Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

טפחות דיינו אותך בלי ווזלין.

ניראה לי שזה לא רק טפחות אלא כל הבנקים. ככה לוח שפיצר עובד, רוב התקופה אתה מחזיר את הריבית ורק בסוף את הקרן. זה כמו ההיא שהראו בתכנית על המשכנתאות שלקחה לפני כמעט 20 שנה 300 ומשהו אלף ש"ח ועדיין חייבת לבנק 700 אלף ש"ח.

https://www.youtube.com/watch?v=x7YXa2neuDg

פעם לא רק שהריבית היתה גבוהה גם הבנקים חגגו ואנשים היו תמימים וחשבו שהבנק חבר שלהם (זה קורה עדיין גם היום). בימנו יש יותר מודעות, יש יועצי משכנתאות והמון מידע באינטרנט.

פורסם

אולי תלך לקושש באותו שדה פעם נוספת

ירדת מתחת ל 45% כל הבנקים ישמחו לבואך

נסה גם את איגוד.

את טפחות אני אוהב פחות כיוון שהוא נותן לך כ30% ולא שליש אבל....

לא מן הנמנע שבטווח ארוך זה יהי כדאי כאשר הפריים יתחיל לעלות, ואצלך הקל"צ הוא לא לתקופה קצרה של 5-10 שנים שאח"כ אתה מקצר את הפריים דרמטי.

לכן עשה סבב בנקים וראה למה אתה ומגיע . 0.9 בפריים זה סטנרד, ומעטים מצליחים כרגע לרדת ממנו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ניראה לי שזה לא רק טפחות אלא כל הבנקים. ככה לוח שפיצר עובד, רוב התקופה אתה מחזיר את הריבית ורק בסוף את הקרן. זה כמו ההיא שהראו בתכנית על המשכנתאות שלקחה לפני כמעט 20 שנה 300 ומשהו אלף ש"ח ועדיין חייבת לבנק 700 אלף ש"ח.

https://www.youtube.com/watch?v=x7YXa2neuDg

פעם לא רק שהריבית היתה גבוהה גם הבנקים חגגו ואנשים היו תמימים וחשבו שהבנק חבר שלהם (זה קורה עדיין גם היום). בימנו יש יותר מודעות, יש יועצי משכנתאות והמון מידע באינטרנט.

עזבו אתכם מאגדות שפיצר

בכל תשלום משלמים חלק עבור הריבית וחלק עבור הקרן.

בהתחלה כאשר הקרן גבוהה גם הריבית תהיה גבוהה, וככל שאתה מתקדם בזמן ,החלק של הקרן בתשלום עולה והחלק של הריבית יורד.

רק בהלוואות צמודות יש מצב בו הקרן היום גבוהה מהקרן המקורית

לפני 20 שנה ריבית הייתה כ6% להלוואה צמודה מאז עלה המדד כ 90%

לכן לא נראה לי סביר שיגיע ל 700K אלא "רק" ל 550K

אבל אני לא גורע מאחריות הלווה שלא מתעניין בהלוואה שלו והיה יכול למחזר אותה כבר מספר פעמים כדי לרדת מאבן הריחיים הזו

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

אשמח לשמוע ממומחי הפורום האם יש טעם לגעת במשכנתא האמורה: מדובר בהלוואה שלקחו הורי בסכום כולל של 500K ל30 שנה אי שם בשנת 97. ככל הידוע לי לאורך הזמן הם עשו כמה מחזורים. והחלק הארי הוחזר ונלקח שוב ב2007 בעקבות מכירת נכס וקניית אחר.

משכנתא.jpg

משכנתא1.jpg

משכנתא2.jpg

עריכה אחרונה על ידי samg
פורסם

יש להורים 3 מסלולים

אחד פריים כ 36K ריבית פריים מינוס 0.65

השני צמוד קבוע בריבית כ 3.88 כ 231K

השלישי משתנה כל שנתיים צמוד בריבית היום כ 2.08 יתרה כ 169K

מדאיג אותי הערות שם שאין ביטוח!! לבדיקה דחוף!!

מיחזור מהיר רצוי בהחלט!!

ערך הנכס היום ? יכולת החזר? גיל ההורה המבוגר בין השניים?

האם קיים מקור לסילוק חד פעמי כמו חיסכון / קה"ש שניתן להסתייע בהם? אם כן מועד וסכום?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

יש ביטוח נכס המסתיים בעוד שבועיים (31.1.15), כמובן לא ברור מה טיב הכיסוי. כנראה אין ביטוח חיים. מחייב טיפול דחוף.

מוזר שהבנק לא עלה על העניין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חודש ביטוח למבנה. עקב הגיל, קיים ביטוח חיים פרטי אצל אימי.

ערך הנכס כ2.7K. יכולת החזר של 3,500 ש"ח. אבי, בן 70 בפנסיה. אך משתכר באותה רמה טרם היציאה לפנסיה.

אין רצון להשתמש בקרנות.

אשמח לעצות בדבר מיחזור המשכנתא, באם משתלם.

פורסם

הטכניקה במיחזור פשוטה

אתה פונה לבנקים מתחרים מתיש אותם המנצח עולה לסדרת הגמר נגד הבנק "שלך" במקרה זה לאומי למשכנתאות.

אצלכם יהיה קצת מסובך כיוון שבנקים רבים לא נותנים משכנתא מעבר לגיל 75 , לאומי גמיש בזה ומוכן לתת עד גיל 80. אצלכם כרגע המשכנתא מסתיימת חלקה ב 2027 וחלקה ב 2028 שאביך שיהיה בריא יהיה כבר ב ן 82.

התמהיל המוצע

170K בפריים במינוס 0.9 כלומר נכון להיום ריבית של 0.85%

266K בקל"צ ריבית כ 2.7%

שנים 12 שנה אם תצליחו לקבל , אם לא ותצטרכו לרדת ל 10 שנים ההחזר יגדל מעבר ל 3500 ש"ח למשהו כמו 4000 ש"ח

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

שלום

חבר מעוניין ברכישת דירה.

סדר גודל של 1,000,000 ש"ח.

הון עצמי 400,000 ש"ח.

בונה גם על פרעון חלקי מתוך קה"ש בעוד כשנתיים בסכום של כ60,000 ש"ח.

יכולת החזר חודשי כ3,000 ש"ח.

אשמח מאוד להמלצות מסלולים וכו'.

בברכה ובתודה מראש.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

המלצתי

200K בפריים ל 25 שנה במינוס 0.9 כלומר ריבית של 0.85%

60K בבלון ל 3 שנים בצמוד כ 1%, ייפרע על ידי הלוואה מהקה"ש !! ולא פרעונה בהנחה שהקה"ש תמשיך להיוות רווחית מעלות ריבית המשכנתא . ככה אתה שומר על נזילותה גם ללהפקדות החדשות שייכנסו אליה

340K בקל"צ ל 17 שנה ריבית כ 3%

החזר כ 2950 ש"ח, יגדל כאשר הפריים יתחיל לעלות

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בעוד שנתיים יהיו לך 60,000 שקל בקרן ההשתלמות נזילים או שהיום יש 60,000 שקל שיהיו נזילים בעוד שנתיים?

כספי הקרן שצרבת - הם ממשיכים להצטבר גם היום? כלומר מהמשכורת מופקד לך כל חודש כסף?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ישה תודה.

מה זה בלון? משלמים בינתיים רק ריבית על סכום זה?

לדיסקו: כפי שכתבתי אני מברר עבור חבר, כך שאיני יודע פרטים מלאים אודות הקרן.

תודה גם לך.

תותחים אתם :roll:

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...