Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מקרה מוזר שהתחיל אצלי ברכב , יום שישי אני נוסע ברכב, אני שומע את ההילוכים עוברים ככל שהמהירות עולה.

עצרתי בחניה והרכב עדיין היה מונע על מצב D ולחצתי ברקס, פתאום הרכב מקבל קיקים מוזרים ואני שם לב שבעת שהרכב היה במצב דומם הטורים היו על 3000 ופתאום המחוג כל הזמן קופץ מבלי שאני לוחץ על הגז .

כמה ימים לפני זה הרכב עבר החלפת מצבר מאחר והמצבר הקודם מת! לא היתה אפשרות לבצע העברת זיכרון מאחר והשעון של הרכב כבר התאפס כי לא נסעתי איזה שבועיים ברכב .

האם יש קשר להחלפת המצבר? מה אני בודק? עצות?

תודה לעונים.

פורסם (נערך)

כמה דברים שעולים לי בראש:

1. מגע רופף בחיבור המצבר החדש גורם למחשב הרכב להשתגע.

2. החלפת המצבר ללא מצבר גיבוי גרמה לאיפוס מחשב הרכב ו/או בית המצערת. כתוצאה מכך מחשב הרכב לומד מחדש את מפת ניהול המנוע מבחינת פרמטרים של צריכת אוויר ודלק.

מכיוון שלא נסעת ברכב שבועיים המצבר נגמר וכל הנתונים במחשב הרכב נמחקו.

סע עוד יום יומיים ותראה אם התופעה ממשיכה או שנדלקת לך נורה עם סמל של מצבר.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

את האמת שאני מסובב את הסוויץ אני רואה נורה נדלקת כמו ברז כזה.... האם זה קשור?

התופעה הזאת מיום שישי ככה שזה כבר כמה ימים. מה אני עושה?

פורסם (נערך)

זו נורה כללית שאמורה לדלוק רק ברגע סיבוב הסוויץ' ונכבית לאחר כמה שניות. האם הנורה הזו דולקת קבוע גם כשהרכב נוסע או רק במתן סוויץ'?

אם היא דולקת באופן קבוע:

בהמשך למה שרשמתי למעלה בנוגע לחיבור רופף של המצבר, יתכן שגם המצבר החדש ששמו לך לא תקין משום מה (נדיר, המצבר מספק מתח נמוך מדי, יתכן שהיה באחסנה יותר מדי זמן ללא חיבור למטען מצברים) וגורם למחשב הרכב להשתגע. אפשרות נוספת ונדירה יותר-אלטרנטור לא תקין שהלך מיד אחרי המצבר הישן.

קפוץ למקום שהתקינו לך את המצבר החדש ובקש מהם לבצע בדיקת מגעים של המצבר+טעינה של מצבר ואלטרנטור וחזור לעדכן.

פורסם
זו נורה כללית שאמורה לדלוק רק ברגע סיבוב הסוויץ' ונכבית לאחר כמה שניות. האם הנורה הזו דולקת קבוע גם כשהרכב נוסע או רק במתן סוויץ'?

אם היא דולקת באופן קבוע:

בהמשך למה שרשמתי למעלה בנוגע לחיבור רופף של המצבר, יתכן שגם המצבר החדש ששמו לך לא תקין משום מה (נדיר, המצבר מספק מתח נמוך מדי, יתכן שהיה באחסנה יותר מדי זמן ללא חיבור למטען מצברים) וגורם למחשב הרכב להשתגע. אפשרות נוספת ונדירה יותר-אלטרנטור לא תקין שהלך מיד אחרי המצבר הישן.

קפוץ למקום שהתקינו לך את המצבר החדש ובקש מהם לבצע בדיקת מגעים של המצבר+טעינה של מצבר ואלטרנטור וחזור לעדכן.

הנורה הזו נדלקת רק שאני מסובב את הסוויץ- מה שכן גם נורת המצבר דולקת ביחד .

לאחר מכן הנורות נכבות.

מה אני עושה? האם הגיר הלך? לגשת למכון גירים? זה פשוט התחיל פתאום ללא התראה.

פורסם (נערך)

כפי שאמרתי, אם הנורה נדלקת ונכבית לאחר מכן-המצב תקין וככה זה צריך להיות. כנ"ל לגבי נורת המצבר.כל עוד הן לא נדלקות בנסיעה אלא רק במתן סוויץ' זה בסדר גמור.

לגבי הגיר-כפי שרשמתי, לא נראה לי שהבעיה קשורה לגיר בכלל אלא יותר בכיוון בית מצערת מלוכלך שדורש ניקוי וכיול מחדש (יתכן שצריך להתחבר לסורק במוסך מורשה על מנת לבצע כיול של מפות הדלק) או במגע רופף במצבר (או מצבר לא תקין למרות שהוא חדש).

בכל מקרה-קפוץ למוסך וחזור לעדכן. לגבי ניקוי בית מצערת-אני ביצעתי ניקוי בית מצערת+התחברות לסורק במוסך משה זר בפ"ת וממליץ עליו בחום.

פורסם
כפי שאמרתי, אם הנורה נדלקת ונכבית לאחר מכן-המצב תקין וככה זה צריך להיות. כנ"ל לגבי נורת המצבר.כל עוד הן לא נדלקות בנסיעה אלא רק במתן סוויץ' זה בסדר גמור.

לגבי הגיר-כפי שרשמתי, לא נראה לי שהבעיה קשורה לגיר בכלל אלא יותר בכיוון בית מצערת מלוכלך שדורש ניקוי וכיול מחדש (יתכן שצריך להתחבר לסורק במוסך מורשה על מנת לבצע כיול של מפות הדלק) או במגע רופף במצבר (או מצבר לא תקין למרות שהוא חדש).

בכל מקרה-קפוץ למוסך וחזור לעדכן. לגבי ניקוי בית מצערת-אני ביצעתי ניקוי בית מצערת+התחברות לסורק במוסך משה זר בפ"ת וממליץ עליו בחום.

כמה ניקוי מצערת +התחברות לסורק עולה ? כמה שילמת?

• תוכן חדש...