Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לחברי הפורום,

כיום ישנו חיבור קווי רק בחדר שינה אחד

אני רוצה להקים חיבורים נוספים בסלון ובעוד שני חדרי שינה.

מדובר בבית ישן זאת אומרת אין בסלון ליד הטלוויזיה ובשני חדרי השינה שקעי טלפון או כבלים

ולכן שתי האפשרויות העומדות בפניי הן להעביר את הכבלים על הפאנלים ולהסתיר בתעלות דקורטיביות או לחצוב תעלות בתוך הקיר.

מבחינה אסתטית עדיף לחצוב וקרוב לוודאי שאעשה זאת בעוד כשנתיים כשיהיה שיפוץ כללי בבית.

היכן אוכל למצוא תעלות דקןקטיביות, לא מרובעות שישמשו אותי עד השיפוץ המעיוד ?

תודה מראש למגיבים

עריכה אחרונה על ידי Tida-man
פורסם

תשים ראוטר במחשב שיש לו נקודה וליתר תשים USB שקולט WiFi. אני חושב שקוראים לזה דונגל או משהו דומה.

ככה בכל מקום בבית תוכל לקלוט אינטרנט מבלי לחצוב ולהפוך את הבית כדי למתוח קווים.

עלה לי דונגל כזה 80 ש"ח בערך במחסני חשמל והאמת שזה פתרון פשוט וזול שעובד מצוין (כמו לפטופ).

אופנוען

פורסם

האינטרנט מיועד לצפייה ישירה ברשת ו-streaming ולכן אני מעדיף חיבור קווי ולא WIFI.

ישנה אפשרות לרכוש שקעי home plug ולהשתמש ברשת החשמל אך העלות גבוהה (4 שקעים)

והאפקטיביות מוטלת בספק.

פורסם

המידע ברשת לא חד משמעי או שאני לא מחפש במקום הנכון.

האם המתאמים יוכלו להעביר אות יציב ז"א חיבור תמידי ללא לאגים ?

המתאמים יעלו כ-600 ש"ח ואולי אפילו יותר ולא בטוח שהם יעבדו ללא תקלות או לאגים למינהם בדומה לחיבור WIFI כאשר מדובר באינטרנט לצורך IPTV

במחיר דומה אפשר לרכוש את כל הציוד הנדרש להקמת רשת קווית שתחזיק מעמד בעשור הקרוב או אפילו יותר .

ממה שהצלחתי למצוא , בעוד שהחיבור הקווי מומלץ בכל המקרים -גלישה רגילה בנייד\סמרטפון או IPTV כולל שימוש בסטרימינג הדעות אודות מתאמי הרשת חלוקות , יש להתחשב ברשת החשמל שישנה בבית והרבה תלוי במזל ,ביצרן ומה לא :?

לצד משתמשים מרוצים ,ישנם כאלה שמדווחים על תקלות ומביעים אי שביעות רצון .

פורסם

מתאם של TPLINK עולה 120 ש"ח, תקנה זוג ותנסה.

להעביר כבלים עם תעלות בכל הבית זה לא מוי כיף, אז כדאי לך לנסות או לפחות לבדוק את האופציה של השאלה של כזה מכשיר ממי שכבר יש לו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

העברת כבלים בבית תעלה לא מעט כסף. אם אתה מעביר בתעלות ממילא בשיפוץ המתוכנן תפרק אותן - הלך הכסף. אם אתה מתכנן חציבה שלב אותה בשיפוץ, אני מניח שממילא תפתח את הקיות כדי להעביר תשתיות חשמל, מים וכו', ואז התוספת לתשתית תקשורת תהיה קטנה וממילא תוכל לתכנן אוה בצורה יותר יעילה עם ארון תקשורת (שבו תמקם את המודם והנתב - צריך להכין מספיק מקום וכן חיבור 220V). בקיצור - לדעתי הטוב ביותר יהיה להסתפק בחיבור WiFi (אם מדובר בנתב טוב ומרחקים קצרים יהיה מספיק מהיר) שישמש אותך גם בעתיד כדי לחבר את כל המכשירים הניידים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חיבור כל הניידים למיניהם זו לא המטרה, זאת אופציה נוספת בה אשתמש.

המטרה היא התקנת שקע rj45 בכל חדר כדי לחבר את הטלוויזיה

ואז לגלוש באינטרנט, לצפות בערוצים ולהעביר סרטים מהמחשב הביתי בחדר השינה לסלון.

פורסם

ברור לי. העניין הוא שהתקנת רשת קוית כעת, כאשר ממילא אתה מתכוון לשפץ את הבית בעתיד הנראה לעין, תגרום הוצאה כפולה.

אם אתה מתעקש על הקמת רשת קוית כעת בחר בדרך הזולה ביותר, אני מניח שמדובר בתעלות חיצוניות - כיון שכאשר תחצוב בקירות לצורך השיפוץ הכללי מחיר התקנת צנרת לרשת יבלע בעלות הכללית.

בכל מקרה - לדעתי נסה קודם את הדרך האלחוטית, ועבור לסלילת רשת קוית רק אם התוצאות לא יהיו משביעות רצון. הקמת רשת אלחוטית תהיה הרבה יותר זולה והציוד שיירכש יהיה שימושי גם בעתיד הן כנתב קוי והן כאלחוטי.

אני יכול לומר לך שאצלי בביתיש רשת קוית (התקנתי בעת שיפוץ) אבל בכל זאת יש שני נתבים - שאחד מהם משמש כנתב קוי ואלחוטי והאחר כ-AP אלחוטי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תעביר כבלים בלי תעלות בינתיים,תקבע אותם אותם על הקירות בעזרת פלסטיקים עם מסמרים(לא יודע איך זה נקרא).

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם (נערך)

אם אוותר על סטרימינג מהמחשב הביתי , האם המתאם יודע להתמודד עם שידורי HD ?

ממה שהצלחתי למצוא , ישנם מתאמים מתאמים התומכים ב600 MBPS והם כביכל מסוגלים לשדר אות שהוא חזק מספיק עבור שידורי HD ברשת .

אם למרחק בין המתאמים ולמכשולים (קירות) שבדרך ישנה חשיבות,אציין כי המרחק בין החדרים הוא 11 מטרים כאשר בדרך ישנם 2 קירות (בטון) .

האם המתאמים הללו נוטים להתקלקל? אולי כדאי לבדוק רכישה באמזון או איביי

עריכה אחרונה על ידי Tida-man
פורסם

בארץ, TPLINK נותנים עליהם 3 שנים אחריות. EDIMAX נותנים שנה אחריות בד"כ.

ב ebay תוכל להשיג זוג מתאמים כאלה של 200MBPS החל מ 120-130 ש"ח (לסט) אבל של מותגים שלרוב לא נמכרים כאן בארץ.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האם למהירות בהצלחה תומך המתאם ישנה השפעה כלשהי?

ראיתי כאמור שיש מתאמים במהירות 600 או 500 מגה ביט.

בנוסף, אציין כי החשמל בבית הוא חד פאזי וכי הטלפוניה בבית היא של hot.

פורסם

הטלפוניה לא קשורה לזה, רק רשת החשמל.

היצרנים כותבים מפורשות (בארץ) שתשתית חשמל תלת פאזית לא מתאימה (מהסיבה הפשוטה שאתה צריך ששני המתאמים יהיו על אותה הפאזה).

בגדול, אם קיימת בעיה קריטית בבית מסויים - ויש לך חשמל תלת פאזי ואתה חייב להשתמש בפתרון הזה - לא תהיה בעיה (לחשמלאי מקצועי שעובד עם קצת שכל) לאתר את המעגלים בלוח החשמל שמזינים את השקעים של המתאמים, ובמידת הצורך להעביר מעגל אחד לפאזה המתאימה ע"מ ששניהם יעבדו על אותה הפאזה ויתקשרו בינהם. מאידך, בהחלט קיים סיכוי מסויים שהמעגלים שאתה רוצה להשתמש בהם עבור המכשירים הנ"ל יהיו על אותה הפאזה ואז לא צריך לעשות שום שינוי.

אין לי ניסיון אישי עם הפתרון הזה, אבל נתקלתי באחד או שניים שיש להם את זה והיו מאוד מרוצים.

אם הייתי במקומך, הייתי מנסה את הפתרון הזה בלי לחשוב פעמיים - בגלל כמה סיבות:

1. חוסך המון זמן עבודה, חומרי גלם וכד'.

2. הרבה יותר אסטטי

3. נראה לי שבשקלול זמן עבודה, חומרים וכד' - זה אפילו יותר משתלם כלכלית.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...