Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זחילה עם ברקס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם זחילה עם ברקס אם זה בחנייה או בפקקים היא שוחקת אותם? מה נכון לעשות לעזוב לגמרי את דוושת הבלם או לזחול עם הבלם ?

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

לא מסכים.

רפידות נשחקות בכל פעם שמשתמשים בבלמים, גם במהירות זחילה.

זו אחת הסיבות לכך שברכב עם גיר ידני רפידות מחזיקות משמעותית יותר זמן בהשוואה לאותו רכב עם גיר אוט'.

אבל אין ברירה, אם רוצים להתקדם ממש לאט חייבים להשתמש בבלמים.

פורסם (נערך)

בוקי אתה טוען שהרפידות ברכב אוטומטי מחזיקות פחות בגלל זחילת רמזורים? הרי כמות האנרגיה שיש לפזר בבלימה מ3 קמש היא אפסית.. אנרגיה קינטית היא ביחס למהירות בריבוע.. לדעתי אתה יכול לזחול שנים ברמזורים וזה ישתווה לבלימה אחת טובה מ120 קמש.

לגבי השחיקה באוטומטיות, לדעתי זה שילוב של בלימת מנוע פחותה בתיבה אוטומטית יחד עם ישראלי שלא איכפת לו..

כמה ישראלים אתה מכיר שמורידים הילוך בגיר פלנטארי בירידה של הקאסטל?

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם
כמה ישראלים אתה מכיר שמורידים הילוך בגיר פלנטארי בירידה של הקאסטל?

העלות של החלפת רפידות תהיה זניחה לעומת עלות של שיפוץ גיר.

בכל מקרה, לפני שמייעצים לבעל הרכב בנושא, כדאי לוודא שאין לו גיר רובוטי.

פורסם

יגאל, רשמתי שזו אחת הסיבות.

הסיבה הראשונה היא בלימת מנוע יעילה פחות באוטומטי. הסיבה השניה היא זחילה ברמזורים עם רגל על הברקס.

נכון שכמות האנרגיה איתה הבלמים צריכים להתמודד בזחילה היא נמוכה מואד אבל כשאתה מכפיל את זה בשעות ארוכות בפקקים זה משפיע במצטבר.

בכל מקרה זו דעתי בלבד ולא מחקר מדעי.

פורסם

שיפוץ גיר?! כל גיר בנוי לרדת ירידות בהילוך נמוך.

מי שמוריד להילוך ראשון ב160 כניראה לא אוהב את הגיר שלו

מצד שני שום גיר אוטומטי מודרני לא יתן לך לעשות דבר כזה.

הדרך הנכונה היא לבלום עם הבלמים למהירות הגיונית עבור ההילוך הנכנס, להוריד הילוך להילוך המתאים לירידה, לעזוב את הדוושות ולהנות מהנוף.

מי שעושה את מה שכתבתי לא מסב שום נזק לגיר מעבר לבלאי רגיל של נסיעה תקנית. כל גיר.

יום טוב גם לך

פורסם

מנצל שרשור ברשותכם!

אני שם לב שהרבה ישראלים בכביש נוהגים לבוא לרמזורים במהירות ואז לבלום בזמן יותר קצר.

אני לעומת זאת עוזב את הגז הרבה לפני כשאני מבחין ברמזור אדום נניח ואז בולם בעדינות לאורך יותר זמן.

השאלה היא - מה עדיף? מצד אחד בלימה חזקה = שחיקה חזקה יותר אבל זמן בלימה קצר משמעותית. מצד שני בלימה עדינה = פחות לחץ על הבלמים אבל זמן בלימה ארוך יותר. זה סתם סקרן אותי. פשוט נראה לי מטופש כל האלה שעוקפים בדרך לרמזור רק כדי לבלום די חזק לפני. גם נראה לי כל הטלטול של האוטו לא שווה את זה, אבל אשמח לדעתכם.

פורסם
מנצל שרשור ברשותכם!

אני שם לב שהרבה ישראלים בכביש נוהגים לבוא לרמזורים במהירות ואז לבלום בזמן יותר קצר.

אני לעומת זאת עוזב את הגז הרבה לפני כשאני מבחין ברמזור אדום נניח ואז בולם בעדינות לאורך יותר זמן.

השאלה היא - מה עדיף? מצד אחד בלימה חזקה = שחיקה חזקה יותר אבל זמן בלימה קצר משמעותית. מצד שני בלימה עדינה = פחות לחץ על הבלמים אבל זמן בלימה ארוך יותר. זה סתם סקרן אותי. פשוט נראה לי מטופש כל האלה שעוקפים בדרך לרמזור רק כדי לבלום די חזק לפני. גם נראה לי כל הטלטול של האוטו לא שווה את זה, אבל אשמח לדעתכם.

תמשיך במה שאתה עושה והרכב שלך יודה לך (יחד עם חשבון הבנק), זו נהיגה מחושבת וחכמה שחוסכת דלק ובלאי מיותר לרכב.

יום טוב גם לך

פורסם

בלימה חזקה = שחיקה חזקה יותר אבל זמן בלימה קצר משמעותית.

תוסיף: הקטנת יציבות הרכב, הגדלת זמן הנייחות (על כל הבעיות בסיבובי סרק), סכנת פגיעה מאחור.

בלימה עדינה = פחות לחץ על הבלמים אבל זמן בלימה ארוך יותר.

תוסיף: הקטנת זמן הנייחות עד מניעתה ומניעת הזינוק הבזבזני שאחריה, אפשרות "לאסוף" טור מכוניות ולמנוע פגיעה מאחור.

אם הבלימה ממש ארוכה אז הייתי מתכנן אותה מראש עם הפוגה רגעית באמצע, אבל זה מאוד נדיר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חברי המעגל הראשון
פורסם

העבר את הידית לN, פתח את הדלת ודחוף את הרכב עם הרגל כדי להתקדם באיטיות בפקק ולא לשחוק את הרפידות.

וברצינות, אם לא תלחץ על הבלמים כשאתה מתגלגל בפקק תיתקע ברכב שלפניך, לא? אז מה השאלה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...