Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הסיפור

אירוע 1 - האוטו נעצר במישור לאחר נסיעה מירושלים לבית שמש. המים התרוקנו וחום מנוע בשמיים. בהתייעצות עם המוסכניק המתנתי ומילאתי מים ברדיאטור ונסעתי הביתה.

אירוע 2 - למחרת בבוקר הלכתי למוסכניק והוא אמר לי לעלות לירושלים ולבדוק רדיאטור.

אירוע 3 - עליתי לירושלים מבית-שמש וחיפשתי מוסך רדיאטורים והגעתי למוסך "השמש העולה" במרכז ספיר בירושלים, שאמר שאיש הרדיאטורים בגבעת שאול נפטר לא מזמן. הוא בדק את האוטו, ואמר שישלח את הרדיאטור לתלפיות. אמר שהרדיאטור לא היה סתום, והוא נוכה לחלוטין. בנוסף ביצע בדיקת לחץ הפוך ואמר שראה ירידות לחץ בבוכנות והמליץ על ראש מנוע או החלפת מנוע.

אירוע 4 - נסעתי הביתה ובמשך שבוע נסעתי עם הרכב הלוך חזור מב"ש לירושלים ולא התחמם.

אירוע 5 - ביום חמישי נסעתי לת"א ובחזרה המים התרוקנו כל כמה דקות נסיעה . ע"י מילוי מים תכוף הגעתי הביתה.

אירוע 6 - הלכתי למוסך, הוא ביצע בדיקת לחץ דרך הרדיאטור וגילה שהצינור מהרדיאטור למנוע ( צינור בערך בעובי של צול עד צול וחצי ) קרוע. החליף אותו.

אירוע 7 - בנסיעה במישור הרכב לא מתחמם, אך בעלייה לירושלים השעון עולה עד השלשת רבעי ואף יותר, אך בסוף אני מגיע עד לגבעת שאול בלי עצירה. ובפועל התוצאה היא חסרון של חצי ליטר מים ברדיאטור.

יש לציין שאין שמן במים, כך שלא נראה שיש חדירה של מים למנוע.

מצד שני בשלבים הראשונים של התקלות היו יוצאות בועות מפתח הרדיאטור כשהייתי ממלא מים.

השאלות:

1. האם "אוטם דליפות בראש מנוע" של CARLUBE יכול לעזור.

2. האם יתכן שיש עוד צינור שממנו נעלמים המים.

3. האם הפתרון היחיד הוא ראש מנוע?

תודה מראש לכל מי שיכול לעזור

זו הפעם הראשונה שלי בשאלה לפורום

עריכה אחרונה על ידי moshele111
פורסם

שיבדקו לך לאיפה המים "הולכים"

יכול להיות נזילה במשאבת המים שקשה לראות כי היא מכוסה במכסה פלסטיק בדרך כלל.

צינורות מים שונים במנוע.

יכול להיות שנכנסים מים לתאי השריפה עקב אטם ראש דפוק.

נזילה מהרדיאטור. נזילה מבית הטרמוסטט. מחברים משאבה לרדיאטור, בונים לחץ ומתחילים להסתכל טוב טוב איפה המים יוצאים ואם הלחץ בשעון על המשאבה יורד לאט לאט.

די פשוט סך הכל...

פורסם

בדקתי עם משאבה ואין ירידת לחץ ואין נזילה מצנרת כלשהי. העליתי את האוטו על ליפט לצורך הבדיקה.

האם הלחץ שיוצרת המשאבה שקולה ללחץ שנוצר מכך שהמיים מתחממים עד לרתיחה בתוך המערכת. הרי כשהגעתי לירושלים מבית שמש היום, ראיתי בהגעה שהמים במיכל המים מבעבעים מרתיחה.

האם כך צריך להיות או אולי יש בעיה במערכת האוורור.

פורסם

כעיקרון נוזל קירור לא אמור "לרתוח", טמפטורת הרתיחה שלו יותר גבוהה ממים,תבדוק האם נוזל הקירור שלך הוא באמת נוזל קירור אם מים בצבעים. למים רגילים טמפרטורת רתיחה יותר נמוכה, היווצרות קיטור, העלאת לחץ מעל למה שהמערכת יכולה להחזיק, הקיטור יצא מהנקודה הכי חלשה במערכת, בנוסף לעובדה שהמנוע שלך לא מתקרר כי יכולת פינוי החום של אדים נמוכה משמעותית מנוזל.

בקשר לבעבוע, הייתי בודק נוכחות גזי פליטה בנוזל הקירור, נותן אינדיקציה לאטם ראש מנוע בעלות נמוכה יחסית לבדיקת לחץ הפוך.

במידה ונוזל הקירור תקין והוסר חשש לאטם ראש מנוע, הבעבוע נוצר כנראה מיציאת נוזל וכניסת אוויר למערכת, הייתי מתחיל מהזול ליקר ובודק תחילה את הצנרת החיצונית, לאחר מכן את הפקק ברדיאטור/מיכל עיבוי(מכסה פגום יכול לגרום לבריחת מים בטמפרטורת עבודה).

אצלי הייתה בעיה דומה, בסוף הפתרון היה החלפת מכסה מיכל עיבוי והחלפת נוזל קירור לנוזל איכותי.

אם מישהו יוכל להוסיף או לתקן אני אשמח, כל הנ"ל נכתב מניסיון אישי בבעיה דומה+ ידע בתרמודינמיקה.

פורסם

ל - ariq13 ולכל החברים היקרים

אכן יש אצלי מים ולא נוזל קירור מאחר והייתי צריך למלא כל הזמן מים ולכן לא חשבתי בשלב הזה לשים נוזל קירור.

אך עכשיו למדתי משהו ממך על טמפרטורות רתיחה שונות של מים ונוזל קירור ואני אחליף לנוזל קירור.

החלפתי את הפקק של הרדיאטור ולא נראה שיוצא משם משהו.

מצד שני לא חשבתי שיש מקום להחלפת הפקק של מיכל המים. לדעתי אשמור רעיון זה לסוף.

לרדיאטור צמודים שני מאווררים ושמתי לב שבמצב שהמים הגיעו לרתיחה רק מאוורר אחד פועל.

שאלה:

האם המאוורר השני גם אמור לפעול בשלב הזה בדיוק כמו הראשון או שיש לו תפקיד אחר.

הפעלתי את המזגן כדי לבדוק האם המאוורר נכנס לפעולה וזה לא קרה. בנוסף היה שלב כשכל הסיפור התחיל שהמגע של המאוורר לא היה מאה אחוז ונגיעה בו הכניס אותו לפעולה אך לא זכור לי אם כשבדקתי זאת המזגן היה בפעולה . עכשיו הוא לא נכנס לפעולה גם אם אני נוגע בחיבורים ( בזמן שהמים רותחים )

פורסם

למאוורר תקול יכולות להיות מספר סיבות:

1.ריליי שרוף

2.בעיית מגעים במאוורר עצמו

3. מאוורר שהלך לעולמו(מייצר התנגדות גבוהה מדי ושורף את הריליי)

4. טרמוסטט מאווררים תקול(בדרך כלל יושב על הרדיאטור עצמו נראה כמו פקק הברגה עם שתי מגעים, אבל מכיוון שמאוורר אחד כן עובד כנראה שהבעיה במאוורר עצמו).

4. הטרמוסטט אינו יעיל כאשר יש אוויר במערכת(הוא יודע למדוד טמפרטורה של נוזל ולא של אדים) ולכן הוא לא מפעיל את המאוורר השני.

אני במקומך הייתי מנסה להבין למה טמפרטורת המים כל כך גבוהה מלכתחילה.

תחילה הייתי שולל אטם ראש מנוע(חדירת גזי פליטה למערכת הקירור יכולה לגרום לתופעת הבעבוע) ורק לאחר מכן בודק את מערכת האוורור וקירור

פורסם

ובכן חברים

החלפתי את המאווררים וזו כנראה הבעיה . וזה עוד לפני ששמתי נוזל קירור.

היום הרכב עלה לירושלים ללא שהשעון חום מנוע עבר את החצי וזה גם אחרי שבעליות למבשרת הפעלתי את המזגן חלש.

כך שנראה לי שאוותר על החלפת מנוע, ראש מנוע, או ראש עקום של מכונאי.

אך בכל אופן אני מעוניין לעשות בדיקת leakage אך משום מה במוסך אמרו לי שכבר לא עושים בדיקה זו, מה שלא נראה לי הגיוני.

בכל אופן, מי עושה בדיקות כאלה, וכמה זה צריך לעלות?

פורסם

טמפרטורת רתיחה של נוזל קירור לא שונה בהרבה (אם בכלל) מאשר של מים, להבדיל מטמפרטורת קיפאון.

יום טוב גם לך

פורסם
טמפרטורת רתיחה של נוזל קירור לא שונה בהרבה (אם בכלל) מאשר של מים, להבדיל מטמפרטורת קיפאון.

ובכן החלפתי נוזל קירור ( שע"פ מה שכתוב בהנחיות שלו נקודת הרתיחה שלו היא 126 מעלות ) וזה לא עוזר.

פורסם
משה

האם ביצעת בדיקה כלשהי לשלילת אטם ראש?

נראה לי שזו האופציה שאני מבין שנותרה.

רציתי להימנע ממנה במידה וישנה בעיה קלה יותר שלא אובחנה. אך זה מה שנותר לי לעשות.

אלא אם יש עוד רעיונות מקוריים אחרים.

תזכרו שהאוטו עם 280000 ק"מ, משולב עם גפ"מ והיה בבית ספר נהיגה ב 100000 ק"מ הראשונים.

איפה מומלץ לעשות אטם ראש וכמה זה צריך לעלות?

שמעתי כבר מחיר של המוסך שלי : 3500 ש"ח

מוסך אחר בעל חנות חלפים אמר לי 2000 ש"ח.

מה דעתכם?

פורסם (נערך)

טמפ' הרתיחה של נוזל קירור מבוסס אתילן גליקול לפני דילול במים הוא בסביבות 160-170 מעלות צלזיוס. לאחר דילול הנוזל במים טמפ' הרתיחה היא בסביבות 115-110 מעלות צלזיוס.

מכיוון שמערכת הקירור נמצאת תחת לחץ של 1.2 בר בערך טמפ' הרתיחה עולה גם ל-130 מעלות צלזיוס כמובן תלוי בסוג נוזל הקירור ורמת הדילול.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

נכון כתבת מרק, הכוונה שלי הייתה שבמערכת העובדת בלחץ אין משמעות להבדל בין טמפרטורת רתיחה של נוזל קירור או מים, בכל מקרה תחת לחץ שניהם רותחים בטמפרטורה הגבוהה מהתחום הבטוח למנוע

יום טוב גם לך

פורסם

אני לא מבין גדול בכל התחום, אבל תבדוק שאין המצאות גזי פליטה במערכת הקירור.

אפשר לעשות את זה עם נוזל מיוחד במבחנה או לשים את הצינור של מכשיר לבדיקת זיהום אוויר במיכל עודפים ולראות אם יש ערך כלשהו המעיד על המצאות גזי פליטה.

בהצלחה.

פורסם
נכון כתבת מרק, הכוונה שלי הייתה שבמערכת העובדת בלחץ אין משמעות להבדל בין טמפרטורת רתיחה של נוזל קירור או מים, בכל מקרה תחת לחץ שניהם רותחים בטמפרטורה הגבוהה מהתחום הבטוח למנוע

בהחלט קיים ההבדל בין טמפ' הרתיחה של נוזל קירור לעומת מי ברז במערכת קירור העובדת תחת לחץ של 1 בר. בל נשכח שקיימים רכבים מודרנים שטמפ' נוזל הקירור בזמן העבודה נעה סביב 110 מעלות צלזיוס ולא 90-95 מעלות צלזיוס וכאן נוזל הקירור משחק תפקיד חשוב במניעת רתיחה של נוזל הקירור.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...