Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון, בעלי מקצוע לא אוהבים להודות בטעויות, וכאן חוסר הרצון לשלם על הטעות אפילו גרמה לבעל המוסך הקודם שגרם לנזק לתת לי עצה שסיכנה אותי - "אם את רואה שהמנוע מתחמם, תעצרי בצד ותמלאי מים". מזל שסיפרתי על זה לאנשים, כי אמרו לי לא להעז לפתוח את פקק מיכל העיבוי שהמנוע חם.

היום הייתי במוסך ששיפץ את ראש המנוע והוא אמר שאין קשר לשיפוץ. את זה אני לא יכולה לדעת, כי יש לו אינטרס לומר שאין קשר לשיפוץ, אבל אין לי ברירה אלא לסמוך על דבריו. הוא אמר שהיה מאוד קל להבחין בנזילה משסתום החימום. אני מקווה שזו אכן התקלה ולא אצטרך עוד חודשיים-שלושה שוב לנסוע לתקן עוד משהו. השסתום עצמו עלה 310 ש"ח + 118 ש"ח על עבודה.

סה"כ 428 ש"ח. מקווה שזה יפתור את הבעיה.

תודה לכם

פורסם

מה זה "שסתום חימום"? תוכלי לצלם את החלק המדובר? אישית מעולם לא שמעתי את המושג הזה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי הכוונה לברז של החימום?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גם אני ההיתי שמח לדעת במה מדובר...

בכל מקרה. תעקבי אחר שינויים. התחממות, אובדן נוזל קירור וכו...

נשמע שנפלת על רכב שהוזנח ואת עכשיו משלמת את המחיר.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

כן, הכוונה לברז החימום.

האם אתם חושבים שזאת אכן היתה הבעיה?

מה שמדאיג אותי שבעל המוסך שביצע את התיקון היום אמר, שבפעם הבאה לא אבוא אליו רק עם ס"מ נוזל קירור במיכל העיבוי אלא אמלא לפני שאני נוסעת, כך שנראה לי שגם הוא חושב שתהיה פעם הבאה. זה לא נשמע כך מדבריו?

והוא גם מילא לי את נוזל קירור הרבה מעבר לקו המקסימום. אולי זה מעיד על כך שהוא חושב שהנוזל יירד עם הזמן.

אני מקווה שאני סתם פרנואידית בקטע הזה.

ייתכן שהבעלים הקודם הזניח את הרכב, אבל הרכב אצלי כבר 6 שנים והוא זוכה ממני לטיפול מסור - אך ורק חלפים מקורים של אופל וכל בעיה קטנה אני רצה למוסך. מחיר התיקונים של האוטו ב-6 השנים הללו (כולל טיפולים שנתיים) כבר עבר את ה-20,000 ש"ח, אבל זאת תודה לחוסר יושר של מוסכים שהורסים ומסרבים לקחת אחריות.

תודה

פורסם

סמני את גובה נוזל הקירור.

בדקי אחת למספר ימים ובמידה ויש ירידה במפלס חזרי אליו. אל תחכי לירידה דרסטית. זו מערעת סגורה שלא אמורה לאבד נוזלים.

במידה ושוב יהיה איבוד, ממליץ להכנס למוסך אחר, כזה שיומלץ עי חברי הפורום, לקבלת חוות דעת נוספת.

פורסם

מסומן לי במיכל העיבוי הקו שבו צריך להיות מפלס הנוזל.

אני אכן בודקת את המפלס כל מספר ימים. הבעיה היא שהמפלס תקין ופתאום בבת אחד נוזל הקירור נעלם ונשאר רק ס"מ אחד. כך זה קרה לי בכל הפעמים - מפלס הנוזל תקין, ופתאום ביום אחד ריק.

זה כבר המוסך הרביעי שאני הולכת אליו. נראה לי שכבר ביקרתי כמעט בכל המוסכים המורשים שמטפלים באופל באזור שלי.

פורסם

בעיקרון בפעם הבאה בקשי לראות את הבעיה. אם יש נזילה מאיזור מסוים אז אין ספק וראשית מטפלים בה. לאחר מכן צריך לעקוב.

אין מה לעשות- זה המצב ברכבים ישנים, מניסיון שלי עם טנדר ישן בתקופה של שנתיים הייתי במוסך לפחות 10 פעמים רק עם תקלות במערכת הקירור, כל פעם חלק אחר. (טרמוסטט, צינורות שונים, רדיאטור, פקק רדיאטור, רדיאטור חימום, פקקי מנוע וכו).

פורסם

בדיקה נכונה של המפלס נעשית ע"י פתיחת פקק מיכל עיבוי כאשר הרכב קר,לא חם ובשום אופן לא אחרי נסיעה.

צריך להמתין עד שהמנוע התקרר יכול להיות גם שעה-שעתיים ואז לפתוח מכסה מיכל עיבוי ולבדוק.

מפלס תקין הינו בין מינימום למקסימום (באמצע) וקצת יותר מזה.נוזל הקירור לא אמור להיות מעבר לקו הF.

אם יש חשד לתקלה של איבוד נוזל /הרכב מתחמם ,לא להמשיך בנסיעה,להפעיל את ביטוח הגרירה ולגשת לבצע שוב בדיקת לחץ למערכת כדי לשלול חשד לתקלה זו או אחרת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אם כמות הנסיעה שלך היא כל כך נמוכה (100-200 קמ לחודש אם הבנתי נכון), זה הזמן לזרוק את הרכב ולעבור למוניות ספיישל:

תחסכי הון על רישוי ביטוחים ותיקונים

פורסם (נערך)

אני חושב שהנסועה נהייתה נמוכה עקב הפחד שלה שמשהו יתקלקל שוב. זו טראומה פסיכולוגית נפוצה ברכב ישן אחרי תיקון גדול, ראיתי זאת לא פעם.

דורית כפי שנאמר לך אז (וחבל שלא הקשבת - ותאמיני לי אני יודע עשיתי תיקון ראש כמוך לפני חודשיים), לאחר התיקון צריך לנסוע המון עם האוטו, לא לרחם עליו ולא לשנות שגרת חיים. אם יש בעיות הן יצוצו מהר, לפחות בחודש הראשון, כשהתיקון עוד "טרי" ויש עם מי לדבר במוסך.

אני גם כמוך (אולי אף יותר) נורא דואג ומטפל ברכבי הישן, אבל מאז התיקון ראש לפני חודשיים הוא עובר חיים לא קלים בכלל, אני "קורע" אותו (עד כמה שאפשר לקרוע אאודי ישנה) כי אם יש בעיה, אני צריך שהיא תצוץ עכשיו (!) ולא עוד כמה חודשים. עד עכשיו ב"ה נראה שהכל מתקתק כמו שעון מבחינת תיקון הראש.

אולי באמת הדיעה הרווחת נכונה? טיפול ראש ברכב כזה לא מצליח ועדיף להחליף מנוע? גם על זה דובר בשרשור הקודם שלך. ידוע שיש מנועי מזדה למשל שלא עומדים בעליית יחס הדחיסה ותיקוני ראש לא מצליחים בהם, אולי גם פה המקרה נכון?

(למען הסר ספק - טיעון זה לא יחזיק מים אצל שום מוסכניק, לצערך, בטח לא אחרי התיקון)

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי erezfed

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אני אעקוב אחר המפלס. הבעיה היא שהוא מילא לי הרבה מעבר לקו המקסימום (כמעט עד לפקק), ועכשיו אם נוזל הקירור יירד אני לא אדע אם זה בגלל אותה הבעיה של היעלמות נוזל קירור או בגלל שהרכב "זרק" עודפים.

למצב של התחממות מנוע בטוח לא אגיע (אני כל הזמן עם העיניים על מד הטמפ') וגם אף פעם לא הגעתי למצב של התחממות (חוץ במקרה עם המוסך הקודם שהמנוע רתח עקב זה שנוזל הקירור עף החוצה כאשר השאירו את הפקק פתוח).

עם האוטו הספציפי הזה אני כמעט ולא נוסעת מחשש להיתקע. יש לי לא מעט נסיעות ארוכות ומפחיד אותי להיתקע באמצע כביש 70 או כביש החוף. והיתה לי הרגשה גדולה מאוד שאחרי השיפוץ אם אסע נסיעה ארוכה אתקע.

אני משאירה את האוטו בשביל נסיעות לעבודה שהיא קרובה לבית שלי - אבל עם תחבורה ציבורית אני צריכה 2 אוטובוסים, כך שאני מעדיפה להשאיר את האוטו.

החשש שלי עכשיו הוא שבעל המוסך מילא נוזל קירור כמעט עד לפקק (הרבה מעבר לקו המקסימום). האם זה אומר שגם הוא חושב שהבעיה תחזור על עצמה ומילא יתר על המידה כדי שיעבור כמה שיותר זמן עד שהמפלס יירד מתחת לקו המינימום?

תודה לכם על התגובות

• תוכן חדש...