Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

* כל מה שרציתם לדעת אי פעם:

אני אניח כאן את הלינק לפורום של HT, שכן הוא בעל ההסבר הממצא והעדכני לגבי תקן ה Z-WAVE ובפרט חברת FIBARO עם המוצרים המעולים שלה.

http://www.hometheater.co.il/vt193890.ZWAVE-%D7%95%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%97%D7%9B%D7%9D-%D7%9B%D7%9C-%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%A8%D7%A6%D7%99%D7%AA%D7%9D.html

כמו כן, להלן לינק לשקעים חכמים ושליטה על הבית:

אתר הבית של החברה עם המוצרים:

http://www.fibaro.com/uk

יש להכנס ללשונית THE SYSTEM למוצרים.

העיקרון והרעיון הכללי שעומד מאחריי התקן והחברות שמיצרות לפי התדר?

יש לרכוש קופסא חכמה כללית אחת, אשר מתקשרת עם כל ההתקנים בו זמנית ומקבלים את התוכנה הדרושה.

מן הסתם יש לבדוק מספר דברים שמוסברים היטב בלינק למעלה של הפורום HT.

אני באופן אישי התאהבתי בשקעים ובעוד מספר דברים שהחברה מציעה, מבחינת חשמל אבדוק מספר דברים ועם זה בתקווה לצאת לדרך.

בהצלחה :)

*** אני אשמח לשמוע חוות דעת ממי שמכיר, ממי שהתנסה וביצע זאת כבר, חוויות ורשמים.

פורסם (נערך)

1. קודם כל זה לא ממש נקרא בית חכם, זה טלאים להפעלות "חכמות".

2. נראה לפחות שמוצרי חיבורי הקיר אינם תואמים לשקע תקני ישראלי

3. אין פה שום קשר למושג "תקן אחיד", כמו שעדיין בישראל אין תקן אחיד אז לפחות שרוצים להשתמש ב"תקן" ייטיב אם ישתמשו בתקנים מוכרים כמו knx ודומיו כמו אלו שמשמשות אל לוטרון,פיליפס וכו' או תקנים אלחוטיים מוכרים כמו zig-bee.

בקרוב (כבר הרבה זמן זה בקרוב, אבל בקרוב) יהיה תקן אחיד (או כמה) לבית חכם כנראה שיהיה מבוסס KNX או תקשורת דומה וכך קבלנים לא יוכלו להתקין כל מערכת בכל בית, בין אם זה להתקנה משלב התשתית לפני ביקורת ח'ח או מוצרי מדף זמינים להתקנה.

4. בארץ קיימות מערכות הרבה יותר חכמות מאלו והן ניתנות להתקנה אחרי שלב הבניה (שלא מחייבות תשתית) מיצרנים גדולים/חברות מוכרות שמבטיחות איכות אמינות שרות ואחריות ברמה הרבה יותר גבוהה ממערכת חדשה ולא מוכרת

5. חמש-שש שנים שאני בתחום הבית החכם.

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

4. בארץ קיימות מערכות הרבה יותר חכמות מאלו והן ניתנות להתקנה אחרי שלב הבניה (שלא מחייבות תשתית) מיצרנים גדולים/חברות מוכרות שמבטיחות איכות אמינות שרות ואחריות ברמה הרבה יותר גבוהה ממערכת חדשה ולא מוכרת

מה עם קצת דוגמאות ולינקים?

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

מצטרף לבקשה לדוגמאות ולינקים.

אני משתעשע ברעיון שיום אחד אני אחליף את הגועל נפש ששם לי הקבלן במשהו חכם.

פורסם

נשמח לקבל לינקים, לראות את התוכנות שהחברות הללו מציעות ולהתרשם.

פורסם (נערך)

אני כרגע מהנייד אז לינקים לא יהיו

Control 4 ניתנים להתקנה בקופסא גוויס שוכבת או עומדת

ההפעלות הם בתשתית הקיימת וכל הקיפדים מתקשרים אלחוטית ברשת zigbee וכמובן נשלטים מאפליקציה ברמה הכי מתקדמת היום

כמו כן אותו בקר ראשי יכול לשלוט גם על איזור אודיו/וידאו ואפשר להרחיב לעוד איזורים

Vimar חברה איטלקית (ברמת גוויס/בטוצינו) שניתנת להתקנה בכל סוג של קופסא ונקודה

בבית

הלחצנים יכולים לעבוד ברשת-באס וגם אלחוטית

היתרון זה שהכל ניתן לתכנות עי המשתמש

לכן גם המערכת נקראת By-me

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

פורסם

אאל"ט הזיגבי לא חוקי בארץ, האין זאת? האם הרכיבים לא ייעצרו במכס?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יצא לי לתכנת בשביל כמה חבר'ה שעשו את פרוייקט הגמר באלקטרוניקה שלהם עעם זיגביט, קשה לי להאמין שהם היו הולכים על זה אם זה לא היה חוקי.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם
יצא לי לתכנת בשביל כמה חבר'ה שעשו את פרוייקט הגמר באלקטרוניקה שלהם עעם זיגביט, קשה לי להאמין שהם היו הולכים על זה אם זה לא היה חוקי.

אתה צודק - מצאתי את המסמך של משהת"ק שאותו זכרתי, אבל בצורה לא מדוייקת: הזיגבי מותר בפסי ה-2.4 וה-5 גה"צ אך לא בפסי ה-ISM.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

5. חמש-שש שנים שאני בתחום הבית החכם.

זה היה צריך להיוץ סעיף חמשה-שה ולא סעיף 5.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

יש את סמארט הום ישראל.בית חכם שלא תופס הרבה מקום בלוח החשמל יש אפשרות לתרחישים וכו'

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

קצת לגבי z-wave:

זו דווקא הדוגמא המושלמת לבית חכם אמיתי, ולא רק טלאים לחשמל חכם לדברים מסויימים. זה פשוט מאפשר גמישות מוחלטת בכל מה שעושים, ובהחלט לא מתאים למי שמפחד להתעסק קצת עם מכשירים ולחשוב לבד.

קצת יתרונות וחסרונות:

1. בניגוד לרוב האחרים, יש כאן תאימות מוחלטת בין יצרנים שונים. ניתן לרכוש רכיבים מכל יצרן שתומך בתקן והוא ידבר עם התקנים האחרים בלי בעיה.

2. כל רכיב יודע לתווך תקשורת לרכיבים אחרים, ואני אסביר - נניח שהקונטרולר (לצורך העניין זה יכול להיות מחשב או בקר ייעודי ל-Z-Wave) נמצא בממ"ד, ורכיב ששולט על תריס חשמלי נמצא הרחק משם. רחוק מדי בשביל תקשורת אלחוטית תקינה. כל עוד יש עוד רכיבים מכל סוג שהוא (שעובדים על חשמל ולא על סוללות) בדרך, הם "יתווכו" ביניהם ותהיה קליטה מלאה למרות המרחק. למעשה, תיאורטית, אין מגבלת מרחק כלל באופן הזה.

3. ניתן להפוך את הבית לכמה חכם שרק רוצים. החל מלהסתפק בכך שתוכלו לשלוט על תריסים חשמליים ואורות מהאייפון ועד לתרחישים מרחיקי לכת. לדוגמא: תוכלו לכוון שברגע שהטמפרטורה עוברת את ה-30 מעלות, התריסים בבית יסגרו, המזגן יתחיל לעבוד על קור ומכוון ל-25 מעלות וכו'.. כשמישהו מצלצל בדלת, תקבלו התרעה עם תמונה שלו לנייד ותוכלו לפתוח את הדלת מרחוק, וליצור תרחיש שבאותו רגע אור הכניסה ידלק. אין למעשה גבול למה שניתן לעשות, אבל זה לא חובה. ניתן כאמור "להתפשר" על הדברים הפשוטים ביותר ולהרחיב אותם ככל שעובר הזמן.

4. התקן אמנם חוקי במדינת ישראל, אבל בתדרים שאף אחד לא מייצר עבורם רכיבים, אז זה לא ממש רלוונטי. מי שרוצה להתקין מערכת כזו בבית, צריך להזמין חלקים ולקוות שלא יתפסו.

5. הרכיבים דורשים חיבורים לחשמל בדר"כ וממוקמים מאחורי הקופסאות. זה דורש טיפה התעסקות עם החשמל. לא משהו מסובך בכלל, ויש תמיכה רחבה ברשת אבל בהחלט עלול להרתיע אנשים מלהתעסק עם זה.

6. זה לא סיפור זול. אמנם לא ברמות של מוצרים מוכנים, אבל קונטרולר טוב עולה בסביבות ה-200 דולר, וכל רכיב עולה כ-50 דולר מעבר לכך.

פורסם

לגבי

1. כך גם עובדים רכיבי zigbee וגם זה נכון לגבי ציוד KNX שלו יש את המבחר הכי גדול משמעותית של יצרנים וחברות שונו מכל תקן אחר

2. בידיוק כך גם זיגבי מתפקד

3. אפשרי כמעת בכל מערכת

4. המוצרים שרשמתי בהודעה מעלה נמצאים כבר בארץ ללא צורך יבוא

• תוכן חדש...