Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

הבוקר רכשתי רמקולים חדשים לרכב, מורל הייבריד החדשים (Hybrid 602), אשר מחליפים סט דיי חדש גם כן של Virtus 602 שהיה ברכב כחודשיים וחצי.

החלטתי להעלות לפורום את דעתי לגבי כל אחד מהסטים.

ככה:

המערכת בתחילת דרכה הייתה עם Morel Tempo 6.5" - מוגברים בעזרת מגבר בסיסי מאוד (Rockford r3004), יחד עם סאבוופר בגישור.

כל זאת, גם ללא איטום כלל בדלתות.

ואכן, כשם שניתן לצפות, באס לא היה כמעט בכלל מהסט הזה. צלילים נמוכים הגיעו מהסאב בלבד וכך גם לא היה שום אפקט של במה קדמית.

עם זאת, ראוי לציין שאיכות הצליל שהם הפיקו לא רעה בכלל - הטוויטר, TW1, מפורט למדי, מגיע לעוצמות גבוהות למדי אך חסר ברמת הפירוט שלו ובחדות שלו לעומת הטוויטר של הוירטוס (MT120). צלילי המיד היום מהטובים ששמעתי בסטים ברמות מחיר שכאלו, אך אכן השיפור לאחר עליית רמה בקומפוננטים מורגש. היה חסר עומק בסאונד של הטמפו, הטוויטרים לא השלימו כראוי את המידים ולכן הבמה נמשכה למטה בצורה דיי ניכרת, אך חייב לציין שלמשתמש הבסיסי אלו דברים שלא כל כך יפריעו - הצליל של הטמפו בהחלט ראוי לשבחים ביחס למחירו בישראל.

לאחר מכן החלטתי להשתדרג - רכשתי מורל וירטוס 602, יחס עם מגבר חדש וחזק יותר - JBL GTO804EZ, ומונובלאק לסאב.

תחילה הקומפוננטים חוברו שלא בגישור - כל צד לערוץ אחד וע"פ נתוני יצרן הם ספגו 75RMS מהמגבר, כשהיכולת שלהם עומדת על 140RMS.

השיפור בטוויטר היה ברור מאוד - טוויטר חד יותר, מפורט הרבה יותר, פחות מרוח. אפשר להגיד באיזה שהוא מובן שהוא הטוויטר הכי פחות "מורלי" ששמעתי ממורלים למיניהם. הוא חד יותר מהאופייני. עם זאת, עדיין הוא לא ברמה של הMT23. זאת יכולתי לשים לב כשניגנתי בעיקר רוק - שם היו כלים רבים לנגן בבת אחת והסט כולו היה דיי מאבד את עצמו, כמו גם הטוויטרים שכבר לא בדיוק פירטו צלילי כלי נגינה :?

השיפור במידבאס היה אדיר - צליל נקי מאוד ביחס לטמפו, דומיננטי הרבה יותר ותדרי באס מורגשים הרבה יותר. עם זאת, המגבר לא סיפק לו מספיק כוח שהוא דרש ובווליום גבוה היה עיוות מורגש בעת ניגון צלילי באס חזקים, לעתים גם אם הייתי חותך את הסט ב120HZ.

אז החלטתי לרכוש איטום של Cache לדלתות הקדמיות ולאחר מכן החלטתי לגשר את הקומפוננטים במגבר כך שהם מקבלים 200RMS לכל צד (כלומר 400RMS לכל הבמה הקדמית).

השיפור היה גדול מאוד - עלייה רצינית בווליום שהקומפוננט יכל לרוץ בו, יחד עם טווח קטן יותר של סאונד מעוות וחיתוך ב60הרץ.

המידבאסים ניגנו יפה מאוד גם תדרים בטווח של 60 הרץ לאחר הגישור.

הבאס שהם הפיקו היה פאנצ'י למדי מה שגרם לשירים עם תופים להשמע מדהים. יחס עם הסאב, כל קיק היה מורגש בכל הגוף, בכסאות, בגב. האפקט היה דומה מאוד להופעה חיה בייחוד בעת ניגון FLAC.

לאחר ימים ספורים של כיוונים, שינויים, התחרטויות - הגעתי לתוצאה מאוד משביעת רצון באיכות השמע הכוללת של המערכת, עליה גם קיבלתי שבחים במפגש נשר הקודם. עם זאת, כמו להרבה חולי סאונד תמיד יש את ההרגשה שעוד יש לאן להשתפר, למרות שבלב שלם אני אומר שהמערכת עד כה הייתה מספיקה גם לאוהבי סאונד רבים אחרים. החלטתי שאני רוצה עוד באס בבמה קדמית, עוד פירוט בטוויטרים ועוד עוצמה כללית. החלטתי שאני רוצה סט שיוכל להתמודד טוב יותר עם שירי רוק עתירי צלילים והופעות חיות מבלי ללכת לאיבוד. בסוף, נסגרתי על מורל הייבריד החדש.

עכשיו קיבלנו רכב חדש, הונדה ג'אז, וכיאה לחולי סאונד החלטנו להתקין גם בה מערכת.

זו הייתה ההזדמנות שלי להשתדרג. החלטנו להעביר את המורל וירטוס לג'אז ולרכוש הייבריד 602 עבור הרכב הנוכחי.

השיפור גם כן מורגש - הטוויטר כמובן מרגיש חד יותר ובהחלט יורד נמוך יותר ומשלים מעט תדרי ביניים. זה מגביה את הבמה באופן מורגש למדי. כמו כן, השיפור בתדרים הנמוכים אדיר - גם לעומת הוירטוס. המידבאס מפיק באסים חדים מאוד ומורגשים מאוד. אומנם לא יורד נמוך ביותר, אך הבאסים שהוא כן מפיק פאנצ'יים ו"תוקפים". זה מה שגרם לי להתפעל - אפקט במה קדמית פשוט מעולה. הדומיננטיות של הסאב ירדה פלאים, עכשיו הוא בהחלט מרגיש כ"משלים תדרים" ולא כרמקול ראשי.

עוד לא יצא לי לשמוע את הסט לכל אורך רצועת השירים שלי, אך השיפור בווליום, בתדרי הבאס ובחדות הטוויטר מביאים אותי לחשוב שאכן המטרות שלי בשיפור הסאונד הושגו עם הסט הזה.

אמשיך לעדכן אחרי עוד כיוונים ונסיונות :-)

המערכת היום:

Morel Hybrid 602 6.5"

Morel Maximo 6.5" (back)

JBL GTO804EZ

Rockford Fosgate R5001 Monoblock

Rockford P2D2 400RMS (NewVer, Sealed enc(

Clarion CZ702A

Cache front doors sound-deadener

mmnmynfjrgjk.jpg

z2jygmldnzd0.jpg

y1gzn2mezyzk.jpg

ejo4gznzmjge.jpg

czzoknykxdwz.jpg

wzhimminw5mw.jpg

ndjnz2yvqjxm.jpg

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

סקירה ממצה ומעניינת. כל הכבוד על ההשקעה.

אני לא מכיר את הטמפו ואת הוירטוס, אך בהחלט מכיר את ההיבריד.

מותקן ברכב של אשתי.

ברכב אצלי היה מותקן אלייט לימיטד אדישן.

כעת ברכב חדש אצלי מותקן גם ההיבריד החדש.

אני מצטרף להמלצה על ההיבריד. עלות תועלת זה סט נפלא.

תמיר | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

GT 3.2

147GTA

פורסם

הכול עניין של טעם,קשה להגיד יחס עלות תועלת באודיו.

אם הבנתי נכון ההיבריד בגישור? הייתי עובר לBI WIRE אם הקרוס שלו תומך,גישור גורע משמעותית מהאיכות ומהשליטה של המגבר ברמקול.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

תודה לכולם.

אריק- אכן היום לאחר ההתקנה עלה לי הרעיון לעשות בי אמפינג. חבל שזה היה אחרי ההתקנה. כבר הייתי עייף להיום. בעתיד הקרוב :-D

פורסם

אחלה ביקורת!

את ההיבריד הקודם אישית אני מאד אהבתי, מצטרף להמלצה לבטל את הגישור ולעבור לביאמפ.

SCANSPEAK

פורסם

האמת לא שמתי לב שאתה עם הקלריון CZ702,במקומך בכלל לא חושב פעמיים ועובר לביי אמפינג,יש הבדל גדול מאוד מאוד בין הגברה אקטיבית לפסיבית.

יש לך את כל הציוד כבר מוכן רק חיבורים וכיוונים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אריק. אני מבין שהתכוונת לB-wiring ? (לביאמפינג צריך מגבר לכל 2 אלמנטים)

איך אני יודע אם הקרוס שלי תומך באופציה ? הספרון שלו כבר בפח.

בכלל, מה אני מרוויח מכך ? אני רוצה להזכיר שכרגע כשכל צד מחובר בגישור - הם מקבלים 200RMS, וכשכל אלמנט יחובר בנפרד ליציאה הוא יקבל רק 80RMS, כלומר מעט מאוד בשביל הוופרים.

האם כרגע לא עדיף דווקא גישור על פני ביוואייר בגלל המחסור בכוח, לפחות עד שאשיג מגבר חזק יותר\אביא עוד מגבר ובכלל אעבור לביאמפ?

תודה על התגובות!

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

BI WIRING - אתה גם מגביר כל אלמנט בנפרד

בשביל שתהיה אפשרות כזאת , צריכה להיות כניסה TWEETER IN בקרוס שלך

H.U
CZ-500

AMP SAX 100.4 COMP
MLK165

AMP MONO1.2K SUB 2X
ES300

פורסם

כרגע כל צד מקבל לכל היותר 200W שמגיע דרך זוג גידים.

חלק מתבזבז על הקרוס, חלק לטויטר וחלק לוופר.

בהגברת כל אלמנט יש לך פחות הספק שמתבזבז בדרך, ויש לך שליטה טובה יותר בהספק שמקבל כל אלמנט בתוך הסט.

סה"כ אפשר לנסות ולחזור חזרה, לא מצריך ממך שינויים דרסטיים.

מתחדשת*

פורסם
אריק. אני מבין שהתכוונת לB-wiring ? (לביאמפינג צריך מגבר לכל 2 אלמנטים)

איך אני יודע אם הקרוס שלי תומך באופציה ? הספרון שלו כבר בפח.

בכלל, מה אני מרוויח מכך ? אני רוצה להזכיר שכרגע כשכל צד מחובר בגישור - הם מקבלים 200RMS, וכשכל אלמנט יחובר בנפרד ליציאה הוא יקבל רק 80RMS, כלומר מעט מאוד בשביל הוופרים.

האם כרגע לא עדיף דווקא גישור על פני ביוואייר בגלל המחסור בכוח, לפחות עד שאשיג מגבר חזק יותר\אביא עוד מגבר ובכלל אעבור לביאמפ?

תודה על התגובות!

אם אתה עובד בגישור,על סט קומפוננט אחד ז"א שאתה משתמש ב2 ערוצים מגושרים של מגבר 4 ערוצים.

אם תעבור לביי אמפינג אתה משתמש בכל ערוץ לכל אלמנט,אתה משתמש בכל ה4 ערוצים של המגבר לסט אחד.

לדעתי עדיף ביי אמפינג,אל תשכח שההספק מתחלק בין המיד לבין הטוויטר,ועוד הפסדי הספק של הקרוס אובר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לדעתי השוואה לא מספיק בין הטמפו לדוטק מ2 סיבות,

כשהיית עם הטמפו לא היה בידוד כלל בדלתות מה שבעצמו יוצר הבדל,

בנוסף את הטמפו גם לא הפעלת בגישור,

אז איך ההשוואה ביניהם התבצעה?

לדעתי השוואה של סט מול סט, כלומר שניהם מחוברים ברכב בו זמנית ושמיעה של כל אחד בנפרד יותר נכונה.

פורסם

מה שמשעשע אותי כאן זה שפותח השרשור אכן שם לב לעובדה שבמוזיקה שיש בה כלים שמנגנים עם דיסטורשן הטוויטרים של מוראל הולכים לאיבוד, קצת פחות בסדרות הגבוהות אבל עדיין.

אם זה סגנון המוזיקה הנבחר לא ברורה לי הבחירה במוראל מלחתכילה, אם כי, במקרה כזה בכלל לא הייתי בוחר באף סט שהטוויטר שלו הוא סופט דום אלא הולך על סופר טוויטר, רינג רדיאטור או ריבון אפילו או טוויטר מבוסס מתכת כלשהיא.

מהיכרות ארוכה מאוד עם הייבריד אוביישן זה סט באמת נפלא כל עוד תתנו לו לפחות 100 וואט לערוץ וזה עוד בהצטנעות רבה.

עבודת אקולייזר טובה והסט ישמע פנטסטי!

ובלי בידוד בדלתות פשוט אל תאמץ בכלל לחוות דעה על יכולות של רמקול.

אתה תתפלא לגלות שבסדרות הנמוכות של מוראל עיקר האשמה יהיה תמיד על הקרוס שפשוט מנוון את הסט וקצת על הפירוט של הטוויטר.

סט פשוט של מוראל על קרוס טוב, יפתיע אותך מאוד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אין אצלי "סגנון מוזיקה נבחר". אני כלבויניק לגמרי. אני שומע החל מקלאסיות, סקורפיונס רוק אלטרנטיבי, אקוסטי, דרך אלקטרוני, האוסים, שחורה ועד למזרחית. פשוט הכל מהכל. לא מסוגל להתקרב לטוויטרים סטייל פוקאל, ואת המורלים אני משיג במחיר סיטונאי, כך שזה גם שיקול כלכלי.

תודה על הביקורת הבונה בכל אופן.

פורסם

אני גם פח זבל מוזיקלי בוא נקרא לזה ככה אבל זה עדיין לא הופך אותם למתאימים ויש לי היסטוריה ארוכה עם מורגל ועוד תהיה לי בעתיד.

ולגבי פוקל אני משוכנע היום שהאשמה היא בגורם האנושי ולא בציוד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...