Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היה נחמד מאוד...

אני חייב לציין שמאוד הופתעתי מכול העניין של פאזה הקוסטית אני הולך לשבת על אמא של הרכב שלי בימים הקרובים

מה שכן היה אירוח פשוט מושלם מעל המצופה

ARM123

תיהיה בריא !

כמה שאלות יש לך לא כאב לך הגרון ?

פורסם
תמיר תמיר... אתה מרמה ? :).....

4 סאבים ממש לא פרקטי ברכב שלך ועוד במושב האחורי.

תציב שניים ותראה מה יצא.

את האמת אני בטוח שאם טיפה משחק הוא היה מגיע לזה כם אם 2 סאבים...

אני והוא כמו 2 מטומטמים אמרנו יאללה נזרוק 4 סאבים נראה מה יהיה !

אני חייב להגיד דבר אחד ששמעו בבית עם הדיסקים שלנו אני אישית הייתי בטוח להגיע ל 140

אבל כנראה שהתדרים של הבידקה לא היה מתאימים

מסקנה הלכנו לא מוכנים ! ( עכשיו שי הולך להגיד אמרתי לכם......שי אחי צדקת.)

פורסם

אני בספק שעם 2 הוא היה מגיע לתוצאה זהה (עם שניים מתוך הארבע).

הכל תלוי כמה הספק סופק לכל סאב.

לדעתי 200 RMS אמור להספיק לכל סאב מעל הראש כדי להגיע למהלך מלא ולניצול מקסימלי.

כך שאם 4 סאבים לא דחפו מספיק אויר מסיבה זו או אחרת בטוח 2 לא היו עושים את העבודה.

בכל אופן תכנון תיבה דרוש כאן כדי להוציא יותר גבוהה. ואולי הספק גבוהה יותר

פורסם

מתן אין מה לעשות, לומדים מטעויות.. אז אפשר להבליג...

פעם הבאה תגיד לתמיר שאני שורף לו את המעבדה :)

בחברות ;)

joker, שימוש ב BIG CONE AREA = לרמות ?

מה השלב הבא .. סאב עם XMAX גדול = לרמות ?

אולי סאב עם נצילות גבוהה מהרגיל זה גם סוג של רמאות ?

אולי איטום של הרכב בצורה קיצונית, זה סוג של רמאות ?

אתה מתייחס לטפל, אני היתי מסתכל על העובדה שהסאבים ה"עוצמתיים" שנמדדים שמה, הם -אכן- מותאמים לתדר המדידה, מה שלא מתאפשר לסאבים של המשתמשים האחרים .. שבאים עם כיוונונים של אנשים נורמליים, שאינם בונים מערכת רק בשביל לעשות בום לכמה שניות ולראות הרבה מספרים על המדד.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

וואלה מוזר עכשיו שאתה מזכיר את זה...

במדידה שלי היו סה"כ זוג סאבים של 200 וואט RMS ע"פ ההצהרות. בתיבה אטומה ולא מכוונת כלל ל 55HZ והוצאתי 138.3... וזה הסטנדרט שאני שומע ברכב (כן אני דיי דפוק בראש בעניין של באסים אבל אני אוהב את זה).

ולא התיבה לא מיועדת לכך במיוחד בתדר הזה ובטח שלא תוכננה לכך.

אז זה מאוד אפשרי להגיע ל 140+ DB עם קונפיגורציה דיי אוניברסלית. קשה אולי אבל אפשרי - וקשה זה החלק שהופך את זה לפאן :) .

רמאות אמרתי בגלל שלדעתי המדידות באוטופרט אמורות להתבצע ע"פ קונפיגורציה של שמיעה באופן סדיר. בכל אופן לחברי הפורום הזה ול"תחרות" הזאת. שהרי הכל עניין של שואו אחד גדול של למי יש יותר גדול ולדעתי יותר גדול באופן סדיר ולא באופן מלאכותי מרשים הרבה יותר. ואכן מייצג את השמע שברכב.

מלאכותי אני אומר כאשר אחד דוחף 4 סאבים לרכב כאשר שניים במושב האחורי. שזה לא בא לידי ביטוי ביום יום.

וואלה תקן אותי אם אני טועה שזה יותר ירשים אותך. כאשר 2 סאבים יתנו 140+.

או שמה לתקוע 4+ סאבים ברכב בשביל לשבור 140 יעשה את היום בשבילך. שהרי זה לא פרקטי. ואכן לא מייצג שמע כפי שציינתי.

ואולי אני מתייחס לתפל שהרי הם מודדים בעזרת תיבה מיועדת וסאבים מיועדים וכו' וכו'... אבל כל הכיף כאן הוא לשבור את זה עם קונפיגורציה נורמלית אשר אתה אתה שומע כל יום.

פורסם

joker, לשמוע באס נורמלי, במיקומים לא נורמלייים . זה אפשרי וקיים.

לשמוע באס לא נורמלי - זה לא משנה איפה תשים אותו. מי יכול להנות מבאס כזה, בן אדם חירש ?

בשורה התחתונה, אתה עשית 138, עם תיבה פתוחה מכווננת, היית דופק +6DB, (להערכתי.)

עריכה, אין ספק שמספר מועט של אלמנטים, יותר ירשים,

אבל הכי ירשים אותי, שימדדו את הפיק של כל רכב בנפרד, כי בסך הכל .. מדובר פה ברכבים שונים בעל הענות תדרים שונה.

המינימום שהם צריכים לעשות, זה להתאים את תדר המדידה לתדר הפיק של כל רכב ..

אחרת זה כימעט נאיבי ..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

באמת היה מפגש מאוד מעניין, ולמדתי הרבה...

חבל רק שלא הגעתי למדידות, גם ככה לא היתי עובר את ה120DB בחיים, אבל היה מסקרן..

בכל אופן באתי רק לקראת הסוף ולמדתי המון, אוטופרט...יש לכם המון ידע.....

ואני גם מאוד שמח כי זכיתי בקומפוננטים!!:):):)

ואני ממש מודה לאוטופרט על התרומה, והשואו וההגרלה שלהם...

נ.ב. זו פעם ראשונה שאני זוכה בפרס בחיים..:)

Audi S5 4.2 V8 FSI Quattro

פורסם

אולי אבל אני מעדיף SQ מאשר SPL ביום יום ועדיין ה SQ הזה נותן בראש מאוד חזק. שלא לדבר על המצב הנוכחי שבוא יש סאבים חדשים ויותר חזקים (לפחות פי שתיים לפי הערכתי).

ואני הוכחה דיי יפה לכך שאפשר להנות מזה :).

לדעתי שוב העניין כאן הוא לשבור את השיא הזה עם קונפיגורציה של יום יום ולא עם תוספות מלאכותיות ומוגזמות.

ואני לא מחפש לשבור שיא עם משהו שאני אישית לא שומע בדר"כ. שהרי זה מאבד מכל העניין ש"נתת בראש" לאנשים שתכננו הכל ואטמו וכו' וכו' עם סאבים שיש לך ושאתה שומע ביום יום.

פורסם

רק רציתי לחדד משהו,

לא אמרתי שלשמוע באס חזק , משמע, משהו לא אפשרי או משהו שאנשים לא רוצים, או עושים ביום יום.

דיברתי על "באס" מגעיל, בתצורה של כיוונון של תדר 55 לדוגמא ....

מבחינתי זה דבר בל יעשה במערכת נורמלית.. ולכן לא התייחסתי למערכת שלך כאחת כזו.

בכל אופן אני מאמין שעם כיוונון טוב של תיבה פורטד, תוכל להנות מאוד עוצמה, באיכות טובה.

ניסית כבר אפליקציות שונות לסאבים שברשותך ?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

לא , וגם לא מצריך אני מרוצה מאוד ממה שיש כרגע, אני גם ככה עובר את השמע של הקומפוננט שיש לי ברכב בהגזמה (לפחות עד שאני יקבל את הקורות מיבוא ויתחיל בבנית פיבר שלה אני מחכה) וכמובן יוסיף זוג של 3 אינץ' מקדימה שיתנו לי במה הרבה יותר איכותית וחזקה (100 וואט RMS לכל רמקול).

אז אני ישקול לשנות כמה דברים כרגע אין מצב.

ולילה טוב :)

פורסם

אוקיי אני יתן את התוצאה שלי גם מאוד מאוד הופתעתי מהתוצאה ציפיתי להרבה הרבה פחות מהסאב העגלה הזה...

אני עשיתי 130.4 עם סאב של מאק אודיו רפלקס 30 נראה לי לא זוכר את הדגם 230RMS אבל יש לי הרגשה שהייתי יכול להעלות את התוצאה עוד טיפה פשוט הסאב לא היה מכוון כלפי האוטו אלא כלפי התא מטען וכבר לא היה לי זמן לעשות עוד מדידה לא נורא בפעם אחרת...

היה נחמד ממה שהייתי חבל שהלכתי מוקדם אבל עבודה זה עבודה אני עובד בשביל לשבור את השיא של אוטופרט באחד מן הימים (חחחחחחחחחחחחחחחח כן בטח)

בכל אופן מהתוצאה אני מאוד מרוצה מהאווירה אני נהנתי היה אוירה כייפית בגדול סבבה לגמרי חברה אני ממליץ להגיע...

ושלא נשכח אחרי כל זה:

כל הכבוד אוטופרט!

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

"רק" למען הרקורד...

היום הגיעה לאוזניה שמועה שכל העניין הזה של התחרות החל דווקא כאשר מדדו SPL במערכת ה"רגילה" של יוני, כך שכל העניין פה זה להגיע לכאלה SPLים במערכת יומיומים (כמובן עם טוויקים).

אני יודע כעובדה שהמערכת שעופר (מפיסטו) מדד (אם אני לא טועה המערכת המקורית ללא שינויים כלל נתנה 138.3) היא המערכת היומיומית שלו (אפילו בלי טוויקים...)

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם
אוקיי אני יתן את התוצאה שלי גם מאוד מאוד הופתעתי מהתוצאה ציפיתי להרבה הרבה פחות מהסאב העגלה הזה...

אני עשיתי 130.4 עם סאב של מאק אודיו רפלקס 30 נראה לי לא זוכר את הדגם 230RMS אבל יש לי הרגשה שהייתי יכול להעלות את התוצאה עוד טיפה פשוט הסאב לא היה מכוון כלפי האוטו אלא כלפי התא מטען וכבר לא היה לי זמן לעשות עוד מדידה לא נורא בפעם אחרת...

היה נחמד ממה שהייתי חבל שהלכתי מוקדם אבל עבודה זה עבודה אני עובד בשביל לשבור את השיא של אוטופרט באחד מן הימים (חחחחחחחחחחחחחחחח כן בטח)

בכל אופן מהתוצאה אני מאוד מרוצה מהאווירה אני נהנתי היה אוירה כייפית בגדול סבבה לגמרי חברה אני ממליץ להגיע...

ושלא נשכח אחרי כל זה:

כל הכבוד אוטופרט!

תראה בעיקרון זה לא ממש אמור להשפיע..גם אם כן ממש בקצת ויכול להיות לטובתך או לרעתך תלוי בהרבה דברים...
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...