Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני כשבוע קיבלתי מכתב (לא רשום) לבית העסק ובו דרישה לתשלום על סך קצת יותר מ 1800 ש"ח לאקו"ם בעבור המוזיקה אותה אני משמיע בעסק לשנת 2015.

אני משמיע בעסק מוזיקת רקע מתוך אפליקציה בשם DIGITALY IMPORTED שהיא מעין רדיו של מוסיקה לבחירה ובה יש גם פרסומות.

אני מתאר לעצמי שלא היה נציג סמוי כלשהו מטעמם, אלא מדובר על שיטת מצליח. הם יוצאים מנק' הנחה שבעסק כמו שלי (סיווג העסק מופיע בכל מקום כמעט) משמיעים מוזיקה, ואם יש מוזיקה אפשר לדרוש עליו תשלום.

המוזיקה היא בעיקר טראקים של האוס, לאונג', מיין סטייג' וכו'. מוזיקה אלקטרונית בקצרה. אין שירים סטייל MTV .

ניסיתי לבדוק באתר שלהם האם האתר ממנו אני משמיע את המוזיקה חבר בארגון שלהם, לא מצאתי.

ניסיתי לבדוק אם היוצר של המוזיקה (מופיע כאשר מתנגן) חבר בארגון שלהם גם לא מצאתי.

גם לא שמות הטראקים המתנגנים .

שלחתי מייל לאתר ובו שאלתי האם הם חברים בארגון , אך טרם קיבלתי מענה.

מה עושים עם שובר התשלום?

אני מנסה ליצור קשר בטלפון הנייד אותו הם השאירו "למקרה של שאלות" , אני נותן לכם ניחוש מה אפשר לעשות איתו.

נניח והאומנים כן חברים באקו"ם (היוצרים לא חייבים להיות חברים בארגון, אבל כדי שהארגון ייצג אותם הם חייבים להיות חברים בארגון, חייבים לשלם לארגון תמלוגים בעבור הטרחה,ורק אז הארגון יהיה רשאי לדרוש "בשם היוצר" תמלוגים בעבור השמעה), אז צריכות להשאל מספר שאלות ,

איך קבעו שמתחילת שנת 2015 אני משתמש באתר הזה? גיליתי אותו רק לא מזמן.

איך קבעו כי אני עתיד להמשיך להשתמש במוזיקה מאת יוצרים החברים בארגון גם בשאר השנה? (דוגמא לאופציה אחרת: יש לי חבר די,ג'יי שישמח שאשמיע את הטראקים שלו אצלי.)

כיצד נעשה שקלול כה חסר התחשבות בנתוני שימוש אמיתיים ושולחים סכום בלתי סביר שכזה?

אני כבר מאוד מתוסכל מהקלות שאתה מקבל שוברי תשלום לא מוסברים. ועכשיו לך תשבור את הראש

עריכה אחרונה על ידי car4fun
פורסם

לא בדואר רשום? מבחינתך לא הגיע מעולם.

עוד לא שמעתי על דרישת תשלום כלשהי בדואר רגיל. מה גם כשאתה מנסה ליצור קשר הם עושים טובה שהם זמינים.

שינסו בשיטת מצליח את העסקים הבאים.

פורסם

כל עסק שמשיע מוסיקה מחויב לשלם לאקום,

לא משנה מאיפה המקור של המוסיקה.

זה קבור איפה שהוא בחוק.

ברוך הבא למועדון הכולל בתי קפה ואוטובוסים של אגד :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

הנס, נראה לי שאתה טועה.

לא כל מוזיקה מחויבת בתשלום. רק יצירה שהיוצרים שלה חברים בארגון.

חבר שלי דיג'יי, אם אשמיע את המוזיקה שלו, לא אצטרך לשלם אגורה. כי הוא לא חבר בארגון

פורסם

אלעד, לא רק היצירה מוגנת אלא גם הביצוע.

אם הביצוע הוא מהעשורים האחרונים אז הוא כנראה מוגן.

כמובן בהנחה שהמבצעים/חברת ההפקה חברים באקו"ם או בארגון המקביל לו במדינה שלהם (לאקו"ם יש הסכמים עם הארגונים המקבילים)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

טוב אחרי קצת מחקר בעזרת ד"ר גוגל, מסתבר שיש תעריף לכל סוגי העסקים, תוכל למצוא כאן

מקריאה נוספת בשו"ת שלהם, ובשאלה הספציפית שלך "האם נדרש רישיון עבור שימוש ביצירה שאינה כלולה ברפרטואר אקו"ם?" התשובה היא:

"מתוקף חוק זכות יוצרים, כל שימוש ביצירה מצריך את אישור היוצר. במקרה שמדובר ביצירה שאינה כלולה ברפרטואר אקו"ם, קבלת האישור עבור השימוש לא תטופל באמצעות אקו"ם."

משמע, אין להם זכות לדרוש ממך אגורה שחוקה.

פורסם (נערך)

^ וואוו תודה! תוכל לשלוח לי את הלינק לסעיף המצוטט?

עריכה:

הרגע בדקתי כאן באתר הפדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות

http://www.ifpi.co.il/SongsList.php?q=Urban+Lounge+

למצוא ברפרטואר שלהם שמות היצירה להם ברגעים אלה אני מאזין. החיפוש לא הניב תוצאה.

פורסם

מצרף לך את רשימת האגודות במדינות שאותם אקו"ם מייצגת: http://www.acum.org.il/%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2/%D7%94%D7%A1%D7%9B%D7%9E%D7%99-%D7%99%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%92-%D7%91%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%9D

לפני שאתה שולח להם ציטוט שהם לא יכולים לדרוש ממך שקל, בדוק שהמוזיקה שאתה משמיע לא כלולה באחת האגודות הנ"ל.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

^ כשאתה מנהל עסק שיש בו הוצאות שוטפות, אתה צריך לשמור על עצמך מגופים בעלי גיבוי משפטי, שבקלות בלתי נסבלת מעקלות את חשבונך. ועכשיו לך תרוץ. וזה ליפני שתשלם ריביות ופיגורים.

אני מעדיף לרוץ ליפני ולהבין מול מה אני עתיד לעמוד.

פורסם

נשמע לי יותר כמו ע"קום...

גם לאמא שלי באו בזמנו עם היציאה הזאת ודרשו כסף. היא חתמה על הצהרה שכל מה שהיא משמיעה אלה דיסקים ולא רדיו (שזה באמת מה שקורה) ופה זה נגמר. עוד מעט יבקשו כסף על חמצן שנכנס לך לעסק...

פורסם

לא משנה באיזה צורה המוזיקה נשמעת, לא משנה באיזה דיווייס אתה משתמש כדי להשמיע אותה בין אם זה מדיסק, רדיו, USB, נגן או סלולאר. התשלום הוא עבור השמעת היצירה.

• תוכן חדש...