Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שאני נשמע הכי פאנבוי של רנו בארץ,

אבל האוקטביה יקרה מהותית מהרנו פלואנס/מגאן, פחות חסכונית, התחזוקה שלה יקרה יותר, אחריות לשנתיים ולא לשלוש שנים והביטוח היקר בגלל סכנת הגניבות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ביטוח נגזר לא רק מהנהג ויעידו על כך מחירי הביטוח המטורפים על פאביה ואוקטביה

10000 שקל על פאביה שנת 2004 (נכון ללפני שנתיים) לדוגמא

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם (נערך)
לגבי סעיף 4 - רכבים משומשים שנרכשים בתהליך טרייד אין לרכבים חדש מועברים בדרך כלל לאוטוסנטר/הרץ, גם את הידיים הפרטיות, אם עדיין זה רלוונטי מבחינתך פנה בה"פ אני אנסה לעזור.

סעיף 5- ייתכן ומה שביקשת על הרכב לא תאם למה שהתכוון נציג סוזוקי להציע לך ולכן מלכתחילה העדיף לבחור במילים "לא עושה טרייד אין" מאשר להציע לך הצעה מבזה שבסופה היית כועס עליו אפילו יותר. אולי הוא פשוט התעצל גם זו סיבה :-D. כך או כך לא נדע

תמיד תנסה למכור את הרכב הפרטי לבד, נכון הנוחות של המהלך, מצד שני יכולת המיקוח שלך על הצד השני עולה בצורה משמעותית כשאתה מדבר על מזומן מאשר טרייד אין. בטרייד-אין לא קיימת באפשרותך האופציה לאמוד כמה הפסד/רווח מתבצע על הרכב שלך.

רשמתי בכחול, כי את האדום כבר תפסת :-D

שיהיה חג שמח ובהצלחה

סעיף 4 אולי רלוונטי מבחינתי. לגבי הקטע של מכירה לבד-שוב, ההפרש בין הטרייד אין למכירה לפרטי הוא לא גדול (גם בשיקלול מחירון יד 2) ואני מוכן לספוג אותו עבור הנוחות שבהשארות עם הרכב עד להחלפה.

לגבי סעיף 5-לא העליתי אפילו שום דרישה של מחיר. הנציגה של סוזוקי התקשרה לאיש הטרייד אין, שאמר לה בפירוש שהם לא מתעסקים עם גיר רובוטי, כך שאין כאן עניין של חוסר התאמה בין מחיר רצוי למצוי, אלא חוסר רצון מובהק של יבואן סוזוקי להתקדם לקראת לקוח שמעוניין לרכוש רכב של סוזוקי דרכו בעסקת טרייד אין.

וכן, מבחינתי איש הטרייד אין שסירב הוא נציג של יבואן סוזוקי, והיחס שלהם עלה להם בלקוח שלא יהיה מעוניין לרכוש שום רכב אצלהם וגם מעביר את ההתרשמות הזו הלאה.

אם נהגת על הרובוטי של טויוטה ואתה מרוצה, כדאי לשקול את הפיקאסו C3 טורבו דיזל - מיקרוואן חמוד עם תא נוסעים מתוכנן היטב ומנוע דיזל חזק וחסכוני.

אני בהחלט הייתי שוקל לחיוב, אך אישתי שונאת את הגיר הרובוטי ורוצה אוטומט בלבד, במידה והרכב יהיה רכב יחיד.

אז רגע,אתה פוסל את צ'מפיון על הסף בגלל ה DSG או בגלל שאתה עתיד לטפל במוסכים שלהם ? :lol:

וברצינות,אומנם חדש מהניילון אופציה הכי פחות מועדפת עליך,אך עם מה שציינת שאתה אמור לגמוע בשנים הקרובות,לדעתי אוקטביה TDI תפור עליך :)

שים לב שהגיר DSG הארור הוא ה-DSG7 (שבא בגולף 122 או אוקטביה בנזין 1.2),הTDI מגיע אאל"ט עם DSG6 שמגיע גם בGTI ובשאר הספורטיביות.

תרגישו חופשי לתקן,אך ממה שעקבתי על כל הדיונים במהלך הזמן,ה7 הוא הבעייתי בעוד ה6 מצוין.

כך או כך,בהצלחה :)

פוסל את צ'מפיון בגלל שקוראים להם צ'מפיון :twisted: תאמין לי שהשיקול של טיפולים במוסכים שלהם לא רלוונטי כי יש את רון. השיקול הוא האמינות והיחס של היבואן ללקוחות והם לא באים לי בטוב :lol:

לגבי תיבת הdsg-מעדיף לוותר לאור ההיסטוריה הבעייתית שלה (גם אם מדובר ב7 ולא ב6). אני מדגיש שזהו לא שרשור של ייעוץ ברכישת רכב, אלא שרשור שמראה מבחינתי כקונה אופציונלי מכלול של שיקולים.

אבל האוקטביה יקרה מהותית מהרנו פלואנס/מגאן, פחות חסכונית, התחזוקה שלה יקרה יותר, אחריות לשנתיים ולא לשלוש שנים והביטוח היקר בגלל סכנת הגניבות.

רכב חדש מבחינתי הוא האופציה הפחות עדיפה.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

שטויות במיץ עגבניות.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
שטויות במיץ עגבניות.

כמה ביטוח אתה משלם ואיזה מיגון אתה צריך?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

מה עם סובארו אימפרזה?

אמנם היא לא מצטיינת הסגמנט, אבל יש תכנית תשלומים עם מקדמה אפסית, רכב אמין וחסכוני יחסית (בזכות גיר רציף) וגם אפשרות להסב לגז.

וכמובן 5 שנות אחריות מלאות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
מה עם סובארו אימפרזה?

אמנם היא לא מצטיינת הסגמנט, אבל יש תכנית תשלומים עם מקדמה אפסית, רכב אמין וחסכוני יחסית (בזכות גיר רציף) וגם אפשרות להסב לגז.

וכמובן 5 שנות אחריות מלאות.

עם ההסבה לגז היא נותנת תמורה טובה,

אבל צריך לקחת בחשבון את עלות ההסבה.

רכב דיזל ייתן מומנט עדיף.

פורסם

כדאי לך מאד לבדוק הלואה בנקאית, משום שרבית של 6% נשמעת לי גבוהה מאוד.

אני רואה עוד אפשרות שתפתור לך את בעית ה"מפתח תמורת מפתח", אם כי יתכן שתהיה לה עלות אחרת:

רכוש רכב במימון של 100% (או תוך פתיחת איזה חסכון שיכסה חלק קטן מעלות הרכב) - ולאחר קבלתו מכירת הרכב הנוכחי בשוק החופשי. היתרון - אין לך בעית חוסר ברכב בין מכירה לרכישה. החסרון - עלות הקמת הלואה יותר גדולה, ואיזה עמלה נומינלית קטנה כאשר אתה מחזיר את הסכום שקיבלת תמורת הרכב שאתה מוכר. החסרון השני הוא החסרון במכירה בשוק החופשי - איך יכול לדעת כמה זמן יקח לך למכור את הרכב, ובהתאם לכך תהיה לך לתקופה מסויימת עלות של החזקת שני רכבים במקביל.

לגבי התקלות שלך בסוכנות סוזוקי: אני לא יודע עם איזו סוכנות טרייד אין עובדת אותה סוכנות. יתכן מאד שלא מדובר בטרייד אין של יבואן אלא בגוף חיצוני, שיש לו השיקולים שלו. אני נתקלתי בסיפור דומה לפני מספר שנים בסוכנות משנה של טויוטה (כלומר לא סניף של היבואן אלא סוכנות פרטית), כאשר רציתי למכור קורולה ישנה. המחיר שהוצע לי על ידי הטרייד אין היה 10000 ש"ח מתחת למחירון לפני שראו את הרכב (שהיה עם נסועה מתחת לממוצע ומטופל באופן סדיר במוסך טויוטה), בסופו של דבר הצבתי מודעה בחלון לאחר שקיבלתי את הרכב החדש, המכונית נמכרה תוך שעתיים בהפחתה של 2500 ש"ח מהמחירון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial, תודה-הנושא של הלוואה בנקאית כבר בתהליכי בדיקה מול הבנק ויחזרו אלי בימים הקרובים. לגבי פתיחת חיסכון-האופציה הזו לא רלוונטית עקב שיקולים כאלו ואחרים. לגבי מכירה בשוק החופשי-המחיר שנקבתי על היאריס בשרשור שפתחתי ב"יעוץ לרכישת רכב" כבר לקח בחשבון את המחיר שלה בשוק החופשי באמצעות יד2 וכדומה. אין הפרש גדול בין המחיר שלה בשוק החופשי לבין המחיר שהציעו לי עליה בטרייד אין, ולכן העדפתי ללכת על הטרייד אין כדי להמשיך להיות עם הרכב עד להחלפה של מפתח מול מפתח.

פורסם

אני קיבלתי רושם דומה לזה שאתה קיבלת בסוכנות של סוזוקי, במקרה שלי בעפולה.

הגעתי להתעניין ברכב, בלי שום טרייד אין, אף אחד לא טרח לפנות אליי עד שלא ניגשתי לשולחן של הנציג להתעניין בתנאי מימון לאלטו חדשה, וגם אז הרגשתי שהוא ממש עושה לי טובה שהוא מדבר איתי, לא טרח להסביר את אופי העיסקה אלא פשוט מסר לי ברשור עם פרטים חלקיים.

כשהגעתי עם הרכב שלי כמה חודשים אחרי בכדי לקבל הצעת טרייד אין קיבלתי הצעה של 50 אחוז מהמחירון המשוקלל של הרכב שלי.

אני מודע לכך שמאזדה 3 עם עבר ליסינג היא לא הסחורה הכי חמה בשוק אבל 50 מהמחירון אחרי שיקלול ליסינג זאת הצעה מבזה.

מאוטו סנטר קיבלתי יחס טוב, הנציג שלהם חזר אליי מספר פעמים, אמנם באיחור קצת אבל אני מקבל את זה. הוא נתן לא מעט פרטים בטלפון כולל הסברים על עיסקת טרייד אין וגם את הערכה למחיר שאקבל על הרכב שלי.

אני חושב שהכי נכון לך יהיה לרכוש רכב אחד גדול יותר וחסכוני. הפלואנס היא באמת כיוון טוב ובהחלט מתאימה לדרישות. אני רק מציע בגלל הקילומטראז' הגבוה יחסית שאתה עתיד לעשות לנסות לחפש רכב עם קילומטראז' ממוצע ולא גבוה כמו בהצעות שכבר קיבלת.

אם אתה שוקל לרכוש רכב נוסף, נסה לשים יד על יונדאי I30 דיזל, נמכרו מעט כאלה בשנת 2008 ומדי פעם צצה אחת ביד 2, היא לא חסכונית כמו הפלואנס אבל תעלה חצי והיא משפחתית קומפקטית דיי מרווחת שתוכל לשמש אותך. לאחר שתמצא כזו תחליף את היאריס במיני חדשה מהיבואן, כסה את ההלוואה שלקחת לרכישת היונדאי ועוד ישאר סכום קטן לתת כמקדמה ליבואן של הרכב החדש או לחלופין לכסות עלויות ביטוח במזומן לרכב החדש וכמה מיכלי דלק.

מעבר ל-I30 דיזל שדיי נדירה יש עוד כמה דגמים כמו הונדה ג'אז ידנית למשל או סקודה פביה ספייס דיזל שיכולות להתאים לגמיעת מרחקים בצריכת דלק נמוכה.

פורסם

אני שבואר שזו שגיאה לבחור רכב לצרכים שלכם אך ורק לפי ההיבט הכספי.

כל רכב רק מפסיד מערכו עם השנים. מי יותר, מי פחות.

בחרו רכב שיתאים למשפחה קטנה. עדיפה סופר מיני מרווחת או קומפקט , אפילו אם צריך שנה או שנתיים אחרוה מהתכנון המקורי.

מכוניות המיני יהיו לא נוחות, מאוד לא נוחות, עם עגלה והתיקים שמלווים פעוט. תחשבו על הכנסת פעוט למושב הבטיחות, קיפול עגלה וכו'.

לא כדאי לחזוב על מדף אחרוי כאמצעי אחסון - לא תרצו שמשהו יעוף על הפעוט בבלימת חרום, ולא ממש כדאי לבדוק אם דופן המושב צספג חבטה טבוה של העגלה שיש מאחור.

אני הייתי בוחן קודם כל את מקסימום הבטיחות ברכב, אחר כך נוחות שימוש ב - 2-3 השנים הקרובות, לפחות. אולי המשפחה תגדל, אולי הדרישות שלכם יהיו להעדיף נוחות ואבזור., מה שבדרך כלל קורה לאנשים עם הגיל.

צריכת הדלק אינה שונה משמעותית עם הגדלת הרכב ולדעתי אינה שיקול חשוב בבחירה, כל עדו אנו מדברים על רכב ממוצע.

הכל נכנס, הרכב נוסע - אבל לא נוח בשימוש יומיומי.

ילה גבר בא נראה! מר +1

• תוכן חדש...