Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, הממון הגיע והרצון היה כבר מזמן.

הגיע הזמן לעדשה ארוכה.

אני מצלם עם D7100, וכרגע יש לי סיגמא 17-50 2.8 מיוצבת וניקון 50 1.8D.

ההתלבטות היא בין Nikon 70-300 VR לבין Nikon 85 1.8G. שתיהן בגדול עולות אותו דבר כחדשות.

העדשה אמורה לשמש לצילומי רחוב לא פולשניים, פורטרטים, ואולי קצת בעלי חיים שיצליחו לקפוץ לי לפריים.

יש לי חיבה עזה לפריימים צפופים, אבל מעט ניסיון בתחום. העדשה הארוכה היחידה שהייתה לי הייתה סיגמא 70-300 שהאיכות האופטית שלה שווה למצלמה חד פעמית מהסופר.

מצד אחד, האופטיקה ב85 טובה בהרבה, הצמצם שלה עדיף משמעותית, ואין ספק שיצאו איתה תמונות עדיפות.

מצד שני, ה70-300 האחרונה אמורה להיות ממש טובה, והגמישות שטווח הזום מספק ממש מושך אותי.

מצד שלישי, אני מת על תמונות קריספיות מצד אחד ורכות מצד שני... אז אני חייב את ה85.

בקיצור, הלכתי לאיבוד.

קראתי מבחנים, עשיתי מחקרים, לא מצאתי השוואות ישירות בין השתיים (עולמות ממש שונים).

אני לא יודע אם ה70-300 מספיק איכותית כדי לא לאכזב.

אני לא יודע אם טווח של 85 הוא מספיק שימושי כדי לשבת על המצלמה לאורך זמן (למשל במסיבת רחוב של פורים הקרבה ובאה).

הראש אומר 70-300. העין אומרת 85.

מה אתם אומרים?

מה חתימה? תתפשטי!

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לצילומי רחוב לא פולשניים אתה צריך מהירות תגובה. בשביל זה הייתי הולך על זום יותר רחב כמו 18-270 שאנכותה האופטית לא רחוקה מה 70-300.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עם ה-85 יהיה לך קשה לעשות פריימים צפופים לא פולשניים כפי שהגדרת בעצמך.

לעומת זאת עם ה-70-300 יהיה לך יותר קל מכיוון שיהיה לך יותר טווח ותוכל להיות רחוק יותר מהאובייקט המצולם.

אמי אישית הייתי בוחר ב-70-200 צמצם -4 מכיוון שהיא תתן לך טווח , איכות אופטית מעולה, מהירות תגובה מעולה וכמובן את היכולת לצלם פריימים צפופים לא פולשניים.

פורסם

נוגי, ה50 באמת מעולה, וגם טובה לפורטרטים. אבל רחבים יותר, חצי גוף ומעלה. מה גם שאופטית ה85 אמורה להיות עדיפה משמעותית.

שי, אין ספק שזה נחמד לקבל את כל הטווח הזה, אבל עם כזה טווח אורכי מוקד (וזה נאמר בלי טיפת היכרות עם הטמרון הזו) אני סקפטי לגבי האיכות שלה - ואותה אני מחפש.

אייסמן, אם הייתה אופציה הייתי הולך עליה בלי לחשוב פעמיים. אבל היא יקרה להפליא.

יש הבדל של 3000 שקל ביניהן...

אני מקבל את הרושם שאקנה את ה70-300 וה85 תאלץ להמתין לתורה.

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk 4

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
לצילומי רחוב לא פולשניים אתה צריך מהירות תגובה. בשביל זה הייתי הולך על זום יותר רחב כמו 18-270 שאנכותה האופטית לא רחוקה מה 70-300.

ניסית את שתיהן?

אגב, מניסיון העבר שלי עם 70-300VR על D7100, השילוב הזה לא מוצלח במיוחד, העדשה הזאת לא עילוי אופטי (אבל היא לא גרועה גם כן), אצלי לפחות מאז המעבר לD7100 מהD90, חשתי בירידה בחדות, מה שלא קרה עם עדשות אחרות.

עברתי ל70-200 2.8 וכמובן שהאיכות מצוינת, אבל זאת עדשה יקרה פצצות.

מה דעתך על 80-200 2.8 משומשת של ניקון? אמנם לא מיוצבת, אבל יש לה אופטיקה מצוינת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

ה-70-300 שאתה מדבר עליה היא זאת? כי אם כן, היא חתיכת מוצג מוזיאוני. במחיר שלה הייתי מעדיף את ה-50-150 2.8 של סיגמא (קצת יותר יקרה - 3000 ש"ח) או מנסה לצוד 70-200 F4 משומשת של ניקון.

הערת שוליים - אתה בטוח שאתה צריך 300 מ"מ? זה המווווווווווון!!!!!!!! בשביל לעבוד כמו שצריך עם טווח אפקטיבי של 450 מ"מ צריך לדעת טוב-טוב מה אתה עושה. לצלם ציפורים למשל אני חושב שיהיה עדיף לצלם עם זום פחות חזק ולקרופ. הרי למבנה הפריים לרוב לא תהיה משמעות (אם הציפור בתעופה) שהרי היא גם ככה על רקע שמיים.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

דור, ממה לא היית מרוצה עם ה70-300?

ה80-200 בעייתית כי היחידה שמצאתי היא פוש פול. אולי נפלאה אופטית, אבל פוקוס איטי נורא, משקל מזעזע ושיטת זום שאני לא יודע אם אתחבר אליה. היעדר ייצוב דווקא פחות מפריע לי, למרות שזה בטוח נחמד.

ספייר, לדעתי כן. זו הגרסה האחרונה שלה עד כמה שאני יודע. 50-150 נשמעת פצצה, אני אבדוק את הנושא למרות שהיא יקרה בחמישים אחוז.

ה70-200 4 היא חלום, אבל לא מצאתי כאלו משומשות בכלל.

לגבי הערת השוליים, אני לא יודע לעבוד עם כזה אורך מוקד אבל בא לי ללמוד. חוץ מזה, לצלם ציפורים זה hardly הפואנטה. דוגמא וטו לא.

אני אבדוק לגבי ה50-150, ואסתכל קצת על תמונות שצולמו עם השילוב של 7100+70-300. נראה אם זה מספק אותי.

תודה לכם , אגב :-*

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

החדות נפגעה כשעברתי לD7100, אין מה לעשות, חיישן יותר מפורט דורש עדשות יותר איכותיות.

וכן ספייר, זאת ה70-300VR, היא ממש לא מוצג מוזיאוני, זה הדגם האחרון של ה70-300 של ניקון.

בשביל מה 300 מ"מ? לצפרות ובעלי חיים זה טווח נחוץ, לציפורים זה אפילו קצר מדי. אני באופן אישי צימדתי מכפל 2X ל70-200 2.8 שלי, ואני מצלם בעיקר מטוסים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אתה צירפת מכפל ל70-200 כי בוא נהיה כנים, אתה לא ממש שפוי :) רוב האנשים לא דופקים פפארצי לנוסעים על מטוסים.

יש שתי קבוצות של ציוד צילום יד"ש בפייסוש, מעלים שם טונות של שיט. הייתי נותן לשם גיחה לראות מה מוכרים.

אונו

דוס

יש אתר שנותן לך לבחור מצלמה + עדשה ולראות תמונות שצולמו עם הקומבינציה הזו יש רק בעיה אחת, אני לא זוכר איך קוראים לו.

גם אצלי הציפורים היו דוגמא, פשוט אין לי מושג מה עוד אפשר לצלם עם כזה טווח :oops:

:-*

פורסם (נערך)

אחרי הקבוצות אני עוקב כבר חודשים. איכשהו רוב הדברים שמחליפים שם ידיים או לא מעניינים במיוחד או לא בתקציב שלי.

את האתר אני מכיר, וכמובן שגם אני לא זוכר איך קוראים לו. פיקסל- משו דוט קום?

300ממ זה באמת טווח מוגזם לשימושים יום יומיים, ונדיר שאני ארצה לצלם מישהו ברחוב ורק עם 300 זה אפשרי. אולי באמת אמשיך לחפש, אבל אני בספק לגבי 70-200 במחיר הזה. הסיגמא נשמעת מעניינת נורא. אני אבחן את הנושא. מבטיח לא לקפוץ להחלטות :)

ספייר, שר, אני זוכר שלפני שקנית את העדשה האחרונה שלך אמרת בדקת אותה ועוד אחת באיזו חנות, אבל אני לא זוכר איפה. אולי הפתרון הוא פשוט לנסות את ה70-300 ולראות אם אני מרוצה מהתוצר.

הביקורות, בגדול, משבחות אותה.

נראה מה מחקר נוסף יעלה!

כל זאת ועוד בפרק הבא.

הפרק הבא!

וואו. ה50-150 מקבלת ציונים מפתיעים מאוד בdxomark, ובהחלט תפסה את העין. אבל כחדשה היא עולה 3400 ש״ח. שזה גדול עלי לחלוטין.

יש את הגרסא הקודמת שלה, שלא מתקרבת אליה.

אפתח עין לאחת כזו משומשת. אפילו אשאל.

עריכה אחרונה על ידי Talgaz

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם (נערך)

בדקתי אותה בחנות של שפע, כי הם היו היחידים שבאמת שיתפו פעולה עם השטויות שלי. בשאר המקומות הסתכלו עלי כאילו אני ילד מפגר. "מה? לבדוק ציוד אופטי ולראות אם אתה מרוצה מהתוצאה?! you must be insane!!"

עשיתי בשבילך קצת עבודת רגליים והלכתי לאתר שלהם. שם מופיע שקיימת ה-70-300 של ניקון וגם ה-50-150 של סיגמא. תתקשר אליהם לשאול אם אכן יש במלאי ושאתה רוצה לבוא להחליט ביניהן. לטלפון כנראה יענה בחור בשם יורם - אכבר גבר - ייתן לך (כמעט) את כל התשובות שאתה צריך וישים לך את העדשות בצד כדי שתבוא לבדוק אותן. אבל אני מזהיר מראש. תתכונן להיפרד מכסף כי אחרי הביקור אצלם יהיה לך מאוד לא נעים לצאת בלי לקנות כלום.

עריכה: גם לינקים שמתי לך. הכל צריך לעשות בשבילך. שיאא אללה... :lol:

עריכה2: לעניין המחיר - עם 3400 גדול עלייך, הייתי מציע לך לחסוך עוד חודשיים שלושה ואז לקנות אותה. עדיף לחכות למשהו טוב במקום לקנות משהו פושר שתרצה להחליך אחרי חצי שנה. אני עם ה24-105 F4 כבר שנה ומשתעשע לפעמים עם הרעיון של להחליף אותה במשהו אחר. חמשה-שה סרטונים ביו-טיוב אחר כך ואני מבין שאין באמת שום דבר שייתן לי את אותו bang for buck וזה מרגיע אותי לעוד כמה חודשים. עכשיו על הכוונת הבכל מקרה 15-30 2.8 VC של טמרון. יאמי.

עריכה אחרונה על ידי Spire

פורסם

כלל אצבע, לרוב טווחי הקצה של עדשות זום הם לא הsweet spots של העדשה, כך שאם יש לך עדשה עם טווח שחורג ממה שאתה ריאלית צריך אתה לא באמת מפסיד.

דבר נוסף, עדשות 70-200/2.8 הן אחלה, הרוב פשוט מעולות והאוטופוקוס מהיר, אבל, הן גדולות וכבדות (באזור הקילו, פלוס מינוס 150 גרם) ועדשות 70-300 שוקלות באזור ה 650 גרם (לדעתי זה חסרון, אבל זה דיון נפרד) ויש להם מייצב כך שהן די שימושיות ומהוות קניה טובה לחובבים שלא רוצים לסחוב יותר מדי משקל.

*יש לי 70-200/2.8 של סיגמא והיא מעולה ועבדתי איתה בעבר אבל אם הייתי צריך היום עדשת טלה הייתי קונה 70-300VR בלי לחשוב פעמיים, נגמרו הימים שהייתי צריך ציוד עבודה ובלאגנים, אין לי כוח לסחוב משקל מיותר, יש לי חבר שטס לחו"ל עם ה 70-200 שלו ואני חושב שהוא משוגע.

איכות תמונה זה לא הכל, צילום טוב לא יפול על mtf של 1500 בפינות במקום 2350, צילום טוב הוא צילום טוב, הנתונים הטכניים הם משניים, מהירות אוטופוקוס הרבה יותר חשובה מרמת חדות בעפעפיים של מצולמת מקרית בשולי העדשה.

פורסם (נערך)

נוגי גם אני טסתי עם ה70-200 שלי לחו"ל, ועוד 3 עדשות ופלאש חיצוני.

זה לא בעיה אם יש לך תיק טוב.

וספייר האתר שאתה מדבר עליו הוא כנראה פליקר?

אגב, הנה דוגמה מה70-200, במצב קרופ של הD7100 (שנותן קרופ פקטור של 2X) וקרופ רציני שביצעתי לתמונה בפוטושופ:

DSC_5568.JPG

עריכה אחרונה על ידי dorsht

פורסם

האתר נקרא pixelpeeper

שמע, ספייר, טרפת לי את כל הקלפים עכשיו עם העדשה הזאת.

איזה בלגאן.

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...