Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה יכול לציין שהרכב עבר תאונה קלה שבה הוחלפו החלקים שהוחלפו ואין פגיעה בשלדה (לדבריך).

בכל מקרה סביר להניח שהקונה יקח את הרכב לבדיקה לפני שיחליט לרכוש אותו.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לא צריך להיכנס לאן שלא צריך, כלומר לקבוע אם מדובר בתאונה קלה או קשה, להציג מראש את דו״ח השמאי או להתחייב על משהו עם סייגים שונים ומשונים. פשוט, לספר על התאונה ועל התיקון בעקבותיה, אם מבקשים דו״ח שמאי להראות ולהיות הכי פתוח. כל בר דעת ייקח לבדיקה מטעמו וישאל את השאלות.

בן.

עריכה: שכמובן לא ישתמע מדבריי שיש להסתיר דברים. ממש לא, להיות גלוי והוגן (הרי אתה הולך לתמחר את התאונה הזו) אך לא להכשיל את עצמך.

אגב, אם אתם לא בטוחים במשמעות התאונה, וזה ממש מציק לכם, הכנס לבדיקה מטעמכם והבן מה המשמעויות.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אני ממש לא מסכים עם קודמיי.

כאשר אני מוכר את הרכבים שבבעלותי אני יורד עם קלסר שבו מצורף ההיסטוריה המלאה של הבעלים לפניי (לא רוכש רכבים בלי היסטוריה מסודרת), טופס בדיקה כאשר רכשתי את הרכב (לא רוכש בלי בדיקה) ופירוט טיפולים בבעלותי.

כל פעם שאני בא לרכוש רכב אני רק מתפלל למצוא בנאדם שמתנהג כמוני.

כשאני רוכש רכב ואני תופס את המוכר על הקטנת ראש או פרט שהוסתר ממני אני חותך מייד. מי יודע איזה עוד שפנים הוא מחזיק בשרוול.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני מסכים איתך חלקית. גם אני, כאשר אני מוכר רכב מציג (ואפילו מוסר ביוזמתי) עותק של הבדיקה שביצעתי אני (כשמדובר ברכב שלא רכשתי כחדש), היסטוריה וכו׳ (ראה שאפילו המלצתי כאן לפותה״ש להוציא היסטוריה).

יחד עם זאת, אי הצגה של דו״ח השמאי וירידת הערך שנקבעה ע״י השמאי מיוזמתו של פותה״ש אין פירושו הקטנת ראש ואין פירושו אי גילוי. זה גם לא שולל כנדרש, מפותה״ש, לספר כמובן על התאונה ועל התיקון שבוצע (ואפילו להציג את פירוט התיקון).

בוודאי שאם הרוכש מבקש לראות דו״ח שמאי ראוי להציג לו אף שלא חובה.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אני חושב שבמקרה הזה כן כדאי להראות דוח שמאי בו רשומה ירידת ערך של 6.5 אחוז.

צר לי להגיד את זה לפותח השרשור, אבל כדי למכור את הרכב יצטרכו לרדת במחיר יותר מ- 6.5 אחוזים ממחיר המחירון המשוכלל.

גם כאשר הרכב בקושי נסע. פשוט ככה זה...

הרבה תלוי כמה זמן וסבלנות יש למוכר.

אני אישית הייתי מפרסם את הרכב 10% מתחת למחירון המשוכלל ומראה דו"ח שמאי למתעניינים.

יהיו כאלה חכמולוגים שירצו להוריד עוד 10, 15 או אפילו 20 אחוזים - תתכוננו לזה. במיוחד בשבועיים הראשונים כאשר 90% מהמתקשרים יהיו סוחרים.

אבל בגלל שאר נתוני הרכב, בסוף יימצא מישהו שיהיה מוכן לשלם מחיר הוגן.

אבל זה רק אני - אוהב לסיים מהר ולעבור האלה. אבל כאשר אני קונה רכב, אני מחפש את האקזמפלר הכי שמור ומוכן לשלם עליו מחיר טוב (לא מפריע לי להיות פראייר).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

סלח לי, אבל האם פתחת את יד 2 לפני שפתחת את השרשור הזה?

לנסות למכור קורולה 09 עם תאונה, ב 86 אלף, זאת פשוט הזיה.

רק בשביל פרופורציות :

פוקוס 09, יד 1, 56 אלף- 52 אלף שקל

לנסר 10, יד 2, 28 אלף - 48 אלף שקל

קרוז 10, יד 1, 75 אלף, -44 אלף שקל

ואפילו את אותה קורולה אוטומטית פרטית אתה משיג ב-60-65 אלף.

86 אלף זה לחלוטין לא ריאלי לדעתי.

פורסם

מצטרף לדייב.

כל קשר בין מחיר המחירון למחיר השוק של רכבים שהשוק מוצף בהם (כמו למשל קורולה אוטומטית) הינו מקרי בהחלט. 86K ש"ח על קורולה בת 5? בהצלחה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

מילא דלת תא מטען שכנראה קבלה צורת אקורדיון. ונניח שהחלון האחורי לא הוחלף.

אני לא מבין איך מחליפים תא מטען. הרי הוא חלק מגוף הרכב, אז לא ריתכו שום דבר?

ומיכל הדלק שנמצא מתחתיו, בערך, בכלל לא נפגע?

הורדה של 6.5% מצביעה על נזק כבד. לא משנה מה השמאי כתב בדוח, ואם הוא של חברת הביטוח או מטעם בעלי הרכב.

אני בעד שקיפות וכלומר שהמוכר יספר שהיתה תאונה ותקונה. אם בצורה טובה ויפה - תספר את זה. חשוב להזכיר כמה זמן עבר מהתאונה והתיקון עד המכירה. זה נתון שישפיע על הקונים ואם הזמן קצר תתכונן לעוד הפחתה כי הרושם רע.

אין מה לעשות, יש לכם בעיה. עצות לבלופים לא תקבל פה.

תקוו שיגיע קונה שירצה את הרכב ואולי רק אז הקילומטרז' יהיה שיקול מסייע, בתקווה שגם היה טיפול כל שנה, כי מצב הרכב בעייתי ויחייב מחיר בהתאם, הרבה פחות מהציפיות שלכם.

עריכה אחרונה על ידי רוכב בודד
ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

בדוח שמאי לא כתוב שלדה, שאסי או כל דבר שכזה.

וזה הדגם המפואר.

ולא באתי לחפש עצות לשקרים ורמאויות. רק לדעת בכמה לתמחר ומה חשוב לעשות.

תודה רבה.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

עד כמה שזה ישמע לך מוזר, תא מטען הוא חלק אינטגרלי מהשלדה.

לדעתי השמאי, כנראה מטעם חברת הביטוח (?) נמנע מלתת אובדן להלכה\טוטל לוס

אני יכול להגיד שברכב של אמי (לנסר 2010) נכנסו מאחורה, היה עיקום קטן בתחתית תא המטען והרכב הורד מהכביש.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

גם לי יש הרגשה כזאת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם הרכב היה נקי היית יכול לבקש ואולי אפילו לקבל את המחירון המשוקלל מלא מלא כי יש משוגעים לדבר שאוהבים דווקא רכב בלי קילומטרז', ומוכנים לשלם על זה.

אבל מה לעשות שאותם אנשים, ככל שאני מכיר את הטיפוס, מחפשים רק רכב נקי, ורכב עם תאונה מוציא אותם מקהל הלקוחות שלך. יוצא שאתה נשאר עם עמך ישראל שלא ישלמו אקסטרא וינסו תמיד לחתוך לך יד ורגל.

אני מציע לך לכתוב כבר במודעה שהרכב עבר תאונה כדי לחסוך עשרות שיחות טלפון מיותרות.

לדעתי תתחיל ממחירון משוקלל פחות 5% אבל תתכונן לרדת הרבה, ושקול ברצינות כל הצעה נגדית שאתה מקבל לפני שאתה דוחה אותה

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

עזוב רגע את עניין המכה מאחור (לדעתי זה נשמע כמו מכה מאוד רצינית).

מצאתי שבוע שעבר לחבר טויוטה אוריס הייברידית שנת 2011, יד 1 מסבתא,

בלי שום תאונה ואפילו בלי שריטה עם בערך 30,000 ק"מ + מולטימדיה + טסט לשנה +

היסטוריית טיפולים כמו שעון + צמיגים גודייר (1,700 ש"ח רביעיה) דנדשים ב-90,000 ש"ח.

שתבין שאתה מדבר על אוטו זול יותר ובשנתיים ישן יותר עם תאונה שהחליפו חצי אוטו...

לדעתי מי שיתן לך מעל 75,000 ש"ח פשוט לא בריא בנפשו... :screwy:

תיתן מחיר התחלתי של 80K אולי יהיה לך מזל!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

תפתח את יד2, יש שם לא מעט קורולות GLI 2009 יד 1 פרטית עם ק"מ נמוכים שלא גוררים הרמת גבה (2000 ק"מ בשנה זה באמת לא שיגרתי ולאו דווקא לטובה)

שמפורסמים במחירים 70-80 אלף ש"ח. לוי יצחק אולי שומר על המחירון של טויוטה אבל כוחות השוק עשו את שלהם.

יש חבר פורום שניסה למכור את הסיוויק שלו עם ירידת ערך של 7% וכל ההצעות שהוא קיבל היו 40% מתחת למחירון, בסוף הוא פשוט בחר להשאיר את האוטו לעצמו.

הייתי מפרסמת ב80 אלף לכל היותר כדי לקבל בכלל טלפונים ומשם תתכוננו לרדת בעוד כמה אלפים טובים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
בדוח שמאי לא כתוב שלדה, שאסי או כל דבר שכזה.

וזה הדגם המפואר.

ולא באתי לחפש עצות לשקרים ורמאויות. רק לדעת בכמה לתמחר ומה חשוב לעשות.

תודה רבה.

40,000 ש"ח

Confidence In Motion

• תוכן חדש...