Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי בעיה ברכב, לפעמים (במיוחד בהאצה חזקה) יש מכה בגיר, במעבר מהילוך ראשון להילוך שני.

הרכב ב 96 אלף ק"מ.

לפני כשנה הייתי בשני מוסכים - מוסך יבואן בפתח תקוה (קרוב לסגולה) והמרכזי בבני ברק - שניהם טענו שזה תקין ולא מצאו בעיה.

היום הייתי במוסך של אוטוסנטר לטיפול בכמה תקלות קטנות, וסוף סוף קיבלתי הפעם איזשהו אישור כי מדובר בבעיה אמיתית:

הם אומרים שזה "סולנואיד", ואומרים לפנות למוסך היבואן כי הם לא עושים את זה.

מה דעתכם? מה זה החלק הזה, האם הגיוני שזו הסיבה, ואם לא מה עוד זה יכול להיות? כמה אמור לעלות תיקון/החלפתו?

הם טוענים שאינו באחריות (אחריות חלקית המכסה 10 מערכות ברכב), אבל החוברת עם פירוט מדויק באוטו, אז כרגע לא יכול לאמת את זה - אולי מישהו מכיר, או יודע לאיזה מערכת החלק הזה שייך?

בנוסף, לפני כשנה הייתה בעיה שהיו נדלקות לי לפעמים נורות ABS ו EBD, והחליפו אלטרנטור, אחר כך עוד צמה (באחריות) ועד לא מזמן הבעיה נפתרה, אך הופיעה שוב פעם אחת ביום שלישי.

בטלפון אומרים שזה "unit אור בלם" - ובינתיים לא אמרו לי את מחירו ומה זה בדיוק.

רק שהוא עולה פחות מ 250 שקל (ההשתתפות העצמית) - יגיע רק מחר.

כמה זה אמור לעלות? רק שאסרב אם יגזימו במחיר :-P ואדע איפה כן לעשות.

תודה!

פורסם

יוניט אור בלם זה באמת משהו שמתקלקל אצל לא מעט אנשים. קרה לי וגם לכמה אנשים שהתלוננו בפורומים בחו"ל. זה נפוץ וגם יש קוד ספציפי לתקלה ולכן יודעים במוסך מה זה. החלפה זולה יחסית - עלה לי 230 שקלים במוסך ברשת היבואן, מתוכם 60 ש"ח עבור החלק ו- 80 ש"ח עבור "אבחון בלקסיה" (למרות שהבאתי את הקוד מהבית אחרי בדיקה עם מחשב שלי).

פורסם
יוניט אור בלם זה באמת משהו שמתקלקל אצל לא מעט אנשים. קרה לי וגם לכמה אנשים שהתלוננו בפורומים בחו"ל. זה נפוץ וגם יש קוד ספציפי לתקלה ולכן יודעים במוסך מה זה. החלפה זולה יחסית - עלה לי 230 שקלים במוסך ברשת היבואן, מתוכם 60 ש"ח עבור החלק ו- 80 ש"ח עבור "אבחון בלקסיה" (למרות שהבאתי את הקוד מהבית אחרי בדיקה עם מחשב שלי).

תודה, האם זה לא משהו ששווה להזמין חלק מחול ואולי אפילו להחליף לבד אם זה פשוט? בדקת אולי?

עדיין מחכה לתשובה לשאלה העיקרית בנושא ה"סולנואיד"...

פורסם

זו בעיית גיר קלאסית למכון גירים ופחות למוסך (ובמיוחד לא הייתי ניגש ליבואן כאן).גש לחבר הפורום ספי ושותפו יניב המנהלים את גירים אוטומטיים צומת סגולה בפ"ת לאבחון ואז תדע מה הבעיה בדיוק.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה רבה, בהחלט אגש לשם לפחות לקבל אבחון.

בינתיים עשיתי צילום של האחריות ומה היא מכסה - פסקה שלישית מפרטת את חלקי הממסרת שבאחריות.

אודה מאוד, אם תוכל לחוות דעה (בהנחה שהבעיה היא "סולנואיד" - האם הוא ברשימת החלקים הללו? או לא?

https://carousel.dropbox.com/photos/cc/reDnYytraEanJ6E

תודה!

פורסם

יש כמה גורמים ברכב שיכולים לגרום לדפיקה בין ראשון לשני.

לא צריך לרוץ ישר להחליף שסתומים ולבזבז כסף.

תרים טלפון, תבוא לבדיקה.

ספי

053-3868964

פורסם
אולי תושבת גיר.

תושבת גיר כבר הוחלפה במסגרת האחריות לפני כשנה, זה לא השפיע על הבעיה.

ספי - בהחלט אבוא.

כמה זמן צריך לאבחון?

פורסם

אני מאד ממליץ ללכת לאבחון מחוץ לרשת היבואן. למה? שלא יקרה לך מה שקרה לי איתם כבר שלוש פעמים בעבר - קוד התקלה כללי מדי ("גיר" או "מנוע") אז הרכב שלך נבדק בקפידה, מתברר שהתיקון לא באחריות החלקית (הם מאד מנוסים בזה), ואז יש לך מלכוד: לתקן אצלם או לצאת משם אבל לשלם על הבדיקה היקרה. אז אם מוסך אחר מציע לך בדיקה קצרה, לך אליו קודם.

לי היתה תקרית קשה עם מוסכי לובינסקי - קיט הטיימינג היה פגום בגלל החלפה קודמת באחריות לעוד קיט פגום (סיפור ארוך). במוסך אמרו "אל תדאג, יש אחריות למנוע" והחליפו את הקיט, אבל אחרי שבוע התקשרו ודרשו 2,500 ש"ח כי לובינסקי לא אישרו את התביעה. המנהל הטכני בלובינסקי אמר לי "היו צריכים ליידע אותך שהבדיקה עולה 600 ש"ח עוד לפני שהרימו מכסה מנוע, ואחר כך לעצור את העבודה וליידע שהתיקון לא באחריות". עניתי לו ש- 15 שנים במוסכים שלהם ומעולם לא הזהירו אותי מראש כמה עולה איבחון, והוספתי שההתחכמויות בתקופת האחריות החלקית רק פוגעת להם עוד יותר במוניטין המעורער. אז זה נסגר ב- 1,000 ש"ח אחרי שחתמתי שאני מבטיח לא לתבוע אותם. אבל לא הבטחתי לא להזהיר אנשים נחמדים בפורום.

פורסם
תודה רבה, בהחלט אגש לשם לפחות לקבל אבחון.

בינתיים עשיתי צילום של האחריות ומה היא מכסה - פסקה שלישית מפרטת את חלקי הממסרת שבאחריות.

אודה מאוד, אם תוכל לחוות דעה (בהנחה שהבעיה היא "סולנואיד" - האם הוא ברשימת החלקים הללו? או לא?

https://carousel.dropbox.com/photos/cc/reDnYytraEanJ6E

תודה!

לדעתי הסולונואיד לא מכוסה באחראיות, לפחות לא בפיסקה לגבי הגיר - זהו מכלול חשמלי "ללא סיכה פנימית" והוא לא מופיע בהמשך הפסקה לגבי הגיר.

מה שכן, בפיסקה על "מערכות חשמל" - לדעתי "מתג מנורת עצירה" זה "יוניט אור בלם" וזה כן מכוסה באחראיות.

• תוכן חדש...