Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יורם משפע באמת אחלה. הגעתי אליו כדי לקנות מכפל לסיגמא 70-200 2.8 שלי. זה היה הדגם החדש, סדרת TC של המכפלים שלהם. לא הייתי סגור אם אני רוצה מכפל 1.4 או 2.0, הוא נתן לי לנסות את שניהם ולהחליט. שיגעתי אותו קצת ובסוף קניתי את הTC-2001 (מכפל 2X), אחלה של מכפל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז מצאתי סיגמא 50-150 2.8 משומשת מהדור החדש, ובמחיר טוב, אולי אפילו טוב מדי (2200). במקביל קראתי שמועות מבאסות... הראשונה היא שהצבעים שלה לא נעימים. עד כדי כך שמישהו עם d7100 החליף את הסיגמא בניקון 70-300.

השניה היא בעיית תקשורת עם הדגמים החדשים יחסית של ניקון שגורמת לפספוסי פוקוס - וניתנת לפתרון רק ע"י עדכון קשוחה אצל נותני שירות של סיגמא.

Spire, יצא לך לנסות את העדשה מספיק כדי לתת רשמים?

אם אני קונה יד שניה, יש לי למי לפנות לגבי עדכון גרסא במידת הצורך?

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk 4

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

טל - שפע (יבואן סיגמא הרשמי) מבצע עדכונים במידת הצורך, אם העדשה באחריות אז המחיר לא רע, בדוק כמובן את מצבה (יש אחלה מדריכים באינטרנט לבדיקת עדשות).

כמובן שהעדכונים בחינם לעדשה שנמצאת במסגרת האחריות. לא משנה אם קנית חדש או משומש, אבל שתהיה אחריות של שפע.

אגב, קח בחשבון שה50-150 לא תתאים בעתיד למצלמת פול פריים, לא יודע אם זה שיקול עבורך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
ניסית את שתיהן?

אגב, מניסיון העבר שלי עם 70-300VR על D7100, השילוב הזה לא מוצלח במיוחד, העדשה הזאת לא עילוי אופטי (אבל היא לא גרועה גם כן), אצלי לפחות מאז המעבר לD7100 מהD90, חשתי בירידה בחדות, מה שלא קרה עם עדשות אחרות.

עברתי ל70-200 2.8 וכמובן שהאיכות מצוינת, אבל זאת עדשה יקרה פצצות.

מה דעתך על 80-200 2.8 משומשת של ניקון? אמנם לא מיוצבת, אבל יש לה אופטיקה מצוינת.

היתה לי את ה 70-300 על ה 90 ולא אהבתי אותה. עם ה 7100 אני מחזיק את ה 18-140 כ all round וסיגמא 17-50 כמו שלך כעיקרית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נייטדרייבר, ה70-300 שהייתה לך היא האחרונה? VR2? החלפת אותה בטמרון 18-270 ומצאת אותה עדיפה?

ה18-140 טובה, אבל נראה לי מיותר להוסיף עדשה שמכסה טווח קיים, מה גם שאני לא בטוח שהיא מספקת את אותה איכות תמונה של הסיגמא 17-50 2.8, והרי המטרה היא לשפר.

כרגע הסיגמא 50-150 2.8 חזק על הכוונת, היא הרבה יותר ממה שקיוויתי למצוא בתקציב שלי. טוענים שהיא אחת מעדשות הזום החדות ביותר מעולם.

אבל המוכר הפוטנציאלי עונה לאט בפייסבוק, ואני אוכל את הציפורניים בחוסר סבלנות.

ולמה הוא גר באילת אינעלדינאק??

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

לא יצא לי להתנסות עם העדשה המדוברת בכלל, פשוט לא רציתי לענות בלי שאני יודע על אילו עדשות מדובר אז בדקתי קצת ומצאתי שהסיגמא הזו עולה כאלטרנטיבה טובה ל70-300 וגם ל70-200 f4. ראיתי ביקורת עליה, נשמעה נחמד והחלטתי להמליץ.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לא החלפתי ב 18-270. החלפתי ב 18-140 והיא לא חופפת ל 1ן-50 בגלל הצמצם הפתוח של הסיגמא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
היתה לי את ה 70-300 על ה 90 ולא אהבתי אותה. עם ה 7100 אני מחזיק את ה 18-140 כ all round וסיגמא 17-50 כמו שלך כעיקרית.

התחלתי איתה בD40, אחר כך על הD90 היא הייתה אחלה. (70-300)

על D7100 אני מחזיק כיום: 10-20 4-5.6, 17-50 2.8 (טמרון), 70-200 (סיגמא מיוצבת), מכפל 2X ו35 F/2 של ניקון.

פורסם

מתעלק ברשותכם.

אני טס ביום שלישי לתערוכת ז'נבה.

אני ממש מתלבט איזה עדשות לקחת איתי.

מצד אחד, זו הזדמנות מדהימה לצלם רכבים מטורפים ולא בא לי לפספס תמונה בגלל ש"התקמצנתי" על משקל, מצד שני, אני לא רוצה להכביד על עצמי.

ברשותי:

סיגמא 10-20 4-5.6

טמרון 17-50 2.8

ניקון 16-85 3.5-5.6

ניקון 35 1.8

ופלאש.

הגוף זה D7100.

מבחינת חדות, הניקון 16-85 פשוט מדהימה ועל הנייר היא הכי מתאימה.

הפוקוס שלה זריז (לא שזה קריטי עם רכבי תצוגה) והטווח שלה מצויין.

מצד שני, הצמצם שלה מהווה חסרון. גם מבחינת תאורה וגם מבחינת עומק שדה.

במידה והייתם צריכים לצאת רק עם שתיים מהן, על מה הייתם הולכים?

התייעצתי עם רונן טופלברג והוא אמר לי לקחת את הטמרון והניקון 35+ פלאש.

דעתכם?

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

תערוכת רכב - צילום מקרוב (כי אתה לא רוצה שיכנסו לך מלא מעצבנים לפריים) - זווית רחבה. ככל שאתה יורד במילימטרים ככה עומק השדה שלך גדל באותו מספר F (לדוגמא ב-105 מ"מ F4 יתן לך עומק שדה הרבה יותר רדוד מאשר אותו F4 ב-30 מ"מ).

מה שמביא אותנו לזה שאתה לא צריך עומק שדה של F1.8 בתצוגת רכב. גם ככה תצטרך לסגור צמצם כדי להכניס את כל האוטו לפוקוס. מה גם ש-35 מ"מ יהיה צר מדי על גוף קרופ בתנאי תערוכה. צילמתי תערוכה עם ה-17-50 של טמרון ו-D7000 והיו הרבה פעמים שרציתי משהו רחב יותר.

עצה שלי, שים על המצלמה את ה-16-35 ושים בתיק את ה-10-20. הצמצם לא יהווה שום מגבלה בתנאי תאורה של תערוכה. גם פלאש כנראה שלא תצטרך, כי התקרה באולמות האלה מאוד גבוהה ולא תוכל "להקפיץ" את הפלאש. מה שאומר שתצטרך להפליש ישירות "לפרצוף" של האוטו, ואז בעצם אין הרבה משמעות לפלאש נוסף אלא אפשר להשתמש בזה המובנה (רק תוריד קצת את העוצמה כדי שלא ישרוף חלקים מהאוטו).

פורסם

הייתי לוקח את ה17-50 בשביל הצמצם, את ה10-20 בשביל הזווית, ואת ה35 בשביל הסיכוי שאולי יצא לך לצלם עם העדשה הכי חדה בארסנל, שגם לא שוקלת כלום.

לגבי הפלאש אין לי מושג.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
את ה-16-35

התכוונתי כמובן ל-16-85. 'צטערת.

עכשיו שאני חושב על זה, קח איתך רק את ה-10-20 או רק את ה-35. ככה יהיה לך אחלה תירוץ לקנות עוד עדשה בזמן שאתה שם :)

פורסם

הלוואי.

אישתי תהרוג אותי אם אני אוציא עוד כסף על תחביבים.

חוץ מזה שלצערי גם לא היה לי זמן להסתובב. זו גיחה קצרצרה.

מגיע לז'נבה ביום שלישי בבוקר ומיד נוסע לתערוכה. יום רביעי זה יום מלא בתערוכה, ובחמישי אני כבר חוזר בבוקר לארץ.

נראה לי שבסוף אקח את הכל וזהו :/

אין לי מספיק ניסיון בצילום תערוכות רכב ואין לי מושג איך תהיה התאורה שם.

מקסימום ביום השני שלי שם, כבר אקבל מושג ואוכל לקחת רק את מה שבאמת צריך.

תודה.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

טוב, spire, הכנסת לי ג'וק לראש. ונראה שאני חייב לך תודה רצינית על זה!

הרגע שמתי 2200 מרשרשין תמורת סיגמא 50-150 2.8 מיוצבת במצב חנות.

אחרי מאה חמישים צילומים באורכי מוקד שונים, מרחקי פיקוס שונים ונקודות פוקוס שונות - לא מצאתי בה שום פגם.

ומחר מסיבות פורים בעיר, מקווה שיצא לי לחנוך אותה.

מנוי לחדר כושר עליך?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

מזלטוף!! מבסוט שאתה נהנה ממנה, ושמח שהצלחתי "להמיר" עוד מישהו לעדשות צד שלישי. עם המשקל שלה? מנוי לחדר כושר? אתה צריך להודות לי שאני עוזר לך להרוג שתי ציפורים במכה אחת. חצוף! מחר מסיבת פורים בעיר אתה אומר? ראה ה"פ.

אני מת על העדשות של סיגמא ומאוד אוהב עדשות עם אורכי מוקד "לא סטנדרטיים" שמחפים לך בקצוות על עדשה אחרת כשאתה רק צריך את הקצת יותר הזה. בגלל זה אני עכשיו עם 24-105, ומתכנן כמו שאמרתי על 15-30 (ואולי אולי אולי 70-200). בגלל זה גם אני לעולם לא אבין את ההתקבעות על ה"שילוש הקדוש" שכולם עושים ממנו כזה טררם. ואם אני צריך בדיוק בשביל התמונה הזו עכשיו 30 מילימטר? אני צריך להחליף עדשה?? לכו 'תקווד!

• תוכן חדש...