Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקנה קיה ריו או יונדאי אקסנט.

זה נופל בדיוק בדרישה שלך לאמינות,שנתון,חיסכון ותא מטען.

הרכבים זזים לא רע והם לא יקרים בכלל לאחזקה

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רנו מגאן זה לא רכב שדורש תחזוקה בכפפות של משי, לא מדובר בפרארי או ברכב אקזוטי נדיר. אין במגאן שום טכנולוגיה יוצאת דופן שדורשת טיפול מיוחד.

צריך רק לטפל בזמן במוסך מורשה יבואן או מוסך כללי שמתמחה בדגם, להשתמש בשמנים ונוזלים נכונים ולא לנסות לחסוך כל שקל על תחזוקה.

סטיגמות או לא סטיגמות - לכל סטיגמה יש בסיס באיזשהו מקום, ואם נגיד ניקח 1000 מאזדה 3 מול 1000 רנו מגאן שנת 2008, אז כנראה שבאמת במאזדה 3 יהיו פחות תקלות.

אבל כן יש שיפור באמינות של רנו עם השנים.

עלות הטיפולים התקופתיים לא שונה משמעותית מעלות הטיפולים בכל רכב מקביל אחר.

גיר אוטומטי של מגאן נמצא בשימוש כבר מעל 15 שנה במכוניות צרפתיות, מוסכים מתמחים מכירים אותו ועלות תיקון/שיפוץ יחסית לא יקרה, בוודאי ביחס לגירים רובוטיים מודרניים.

לגבי ה"זול עולה יקר" - זה נכון במידה מסייימת, אבל לא באופן גורף.

מחירים נמוכים ושוק חלש של רנו מגאן מורכבים בחלקם מדברים אמיתיים (כלומר יש באמת יותר תקלות) ובחלקם מסיפורים מן העבר ומחשש של אנשים.

כל זה ביחד גורם לצניחת מחיר חדה, לדגמא מגאן 2008 שעלתה כחדשה בדיוק כמו מאזדה 3, היום עולה חצי ממנה, ומספקת תמורה עדיפה.

אבל אחרי כמה שנים מחיר של הרנו הזו יהיה כמה אלפי שקלים, וגם את זה צריך לקחת בחשבון.

מה שכן - במגאן יש בקרת יציבות, 6 כריות אוויר, איכות נסיעה ונוחות טובים, מרווח סביר ותא מטען גדול, עיצוב חיצוני לא רע ואת זה אין ביונדאי אקסנט או קיה ריו.

פורסם
רנו מגאן זה לא רכב שדורש תחזוקה בכפפות של משי, לא מדובר בפרארי או ברכב אקזוטי נדיר. אין במגאן שום טכנולוגיה יוצאת דופן שדורשת טיפול מיוחד.

צריך רק לטפל בזמן במוסך מורשה יבואן או מוסך כללי שמתמחה בדגם, להשתמש בשמנים ונוזלים נכונים ולא לנסות לחסוך כל שקל על תחזוקה.

סטיגמות או לא סטיגמות - לכל סטיגמה יש בסיס באיזשהו מקום, ואם נגיד ניקח 1000 מאזדה 3 מול 1000 רנו מגאן שנת 2008, אז כנראה שבאמת במאזדה 3 יהיו פחות תקלות.

אבל כן יש שיפור באמינות של רנו עם השנים.

עלות הטיפולים התקופתיים לא שונה משמעותית מעלות הטיפולים בכל רכב מקביל אחר.

גיר אוטומטי של מגאן נמצא בשימוש כבר מעל 15 שנה במכוניות צרפתיות, מוסכים מתמחים מכירים אותו ועלות תיקון/שיפוץ יחסית לא יקרה, בוודאי ביחס לגירים רובוטיים מודרניים.

לגבי ה"זול עולה יקר" - זה נכון במידה מסייימת, אבל לא באופן גורף.

מחירים נמוכים ושוק חלש של רנו מגאן מורכבים בחלקם מדברים אמיתיים (כלומר יש באמת יותר תקלות) ובחלקם מסיפורים מן העבר ומחשש של אנשים.

כל זה ביחד גורם לצניחת מחיר חדה, לדגמא מגאן 2008 שעלתה כחדשה בדיוק כמו מאזדה 3, היום עולה חצי ממנה, ומספקת תמורה עדיפה.

אבל אחרי כמה שנים מחיר של הרנו הזו יהיה כמה אלפי שקלים, וגם את זה צריך לקחת בחשבון.

מה שכן - במגאן יש בקרת יציבות, 6 כריות אוויר, איכות נסיעה ונוחות טובים, מרווח סביר ותא מטען גדול, עיצוב חיצוני לא רע ואת זה אין ביונדאי אקסנט או קיה ריו.

תודה רבה על התגובה המקצועית! אקח את זה לתשומת ליבי.

פורסם

Buki אני לא יודע על מה אתה מסתמך כשאתה אומר שתחזוקה של מגאן עולה כמו כל רכב אחר.

תחזוקה של מגאן עלולה יקרה מאד ועלותו של טיפול טיימינג יקרה הרבה יותר מה-1200 ש"ח שהוזכרו כאן - הכל מנסיון אישי כואב מאד.

זאת גם הסיבה שמחירן בשוק המשומשות הוא נמוך מאד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אני יכול לקשר אותך למישהו שמוכר רכב כזה, בטיפול פדנטי, עם 72 אלף ק"מ ובתקציב שלך.

גם אני חשבתי להציע לו את הרכב הספציפי. אבל הוא לא יקנה 2006 .

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
Buki אני לא יודע על מה אתה מסתמך כשאתה אומר שתחזוקה של מגאן עולה כמו כל רכב אחר.

תחזוקה של מגאן עלולה יקרה מאד ועלותו של טיפול טיימינג יקרה הרבה יותר מה-1200 ש"ח שהוזכרו כאן - הכל מנסיון אישי כואב מאד.

זאת גם הסיבה שמחירן בשוק המשומשות הוא נמוך מאד.

לא כתבתי "תחזוקה".

כתבתי "מחירי הטיפולים השותפים"

אלו שני דברים שונים.

מחיר טיפול תקופתי באמת לא שונה משום רכב אחר מקביל.

טיימינג עושים פעם ב 4-5 שנים, ולדעתי במוסך כללי אפשר לעשות באיזור המחיר שנרשם, אולי בכמה מאות שקלים יותר אבל זה לא משנה את התמונה.

פורסם
אני יכול לקשר אותך למישהו שמוכר רכב כזה, בטיפול פדנטי, עם 72 אלף ק"מ ובתקציב שלך.

תודה, אבל הייתי רוצה לדעת איזה שנה הרכב? איזה יד? עוד כמה זמן עד הטסט? האם עבר תאונות? אפשר לראות תמונות?

פורסם
לא כתבתי "תחזוקה".

כתבתי "מחירי הטיפולים השותפים"

אלו שני דברים שונים.

מחיר טיפול תקופתי באמת לא שונה משום רכב אחר מקביל.

טיימינג עושים פעם ב 4-5 שנים, ולדעתי במוסך כללי אפשר לעשות באיזור המחיר שנרשם, אולי בכמה מאות שקלים יותר אבל זה לא משנה את התמונה.

כנראה שאף פעם לא החזקת רנו.

נכון, היו גם טיפולים עם חשבונות של 700 ש"ח אבל גם היו טיפולים שוטפים בלי טיימינג שהגיעו גם ל-3000 ול-5000 ש"ח כאשר מדובר במכוניות שהגיעו למוסך לטיפול שוטף ללא תלונה מיוחדת כלשהיא.

שלא לדבר על תקלות שתיקונן עלה מעל 10000 ש"ח בשנה אחת כאשר הרכב היה עם פחות מ-100000 ש"ח ועד לא ארבע שנים על הכביש.

אני לא אומר שכל מי שיקנה רנו יחווה את מה שאני חוויתי, אך מכיוון יש סיכוי מסויים שזה יקרה - קשה לי להמליץ על רנו בכלל ומגאן/סניק בפרט.

אופציה מעניינת והרבה פחו הרפתקנית היא המאזדה 3, כשב-25K אפשר כבר לקנות שנת 2007 בוגרת ליסינג.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
כנראה שאף פעם לא החזקת רנו.

דווקא כן, 3 מכוניות רנו, מתוכן 2 שימשו לעבודה אינטנסיבית ו 50.000 ק"מ בשנה.

זה גם מתועד בעשרות שירשורים כאן בפורום.

פורסם

אני מכיר גם סיפורי זוועה על אחותה הצרפתית של רנו (פז'ו), ועם זאת ה306 שברשותי היא עד כה אמינה נוחה וגם לא שתיינית גדולה.

מצד שני לאבי היה 307 עם כרטיסיה למוסך...

ככה זה, נראה שבממוצע הצרפתיות אינן אמינות במיוחד, ובעל הרכב צריך להסתמך על מזל בנוגע לרכב שברשותו. מצד שני האלמנט הזה מגולם במחיר שלהם (שצונח די בקביעות) ככה שבעל הרכב העתידי צריך לשאול את עצמו האם בא לו להמר (רכב חדש/מאובזר יותר עם הסתברות גדולה יותר לבעיות) או לא. אני אישית בעד הימורים ;)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

טוב אז תודה לכולם על החוות דעת וההמלצות ,כנראה שאני דיי נעול על הרנו מגאן 2008 ,

מצאתי כמה אופציות מעניינות שמתאימות לי בתקציב .

אחת מהן היא בחברת "ענק הרכב" בראשון לציון. ואני יודע שלקנות מסוכן , אבל בכל זאת הם מחייבית על הבדיקה וגם מביאים אחריות לשנה(כנראה רק על הגיר ומנוע).

בכל זאת יש לי כמה שאלות.

האם מישהו רכש רכב מ"ענק הרכב" ברשל"צ? או מכיר מישהו שרכש מהם? אם כן אז מה החוות דעת?

איפה מומלץ בראשון לעשות בדיקה לפני קנייה ? עדיפות למוסך שלא "משוחד" על ידי סוכני מכירות . האם קופיוטסט מומלץ? אם כן הסניף במערב או במזרח?

איך מסמך האחריות אמור להיות מנוסח על מנת שהם לא יצליחו להתנער מאחריות במידה ותיהיה תקלה בגיר או במנוע?

חשוב לציין, הרכב שנמכר מהסוכן הוא ממש לא בעדיפות ראשונה שלי, אבל בכל זאת הייתי רוצה לבדוק אותה ולכן אשמח לקבל תשובות על השאלות שלי.

פורסם
גם אני חשבתי להציע לו את הרכב הספציפי. אבל הוא לא יקנה 2006 .

אתה בטוח שהמגאן של הטייס היא 2006? משום מה זכרתי 2008.

בכל מקרה הייתי מעדיף לקנות מהפסיכופט הזה שמלקק כל בורג ברכב, אבל שנתון 2006, מאשר לקנות מ"ענק הרכב" משנת 2008.

איכשהוא, "ענק הרכב" נשמע לי כמו עבודה בעיניים (ועידנתי את מה שרציתי לכתוב כאן).

פורסם
טוב אז תודה לכולם על החוות דעת וההמלצות ,כנראה שאני דיי נעול על הרנו מגאן 2008 ,

מצאתי כמה אופציות מעניינות שמתאימות לי בתקציב .

אחת מהן היא בחברת "ענק הרכב" בראשון לציון. ואני יודע שלקנות מסוכן , אבל בכל זאת הם מחייבית על הבדיקה וגם מביאים אחריות לשנה(כנראה רק על הגיר ומנוע).

בכל זאת יש לי כמה שאלות.

האם מישהו רכש רכב מ"ענק הרכב" ברשל"צ? או מכיר מישהו שרכש מהם? אם כן אז מה החוות דעת?

איפה מומלץ בראשון לעשות בדיקה לפני קנייה ? עדיפות למוסך שלא "משוחד" על ידי סוכני מכירות . האם קופיוטסט מומלץ? אם כן הסניף במערב או במזרח?

איך מסמך האחריות אמור להיות מנוסח על מנת שהם לא יצליחו להתנער מאחריות במידה ותיהיה תקלה בגיר או במנוע?

חשוב לציין, הרכב שנמכר מהסוכן הוא ממש לא בעדיפות ראשונה שלי, אבל בכל זאת הייתי רוצה לבדוק אותה ולכן אשמח לקבל תשובות על השאלות שלי.

לי יש ניסיון טוב עם קופיוטסט מערב ראשלצ.

לא מכיר את המגרש המדובר.

זכור את מה שכתבתי לך לגבי בדיקת הרכב הדקדקנית שאתה צריך לבצע כדי לא ליפול בפח.

לא רחוק מקומפיוטסט תימצא את סנף קרסו טרייד אין שיהיה הרבה יותר הוגן מכל מגרש אחר בראשלצ.

בהצלחה!

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תוכן חדש...