Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, ברצוני לשאול אתכם כמה שאלות ואשמח שתענו עליהם מהנסיון האישי שלכם.

השאלה הראשונה היא כזאת, האם כשאתם מגיעים למוסך שלכם ומכניסים את הרכב לטיפול. האם קורה מצב שאינכם יודעים על מה אתם הולכים לשלם? השאלה בעצם נובעת מהדבר הבא שקרה וקורה לי ברגע זה:

לפני 9 חודשים קניתי רכב מסוג BMW Z4 ,ידוע לי שהרכב היה 3 חודשים לאחר טיפול כך שלא היה לי לחץ להכניס אותו למוסך.

בחודש אפריל התקשרתי למוסכניק שלי סתם לקבל הצעת מחיר לטיפול על מנת לדעת פלוס מינוס על איזה סדר גודל של מחיר אני אשלם אצלו בעתיד. תשובה הוא לא הביא לי (אולי שכח -לגיטימי,קורה לכולנו) ואמר לי תגיע הכל יהיה בסדר.חשוב לי לציין שאם אותו הבחור אומר יהיה בסדר אז אני באמת סומך על המילה שלו, אני איתו 3 שנים בערך.הוא מומלץ מאוד ובגדול אני מבסוט ממנו.

הבעיה היא כזאת, כשהכנסתי את הרכב הקודם שלי אליו אז תמיד ידעתי באותו הרגע(אלא אם הייתה תקלה שצריך לאבחן) כמה כסף אני אשלם,במידה והייתה איזשהי בעיה הוא היה מרים אליי שיחה ומעדכן במידה ויש תוספות נוספות.

מה שנורא הרגיז אותי זה שהתקשרתי בו זמנית לכמה מוסכים נוספים (גם מאוד מומלצים ומוכרים) וכל אחד ידע לתת לי תשובה באותו הרגע או שדאג לחזור אליי גג שעתיים לאחר שהתקשרתי לברר,אם זה על טיפול או אם זה לגבי משהו נוסף.

בכל מקרה,לעניין המוסכניק שלי,לאחר הפעם הראשונה ששאלתי אותו לגבי ההצעה,התקשרתי ואף סימסתי לו על מנת לקבל הצעת מחיר ורק אחרי ששיגעתי אותו הוא אמר שהתקשרו אליי מהמוסך על מנת לתת לי הצעה. הטלפון של המוסך לא שמור אצלי בנייד כך שלא ידעתי שזה המוסך וגם לא חזרתי אליהם בזמנו.חשוב לי לציין שתמיד התנהלתי מולו בנייד ככה שממש מוזר שהוא לא זה שחזר אליי.

בכל מקרה, לפני יומיים שמתי את הרכב אצלו בטיפול,שאלתי בגדול כמה אני אשלם על הטיפול וכמה יעלה לי לתקן נזילת שמן קטנה.

תשובה לא קיבלתי עד היום,הוא התקשר אליי אתמול בבוקר מהטלפון של המוסך (לא שמור) אך התקשרתי אליו חצי שעה לאחר מכן לנייד. הוא לא ענה. הייתי בקרבת מקום וקפצתי למוסך על מנת לראות אם הרכב מוכן ושאלתי אותו כמה כל הסיפור יצא על מנת שאני אלך למשוך כסף,הוא אמר לי שהוא הכין דף עם מחירים והוא כבר יסביר לי. הרכב לא היה מוכן מכיוון שחלקים שהוא הזמין עדיין לא הגיעו,שאלתי אילו חלקים. הוא אמר לי ובנוסף אמר לי פלגים. אמרתי לו שיש לי פלאגים ושאין צורך שישים לי משלו(קנו לי פלגים בגרמניה לפני מס' חודשים). כשאמרתי לו את זה הוא התעצבן מאוד ואמר מה עכשיו אני אבטל את ההזמנה יעשו לי פרצופים. אמרתי לו: לא אמרתי לי על מה ולמה אני הולך לשלם אז איך אתה רוצה שאני אאשר כל דבר. לאחר מכן אמר לי תיסע תביא את הפלאגים,אמרתי לו בסדר ושאלתי שוב פעם לגבי המחיר ופתאום התשובה השתנתה ל:לא יודע תראה יש פה עוד יום עבודה שלם על הנזילה. נשארתי מופתע והלכתי הביתה.

לאחר שראיתי שאני לא מספיק להביא לו אותם (אותו היום טסתי וכרגע אני בלונדון והתכנון היה שחברה שלי תיקח את הרכב) אמרתי לו שיחזיר את הישנים וכשאני אחזור נשים את החדשים. הוא אמר לי שזה סיפור כי יש שם הברגה מיוחדת. אני בתגובה אמרתי אני אשלם לך על העבודה בנוסף והוא בתגובה אמר שאני אביא אותם. חבר יביא לו מחר את הפלאגים. מחיר עדיין אינני יודע ובכלל התנהלות קצת מוזרה.

השאלה שלי אליכם היא כזאת:האם אני מגזים? או שזה לגיטימי לגמרי הדרישות(הקטנות שלי)

חשוב לי לציין שהמוסך ממש מקום אמין ומקצועי ואת שמו כמובן אני לא אחשוף.

במידה ויתפרו אותי (למקרה ש...מכיוון שקיבלתי הצעות מחיר ואני יודע פלוס מינוס כמה זה אמור לעלות) אשמח להמלצה למוסך מתמחה ב.מ.וו באיזור פתח תקווה רמת גן הרצליה תל אביב.

תודה וערב מעולה.

פורסם

האם הוא בכלל מתמחה בBMW?

אם לא פשוט תלך למוסך שמתעסק רק עם הרכב שלך , אנשיים ממליצים בחום על מוסך בימר בבת ים,

על פניו הדרישות שלך נשמעות לי הגיוניות והתשובות שלו לא כל כך...

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם

+1 על בימר.

הגעתי אליהם מירושלים - ולא לחינם.

יצאתי מרוצה למדי.

מחירים הוגנים מאוד, וחבר'ה מקצועיים שמוכנים לקחת כל אתגר...

M-TECH E46

פורסם

לא מבין את ההתנהלות,אם עושים טיפול יש מחיר ידוע מראש,אם יש תקלה מובן שלא ניתן לקבל הצעה ישר כי צריך לאתר,אבל לאחר האיתור מתקשרים לבעל הרכב ומודיעים מה צריך להחליף וכמה זה עולה,פה ההתנהלות מאוד מוזרה ולא נכונה,הייתי מחפש מוסך אחר כמו שהמליצו לך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המוסכניק שאני מטפל אצלו בזמן האחרון גם מתקשה להגיד מחירים ואני שונא את ההתנהלות הזאת,

למרות שאני יודע שהוא פדנט והוא עושה עבודה טובה במחיר טוב.

אני משער בהסתמך על דבריך שהמוסכניק שלך לא מתעסק הרבה עם BMW

וקשה לו לתמכר בלי לדעת עלות משוערת של חלפים.

פורסם

הבעיה שלך מתחילה ונגמרת במינוח "המוסכניק שלי".

אין דבר כזה המוסכניק שלי, לכל דגם רכב שמוחזק בבעלותנו יש מוסך מתמחה שהטיפול נעשה אצלו ואז התשלום קצת יקר יותר, אבל חוסך ממני את הסאגה שאתה עובר.

בקיצור - תן למי שמכיר ומומחה לטפל ברכב שלך ולא למישהו שיש לך אתו היסטוריה משותפת ואתה סומך עליו (מין הסתם ולפי הסיפור שלך אתה סומך עליו יותר מהמגיע...).

פורסם (נערך)

אני לא רוצה חלילה להכפיש, אבל אומר לך את דעתי בנוגע לפרט אחד שלי מאוד הפריע, וזה עניין הפלאגים.

לי זה נשמע שהוא נורא "כעס" עליך כשאמרת לו שיש לך פלאגים, והוא הבין שהוא צריך לבטל את ההזמנה שלהם.

ואז, פתאום, ברגע ששאלת אותו על המחיר, הוא כבר שינה את תשובותו מ"יהיה בסדר" ל"יש פה יום עבודה שלם על הנזילה..."

הלוואי ואני טועה, אבל זה נשמע שבסוף הטיפול אתה תראה שהוא גובה ממך המון כסף על זמן העבודה.

מעבר לזה, אני כמובן מסכים לחלוטין עם הקביעה שאין דבר כזה "המוסכניק שלי".

כשהייתה לי הגולף הישנה שלי, טיפלתי אצל רון.

כשהחלפתי רכב לפני כשנה וחצי (כבר לא VAG), נורא היה חבל לי להפסיק לטפל אצלו.

אני לא הייתי מסתמך על מוסך אחד, אמין ככל שיהיה, שיידע לטפל בכל רכב. במיוחד אם זו Z4!

אני לא בהכרח מדבר על מורשה, אבל קנית רכב ממיטב כספך- לא עדיף לשלם עוד כמה שקלים ולדעת שמישהו מומלץ ובעל יידע על הרכב שלך מטפל בו???

ובכלל, ברגע שזה לא מורשה, יכול להיות שאפילו המחיר יהיה די זהה.

עריכה אחרונה על ידי תומרובין
פורסם

הפלאגים זאת הבעיה של המוסכניק,אם היה נותן הצעת מחיר עם החלפים זה לא היה קורה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ברור שזו בעיה של המוסכניק. אני לא חלילה מנסה להצדיק את העניין.

אבל צריך להסתכל על עוד נקודת מבט.

כלקוח, אם אתה מכניס רכב לטיפול, אולי יש מקום להסתנכרן בצורה טובה יותר עם המוסכניק.

שבכלל לא יקרה כזה מצב. לא להשאיר פינות פתוחות.

כמובן שהמוסכניק לא צריך להניח הנחות, אבל בואו נודה, זה לא שהוא החליט להחליף גיר על דעת עצמו.

בסה"כ פלאגים זה דבר שכן מחליפים. לא כל טיפול כמובן, אבל כן מחליפים.

כלקוח, מעבר לנסיון החוזר להבין מה יהיה מחיר הטיפול, הייתי גם מנסה להבין מה הוא עושה בטיפול.

כך היה נמנע כל המצב הזה מראש.

פורסם

נכון,צריך להתעקש לקבל הצעת מחיר מסודרת.

פורסם

אני אתייחס לכל תגובה: לדעתי הוא מתמחה ב אמ וו( לא יודע מה ההגדרה למתמחה) מכיוון שכבר ראיתי אצלו שלל מכוניות ב אמ וו כאלה ואחרות ושמעתי לקוחות מאוד מרוצים.

שמעתי על מוסך בימר בבת ים, הבנתי שהם באמת תותחים, הבעיה היא שמבאס אותי לנסוע לבת ים היעדר תחבורה ציבורית נוחה לאיזור שלי במידה והרכב נשאר שם להרבה זמן.

לגבי ההתנהלות- אכן היא מאוד מוזרה מכיוון שזאת פעם ראשונה בחיים שלי שאני נכנס למוסך ולא יודע מה אני הולך לשלם. סיבה עיקרית גם ששאלתי אותו היא מכיוון שלא ידעתי כמה כסף להשאיר לחברה שלי שתביא לו בסיום הטיפול. המוסכניק שלי גם פדנט והמחירים אצלו באמת סבירים( לא זול אבל גם לא יותר מדי יקר , אבל אני יודע שהוא עושה עבודה טובה).

דורקי- כמו שאמרתי, לדעתי הבן אדם מכיר את הרכב, הוא מטפל בשלל מכוניות מהשורה הראשונה וידע ממש לא חסר שם. ואכן אני סומך עליו מאוד למרות שהייתה לי פאשלה רצינית איתו ואותה גיליתי בעת מכירת הרכב אבל אמרתי יאללה שיהיה כי דברים קורים.

וכן גם לי נשמע שבסוף הטיפול אני אשמע מחיר קצת שונה ממה שלדעתי הוא אמור להיות עקב זמן עבודה או ניפוח משהו לא פרופורציונלי( מקווה שלא).

תומר- לדעתי אני משלם כמה שקלים לבן אדם ממש אמין ומומלץ.

בוודאי שאני מסתכל על זה גם מנקודת המבט של המוסכניק וזאת הסיבה ששאלתי מלכתחילה אם אני מגזים.

בכל זאת לדעתי התנהלות ממש מוזרה, פעם ראשונה בחיים שלי שאני לא יודע באותו היום( לאחר שהכל אובחן) על מה ולמה אני הולך לשלם כסף.

פורסם

כמו שקודמיי אמרו תלך למוסך בימר בבתים, הנסיעה שווה כל שקל והרכב שלך יהיה בידיים הכי טובות שאפשר מנסיון!

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

מבין השורות אפשר להבין שלמרות שהוא כבר אכזב אותך מאוד בעבר, אתה מתעלם מכך.

הבעיה העיקרית במערכת היחסים בינכם זה אתה.

אתה לא תשנה אותו והוא קלט שאתה פרייאר. אני הייתי עובר משם.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...