Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שיוצא לעבוד על הרכבים האלו, יודע שיש בצד ימין ליד הפילטר אוויר את נקודת חיבור הפלוס למצבר.

ברגע שהמצבר זקוק להנעה בכבלים ניתן לחבר שם את הכבל על ידי סיבוב כיסוי הפלסטיק ואז נחשף החיבור למצבר( שיושב בעצם מתחת לכיסא הנהג).

למישהו יש תמונה של החלק הנ"ל?

או יודע איך קוראים לו ומאיפה אפשר לקנות אותו?(גם מק"ט מקורי יעזור).

ברכב של אבא שלי הפלוס של המצבר מאוד קרוב לגוף ואני מפחד שפעם אחת שיצטרכו לשים כבלים יניחו לא טוב ואז יהיה קצר.

תודה רבה.

קובי

פורסם

לדעתי פיתרון פשוט ובטוח שזול יותר הוא להדביק יריעת פלסטיק גמישה על האיזור הזה בגוף.

פורסם

תודה רבה לעונים, יש בידוד אבל גם המיקום של החיבור לא הכי נוח.

מרק, מה שלומך?

אני מתכוון לחיבור המסומן בצבע כתום.

קובי

פורסם

תודה רבה!!!

מה רשמת כדי למצוא את זה?

יודע אולי איך קוראים לזה?

ועוד משהו על כבלים:

אני יכין כבלים טובים, כבל רתכת(הכתום) 25 מ"מ באורך 3.5 מטר, יספיק? או שאני ישים כבל 35 מ"מ?

(כמובן שאני יעשה הלחמות וחיבורים בצורה טובה).

כמה אמפר בערך עובר בכבלים האלו? במידה ואני אכין כבל עם שקע-תקע אני יקנה ANDERSON CONECTORS באמפר המתאים.

קובי

פורסם

ניסיתי כול מיני מונחים כמו jumper cable socket ,Jump start connection.

שטח החתך של הכבל המקורי שבקצה שלו קיים חיבור להתנעה כמו בתמונה באיביי הוא 35 ממ"ר. כמה שיותר עבה טוב יותר :|.

להלחים כבלים בעלי שטח חתך של 25/35 ממ"ר מרובע זה לא מעשי וגם לא מומלץ ועדיף לבצע חיבור בעזרת כלי לחיצה ונעלי כבל מתאימים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אז אני יקח כבל 35 מ"מ, חשבתי שזה אובר קיל רציני.

מישהו אמר לי שהוא מניע עם 18 מ"מ.

הלחמתח כבר בעבר כבל 35 מ"מ, או שעושים זאת עם פחמים של סטארטר, או שלוקחים מצבר ישן מחברים לו פלוס מינוס ומקצרים על הנקודת חיבור הרצויה, עשיתי את זה לפני שנתיים בכבלים שמשתמשים בהם יום יום במוסך וזה כבר שנתיים כמו אבן.

קובי

פורסם

אתה יכול להניע גם עם 16 ממ"ר אבל אם אורך הכבלים הוא ארוך מפל מתח עלול להיות גבוה ולא תוכל להניע.

קח בחשבון שככול שמתח המצבר נמוך יותר (המצבר הפרוק) הזרם שיעבור דרך הכבלים מהמצבר התקין לסטרטר עם המצבר הפרוק הוא גבוה יותר.

בכול מקרה לעניות דעתי עדיף כבל של 35 ממ"ר.

פורסם
הלחמתי כבר בעבר כבל 35 מ"מ, או שעושים זאת עם פחמים של סטארטר, או שלוקחים מצבר ישן מחברים לו פלוס מינוס ומקצרים על הנקודת חיבור הרצויה, עשיתי את זה לפני שנתיים בכבלים שמשתמשים בהם יום יום במוסך וזה כבר שנתיים כמו אבן.

זו טעות נפוצה לחשוב שחיבור כבלים בהלחמה עדיף על חיבור בלחיצה. ברוב המקרים מבחינה חשמלית וגם חוזק מכני במיוחד בכבלים בעלי שטח חתך גדול ולזרמים גבוהים עדיף לבצע חיבור בעזרת נעלי כבל, סליבים וסופיות.

פורסם

מה זה סילבים?

אני חשבתי לבצע גם לחיצה וגם הלחמה, לבצע בסופית כבל חיתוך להעביר את הכבל דרך הקדח שמיועד ללחיצה, לבצע לחיצה בעזרת פרס ואז להלחים את הקצה של

הכבל שבולט החוצה אל הסופית.

מה דעתך?

איזה קדח פנימי אני אצטרך לכבל 35 מ"מ?

כמו כן, אני רוצה לרכוש ידית הארקה של רתכת על מנת שתשמש לי בתור קרוקודיל, כמה אמפר לקנות?

לצד שמתחבר לרכב שלי, אני כנראה יעשה חיבור אנדרסון, איפה ניתן לרכוש כאלו? וכמה אמפר לקנות?

קובי

פורסם

ישנם המון חנויות לאספקה טכנית שמוכרים ידיות וגם כבלים לרתכת. אני רכשתי אצל הכל לתעשיה ז'בוטינסקי 46רמת-גן.

קוטר הקדח לכבל בעל שטח חתך של 35 ממ"ר הוא בסביבות 6.5 מ"מ - 7 מ"מ.

מצורפת תמונה של סליבים.

Avt10Bs_3.jpg

• תוכן חדש...