Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני מחפש רכב משפחתי בתקציב לא גבוה של עד 25K.

הרכב ישמש לנסיעות גם בעיר וגם בבין עירוני ( אני משער כ 15K בשנה), אני נהג רגוע , לא נוסע יותר מהר מ100-110 קמ"ש, וכמובן לא מחפש מכונית ספורטיבית אך בהחלט עם תאוצה סבירה וגיר אוטומטי.

הדבר שחשוב לי יותר מהכל הוא התמורה שאני מקבל לרכב , אני מחפש רכב עם איבזור סביר(לא חייב שכל החלונות יהיו חשמליים,לא צריך שליטה על מולטימדיה מההגה וכו) , מרווח כמה שיותר (אני בן אדם לא נמוך ולא דחליל בכלל), חשוב לי שהרכב יהיה כמה שיותר חדש לפחות שנת 2008, חשוב שהרכב לא "ישתה" דלק , אני חושב שצריכת דלק של 11 -12 קילומטר לליטר זה סביר( בכל זאת אני מחפש משפחתית ולא מיני), וכמובן שגם כמות האחזקה והטיפולים יהיו סבירים לכיס.

נכון לסקירה שעשיתי הרכב שההכי מתאים לי ( לפחות מבחינת תקציב +שנתון+ הגודל + צריכת הדלק) הוא רנו מגאן 2 שנת 2008 ,

הדבר היחיד שטיפה מפחיד אותי הוא החוות הדעת שיש כאן בפורום לגבי "מחלות" של הרכב , וגם כל מיני הפחדות שהרכב כל חודש נגרר למוסך, אך מצד שני אנשים אומרים שלתקציב נמוך הוא נותן אחלה תמורה (שזה בדיוק מה שאני מחפש).

השאלה שלי אם אני מוצא רכב יד1 או 2 פרטייות ושמוטפלים בזמן במוסכים מורשים\מומלצים האם עלי לחשוש? או שווה "לקחת את הסיכון"?

בכל מקרה הייתי רצה לדעת מה אתם חושבים על הרנו , וגם אולי יש מכוניות נוספות שמתאימות לקריטריונים שלי ויתנו תמורה טובה יותר למחיר.

חשוב לציין שאני לא מעוניין לחרוג מן התקציב.

מקווה שלא התייאשתם וקראתם הכל , מחכה בקוצר רוח לתגובות.

עריכה אחרונה על ידי Bigg1980
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קשה לי להאמין שמגאן פרטית שמורה ממודל 2008 תעלה לך 25000₪.

אולי אחת יוצאת ליסינג עם קילומטרז׳ גבוה, ואז היא הופכת ללא מומלצת!

מגאן קונים רק אם היא טופלה לפי הספר ובחלקים מקוריים, אחרת היא עלולה לגרום לצרות.

עדיף לרדת בשנתון ולרכוש אחת טובה ושמורה.

האופציה השניה היא מיצובישי לנסר שתענה על כל הצרכים שלך ותתן לך שקט נפשי בזכות אמינות מצויינת.

גם כאן לא תמצא רכב פרטי עם נתונים טובים משנתון 2008 בתקציבך. אבל גם אחת מליסינג עדיין תפגין אמינות טובה ותהיה זולה יותר לתחזוקה מהמגאן.

לפני שיהיו כאלה שיגידו שהמגאן הרבה יותר טובה, אז אציין שכן, המגאן הרבה יותר מתקדמת, בטיחותית,מרווחת ומהנה מהלאנסר.

אבל למשפחה ממוצעת שאין לה עודף כסף למוסכים (גם טיפולים ולא רק תקלות), הלאנסר תתן תמורה טובה יותר.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
קשה לי להאמין שמגאן פרטית שמורה ממודל 2008 תעלה לך 25000₪.

אולי אחת יוצאת ליסינג עם קילומטרז׳ גבוה, ואז היא הופכת ללא מומלצת!

מגאן קונים רק אם היא טופלה לפי הספר ובחלקים מקוריים, אחרת היא עלולה לגרום לצרות.

עדיף לרדת בשנתון ולרכוש אחת טובה ושמורה.

האופציה השניה היא מיצובישי לנסר שתענה על כל הצרכים שלך ותתן לך שקט נפשי בזכות אמינות מצויינת.

גם כאן לא תמצא רכב פרטי עם נתונים טובים משנתון 2008 בתקציבך. אבל גם אחת מליסינג עדיין תפגין אמינות טובה ותהיה זולה יותר לתחזוקה מהמגאן.

לפני שיהיו כאלה שיגידו שהמגאן הרבה יותר טובה, אז אציין שכן, המגאן הרבה יותר מתקדמת, בטיחותית,מרווחת ומהנה מהלאנסר.

אבל למשפחה ממוצעת שאין לה עודף כסף למוסכים (גם טיפולים ולא רק תקלות), הלאנסר תתן תמורה טובה יותר.

אני לא רוצה לרדת בשנתון של המגאן מכיוון שהבנתי שבשנים הקודמות ל2008 היו כמה "מחלות לרכב" שטופלו רק החל משנתון 2008. או שאני טועה?

ואני לא שוקל בכלל מכוניות שהיד הראשונה שלהם היית ליסינג(אולי לא בצדק , אבל זאת עובדה) אותי מעניינות אך ורק רכבים מידיים פרטיות.

בכל זאת אני מרגיש קצת אופטימי ,ונגיד ואני כן ימצא מגאן 2008 עם קילומטרג' באיזור ה 100K, ושטופלה במוסך מורשה או שמוסכים הממומלצים פה בפרורום (שמתמחיק במגאנים) אז הרכב אמור לתת תמורה טובה לכסף נכון?

את הלאנסר אני שללתי מכיוון שבתקציב שלי אני יצתרף לרדת לפ]חות לשנות 2006 ואני מעדיף שלא.

פורסם

המגאן המשודרגת הגיעה לארץ באמצע שנת המודל 2007.

לגבי ההחלטה שלא לרדת בשנתון, אני חושב שיש לך טעות כמו להרבה אנשים.

אתה לא תקנה מגאן או לאנסר 2007 עם נניח 80000 ק״מ וכן תקנה אחת מ-2008 עם מאה אלף?

התקציב שלך נמוך ביחס לדרישת גיל הרכב.

אתה עומד להתפשר על דברים חשובים רק כדי לנהוג ברכב חדש יותר.

אתה טועה!

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

נגיד ואני כן ימצא מגאן 2008 עם קילומטרג' באיזור ה 100K, ושטופלה במוסך מורשה או שמוסכים הממומלצים פה בפרורום (שמתמחיק במגאנים) אז הרכב אמור לתת תמורה טובה לכסף נכון?

אמנם 2007 אבל הרנו סניק תתן תמורה עדיפה ב-ה-ר-ב-ה על כל משפחתית שתמצא. עושה בערך 1:10 אלא אם אתה חובב פקקים עירוני מושבע. בגלל התדמית שלה המחירים שלה ברצפה אבל אין יותר מכונית-לשקל ממנה לדעתי.

רק לדוגמה:

Untitled.jpg

ויש עוד...

אישית נסעתי כמעט 4 שנים על דגם דומה וממליץ עליו בחום (אם כי היה חדש בזמנו) - דגם ה-1600 מעט חלש לרכב אבל אם אתה לא נהג שודים ואין לך בעיה לתכנן עקיפות מראש תסתדר איתו מצויין. אחרת לך על גרסת ה-2000 סמ"ק.

עריכה אחרונה על ידי gillz
פורסם

ברשתי מגאן שנת 2006 . שכן התחיל את דרכו בליסינג. הרכב נותן תמורה מצויינת למחירו . רכב מאוד כייפי לנהיגה, נוח ובטיחותי. נסיעה חלקה ותא מטען גדול מאוד. צריכת דלק ממוצעת 1 ל 12.5 .

החיסרון היחידה הוא זה שהטיפולים יחסית יקרים. לפחות בשבילי כי אני סטודנט.

ולסיכום . הרכב נותן תמורה מצויינת ביחס למחירו הנמוך.

פורסם
המגאן המשודרגת הגיעה לארץ באמצע שנת המודל 2007.

לגבי ההחלטה שלא לרדת בשנתון, אני חושב שיש לך טעות כמו להרבה אנשים.

אתה לא תקנה מגאן או לאנסר 2007 עם נניח 80000 ק״מ וכן תקנה אחת מ-2008 עם מאה אלף?

התקציב שלך נמוך ביחס לדרישת גיל הרכב.

אתה עומד להתפשר על דברים חשובים רק כדי לנהוג ברכב חדש יותר.

אתה טועה!

אפשר לדעת מה בדיוק "שידרגו" במגאן שהגיעו באמצע 2007?

ואפשר לקבל הסבר מפורט יותר מה ההתרונות של הלאנסר על המגאן?

מכיוון שמחיפוש קצר ולא מעמיק באתר "יד 2" ראיתי שגם הרבה לאנסריות היו בידי ליסינג, אז לטעמי הסיכוי שאני ימצא לאנסר שמורה היא בדיוק כמו הסיכוי למצוא מגאן שמורה, ופה נכנסת השאלה למה לאנסר שמורה(שנת 2006-2007) יותר טובה ממגאן שמורה(שנת 2008)?

אמנם 2007 אבל הרנו סניק תתן תמורה עדיפה ב-ה-ר-ב-ה על כל משפחתית שתמצא.

איך בדיוק הרכב הזה עדיף על המגאן? גם יותר קטן, כלומר הבגז' יותר קטן ואולי גם הסלון של הרכב, וגם הצריכת דלק פחות טובה מהמגאן?

וגם יותר ישן בשנה? תוכל בבקשה לפרט למה הדגם של הסניק נותן בעיניך תרומה "ב-ה-ר-ב-ה" יותר טובה מהמגאן?

אמנם 2007 אבל הרנו סניק תתן תמורה עדיפה ב-ה-ר-ב-ה על כל משפחתית שתמצא.

תוכל בבקשה לפרט על הטיפולים? כל כמה זמן עושים טיפול ומה מחליפים ופחות או יותר את העלויות?

דרך אגב תודה רבה על התגובות !

פורסם

לנסר יותר אמינה. חוץ מזה אין לה יתרונות על מגאן. אכן רוב הלנסרים היו בליסינג. גם רוב המגאנים.

שידרוג במגאן מ 2007 ומעלה כולל ביטול מערכת תזמון שסתומים משתנה שהייתה לפעמים בעייתית, ושיפורים במערכת חשמל ובגיר.

סניק יותר מרווח עקב יתרן הגובה, גם תא מטען יותר שימושי בגלל דלת חמישית גדולה ושוב - אפשרות העמסה לגובה, אפילו שהנפח המוצהר יותר קטן.

תבדוק גם שני דגמים נוספים - פיז'ו 307 ו סיטרואן C4. גם הם נמכרים במחירים נמוכים מאוד למודלים חדשים.

פורסם

אני יכול לתת לך רק השווה אחת. אני וחבר רצינו להחליף טיימינג . לו יש יונדאי גטס ולי מגאן. מחיר של קיט טיימינג לגטס עולה סביבות 500 ש"ח ולמגאן 1200 . רק הקיט ללא עבודה. בעיקרון לפי הוראות יצרן יש לבצע טיפול כל 30 אלף אבל אני לא ממליץ על זה. אני אגיע הביתה ואתן לך פירוט של עלויות של פילטרים פלאגים וכו.

פורסם

הלנסר מתאימה יותר למשפחה שרוצה לחסוך בהוצאות ולהנות משקט נפשי.

מדובר ברכב עם אמינות יוצאת מהכלל ומחירי שוק נמוכים.

עלויות הטיפולים זולות בהרבה משל המגאן.

הרכב מספיק מרווח ומאובזר, אולי לא ברמה של המגאן אבל עדיין מספיק.

לי יש אחת מ-2004 שאצלנו 4.5 שנים בלי שום בעיה או תקלה, גם לא הקטנה ביותר.

היום corolla cross 2022

פורסם

פות"ש, אתה צריך להבין דבר אחד מאוד חשוב. זול עולה ביוקר.

אתה מתעקש על שנתון גבוה בתקציב נמוך. אם לבן אדם יש רכב שמור מידיים פרטיות עם ק"מ נמוך אין לו סיבה למכור אותו במחיר של נבלה.

אפילו C4 עם השוק החלש שלהן לא נמכרות במחירים כל כך נמוכים משנת 2008.

למה לנסר עדיפה על הרנו? כי בתקציב הזה ובשנתון הרצוי אתה תקבל אחת שיצאה מליסינג, אבל זה רכב שלא דורש תחזוקה בכפפות של משי כדי שיראה אמינות ולא ישחט אותך בעלויות תחזוקה כי מחיר הרכישה הוא לא הכל.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
פות"ש, אתה צריך להבין דבר אחד מאוד חשוב. זול עולה ביוקר.

אתה מתעקש על שנתון גבוה בתקציב נמוך. אם לבן אדם יש רכב שמור מידיים פרטיות עם ק"מ נמוך אין לו סיבה למכור אותו במחיר של נבלה.

אפילו C4 עם השוק החלש שלהן לא נמכרות במחירים כל כך נמוכים משנת 2008.

למה לנסר עדיפה על הרנו? כי בתקציב הזה ובשנתון הרצוי אתה תקבל אחת שיצאה מליסינג, אבל זה רכב שלא דורש תחזוקה בכפפות של משי כדי שיראה אמינות ולא ישחט אותך בעלויות תחזוקה כי מחיר הרכישה הוא לא הכל.

לפי חיפוש קצת יותר מעמיק במודעות "יד 2" אני לא מוצא אף לא לאנסר אחת שמורה עם קילומטרג' הגיוני , וגם כל הלאנסרים שהיו בליסינג במיוחד נראות עם המון מכות בפח ולא שמורות כלל.

ולעומת זאת בקטגוריה של המגאן ישנם כמה וכמה מכוניות מידיים פרטיות ואומנם טיפה מעל התקציב שלי (אני אני מאמין אפשר להגיד לפשרה)

וכמובן שאני מבין שמחיר הרכישה הוא כלל וכלל לא הכל, אבל בכל זאת אני עדיין לא מבין למה המחיר על המגאן כלכך נמוך.

האם כי באמת הרכב לא אמין בכלל ועלות תחזוקתו בשמיים, ושאולי פשוט בגלל ה"שם הרע" שנוצר לרכב בעיקר מאנשים שמעולם לא היו בעלי מגאן?

ועוד סיבה שאני יכול לחשוב עליה למכור במחיר זול יחסית למחיר המחירון ... וזה פשוט יאוש.. יש לי כמה חברים שמנסים למכור מכוניות מכל הסוגים ( יפניות וגרמניות שמורות , חדשות יותר וישנות יותר) ועדיין המצב בשוק כלכך נורא שאנשים מתאיישים והצורך\רצון בלהשתדרג לרכב חדש יותר גורם לך להורדים במחיר עשרות אחוזים ממחיר המחירון.

אבל בכל זאת אני רוצה להתמקד טיפה ברנו מגאן, במידה ואני כן מוצא רכב שנת 2008 וקילומטרג' סביר של עד 100K , עם היסטוריית טיפולים וידיים פרטיות, האם אני בכל זאת צריך לפחד להכניס ראש בריא במיטה חולה? האם עד כדי כך הרכבים האלה לא אמינים?

או שאלה פשוט סטיגמות מן העבר הרחוק?

פורסם

מצב הרכבים במודעות של יד 2 לא מייצג כלום.

אם תרד לשנתונים של 2006-2007 יהיה לך הרבה יותר פשוט למצוא רכב שמור עם ק"מ נמוך, כי אז התקציב שלך לא יהיה רחוק בעשרות אחוזים מהמחירונים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

איך בדיוק הרכב הזה עדיף על המגאן? גם יותר קטן, כלומר הבגז' יותר קטן ואולי גם הסלון של הרכב, וגם הצריכת דלק פחות טובה מהמגאן?

וגם יותר ישן בשנה? תוכל בבקשה לפרט למה הדגם של הסניק נותן בעיניך תרומה "ב-ה-ר-ב-ה" יותר טובה מהמגאן?

הציניות מיותרת, במיוחד כשלא בדקת את דבריך ועל אחת כמה וכמה כשהיא מופנית כלפי מי שמנסה לייעץ ולעזור...

תא המטען של הסניק ענק ונוח בהרבה, מרחב המחיה לנוסעים עדיף בכל פרמטר אפשרי עם 3 מושבים מלאים בספסל האחורי שניתנים לכיוונון עצמאי. שפע איבזור/חיישנים ותכנון פנים מאוד נוח מבחינת תאי איחסון, מגשי-אוכל נפתחים וכדומה. לא סגור על צריכת דלק אבל אף מכונית בשנתונים/מחיר הזה לא מבריקה בתחום וזה בטח זניח למדי.

אם אתה סגור על מגאן משום מה - ראיתי היום אחת - אמנם 2006 אבל ק"מ נמוך במיוחד:

2014-04-12 12.07.13.jpg2014-04-12 12.07.38.jpg

פורסם
הציניות מיותרת, במיוחד כשלא בדקת את דבריך ועל אחת כמה וכמה כשהיא מופנית כלפי מי שמנסה לייעץ ולעזור...

תא המטען של הסניק ענק ונוח בהרבה, מרחב המחיה לנוסעים עדיף בכל פרמטר אפשרי עם 3 מושבים מלאים בספסל האחורי שניתנים לכיוונון עצמאי. שפע איבזור/חיישנים ותכנון פנים מאוד נוח מבחינת תאי איחסון, מגשי-אוכל נפתחים וכדומה. לא סגור על צריכת דלק אבל אף מכונית בשנתונים/מחיר הזה לא מבריקה בתחום וזה בטח זניח למדי.

אם אתה סגור על מגאן משום מה - ראיתי היום אחת - אמנם 2006 אבל ק"מ נמוך במיוחד:

[ATTACH=CONFIG]377308[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]377309[/ATTACH]

חס וחלילה ציניות! כנראה שמה שכתבתי משתמע ב2 דרכים! אני מעריך מאוד את כל מי שמנסה לעייץ לי כאן!

מתנצל אם דברי פגעו בך!

אבל אני בשיא התמימות רציתי להבין מה יותר טוב בדגם של הסניק , מכיוון שעד ההודעה הזאת לא פירטת למה לדעתך היא טובה יותר ואתה צודק ב100% שאין לי שום ידע קודם עלדגם הסניק , אבל בכל זאת אם לומר את האמת אז מבחינה חיצונית לא התחברתי אליו כלל וכלל

ולכן אפשר להגיד שפסלתי אותו.

תודה רבה על הרנו שצילמת , אך למרות שהקילומטרג' נמוך הייתי רוצה לקנות מגאן שנת 2008 ( בתקווה למצוא גם כן בקילומטרג' הגיוני) וזאת בגלל התיקול"מחלות" שנעשה לרכב בשנתון זה.

תודה!

• תוכן חדש...