI - היוקו A539 טובים מאוד ומומלצים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אצלי גם אין איזון מאחור.

בגבוהות (160-170) אני מרגיש רעידות מהחלק האחורי, אבל בגבוהות מאד זה נעלם... :wink:

רגע, יש לך 206XS לא? 170 זה לא גבוהות מאד בשבילך? :wink:

רוני

170 זה הרבה, אבל מה שהתכוונתי זה שבין 160 ל 170 יש תדירות כזו שחוסר האיזון בגלגים האחוריים בא לידי ביטוי בצורה מורגשת.

מעל 170 זה נעלם.

תתפלא רוני, אבל ראיתי כבר איך המחוג מנשק את ה-200. (במציאות זה בטח 190 בערך) .

יובל.

• תוכן חדש...