Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ושבוע טוב.

בהנחה שלא הכסף הוא העיניין האם יש תחלופה עדיפה על פני שמן גיר מקורי ונוזל קירור מקורי להונדה סיוויק 2003?

כמו כן לגבי שאר דברים ברכב...

בברכה ותודה

פורסם

אם אתה רוצה לשמור על הרכב יותר מהרגיל, תעשה טיפולים בתדירות גבוהה יותר.

לדוגמא בטיפול רגיל אם רכב צריך לעבור טיפול כל 10 אלף ק"מ, תעשה כל 7 אלף.

שמנים טובים יותר בדרך כלל שמים על רכבים משופרים שעובדים תחת עומס.

פורסם

לא צריך טיפולים בתדירות גבוהה יותר. יבואן כבר עשה את זה והוריד את התדירות ל 10.000 במקום 20.000 באירופה. יותר מזה כבר מוגזם.

לגיר דווקא כן יש שמנים סינטטים אוניברסאליים שאפשר להשתמש בהם במקום המקורי והגיר יעבוד בדיוק אותו דבר. למשל שמן של BJ, מגיע באריזות של 1 ליטר במחיר של כ 50 ש"ח. לא אומר שהוא עדיף על המקורי, אבל כנראה לא פחות טוב. אם כסף הוא לא הבעיה, שים מקורי.

לגבי נוזל קירור ממליץ על מקורי (למרות שגם כאן בוודאות אפשר למצוא חלופות שיעשו את אותה העבודה, פשוט לא יודע להצביע על נוזל חליפי מתאים). גם במקרה זה אם כסף הוא לא הבעיה, שים מקורי. גלון עולה 190 ש"ח.

שמן מנוע - 5-40 של כל חברה מוכרת יעשה את העבודה מצויין. הונדה דורשים עבור המנוע הזה תקן API יחסית ישן (לא זוכר כרגע את התקן בדיוק), כך שכל השמנים שנמכרים היום יעמדו בו. כאמור, החלפה כל 10.000 מספיקה מעל ומעבר.

פורסם

פעם שמו לי בהונדה שמן זול של אמריקאן איגל, במנוע וגיר.

זה היה פשוט אסון, המנוע נהיה רועש מאוד והגיר התחיל לעשות חריקות במעבר הילוכים(גיר רגיל).

אחרי שבוע החלטתי לעשות טיפול חוזר אך הפעם במוסך מורשה, אחרי הטיפול הכל הסתדר.

מאז אני שואל קודם כל את המוסך איזה חלקים ושמנים הם משתמשים. אם הוא אומר לי "רגיל" או "טוב" אני בורח משם, כי הוא משתמש בפילטרים סינים ושמן הכי זול.

מי שלא משתמש בזולים, הוא יפרט.

פורסם

לפי דעתי בלבד:

מקורי זה מה שהיצרן ממליצ מכל מיני שיקולים בניהם עלויות.

כמובן שיש שמנים ונוזלים איכותיים יותר ובנוסף אוכל לומר לך שבארץ שלנו אם אתה עושה טיפולים לבד או קונה את הרכיבים בעצמך, תוכל לחסוך בעלויות כ 50 אחוז אם לא יותר, ועם נוזלים איכותיים יותר מהמקורי(שעומדים בתקנים גבוהים יותר ומחמירים יותר).

מנגד המוסכים מודעים לעניין ה "מקורי", והמחירים בהתאם.

לשיקולך.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם (נערך)

כל הרעיון הוא באמת לתת לרכב תהכי טוב. אני עושה טיפולים וכל מה שיכול לבד ולא מחייב פירוק מנוע וכו. הרצון הוא לתת לרכב את ההכי טוב. העיניין הוא שזה רכב חדש לי ומבירור שלי הבנתי ששמן גיר ונוזל קירור ספציפית בהונדה הכי מומלץ זה המקורי... אם יש משהו טוב יותר אני יותר מאשמח לדעת ולתת לו... מהניסיון הקטן שלי רכב שמקבל תשומת לב טובה ולא מחפשים לחסוך ממנו כמה שקלים מחזיר את הכל.

השמן ברכב כרגע הוא של קסטרול

תודה לכולם

עריכה אחרונה על ידי yanivnn
פורסם

מומלץ מאוד שמן גיר מקורי dw-1

מחיר אצל אבי חלפים 73ש"ח ל-946 מ"ל.

כמו כן ניתן לבדוק מחירים אצל מוסכים של הונדה.

בהחלפת שמן גיר דרך בורג ריקון - נדרשים כ-3.5 בקבוקים, לכן רצוי לקנות 4.

כמו כן, כאשר מבוצעת את ההחלפה של השמן גיר דרך בורג הריקון, יש לבצע כ2-3 פעמים, כל פעם להחליף לאחר נסיעה של כ500-1000 ק"מ.

פורסם

זה לדעתי מיותר. אם הרכב טופב באופן מסודר ובוצעה בו החלפת שמן גיר כל 60.000, שמ גיר נראה נקי - אפשר לבצע החלפה חלקית רגילה, 3 בקבוקים של ליטר אמורים להספיק.

אם רוצים להחליף את כל השמן, אפשר ללכת למוסך שיש לו מכונה יעודית לכך או לבצע החלפה מלאה דרך צינורית של רדיאטור שמן גיר.

השיטה של החלפה חוזרת כמה פעמים כל כמה ק"מ בזבזנית ופחות יעילה.

פורסם

אצלי ביונדאי החלפתי לא מזמן שמן גיר במוסך שיש לו מכונה ייעודית, לא היה צריך לבצע כמה החלפות והמכונה ניראה שעשתה עבודה טובה, עכשיו השמן צלול הרבה יותר (משמאל לימין: השמן הישןף השמן החדש, המכונה בעזרתה בוצעה ההחלפה):

WP_20150605_003.jpgWP_20150605_004.jpgWP_20150605_007.jpg

• תוכן חדש...