Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מסמך חשוב לשלוח לחברת הביטוח. האם להשקיע בשליח או לסמוך על דואר רשום?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני מעביר ליועץ המס שלי את החומר בדואר רשום מדי חודשיים. כבר 20 שנה בלי בעיות.

טפו טפו טפו. הקש בעץ. מלח מים מלח מים מלח מים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אמנם זה שרשור עצבים על הדואר, אבל צריך לדווח גם על חוויות חיוביות.

שלחו לי SMS שהחבילה בסניף, בלי פתקים בתיבת הדואר.

למחרת הגעתי לסניף וברגע שהוצאתי פתק ממכונת התור ישר קראו לי, למרות שהיו לפני אנשים.

קיבלתי את החבילה בהצגת תעודה מזהה, הייתי בסניף לא יותר מ 2 דקות.

החלק המעצבן הוא שמה שהזמנתי לא מתאים, אבל על זה אני לא יכול להאשים את הדואר :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רוכב איטי - זה גם הניסיון שלי.

יש לי נוהל עם הבנים - הם מקבלים SMS על החבילות שלהם, מעבירים לי צילום מסך במה-נשמע, אם זה מספיק מוקדם אני מזמין תור (לא ניתן להזמין תור בהתראה של פחות משעה) והמשך החוויה כפי שאתה מתא. אבל זה הסוכנות חורב.

לפני שבוע היתה לי חוויה הזויה בסניף הקריון - הזתנתי תור לשעה 16:05 יום מראש על מנת לשלול מכתב רשום. הגעתי 2 דקות קודם, וכמובן שהיתה בסניף התנפלות של שעת פתיחה. הוצאתי מספר במכונה, אבל משום מה הפקידות ביקשו להקהל לגשת לדלפקים ולא קראו לפי מספרים. כיון שהקהל היה רועש ולא היה תור מסודר הצטרפתי למהומה, הודעתי לפקידה שיש לי תור מוזמן (והיה מגובה בפתק עם מספר A), ואכן הפקידה העבירה אותי על פני כל התור, כולל איזו פריחה צעקנית שכנראה חושבת שהקמת מהומה תקדם אותה (התלוננה שאין מספרים, בעוד שהמדפסת פעלה לפי הספר) - ונשלה אחר כבוד להוציא מספר, כמובן אחרי לפחות 20 איש שהמתינו בתור.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נשאלת השאלה מה מרגישים כל אותם ואותן שעמדו בתור לפחות חצי שעה בכדי שמישהו יבוא, ישלוף פתק של הזמנתי-מראש ויעקוף אותם באלגנטיות.

בעיניי השיטה הזו היא שיא המקוריות לטיפשות, והרי ידוע שטיפשות גרועה מחטא.

פורסם

הנושא כבר נדון במעלה השרשור. הזמנת תור אינה מסובכת, סה"כ הפעלת אפליקציה פשוטה או רישום קצר באתר הדואר, לא משהו ש-99% מהאוכלוסיה לא יכול לעשות. אבל לעצלות או בורות יש מחיר.

פורסם

אני מבין, אבל לא התכוונתי לברר האם זה קל להזמין כך תור או מסובך.

פשוט בעיניי זאת שיטה מפגרת, לא הוגנת ובעצם מראה איך לחפש את המטבע מתחת לפנס ולא לפתור בעיה שממש קיימת.

פורסם

להפך. הזמנת תור הופכת את העבודה ליותר מסודרת.

חשוב 30 שנה לאחור, כאשר הייתה הולך לקופת חולים בשעה 7:30 בבוקר כדי לקחת פתק עם מספר תור לרופא, ואז יושב עד 11:00 כיון שהיית מספר 20. היום אתה מזמין תור ובדרך כלל מתקבל בהמתנה הרבה יותר קצרה. בדרך כלל אתה יכול להגיע גם מחוץ לתור "אני רק שאלה" - אבל אז אתה עשוי להמתין לא מעט. אפשרות כזו מתאימה למוסדות רבים, ומתברר שגם לדואר.

פורסם
הנושא כבר נדון במעלה השרשור. הזמנת תור אינה מסובכת, סה"כ הפעלת אפליקציה פשוטה או רישום קצר באתר הדואר, לא משהו ש-99% מהאוכלוסיה לא יכול לעשות. אבל לעצלות או בורות יש מחיר.

הזמנת תורים לא פותרת את הבעייה שהיא תורים ארוכים עקב חוסר כח אדם וחוסר יעילות. ואם 99% היו מנסים להזמין תור?

הדוגמה של הרופאים לא רלוונטית. רופאים יש מעט, הם מתמחים, וסביר (בד"כ) לחכות כמה ימים (שבועות/חודשים) ולפנות זמן כדי לראות אחד. האם היה סביר בעייניך להזמין תור לקופאית בסופר?

:turn-l:
פורסם (נערך)

הייתי משוה את זה להזמנת משלוח מהסופר. ואולי גם מזמין תור לקופאית בסופר, אילו ידעתי שזה חוסך לי חצי שעה או יותר של המתנה בתור. אולי לסופר זה עדיף כן שיוכל לתכנן את כח האדם - להקצות יותר עובדים לשעות בהן הוא יודע מראש על עומס, ויותר מכך - להזמין מראש את כמות המוצרים הצפויה.

חלק גדול מבעית הדואר הוא אבדן הכנסות שנכפה עליו על ידי המדינה שמפריטה שירותים רוחים ודורשת מהדואר להשאר רווחי בל יהכנסות אלה. המדינה צריכה להחליט - או להפריט הכל, או לסבסד את מה שאינו רווחי. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

נו ונניח הדואר היה הופך רווחי, מה אתה חושב שהיה קורה?

היו מכפילים את כח האדם ומשלמים להם משכורות נורמליות כדי שיעשו את העבודה כמו שצריך? פתאום היינו מקבלים פה דואר ברמה של הצ'יינהפוסט?

או שפשוט היו מעלים את הבונוס השנתי להנהלה, ואנחנו היינו ממשיכים לחכות 30 יום לאיזה מגן מסריח לטלפון מאיביי ששוכב בארץ 26 מתוך ה30 יום האלה?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני חושב המטרה של הזמנת תורים היא ליצור חלוקה שווה ככל האפשר של אנשים במשך היום, במיוחד כשעכשיו בחלק מהימים הסניפים עובדים עד שמונה.

אם הרוב ישתמשו במערכת, לא יהיו תורים ארוכים שצריך "לעקוף" מלכתחילה.

פורסם
נו ונניח הדואר היה הופך רווחי, מה אתה חושב שהיה קורה?

היו מכפילים את כח האדם ומשלמים להם משכורות נורמליות כדי שיעשו את העבודה כמו שצריך? פתאום היינו מקבלים פה דואר ברמה של הצ'יינהפוסט?

או שפשוט היו מעלים את הבונוס השנתי להנהלה, ואנחנו היינו ממשיכים לחכות 30 יום לאיזה מגן מסריח לטלפון מאיביי ששוכב בארץ 26 מתוך ה30 יום האלה?

היום הדואר הוא כמו המשטרה - חסר כוח אדם ואמצעים למלא את תפקידו. אילו לא היו מיבשים אותו סביר שהיה יותר כח אדם והשירות היה יותר איכותי. האופציה השניה היא להפריט את כל שירותי הדואר וליצור תחרות - כמו בשוק שיחות הבין לאומיות - ואז היתה נוצרת תחרות על השירות. אבל כל עוד מרעיבים את הדואר השירות יהיה לקוי.

לי יש סיפור חדש - אחד הבנים שלי קיבל הודעה כי חבילה מתינה לו בסניף דואר שונה מהרגיל, יותר מרוחק, ושאין אפשרות להזמין אליו תור. עכשיר אני גם צריך לנסוע 5 ק"מ נוספים בכל כיוון וגם להמתין בתור (ובשכונת מצוקה, אני מנחש איך מתנהל שם התור).

פורסם

דואר לא צריך להיות רווחי (וכנראה לא יכול להיות רווחי). אף אחד לא מצפה שמשטרת ישראל תהייה רווחית. גם רכבת ישראל לא צריכה להיות רווחית אלא לתת שירות בסיסי ויעיל במחיר סביר. המדינה צריכה לתת שירותים בסיסיים לאזרח, ברמה סבירה, על חשבון כספי המסים, ובלי חישובי רווחיות. האם מד"א צריכה להיות רווחית? מכבי אש?

:turn-l:
פורסם

זו בדיוק טענתי, אבל כנראה שבאוצר חושבים אחרת.

עוד מעט מישהו יצעק עלינו "סוציאליסטים" כמילת גנאי. אני לא רואה את המדיה כעסק שמתנהל מרבעון לרבעון אלא כגוף שצריך לספק לאזרחים שירותים ברמה מספקת, גם אם לצורך המימון דרוש מיסוי יותר כבד.

• תוכן חדש...