Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מסכים איתי שהתאונה קרתה לאחר שהשתלבתי לתוך הכיכר?

אתה מסכים איתי שלא לקחתי לו את הזכות קדימה בכניסה לכיכר?

הסיבה היחידה שהתאונה קרתה היא בגלל שהבחור החליט להמשיך בנסיעה ישרה (בדיוק כמו הטנדר) במקום לסובב קצת ההגה ולהמשיך בנתיב שלו עם כיוון ההתעקלות של הכיכר.

המצלמה מטעה בכל הקשור למקום בו אתה נמצא בכיכר.

תסכים איתי שאם היה מגיע טנדר כמו הטנדר הקודם לא היית מש ממקומך.

המצלמה לא מראה את מיקום הרכב הפוגע, נדמה לי שגם אתה לא יודע מהיכן הוא נפל עליך.

ייתכן והוא מאותת לך שהוא מתכוון לצאת מהכיכר ימינה בדיוק כפי שעשה הטנדר ואתה בא לו בנתיב "שלו".

ברור שלקחת לו את הזכות קדימה הראיה שהוא נכנס לך בחלק הקדמי השמאלי ולא בחלק השמאלי האחורי.

מה המרחק שעברת בתוך הכיכר עד לפגיעה?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ישה. צפיתי בסרט מספר פעמים . כאשר פות"ש נכנס לככר הוא לא קיפח את זכותו על הנהג שנכנס בו, למעשה בכלל לא רואים אותו באופק. התאונה התרחשה תו"כ יציאה מהככר שהרכב הפוגע מגיח מאחור ולא מהצד. לכן לא ברור לי איך אתה מטיל ספיק באשמת הנהג הפוגע? (הרכב הירוק)

פורסם

אני עדיין לא מבין איך זה אפשרי לקחת זכות קדימה לרכב שנמצא בנתיב אחר.

עצם זה שהוא פגע בי בחלק הקדמי בצד שמאל ליד הגלגל מראה שהיינו בנתיבים שונים ושהוא נכנס לתוך הנתיב שלי.

11.jpg

אתה יכול לראות את הרכב הפוגע מסומן בעיגול אדום לפני שהוא נכנס לכיכר, אני נכנסתי לכיכר לאחר שראיתי בוודאות שהוא בנתיב השמאלי.

מה שהוא ונהג הטנדר עשו זה בעצם להמשיך ישר דרך הכיכר במקום לזרום עם העיקול שלה, מה שגורם לזה שהם חותכים את הנתיב הימני ואז חוזרים לנתיב השמאלי.

אתה יכול לראות טוב מאוד בסרטון שהטנדר עבר מהנתיב השמאלי לנתיב הימני בדיוק באותה הנקודה שנפגעתי ואז חוזר ישר לנתיב השמאלי.

בתמונה הזאת הייתי כבר עם כל הרכב שלי בתוך הנתיב הימני, אם הוא לא פגע בי באותו הרגע זה אומר שהוא היה בנתיב השמאלי מן הסתם.

222.jpg

שניה אחרי אני כבר מיושר עם הרכב שלי בתוך הכיכר בנתיב הימני (אתה יכול לראות איך הטנדר חתך את הנתיב הימני).

33.jpg

אחרי בערך 3 שניות הגעתי לאותה הנקודה שבה הטנדר חותך את הנתיב הימני ונהג הסקודה פגע בי(אתה יכול לראות את הטנדר חוזר לנתיב השמאלי).

4444.jpg

פורסם (נערך)

כיכר ארורה.

אלו שבאים מהרמזור בכביש 4 לתוך שז"ר, בד"כ נוסעים מהר ועם תשומת לב מינימלית.

הרחוב הקטן שיוצא מעין שרה הותיקה לכיכר מוסתר, ובקושי רואים רכבים שמגיעים משם.

(בנוסף, זה מטר מהבית של חמותי, אז יש גם מימד אישי :-P)

בתור תושב המקום, שמגיע מרח' אירית, היית צריך לצפות את זה.

מבחינת אשמה- אני חושב שבגלל שכבר היית כמעט על שז"ר כשזה קרה, וזה לא קרה בזמן הכניסה לכיכר, יהיה קשה להאשים אותך.

אבל לא הייתי מזלזל בנסיון של ישה.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

גם אני כשראיתי את הסרטון התלבטתי.

מצד אחד יש פה על פי החוק אחריות אוטומטית שלך

מאידך יש פה נהיגה קצת הזויה של הרכב השני, עד כדי, שאני לא מוציא מכלל אפשרות שהוא עשה זאת בכוונה.

לא יודע אם התכוון לשפשף, אבל אולי עצבנת אותו כשנכנסת, והוא רצה לחתוך אותך קרוב.

אם זה לא בכוונה, אז היה עסוק במשהו, או שפשוט, וגם נוכח כל הפגיעות שיש לו ברכב, זהו נהג שמוטב היה להרחיק מהציבור.

בכניסה שלך, וגם על פי תמונות ההבהרה שאתה העלית, ניתן להסיק שכפי שישה אמר, על פי החוק בעצם קיפחת את זכות הקדימה שלו.

והתסריט שישה צייר לגבי ה50 - 50% נראית לי הגיונית

פורסם
התמרור קובע תן זכות קדימה לכל כלי הרכב בכל הנתיבים X ו Y ואפילו Z בדיוק כמו שבתמרור תן זכות קדימה הרגיל.

נוספת לו הוראה שאתה חייב להשתלב במסלול הימני בכניסה למעגל.

קרא את האדום.

כאמור לו אני השופט מטיל אחריות של 50% על כל אחד מכם

ישה - עפ"י מה אתה מבסס את הכתוב באדום?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

MX

וואללה תפסת אותי על חם.

למה אתה חושב אחרת

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

1. אין התייחסות בתקנות בכלל למעגל תנועה דו/רב נתיבי.

2. בהתייחסות שכן יש זה כביש מעגלי הכולל פניות ימינה בלבד (ובכך האנלוגיה הקרובה ביותר אליו הוא כביש מהיר, למעט המעגליות, אין פניות שמאלה, תנועה בכיוון אחד, מספר נתיבים).

3. משכך ההגיון מכתיב שבכניסה למעגל תנועה דו/רב נתיבי תצטרך לתת ז"ק לכל הרכבים בנתיבים עד לנתיב שאליו אתה נכנס כולל (כלומר נכנסת לחיצוני ביותר - נותן לחיצוני ביותר, נכנסת לאמצעי - נותן לחיצוני ולאמצעי, נכנסת לפנימי - נותן לחיצוני, לאמצעי ולפנימי).

4. אין הגיון בכך שרכב שנכנס לנתיב החיצוני יתן ז"ק לכל הנתיבים, אחרת מה הטעם במעגל תנועה עם כמה נתיבים?

5. ההתייחסות באירופה למעגל תנועה רב-נתיבי.

6. כשאתה משתלב לכביש מהיר נניח לנתיב השני, אתה צריך לתת ז"ק לרכבים בנתיב השלישי? כמובן שלא, אתה צריך לתת ז"ק לרכבים בנתיב הראשון והשני.

אין למיטב ידיעתי התייחסות מפורשת או נגזרת למעגל תנועה עם יותר מנתיב אחד, לכן שאלתי על סמך מה אתה מבסס את ההנחה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

למיטב ידיעתי מעגל תנועה לא שונה מהשתלבות לכביש מרובה נתיבים אחר.

אני עוד בטראומה מבלימה שקיבלתי בטסט ראשון כשהשתלבתי בנתיב האצה לנתיב ימני, אל כביש עירוני ראשי בו שלושה נתיבים, כאשר פנו מכונויות ברמזור מכביש ממול שמאלה אל הנתיב השמאלי של אותו כביש בכיוון נסיעתי. לטענת הטסטר הייתי צריך להמתין, אני עד היום משתלב כך, כי זה לדעתי הדבר הנכון מעשית.

על כל פנים, להלן סוגיה: אילו יש מישהו בכביש שאליו משתלבים שעובר בדיוק נתיב לימני, ומישהו שמשתלב אל אותו הכביש (אל הנתיב הימני), מי צריך לתת זכות קדימה למי?

לטעמי מבחינת אחריות לתאונה כזו אם תתרחש, היא תנתן לרוב לזה שהשתלב אל הכביש, כך שבמידה מסוימת יש ממש בדבריו של ישה. אמנם אתה צודק שלמיטב ידיעת אין ממש התיחסות חוקית לכך, וזה ככל הנראה מאחר וקל יותר לראות שאחד השתלב את תוך הכביש, ויש לו תמרור שמורה לו לתת זכות קדימה "לדרך" החוצה (לא לנתיב)

פורסם

אחריות בתאונה כזו תקבע עפ"י קיום תמרור 125 או 126:

__B384.jpg

שהיא קובעת לתת ז"ק לכביש​ ולא לנתיב ספציפי, במקרה של התמרורים האלה התמליל שלהם מכיל את המילה כביש במפורש.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

קטונתי מלקבוע, לדעתי יש פה שאלה חוקית עקרונית שהצבעתי עליה.

האם מתקבלת הדעה שאומרת שבכניסה למעגל תנועה רב נתיבי עליך לתת ז"ק כמו בהשתלבות לכביש מהיר לנתיבים שאתה חוצה ולנתיב שאליו אתה משתלב, ואז ייתכן שאפילו 100% מהאשמה נופלים על הנהג השני, או שמתקבלת הדעה שאומרת שבכניסה למעגל תנועה רב נתיבי עליך לתת ז"ק לכל הנתיבים כולם בכל מקרה (כפי דעת ישה) ואז ייתכן שאפילו 100% מהאשמה נופלים עליך.

כמובן יש את כל האפור שבין שתי הדעות האלה.

אבל מכיוון ואין התייחסות למעגל תנועה רב נתיבי בתקנות, ואיני מכיר פסיקה מחייבת או אפילו מנחה בנושא, זה הכל דעות.

יש לי נימוקים חזקים למה הדעה שלי הפוכה למה שישה כתב, ופירטתי כבר קודם, אבל זה לא אומר כלום כי אין שום בסיס חוקי לכל הסיפור.

ספציפית אם אתה שואל מה הייתי פוסק לו הייתי שופט - 100% אשמה על הצד השני.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

303

מגדיר "מעגל תנועה" (או "כיכר")

אשר בו נקבע הכלל כי זכות הקדימה

תינתן לרכב או רכבת הנעים בתוך

מעגל התנועה, כאשר אין חשיבות

לזרוע ממנה נכנסו אליו.

בכך מתבטלים כללי מתן זכות

. הקדימה בצומת, על פי תקנה 64

ההדגשה במקור

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

יש מחסור בתקנות לגבי מעגלי תנועה: האיתות לא מוסדר, התנועה במעגל רב נתיבי לא מוסדרת, הכניסה והיציאה מהנתיבים השונים לא מוסדרת, משמעות מדרכה מונמכת במרכז המעגל לא מוסדרת, ויש מעגלים בהם הני נוהג ותוהה אם יש תקן המסדיר את תכנונם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...